Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - explorer

#81
Оо, їду. І пару місць в дастері буде
#82
Ги :) Я теж в чергу :))
#83
Цитата: Нелегал від 02.10.2017 10:50:31
...і все ж він СТАВСЯ: обвал+землетрус, - все як віщували пророки. Жертвами є поки що 2 стовпи ЛЕП. Хтось оперативно і детально ту яму задронив



пару картинок з дотичного репортажу. Цікаво як висвердлене воно на плані.



#84
Цитата: Roy від 08.11.2016 13:02:02
Шукаю ліхтарик з такими параметрами:
-діод з температурою 2800-3000К
-живлення 18650
-мін. 600 люменів

Можливо, хтось знає де такий знайти(купити), або ж сконструювати з іншого, методом посадки іншого діоду з драйвером.
Буду вдячний сильно. ;)
На попередній сторінці є відео де я таким ліхтарем папір пропалюю. Брав в Саймона на Алі. Там вже є новіші діоди на вибір, які тобі тут вже радили. Загалом там можна вказати який світлодіод хочеш, на який максимальний струм хочеш драйвер, і колір корпусу, і прийде готовий до роботи ліхтар.
https://aliexpress.com/store/product/Convoy-s3-18650-edc-small-hard-oxygen-t6-u2-strong-light-flashlight/330416_826041434.html?detailNewVersion=&categoryId=150410
S3 це той, що я маю - в нього найширший кут, S з інишими числовими індексами трохи відмінні корпусом та оптикою (можна вибрати трохи вужчий кут -S2 для більшої універсальності). В неті є описи відмінностей між різними корпусами конвоїв. Він ніби всі кастомізує як скажеш. Мій екземпляр працює без нарікань. Ще великий плюс, що драйвер лінійний - не мерехтить.
#85
Цитата: Driver від 01.11.2015 19:09:58
Грибовичі



Ти б вже автора, може, вказав? :)))
#86
Цитата: Roy від 15.07.2015 19:46:37
Там в коментах говорилося про якийсь хімзавод. Про який такий завод мова?
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=49.802514&lon=24.040897&z=16&m=b&show=/6550880/Chemical-plant&search=lviv
Основні продукти заводу як-раз стиснені гази.
http://lhz.com.ua/
#87
 На Сихові то вже було. Постив там, запощу і тут:

Цитувати
Необхідність проведення обстежень будинків № 30, 32 по вул. Хуторівка
в м. Львові для встановлення параметрів та причин підвищених сейсмічних
коливань, що спостерігалися в них, була спричинена скаргами мешканців на
те, що протягом кількох років уїхніх квартирах постійно спостерігається вібра-
ція підлоги та стін, погойдуються висячі предмети (занавіски, люстри тощо).
Внаслідок тривалих додаткових навантажень коливного характеру можуть
відбуватися деструктивні зміни в будівельних конструкціях та грунтах в ос-
нові будівель, що здатні спричинити аварійні ситуації або навіть руйнування,
тому були підстави вважати, що коливання можуть бути небезпечними. У
зв'язку із цим необхідно було отримати об'єктивні дані щодо характеру коли-
вань на ґрунті в основі будинку та на різних його поверхах, що потрібно для
перевірки надійності будинків. Ці дані необхідні були також для вирішення
питання про можливу небезпеку вказаних коливань для здоров'я мешканців.
На основі одержаних результатів локалізовано джерело вібрації – ком-
пресорна станція на розташованому неподалік хімічному заводі. За реко-
мендацією був проведений ремонт систем амортизації обладнання, після
якого вібрація у житлових будинках припинилася.

www.geology.com.ua/wp-content/uploads/2014/09/38_Verbickyi.pdf
#88
Було чудово, а для когось ще продовжується :)
Великий респект і дякую Bottlehunter, Inkognito та всім хто дотичний до ідеї і організації! Такого напливу позитивої молоді та поляна, мабуть, не бачила за всю свою історію, і навряд побачить ще колись :)
Може хтось перелічив точніше, але я побачив більше 40 учасників!




















































В повній роздільній здатності на пікасі: https://picasaweb.google.com/104846791749094428381/6ExplorerLvivUaMeetingMay232015?authuser=0&feat=directlink

#89
Цитата: inkognito від 22.05.2015 10:39:26
ЦитуватиЄ тільки одна решітка наразі, Ройова. А чим шомпурі не підходять?
Підходять, коли нема решіток. На решітці не пошкоджується оболонка ковбаски та з неї ніц не витікає. Відповідно маєш гарну хрустку скоринку та соковиту непересушену начинку, так як і має виглядати кібаска-гриль.
Візьму ще 1 решітку.
#90
Цитата: Bottlehunter від 12.05.2015 11:50:27
Потрібне ауто, щоб завезти воду і продукти з вул. Дністерської до Давидова, приблизно о 13:00. Зголосіться, будь ласка, хто зможе підвезти.

З тим не проблема. Давай домовимось в ПП.
#91
Цитата: maxis від 03.04.2015 11:53:52
Цитата: Roy від 02.04.2015 20:41:20
Колись чув про історію, про закриті класи, та розлиту ртуть. Чи ртуть, яка там зберігалася.
Хто в курсі наскільки точна інфа?
Був такий інцидент, приніс хтось банку ртуті, грам на 200 та розлив, на тиждень зробили канікули, провели демеркурізацію. Класи знову працюють. Єдині закриті приміщення у школі - це чорний хід (сходи) у правому крилі будівлі.
Була така історія. Була навіть якась спроба перенести заняття в іншу будівлю на Левицького.
Не пам"ятаю щоб у правому крилі були сходи окрім як між останніми поверхами - від столової повз "музику" до "малюваня" )
#92
Гарний звіт, тільки половини фотографій, розміщених на радикалі, вже не видно скільки не рефрешив.
#93
Cool photos, thanks :)
#94
Цитата: paradiseincredible від 12.01.2015 17:22:41
Привіт усім. Не хотів створювати нову тему так як подібна (ця) вже існує, тому питаю тут. Чи варто купувати цей ліхтар http://gunshop.com.ua/product/fonar-itp-sa1-eluma-145lum35lum5lumstrobe-1xaa/ на вигляд дуже гарний, та і функціональний він. Хто що скаже?

Я б не радив. Там не зрозуміло навіть що за діод (в таких випадках переважно стоїть щось старе і синюшного кольору), і ціна :(((...
Краще замовляти в перевірених китайців ліхтарі, які вже протестовані і описані детально попередніми покупцями (+ є профільні форуми). Ну і я б дивився в сторону іншого живлення (не АА).
#95
Практика використання С8 показала, що тонкий яскравий промінь на природі потрібен рідко (хоча раз суперово допоміг при нічному спуску з весняної Боржави на незнайомий відріг). На снігу ще нормально, але в інші пори року бокової засвітки мало а спот на невеликій відстані (при звичайному пересуванні стежками) надто контрастує і сліпить. Все ж пошук на великій відстані у походах не є основною задачею.
Тому десь з рік тому знайшов китайців, які в корпуси Convoy запихають діод та драйвер на вибір і якісно це все діло скручують.
Моїм вибором був корпус Convoy S3 (1х18650, маленький розмір, світло без яскраво вираженого променя), діод CREE XML2 теплого відтінку, та драйвер без стробів на 3 режими з максимумом на 2,4 Ампери. Разом з доставкою обійшлось десь під 24 бакси. З того часу це мій улюблений ліхтар :) Носити можна спокійно у кишені куртки, наприклад, можна закріпити на голові аби не брати більше пецля (купив спеціальне кріплення, з яким ліхтар фіксується біля вуха). На максимумі можна подумати, що світить авто ближнім світлом, можна зігріти руки (довго безперервно на максимумі світити не вийде), а можна навіть розпалити вогонь. Останню функцію я для себе відкрив випадково після того як ледь не спалив ліжко (добре що вчасно відчув дим). Власне після того зняв таке відео:



Загалом рекомендую.
#96
Робота цікава, але як любитель походів, в тому числі зимових, таку штуку б ніколи не брав. Рух з наплічником зігріває більш ніж достатньо - спину треба не гріти а сушити від поту. А +2кг це суттєва вага, якої найменше хочеться коли і так несеш зимове спорядження. Ще хотів зауважити, що "холодно" переважно стає за рахунок вітру та вологості, тому дєвайс в першу чергу має бути готовий до роботи в умовах коли вітер дає періодично відчутних самому туристу копняків.
Підозрюю, що спочатку газ задує, а потім кулер, розкручений вітром, підзарядить замерзлий акумулятор (жарт) :)

А от коли є задачі стояти на місці без укриття на холоді (в голову приходять тільки продаж пиріжків на Говерлі чи якісь специфічні АТОшні задачі) - було б 100% корисно. Цікаво глянути на звіт з випробування :) Якщо хочеш - можу ще передати для тестування звичайну каталітичну грілку, якій теж не знайшов практично виправданого застосування у походах (вага - біля 50г, дозволяє щось собі відігріти і провоняти).

ПС: от 10 днів тому зняв яка погодка на Чорногорі (там, як я розумію, планується випробування): сніг, який піднімається з схилів сильним вітром, та хмари, чия волога намерзає на все.
#97
Теж нещодавно були там, в т.ч. в форті на Знесінні (менший форт першого кільця, але краєвиди негірші ніж з нашого Знесіння). Дуже рекомендую зайти в книгарню на куті біля східного моста (поблизу Tadeusza Ko?ciuszki 7  http://goo.gl/maps/UQf9J ) там купа самої різної літератури про фортифікацію Перемишлю. Навіть путівник "ровером по всіх фортах" :)
#98
На Науковій вчора зранку чути було добре.
#99
Чудовий туалет!:)
#100
Народ, там ніяких висоток не буде 100%. В планах невисокі будинки (gribkoff777 правильно написав).
А от історія з самим забудовником і участь церкви у тому - погана :( Ну і хата естетично нецікава в проекті як для центру.