Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - dead cat

#1
Правопис непрямих відмінків слова мистець, а саме мистця, мистці, мистцем тощо, суперечить українській традиції не вимовляти три приголосних зряду. Українська мова знає три варіянти цього слова: митець, метець і мистець. В УССР за єдино можливу форму вибрано слово митець. Діаспора ж обрала варіант мистець, бо він має спільний корінь із словом мистецтво, й від нього можна створити іменник жіночого роду мисткиня, якого митець не утворює. Але непрямі відмінки слова мистець вимагають скорочення одного звуку, як у слові чернець:

чернець, але ченця, ченці (а не чернця, чернці)


Звук Р у непрямих відмінках слова чернець випав. Те саме має місце і у слові мистець:
мистець, але митця, митці (а не мистця, мистці)

Звук С у непрямих відмінках слова мистець випадає.
#2
Цитата: yar-79 від 10.05.2010 10:55:52
2 dead cat, одної фрази я не зрозумів: і загони сс які перейшли на сторону німеччини. Як вони могли "перейти" на сторону німеччини, і з якої "іншої" сторони, якшо всі галичани, що вступили до лав СС ніколи не були громадянами СССР, і ніколи не давали присяги на вірність Радянському союзу? Ви напевно переплутали їх з так званими "Власівцями", перебіжчиками з радянської армії яких було, як мінімум, в п"ять разів більше ніж Галичан.
Я дуже прошу всіх, хто відписується в цій темі, з простою базовою історичною освітою, не вісвітлювати ці події за допомогою тих знань, що ви отримали зі школи...
перейшли  - мала на увазі те що вони мали вибір: воювати проти фашизму чи на його стороні. якщо вони не давали присяги то це виправдовує їх вибір.
мій шкільний підручник був виданий після 2000 року, то кучма заставив авторів неправдиво історію висвітлити?
#3
заборонити всі святкування для перемоги 9 травня, знести таки той монумент слави - люди яким це було потрібно примиряться з цим \їх і так мало лишилось, років через 10 вони повиздихають і за комуняк не буде кому голосувати (с)\. взагалі забути що на території міста велися бої з участю людей у яких був солдатський жетон з радянською символікою, залишаться в історії партизанські загони які воювали проти срср і загони сс які перейшли на сторону німеччини. не багато військової честі та бойових заслуг тут бо записів щодо діяльності мало було, в основному слова учасників тих подій та спалені села як речові докази. ще зараз зявились люди, які заявляють що воювали проти всіх, отже громадянською війною тут не обійшлось бо походу стіляли у все що рухалось. досі не зрозуміли кого ми перемагали і чи треба було перемагати. таки потрібне нам це свято нарешті.
а на свято це ми не заслужили бо москалі ще в 1939 нас до себе приєднали і перемогли ми їх, зважаючи на галицькі ідеали свободи від москалів, лише в 1991. та що там 1991, президент у нас от який москалистий, про перемогу зарано у львові загадувати  ::) тому ще нескоро тут "вляжеться та втрясеться". на сході з цим якось простіше, люди і сплять мабуть спокійно.
а взагалі публічно показувати "я не святкую" непристойно, в таких випадках краще промовчати і реально "не святкувати", а не показово піарити партію свобода (таки вибори передчасні будуть).
хочеться все ж спокою в місті, розуміння та щирості, без партприказів та стадних агресивних зборищ, поваги до старших людей. а ще гей-параду треба, то дуже по-європейськи, модно, молоді подобається, танці та концерти, тягнибоковим ідеалам не суперечить, до війни відношення жодного немає і акцій протесту не викличе. і в євросоюз візьмуть бо це дуже демократично, ліберально та популярно. так і скажуть "wow, ukraine, welcome!"
а львів я люблю.
#4
Цитата: toya від 08.04.2010 18:06:37
Я в шоці від побаченого. Був би дуже радий почути або хтось за свою "облиту" дочку або дівчину відмудохув "шанувальника традицій". І сам би взяв участь у розправі.

одногрупниці розповідали що хлопці затуляли від потоків води собою, а відбиватись від зграї 10-15 підлітків в яких рівень адреналіну зашкалював було безглуздо. поки одному мізки вправляєш - десяток його друзів знімають мокрі труси з дівчини.
#5
отака важка дівоча доля.
на мене два роки тому теж два відра води вилили, добре що тоді хоч тепліше було. то ж вдома перед виходом "в люди" дівчата годинами волосся випрямляють, інші накручують і сплять на бігудях колючих всю ніч, бойовий макіяж вимальовують старанно, на великодні свята у деяких прийнято новий святковий одяг купувати, а за кілька секунд всю ту красу візьмуть свинюки і змиють (ще й спідницю знімуть, а то й пляшкою по голові дадуть). та найбільш прикро від того що ще й за руки тримають, щоб не втекли, насилля якесь. а ще памятаю що дуже образилась на водія маршрутки, який не впустив до салону бо я з голови до ніг мокра була, хоча вода вже не капала навіть :)
#6
давайте пробачимо йому оту зверхність щодо назви львівського форуму бо жаба (найнебезпечніша тварина в світі) душила хоч раз кожного жителя Землі.
#7
Всяке-Різне / Re: ЗУМ
09.02.2010 12:34:32
мабуть хлопцям спершу потрібно закінчити школу, вивчити повний курс української мови та літератури, історію України та всесвітню історію, записатись на курси етики та ввічливості, здати з цього всього успішно екзамени. А по-друге записатись до спортзалу, потягати залізо, випустити дурну силу, щоб на вулицях людей калічити не хотілось. От тоді вже на повнолітню голову братись до таких справ, з розвиненим світоглядом, поміркованістю та розумінням того що насильно жодну людину не переконаєш і кожна дія викликає протидію.
#8
Наперед прошу вибачення за провокацію флуду в темі, яка для цього аж ніяк не призначена.
Повідомлення на форумі читати я люблю і пропозицію "не подобається - не читай" не хочу навіть розглядати. Не хочеться щоб форум перетворювався на зошит двійочника, якому вчителька червоною ручкою всі помилки виправила. Це лише ускладнює перегляд.
Слідкуючи за практикою модерування на інших форумах хочу додати, що зазвичай перше зауваження до некоректно написаного повідомлення справді пишуть в ПП, а згодом все іде по наступній схемі:
[відредаговане повідомлення]
редагував модератор\адміністратор %юзернейм%. друге зауваження
і т.д. до бану за ігнорування зауважень.
без жодних переходів на особистості та "міряння".
#9
Обов"язкого підтримаємо. Вірю в наших лікарів та в те що мати неодмінно видужає.
#10
Новини / Re: Перший лям
06.11.2009 21:14:02
я теж вітаю форум. мабуть по мільйону після кожного флешмобу добавлятись буде.
   
#11
Немає більше маршрутів:
№3  Рясне-2 – вул. Шевченка – вул. Городоцька – проспект В. Чорновола – ЦНТІ – вул. Липинського (АС-2)

№20  вул. Личаківська (АС-6) – вул. Пасічна – вул. Дж. Вашингтона – вул. Зелена – проспект Свободи – проспект В. Чорновола – вул. Тунельна – вул. Шевченка – Рясне-2

Та змінений маршрут №17
Трансформували його в 217 (с. Підбірці - Личаківська - Городоцька - Приміський вокзал) та 217а (Лисиничі - Личаківська - Шевченка - Рясне-2)
#12
ну от навіщо вигадувати різні легенди про легеневу чуму та тиф. у цих захворювань зовсім інші збудники і схожі симптоми. лабораторно підтверджено що це саме свинячий грип, помирають від його ускладнень -  геморагічної пневмонії (двосторонньої). за легеневої чуми, тифу та свинячого грипу смерть наступає від того що легені "згорають", людина помирає від браку повітря (і як загалом при інфарктах) обличчя її чорніє, в тернополі у більшості померлих були чорні обличчя, а значить вони задихнулись бо не залишилось легень для дихання, у них виявили свинячий грип, у них не могло бути ні чуми ні тифу.
з посипанням хімікатами вони явно прогадали, єдине що б реально пришвидшило стерилізації вулиць - це мороз, хоча б -10. вірус живучий, 30 хвилин може жити без живого організму, у живому організму катастрофічно швидко починає поширюватись та розвиватись.
зараз багато хто каже що от у мене теж температура була, тіло боліло, але від пневмонії не помер, от який у мене організм сильний. просто зараз окрім свинячого грипу (якого у пресі та на ТБ встигли каліфорнійським охрестити, мабуть в тих лабораторіях його і зробили) у львові люди ще хворіють на захворювання грипу трьох різних штамів. от така лотерея.
#13
стовідсотково в напрямку Батятич. кілометри за 3 від Кам"янки-Бузької. якщо там стояти то ті самі Батятичі видно.
#14
Військову частину на вул. Ярослава Мудрого справді розформували, західну частину огорожі розібрали бо планували здавати величезні складські приміщення в оренду "Кроно-Львів". Є можливість зайти і через головний вхід, але можна натрапити на охорону, якщо хочете подивитись на генштаб чи казарми то він вам і потрібен. Якщо пройтися в сторону Газопроводу то можна вляпатись в болота, там навіть якісь шлюзи були і ряд водоймищ, які зараз заболочені і знаходились на різних висотах та використовувались мабуть для осушення території. Можливо їх зараз навіть спустили.

Ще є одна військова частина, давніше навіть розформована, біля Комсомольського озера. Нічого про неї не знаю, чи то навіть не пам"ятаю бо бувала там в 5-6 років. Здається не охороняється, можна зустріти лише колишніх офіцерів-алкоголіків.

Ну і звичайно ближче до Батятич - це "Кам"яна гора". Діюча військова частина, з радарами величезними, по всій території насипи з дверима, два з них точно склади для продовольчих товарів, що в інших не знаю бо колючим дротом були обнесені. Увійти туди важко, лише через КПП. Але місцина хороша, час від часу гуде сирена, навколо пустир, в зарослях можна знайти ще якісь споруди з бетону, круглої форми, не памятаю де там у них вхід є, але потрапити всередину неможливо було.