Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - onyx

#21
Плани / КП 44рд на 03.07
26.06.2011 21:13:46
В неділю третього числа, плануєм сходити сюди , нормально дослідити і пофоткати. Був би радий якщо до нас ще хтось приєднається :)
#23
Ракетно-технічна база 185 гвардійського бомбардувального авіаполку знаходиться отут 49°40'29"N   34°28'14"E . В свій час там зберігались боєприпаси до Ту-95, Ту-160 та інших бомбардувальників, в тому числі крилаті ракети Х-55 і їм подібні з ядреною БЧ. Відповідно представляє з себе дуже цікавий підземний об'єкт. На супутникових знімках РТБ виглядає досить закинутою. Може хтось знає, в якому стані зараз знаходиться об'єкт, є охорона?
#24
На цих вихідних планую туди навідатись, аби спуститись на саме дно шахт. Маю надію що вони зараз сухі. Якщо хтось має бажання, приєднуйтесь ;)
#25
Координати приблизно 49° 0'32.75"N 24°42'18.31"E
Провели сьогодні з колєгою рекогносцировку цього об'єкту. Завод працює але деякі цехи закинуті, охорона серйозна. В середині багато цікавого, найближчим часом планується вилазка :)







#26
У 2009 році ходив таким маршрутом: Ільці - Піп-Іван – Говерла – Петрос – Говерла – оз.Несамовите – Ворохта. Першого дня дійшов до оз. Бребенескул, де й заночував. Другого дійшов до Петроса і вернувся десь за Брескул. Вийшло що за один день, я двічі заходив на Говерлу :). Третього дня спустився з Чорногори через Несамовите.
























Інші фото  тут 
#27
Обговорення тут
#28
Похід тривалістю 3 дні.
Отже спорядження:
Ніж
Сірники
Пляшка води
Кружка металева
Штормівка
Дощовик
Пару кульків для збирання дарів природи.
Починалась подорож з Яремча, звідки я вирушив в сторону Явірника( гора така). Так як по стандартному маршруту йти не цікаво, я скоро опинився серед глухого лісу, в якому пересувався спочатку в потрібному а потім в непотрібному напрямку ::). У результаті чого вийшов на хребет Явірника не з тої сторони з якої планував і вбив на ті маньоври декілька годин.

На Явірнику, було повно афен які я впродовж півгодини і поїдав. Взагалі то не є калорійна їжа, але шлунок це зрозуміє не скоро, тому коли мало або нема їжі треба постійно щось жувати(хоча б хвою), пити воду, так менше відчувається голод. Також під час привалів можна перекусити заболонню берези чи ялини, це реально додає сил. Звідти, знову по буреломам, серед яких, між іншим, зустрів оленя, спустився до потічка Женець, пройшовся до водоспаду Гук.

Часу до темноти лишалось мало, а треба ще збудувати собі якусь хатку, знайти що(чи кого ;D) б зжерти. Тому троха не доходячи до дачі Ющенка(а ніхуйова ж в нього там хатка), заліз десь на кілометр до лісу і вибрав хороше місце для шалашу. Зробив його, як мені здавалося досить якісно, приготував, щось схоже на зупу, склад: смерекова заболонь, лисички( ті що гриби :) ), папороть(молоді пагони), подорожник(листя), квасениця. Папороть треба окремо відварити, заболонь варити як можна довше.

Не скажу що воно смачне чи дуже калорійне, але їсти можна, особливо якщо голодний. В ночі почалась гроза, сильна гроза, блискавки били дуже близько, я б не сказав що їх боюсь, але тоді ледь не всрався :(.  Шалш дуже швидко почав протікати і незабаром я виявив що мене затоплює, тож довелось його покидати. На той час я вже був повністю мокрий і дуже змерз, спроба розпалити вогонь під дощем нічого не дала, щоб не мерзнути можна було б продовжувати йти вночі, але ходити під час грози  дуже не рекомендують, тому я заліз на схил покрутіше, кинув під себе пару гілок, зверху плащ, так і лежав до світанку. Це була моя сама неприємна ночівля в Карпатах.
До ранку дощ скінчився, я змусив себе піднятись, ох як же було холодно, дощовик навіть не знімав, так і пішов. Коли добрався до Хом'яка то вже троха підсох і зігрівся.

Між Хом'яком і Синяком( гора така, як хто не знає :) ) знайшов цілу купу білих грибів, спочатку я дуже радів( 2 дні всетаки нормально не їв) але як виявилось, дертись вгору по каменюкам з зайнятими руками( десь по 5кг грибів на кожну руку) не так просто.

Так потроху, через Синяк і Малий Горган, я  доповз під Довбушанку, там і зупинився.

Попередня весела нічка і відсутність нормальної їжі давалась в знаки, я ледь тримався на ногах. Не знаю, кажуть в таких ситуаціях зловживати грибами не варто, але я тоді їх стільки зжер (і варених, і печених на вугіллі ) що в мене тупо вже нічо не лізло, і зле мені не було, навпаки, було дуже добре ;D. Ще зварив компот з афен, гарячий вітамінний напій саме те що треба. Минула ніч показала неефективність шалашу, тому я знайшов повалене дерево, біля нього поставив ще одне, поперек на них наскладав дрова, і зверху велику кількість хвої. Вийшло чудове припідняте ліжко. Як починається дощ, просто накриваєшся плащем, і пох на все.

Але в хорошу погоду, якось комфортніше спати на землі, застеленій гілками. Ця ніч пройшла спокійно, тільки раз я перебирався на своє ліжко, бо почало гриміти, але до дощу не дійшло. Зранку я знову обжерся грибами + компот. Цього дня мені вже треба було повертатись до міста, на Довбушанку часу не ставало. Вертався через перевал Переслоп, в Яремне.
Як виявилось теорія виживання сильно відрізняється  від практики. Треба буде якось зробити подібний похід кілометрів на 150, через Чорногору і Горгани...
Обговорення тут  
#30
Художня / Мародер
26.12.2009 00:03:15
Цікава книга, тяжко від неї відірватись.

                                                                                                       
Опис

Бесчеловечный роман широкоизвестного сетевого автора рассказывает о торжестве западной демократии на Урале. Рыба сгнила с головы. Засевшие в Кремле агенты влияния других стран сделали свое черное дело под прикрытием гуманистических либеральных лозунгов. Коррумпированные политики продали Россию, разрешив ввод натовских войск для контроля за ядерными объектами и «обветшалыми» пусковыми установками.
Так пришел знаменитый Полный Песец. Холод, тьма. Голодные одичавшие жители некогда развитого промышленного города истребляют друг друга за пригоршню патронов или пластиковую бутылку крупы. Во что превращаются люди на грани выживания, как происходит естественный отбор в условиях тотальной катастрофы, кем становится простой обыватель в мире насилия — многие страшные тайны скрывает в себе «Мародер».

Завантажити



Продовження:

Каратель


   
Опис

Третий год демократии иракского образца на российской земле. Государства РФ больше нет, слово «Россия» запрещено цензурой, есть NCA — Северная Центральная Азия, политкорректное название оккупированной территории. В некогда секретном оборонном городке хозяйничают американцы и их слуги самых разных национальностей. Стратегические атомные объекты взорваны, а развалины заминированы. Местных жителей расстреливают, как одичавших собак, сотрудники частных охранных фирм. Хаос глобальной социальной катастрофы закончился, наступила эра Нового Порядка. Однако чудовищный замысел Мастеров, наконец-то воздвигнувших великую Золотую Пирамиду Власти, рушится внезапно и безжалостно. Восстав из мертвых, Ахметзянов возвращается на руины Тридцатки, чтобы вернуть долги оккупантам. Чтобы карать. Пощады не будет!
Завантажити
#31


Підручник виживання в екстремальних ситуаціях - Пітер Дарман
________________________________________________________________________________


Зимова аварійна ситуація - Андрій Ільічев
________________________________________________________________________________


Техніка виживання в екстремальних умовах
________________________________________________________________________________


Школа виживання при аваріях и стихійних лихах
Попереджений - значить озброєний. Якщо у випадку раптової небезпеки, аварії, стихійного лиха ви готові діяти грамотно і рішуче - ваші шанси залишитися в живих значно зростають. А для цього треба знати, які небезпеки можуть вас підстерігати на вулиці, в літаку, в поїзді, поряд з промисловим підприємством, на кораблі. Знати, як уникнути їх, і знати, як з ними боротися. Про те, як врятувати себе й допомогти вижити іншим в самих екстремальних ситуаціях, і розповідає ця книга.
________________________________________________________________________________


Школа виживання в умовах економічної кризи
Ця книга про те, що робити, якщо ви втратили роботу, стали жертвою квартирних
грабіжників, якщо по вулицях вашого міста роз'їжджають танки, а терористи підривають
будинки...  Але навіть із дуже непростих життєвих ситуацій можна знайти вихід, впоратися з
важкими життєвими завданнями, особливо якщо ви готові їх вирішувати, а на додачу ще й
знаєте способи вирішення...

________________________________________________________________________________


Як уникнути голодної смерті - Олексій Ільїн
________________________________________________________________________________

Техніка пересування в горах
________________________________________________________________________________

Виживання в різних природних умовах
________________________________________________________________________________


Енциклопедія виживання. Наодинці з природою.
________________________________________________________________________________


Виживання в зоні збройних конфліктів. Борис Кудряшов
Досить актуальна книжка в наш час. Розповідається що робити коли ви потрапили у зону бойових дій, як себе поводити якщо ви потрапили у полон чи стали заручниками терористів, як надати медичну допомогу у екстремальних умовах та багато іншого.
________________________________________________________________________________

Захист населення і господарських об'єктів в надзвичайних ситуаціях. Радіаційна безпека
Трушний білоруський підручник по темі в трьох частинах. Особливо раджу почитати третю частину, радіаційна безпека, дуже багато корисної інфи. 

1.Надзвичайні ситуації і їх попередження

2.Система виживання населення і захист територій в надзвичайних ситуаціях

3.Радіаційна безпека


#32
Для тих хто зібрався в похід до Чорнобиля ;)
radiotoxprotect.djvu