Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - brigadir

#1
Додам свої враження. Думаю є 2 варіанти. 1. Літак впав, але не вибухнув, тому ми не знайшли шматочки дюралі, у 70-80-х його спустили по частинах до дороги і відповідно на місці падіння нічого не буде. 2. Літак впав але зовсім в іншому місці. Лісник дав прив'язки до струмка та старої вирубки 80-х років ( там висота дерев зараз менше). По супутнику видно що там є схожі місця.

Ми перевірили навіть не 1км, а ділянку десь 500на500м. Чесно кажучи я очікував побачити шматочки дюралі та чермету, старі шурфи. Нажаль там просто буковий ліс.

Вийшла коротка трохи офройд поїздка великою компанією, покопали, хтось навіть відкрив сезон купання, погуляли по лісу, спустилися в маленьку печеру.
Від себе скажу що другий раз тудой їхати вже не цікаво.

Печера


Дорога на полонину


Полонина на горі Вітрова

#2
Якщо не знайду компанію на свій маршрут, то я +1 виїхати у неділю
#3
Є пропозиція сходити в такий похід. 10-12 травня. 26 км, проте маршрут нетуристичний, вирубки, відсутність стежок. Ночівля в нормальних хатах, які точно оновлені і у доброму стані. По маршруту хочу перевірити ще хати, про які взагалі немає інформації, але вони є на знимках Гугл та інших картах. Маршрут кільцевий з Коростіва. Гора перекоп - тисовець- Магура- Кжеменець- полонина Секул, приблизно так, можна менше/більше охопити. Машина є.
#4
Погода була спочатку не дуже, з ранку був туман. Ми шукали де поїсти, коли приїхали. Поспати вийшло 4 години у плацкарті без білизни. Коло вокзалу є автентична столовка,  виглядає неапетитно. Від вокзалу піднялися до центру, знайшли дешеву каву з пиріжками. Я помітив що у місті багато закинутих будинків, але там вже впав дах або перекриття, тому ми на них не зупинялися. Перший цікавий об'єкт який ми випадково знайшли це закинута спортивна школа. Додатково можна подивитися автентичну котельню у підвалі. На вулицях людей та машин було мало, ми спеціально ходили зигзагами, щоб пройти по максимуму вулиць.


Збереглися каналізаційні люки румунських часів, бруківка, плитка.



Чим далі від головної вулиці, тим менше поверховість, менше асфальту.



В районі обіду ми дійшли до нашої квартири, яку зняли на добу всього за 75грн з людини. По факту це нелегально перебудоване горище з дешевим ремонтом, навіть не мансарда. Але в такій квартирі був бонус. З ранку в 50 метрах від будинку на нас чекала велика барахолка. Обід був у ресторані Буковинської кухні десь у самому центрі. Ввечері ми ще погуляли різними групами по інтересах по різних місцях. Під ногами дуже брудно, смітники з горами сміття, і дрібні деталі міста на які постійно звертаєш увагу. Є цікаві дренажки, закинуті будинки, як багатоквартирні так і маленькі хатки. Незакинуті будинки, які давно не бачили ремонту, дуже багато автентичних вулиць. Таким я побачив місто Чернівці.





З ранку ми провели дуже багато часу на барахолці. У порівнянні з Львовом велика кількість продавців, цікаві вінтажні речі по низьких цінах. Багато чого там купили.




Поруч там проходить колія, ми пішли прямо по неї, бо вона веде як раз на вокзал.



Було дуже тепло і сонячно, як весною. По дорозі подивилися на річку смердючку, закинутий кар'єр, депо, ще знайшли пару закинутих будинків. Завалилися у потяг віддихати з задоволенням, бо реально втомилися. Пізно ввечері були у Львові.
#6
+1
#7
Теж не можу приєднатися ((
Завтра буду зайнятий.
#8
9 листопада можу приєднатися, маю лопату, мішки для сміття
#9
Продовжую розповідь з вулиці Гнатюка. Повернулися в ці місця ми вже вдвох та з газоаналізатором. Під Гнатюка дійсно найгірше місце, бо нема нормальної вентиляції, вода чорна. Як я і планував нам вдалося вийти під Свободи. Там вже нормальне повітря, є люки. Нормальний колектор іде недовго, після Дорошенко висота складає 1,2метра,  так що заглянув під Дорошенко ми повернулися. Колектор 7 повністю пройдений. Виявляється що він іде трохи нижче Полтви, під проїзною частиною пр.Свободи. Чекайте на звіт та фото від Golem'а.
#10
Продовжую з того місця де зупинився того разу. Це трьох метровий колектор під Городоцькою, де я піднявся тільки до Лепкого. Тепер ми повернулися вже вдвох з Golem'ом. Цього разу було простіше. Колектор у доброму стані, в тих місцях де є люк стеля прогризана, між колектором та люком є кімнати з бетону, побудовані в 2011. Ми піднялися до Шевченка, по її вісі проходить коротке тупикове відгалуження. Там багато сухого піску, не смердить, ніби печера, можна жити. Колектор з Шевченка висотою десь 1,5 метра, якщо дивитися згори, повертає праворуч, проходить перед фасадом церкви Анни і виходить на Городоцьку. Думаю пару сотень метрів можна пройти, води небагато. По основному колектору, який став трохи нижче, починається маркировка балончиком кожні 10 метрів. Після 100м зникає. До вулиці Ярослава Мудрого 520м, бахил не вистачає, вода бризгає, хоча її 30см, дуже сильна течія, є місця де відсутня цегла, тобто там ями по 10-15 см. Під Я.Мудрого можна пройти, ми не ходили, води небагато. Потім за 5метрів ще одне відгалуження, теж направо. Яйце перетворюється на 5 метрів на прямокутник. То вже совєтський бетон. Після повороту я зрозумів, то що ми бачимо то є сенсація! Після 2,5метрового яйця, тунель як в метро, висотою 3-3,2 метра! Абсолютно прямий та горизонтальний. Є драбина з балконом, але люк не відкривається. Вода чорного кольору іде дуже повільно, під ногами багато сміття, камінь, цегла. 450м тунелю закінчуються 2 водоспадами, які падають з попереднього аналогічного колектору. Піднятися в нього неможливо. Є драбина під водоспадом, куди веде та що там далі невідомо, скоріше за всього люк. Водоспади висотою десь 8метрів, тобто та чорна вода перетворюється на аерозоль, заповнює весь тунель, захиститися неможливо. Дуже сильний туман.  Потім ми піднялися по старому колектору до Озаркевича. Його висота 180см, але я впевнений що спокійно можна сходити до Ельжбети, води 5-10см, дуже комфортно. На цьому етапі ми зрозуміли що більше сил немає та закінчили наші дослідження, я був незважаючи на бахили мокрий по пояс. Чекайте на звіт та фото від Golem'а.
#11
Попередньо домовилися на 13.00 субота коло Ельжбети. Пошуки почнуться звідти.
#12



Той район з номерами колекторів
#13
На вихідних 19-20 жовтня пропоную сходити в колектори 9, 9a, 9c, 7, 7a. Є місця де ще ніхто не ходив. То займе 4-6 годин, колектори фекальні, води не багато. Пишіть хто хоче. Попередньо домовилися з Golem'ом, він візьме газоаналізатор.
#14
Я випадково туди сходив, тому що поруч проходив, в планах був тільки номер 9. Картографічні роботи будуть. Ще краще ніж у водоканалу. Відкриття теж ще будуть!
#15



Карта прив'язки до вулиць
#16
‌Привіт полтвохідцям. У книзі про каналізацію Львова я прочитав що після псв був прийнятий план який передбачав що до головного колектора Полтви приєднуються ще 18 менших колекторів. Полтва це N1, з лівого берегу непарні, з правого парні. Також існує відома карта 1942 року де ці  колектори позначені по такої системі. Хто ходив по колектору N9 (Стефаника), той бачив що на розі вул. Наливайка та Городоцької на карті є відгалуження яке позначено як колектор N7, проте на місцевості його ніхто не бачив. Це не єдиний недолік цієї карти, тому ніхто на це не звертав уваги. Колектор N9 я пройшов до упора, N9a,b,c ще чекають свого часу, точніше своїх першопрохідцев. Тому я вирішив пройти під Куліша, тобто по N7. Під вул. Під Дубом можна в нього потрапити з головного колектора. Цікаво що вода затікає з Полтви в це відгалуження, бо воно нижче на 30см, далі потік іде ще 100-150м паралельно головному руслу і впадає в нього в районі Чорновола,45. Ця ділянка висотою менше метра. Під Куліша іде нормальне яйце висотою 2,5 метра. Я думав що піднімусь максимум до Шпитальної, проте колектор йшов далі. З одного з люків дуже добре видно сізо на Данилишина. Тут я зрозумів що я вже йду паралельно N9, тільки трохи глибше, бо люки були десь дуже високо. Місце де я пройшов під колектором 9 я зрозумів дуже приблизно. В деяких місцях є водоспади, які повністю перекривають прохід. Дуже скоро я був мокрий. Я дійшов до Гнатюка/Курбаса десь за 40хв, далі не ходив. Води стало трохи менше, висота колектора десь 2м, тобто продовження реально є, реально пройти. Виходить що можна вийти на пр. Свободи, бо карта показує саме так, більш того показує що 7a іде до пл. Франка. Але глибина колектору, туман, запах, відсутність притоку повітря через дренажку трохи мене злякали, тому я повернув назад. Все ж таки це повністю фекальний колектор. Виходить він спеціально побудован щоб вести фекалії паралельно Полтві в обхід центру. Повернувся назад по течії я дуже швидко, є місця де можна їхати по плитці. Треба обов'язково сходити до кінця , але не самому, та з газоаналізатором. Якщо все що показує карта підтвердиться, то можна спробувати пошукати колектор 10 на правому березі. Нажаль не маю нормального ліхтаря та камери, так що майже без фото.



Самий початок, тобто кінець



Кришка люка


Яйце




Така плитка іде внизу, але є місця де вона вбетонована у стіну
#19
Був на цьому заводі. На територію можна пройти та навіть заїхати машиною. Є свіжі купи будівельного сміття. Та цікава будівля-ангар з погрузчиком як і ангар коло кпп порізані на метал. Брама та бляха на КПП аналогічно. Ліс за 2 роки трохи підріс. Максимум що тут можна зробити корисного це подивитися на Винники та околиці з даху та поспілкуватися з бомжами що живуть на КПП. Вони кажуть що вже є новий власник заводу, він хоче побудувати на цієї ділянці щось нове, пов'язане з тваринами. Їм пропонують працювати охороною, як вони кажуть. Я погуляв, піднявся на дах, зробив фото на пам'ять та поїхав.