Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Rufus

#161
Якщо буду у Львові, то з радістю приєднаюся.  :)
#162
Вигодовування тварин вдома з наступним їх випуском на волю є дуже серйозною справою.  Далеко не кожен зможе це зробити. Але мова про інше. Тварина вилучена з природи втрачає з нею зв'язок, вона звикає до людини, а особливо молоді особини. Якщо вигодована  людиною тварина потрапляє на волю, вижити їй без допомоги людини буде, майже, неможливо. Тому ідеальним варіантом є коли тварина залишається на природі і вигодовується своїми біологічними батьками. Інша річ коли йдеться про хворих чи поранених тварин. В такому випадку наш святий обов'язок їм допомогти. Самому віднести до ветеринара чи здати, наприклад, в  Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр (вул. Кубанська,12), де про таких тварин потурбуються.
P.S. Три дні тому я носив туди точно такого ж молодого боривітра. Пташеня випало з гнізда на вул. Вашингтона і ледь не стало здобиччю котів, котрих вдалося відігнати. В екоцентрі радо прийняли птаха котрого доведеться ще з місяць годувати, поки він не навчиться літати. Проблемою є як навчити пташеня полювати, але фахівці з екоцентру з цим впораються.
#163
Боривітер звичайний Falco tinnunculus (рос.- пустельга). Птах цікавий тим, що може "зависати" в повітрі.
#164
Не хочу вас засмучувати, але передають опади.  :(
#165
Думаю, я з вами. Пошукаю на вихідних вудочку.
#166
Гарна пробіжка! +
І то не ящірка. То плямиста саламандра, належить до земноводних. Вид занесений в Червону книгу України.
#167
Усіляких гараздів. Нехай тобі щастить усюди і у всьому.  :)
#168
Надибав отаку штуку. Гарно все описано і намальовано. Клікаєш і читаєш. Може комусь буде цікаво.  :)
#169
 В пошуках кажанів відвідали ми печери Млинки і Угринь. Особливий акцент робився на останній. В ній ми нарахували 59 особин нічниці великої, 1 вуханя звичайного, 1 війчасту нічницю і 1 підковоноса малого. Як для такої невеликої печери - це досить хороший результат. Особливо врахувавши, що печера не закривається і народ масово туди преться й смітить (в одному з залів знайшли навіть сліди дівочих каблуків).
Через брак часу обліків в Млинках ми не проводили, лише побували на невеликій екскурсії, під час якої знайшли 3 великих нічниці.
Більше фото: Угринь  і  Млинки
#170
Це є звичайний конденсат, тобто краплини води. Вони утворюються на кажанові тоді, коли він перелетів з холоднішої частини штольні (печери) в теплішу. Коли ж температура досить низька, то може утворитися трохи інію на шерсті.
#175
Нещодавно доля дала мені чудовий шанс побувати в місці, яке вже обговорювалося на форумі Вже багато років вчені-кажанологи проводять щорічний моніторинг зимівель кажанів. Не оминули вони увагою і Гуменецьку штольню. Вона являє собою багатокілометрові лабіринтові галереї ходів, які утворилися внаслідок машинного видобування вапнякового будівельного каменю у ХХ ст. і тепер майже не експлуатуються. У деяких ділянках підземель ходи розташовані у 2-3 яруси. Ходи в перетині прямокутної форми. Температура повітря у підземеллях 9-12?С. Гуменецька штольня розроблена у товтрі "Гадецька (Збручавиця)" поблизу с. Привороття Друге Кам'янець-Подільського р-ну. Дещо можна прочитати ТУТ Говорять, що у штольні працювали в'язні. Це була дешева робоча сила, бо через страшну пилюку бажаючих добровільно працювати там не було. Штольня справляє сильне враження своїми розмірами. Всі стіни і стеля  - в щілинах від пил машин, що вирізали вапняк. Ходи перетинаються, утворюючи заплутану систему ходів у котрій легко заблукати. В цьому ми самі переконалися. Зараз у штольні вирощують гриби. Потрапити до середини - справа не з легких. На вході - металеві ворота, всередині - сторожі з собаками (одна дуже зла і любить кусати людей за відсутності господаря). Вчених власник пускає, а от посторонніх - зась. Хоча тут можна посперечатися. Всередині ми натрапили на спорудження, котрі використовують для гри в пейнтбол. Проведене світло, позначки на стінах, обгороджувальні стрічки  говорять про двояке використання штольні (для вирощування грибів і для гри в пейнтбол). Гравці залишають після себе купи сміття і різні написи на стінах. Іноді трапляються дірки в стелі чи в стінах, які ведуть на інші яруси. Також натрапили на відгалуження тунелю в котрому стояв хрест.
Цьогорічний облік кажанів показав, що їх стало менше у порівнянні з попередніми роками. Можливо, зменшення їх кількості пов'язане з вирощуванням грибів і пейнтболом.


Обговорення тут!


#176
Молодці хлопаки!!!
А що, як походити по різних львівських ринках і подивитися як вони прокидаються. Краківський, Винниківський, Стрийський... Думаю, в кожного з них якісь свої особливості будуть.
#177
Ті, кому не вистачило друкованого буклету, можуть почитати відсканований.  :)


#178
Но-но! Кажанів не зобижати!!! :)
#179
Добре. Скоро будуть.  :)
#180
Отже, ті що вище підписалися. Зустріч завтра(в суботу 23.01.2010) о 10:30 біля входу на СКА з вулиці Клепарівської.