Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#941


Подивіться з 23хв 40сек. Реально зацікавило. Даких штук дійсно в небі дуже багато.

Офіційна версія каже ось що.

Головні продукти згорання палива вуглеводня - вуглекислота і водяна пара. Конденсаційний слід від літака є коротким хмарним шлейфом, сконденсованим в основному з атмосферної вологи, а також у меншій мірі з вологи, що міститься у вихлопах двигунів літака. У верхніх шарах атмосфери відсутні пилові частки, і навіть досягши температури нижче за точку роси, атмосферна волога залишається в газоподібному стані, тобто прозорою і нерозсіюючою світло. Проліт літака у верхніх шарах атмосфери викликає появу величезної кількості центрів конденсації, в ролі яких виступають частки, викинуті з камер згорання двигунів, на яких відбувається миттєва конденсація пари і осідання вологи з навколишнього повітря у вигляді крапель і кристалів льоду. Ці маленькі водні крапельки і крижані кристали і формують слід.

Але прикол в тому, що такі сліди зерігаються протягом декількох хвилин. Але насправді більшість - висять по пів дня.

П.С. Соррі, якщо трохи не по темі, просто незнав куди помістити.
#942
Нарешті підмутилась справа із нашивками, так як і писалось тут http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,4012.0.html.
На днях закину їх до пивнички. Хто замовляв - заберете. Ось так вона виглядає вживу.
#943
Блін, Рой, тебе що, за полярне коло тра закинути, щоб тобі все підходило? :)
P.S. От там дівчат точно буде поменше.  ;D
   А якща серйозно, то можна і маршрут підібрати норм. Ну не обов"язково на пробнік кидатись зразу у Велику Дупу. ІМХО.
#944
Цитата: Parsifal від 13.04.2011 17:06:03
Я дивлюсь по маршруту там від вузькоколійки до білого озера 17 км. по прямій. Сам там не був, але кажуть чудове озеро. Можна влаштувати похід на виживання до озера. Ліси там справжні партизанські, мене колись на рибалку возили в ту сторону, то я сам би назад дорогу не знайшов, хіба б тупо йти прямо на південь.
А що, ідея!
#945
Цитата: Parsifal від 12.04.2011 22:40:42

порадьте де можна придбати справжню саперну лопатку?
Джерельна
#946
Цитата: swordlord від 12.04.2011 18:12:50
Почнем з досвідчених.
Цікаво, а що тоді решті робити? Хоча дійсно, коли дійде до діла, людей, дійсно готових піти, буде набагато менше. І нафіга літа чекати? Чи може ще і надувний басейн із собою таскати, же би зручно? То називається "ВИЖИВАНННЯ". Ну або хоч його подоба. Доречі, можна зробити все простіше і без реактивних літаків. Вибираєм маршрут зі Львова якоюсь електричкою через малонаселені райончики (а-ля ліс і т.д.), відїжджаємо на енну кількість кілометрів, берем курс, перпендикулярно колії, а далі по обставинам. За кінцеву точку можна поставити як той же самий Львів, так і якийсь Горб.
#947
  Оце вже ближче до суті. Я лише б замінив пункт з підкиданням речей на їх видачу спочатку, але в обмеженій кількості.
   Ну і саме цікаве питання: Що має бути в дефолтному спорядженні? Дійсно, якщо набрати всього зразу, крім хавчика, то це не виживання, а прогодовування. Чомусь в наборі ножа виживання нема трьохлітрової банки тушонки. Так що танцювати напевно треба буде десь із таких умомв. Обмеження на одежу думаю ставити непотрібно, так як то зажорстоко трохи бігати в спортивках і футболці хз де і коли.
   Давайте складем список дефолтних речей і початкових умов, а там далі і народ можна буде починати збирати.
#948
Як на мене ,то є смисл спочатку зробити "пробнік" десь в більш м"якших умовах. Можна вважати себе хоть Рембо ,хоть Термінатором, а як кишку скрутить від голоду в баранячий ріг, то може все начитане з голови геть повилітати. Можна організувати щось на 2-3 дні, з мінімумом необхідного, і десь поближче. То для початку.
#949
Цитата: Lesyk від 11.04.2011 15:33:33
яндекс як і гісметео кажут же на цьому вікенді (прямо починаючи з четверга) буде "нібальшой дожж" .
не знаю якої потужності буде той невеличкий дощ...  :-\
"Нібальшой" дощик буде до кінця тижня, тож чекати наступного тижня... Пропоную все-таки організувати на цьому за настуним графіком: 1)Четвер-п"ятниця - кому вийде. 2)Субота -неділя - кому виходить тільки на вихідні. Що скажете?
#950
А мож в цей четвер? Тобто 14 числа. Погода вроді має бути більш-менш. Кому вийде - го, щоб таку толпу в один день не розділяти. А решта чи в п"ятницю, чи в суботу-неділю. Що скажете, полтв"яні гуру?
#951
Може трохи оффтоплю, але хто може щось сказати про модель 2009 року в її порівнянні на практиці із 2000?
#952
Цитата: swordlord від 07.04.2011 04:18:32
Хотілось би спочатку поглянути яка якість буде. Якісь зразки робіт тієї контори є?
На наступному тижні зроблю собі, тоді ж і фотки закину.
#953
Цитата: Lesyk від 06.04.2011 22:49:11
чим більше нашивок на камуфляжі - тим більше то все починає бути схожим на мілітарі-стайл, а це мені не подобається.я прихильник мінімалізму, веселки та коників  ;D

Гм, цікаво. Навіть тільки переглядаючи фотки з вилазок, можна побачити що десь із половина народу ходить в камуфляжах, берцовках, часто обвішані всім чим завгодно. Тільки калаша бракує для повного образу. Так що твердження, що нашивка перетворить нас із абітурієнтів дитячого садочка у відбірних бійців Беркуту визиває сумніви ;)
#954
Тут вже, як то кажуть, СОРРІ, МАЙКЛ! Я знайшов вишивку, і то досить дешево, як на мене. Особисто собі я замовлю і то і друге. А коники... Можна і коники, але щоб по райдузі, якою він какає, йшов напис "СПЕЦПІДРОЗДІЛ" ;D.  Ну не кожному на камуфляжі таке пасуватиме ;)  На колір і смак товариш не всяк. Тим більше що це не примусово. Є варіант - от і хай користаються люди, а то тріпались чорт зна від коли, а результату ноль.
#955
Цитата: Lesyk від 04.04.2011 16:53:53
так, мав таке на увазі, уже зрозумів шо то бяка.
Що саме бяка?
#956
Є можливість виготовлення нашивок (приклад нижче), розмір 3х12 см, ціна - 4 грн. Також, хто бажає, можна замовити нашивки з іменама (ніками). То буде на пару гривень дорожче, в залежності від його довжини. Вишивка - машинна, на тканині.

P.S. Поки що підписуємось, а збір грошей буде потім в пивничці. Зараз точної дати виконання замовлення сказати не можу, бо тра мінімальну, але партію назбирати.
  І ще одне. Хто надумає іменні брати, прохання вказувати бажані кольори, бо інакше дефолтно буде все жовте ;)
#957
Є зрушення у нелегкій справі нашивок. Нарив контору машинної вишивки, яка згодилась виготовити дані нашивки як поштучно, так і массово. Є варіант вишивки кожному окремо іменних нашивок. Ціна питання: 1 штука експлорера буде коштувати  4 грн, іменної - на 2-4грн більше. Всі бажаючі - підписуємось у відповідній темі.
Оформлення замовлення - http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,4012.0.html
#958
Вирішив оновити взуттєвий ряд. Внаслідок цього прийдеться продати свої берцовки, ібо будуть інші.

  Дані берцовки були куплені мною десь півтора року назад у новісінькому вигляді. Жорстоко не експлуатувались, в ремонті не були, доглянуті. Розміру пише на них 46-ого, але в мене 44, і мені в них абсолютно зручно. При експлуатації показали себе тільки з хорошої сторони: ніде не труть, добре підігнані, надійно і зручно фіксують голеностоп за ракунок двохшарової з наповнювачем верхньої частини, можна гоцати по 20 см. воді без страху промокнути. Підошва трьохшарова, наскрізно прошита. Ціна - 195грн. Ось фотки:
#959
Львів.юа - для нашивки, де і так мало місця???? Кому то так важливо, можна зробити окрему нашивку із повним адресом сайту :) Як на мене, то експлорера хватає, ібо ідентифікує його, як людину, причетну до даної "організації", а рекламу сайту ІМХО не варто пхати всюди де тільки можна. На футболках ще купа незайманого місця є ;)

2 Лесик. Ти маєш на увазі отаке?

Доречі, можна аналогічним способом заклепати собі ніки на камку (або хто де приліпить).
#960
За основу можна взяти ОТО. Розміри - 12х3см. Кольоро-графічну схему редагуєм по ходу (коники і веселки не канають в принципі :)).
    P.S. Давайте щось думати, а то стільки тут всі тріпались, а в результаті якби не Golem, то навіть і футболок би не було!