Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - :-)

#36
Оскільки Lesyk дуже крутий і популярний тру-дослідник тепер, то я теж хочу бути крутим і популярним, і тому я рішив із ним тусити наразі.
Зустрілися біля Менори, була то субота, 23,07,2011, коли Alter гуляв колією на південь і пішли собі до Підзамча бо звіт називається що звідти то й туди іпшли.
Дорогою трапився чудовий зразок майстерності наших місцевих умільців, що виражається у вмінні із харчової нержавійки робити разні красіві речі.

Потому був переїзд який переходить у міст, але хоча поїзд їде і верхом, переїзд блокується полюбе, хз чьо так, певно на сигналізаційному щиті то всьо одна лампочка показує. НА фото можемо спостерігати істинну тінь пані - червоний каптурик несе пиріжки бабусі.

Потому воззріли якийсь будинок із вапняним басейном, позаду якого був (і до нині певно є) великий баняк чимось підпертий.

Всередині будинку тельферок із грейфером, дивно що досі висить і ніхто його ен експропріював, певнотому що двигун експропріювали загодя.

Лесик рішив що треба трохи поматрацити, чим активно і зайнявся

Але наливши свій шлунок соковинкою, розчарувався, коли побачив цілу калабаню абсенту. Правда бадяжений він був, зате халява.

Абсент  торкнув, наш бравий Лесик почав дряпатися на стіни.

Інформація для читаючих - абсенту там багато, різні сорти в різних коритцях.

Така собі непальона реклама соковинки експлорерами

Вищезгаданий підпертий баняк

Кароч підпора то є конвеєрна естакада, у які ми знайшли дірку

та й подалися через нею до вимаршу вперед і вгору-вгору

юним механікам буде цікаво як виглядає рама конвеєра, і також це було заготовкою для відмазки - студенти-механіки з Політеху, роздупляємося як то все виглядає. Доречі, плуг для скидання сипучого матеріалу із стрічки конвеєра

підніматися було захопливо та дуже цікаво

якщо висунутися із вікна то відчуття горизонту ще було

але якщо дивитися кріз віконця із середини то така собі дезоріентація була наявна

виробничі приміщення поруч

багато метрів вниз у нездоланній дірці, яка підстерігала нас у самому верху конвеєрної естакади


Далі про наші невдачі буде завтра, бо пізно вже, треба спати і загалом я не в настрої, думаю, от які ви всі матрацники, я такий весь пузатий там лажу, а ви всі такі молоді і красіві ні. Злий я, от.)))

Наразі на роботі, ТП майже зіпсувала настрій, але таки не повністю, тому плювання жовчю буде не таким досконалим як вчора.

Розвіємо інтригу довкола нездоланної дірки - Lesyk є настільки крутим, крутіший ніж чак норіс, тому ми таки її здолали і потрапили в середину баняка, він же силос зберігання щебеню. Всередині розташований цікавий механізм, якби мені ті знання тоді як писав курсову на схожу тематику, ех...
Отже про механізм:
щебінь чи яки інший сипучий матеріал подається стрічковим конвеєром на головку силоса, після чого потрапляє на розподільчий механізм (назву його так, бо так я б назвав його), який розподіляє матеріал між комірками. Ну так, комірки є в силосі, тобто не просто величезний баняк, а з перегородками, кожна із яких напевне має свою розвантажувальну систему - лючок із шибером. Власне підхід конвеєрної стрічки до розподільчого механіму.

Сортування по комірках відбувається шляхом переміщення конвеєрної стрічки із дифузором по направляючій рейці, по колу. Підїжджає ця вся хрєнь до комірки, яка завбачливо загратована на випадок падіння працівників та крупних кусків матеріалу і сипле туди. Потім в іншу і т.д.

Хоча як варіант, це все об'єднано, тобто є таки єдиною ємністю, а таке розсипання куди попало ведеться задля рівномірного розподілу матеріалу, відповідно рівномірного розподілу напружень конструкції, відповідно підвищує стійкість та зменшує можливість руйнування такої чудової споруди.

От комірка ґратами

А якщо таки окремі ємності, тоді є можливість зберігати різні за своїм походженням і фракцією матеріали, або запобігати його злежуванню, шляхом поступового і почергового розвантаженні із одної чи іншої ємності.

Нажаль таки не надто заглядав в середину, більше по сторонах і прислухався. 8)

Вид із вікон головки силоса



Розібрані ферми мостового крана, чомусь майже сльозу вибиває, а колись він був молодим і сильним, піднімав всього багато.

Потім наш герой титан і напів-бог в одній особі Lesyk каже: "Пацан, чуєш пацан! Там є сходи! Давай на дах! І покажемо всім їм "фак"!!!"

На даху так нічьо, трави дофіга

і ТЕЦ-2 видно

А ще вночі вся територія просвічувалася потужними світильниками. Наразі час змусив їх до бездіяльності

Загалом нашому герою сподобалося, каже об'єкт зачьот!

Ще раз кинули оком на довколишні краєвиди і почали спускатися

Кілька поглядів "за борт"

Якось так дивно дерева ростуть, хмм...

А з непереборної дірки падати так немало, можна встигнути крикнути щось на кшталт "Агсл!!!" чи там "Бть!!!".



Кнопка зупину конвеєра.

Вид в конвеєрну галерею зверху, загалом враження що шахта ліфта

Наш супер-герой хвацько долає непереборну дірку

Опорні ролики конвеєра

Ролик який запобігає сходу стрічки конвеєра, я тут зробив те що в Alter'а прописано: "Прийшов, побачив, розкрутив".

А цей кінцевик має зупинити конвеєр в рачі якщо обхідних спалить якусь несправність.

Звалили ми із тої апасної території, зазняли на пам'ять це чудове дітище інженерної думки та й пішли собі далі.

Побачили витік Полтви. Супермен Lesyk каже що смердить не так як під Полтва, каже внаслідок того що із Рясного притока, вона псує весь аромат.

Опора-шланг

ТЕЦ вже недалеко, серце в грудях починає битися радісніше.

Натрапили на теплотрасу, Lesyk'а засмучує намагання з боку "ЛТЕ" перешкодити нам мандрувати теплотрасою. Але він дуже крутий тому таку перешкоду і три інші ми подолали.

Серце б'ється все радісніше і радісніше

ше радісніше

Навпроти силоси для цементу - також приємно для ока інженера

Ще радісніше

А тут вже стрілка лічильника ударів в червону зону перемістилася

Фінішна пряма

Перед нами гостинно відкрила ворота така чудова споруда як ТЕЦ-2

Вузол пересипки. Річ в тому, що ТЕЦ-2 була спроектована для спалювання вугілля Львівсько-Волинського басейну. Але заборона ще у 80-х на застосування вугілля у великих містах та розвал Союзу призвело до припинення будівництва.

Зважаючи на те в якій наразі Україна ситуації із газом, на якому наразі працює ТЕЦ-2, як на мене було б варто продовжити будівництво паливоподачі, та нових котлів які працюють за новітніми технологіями. Таку собі реконструкцію зробити, але на це треба багато грошей та голів.

А наразі стоїть воно все не повністю функціонуюче. ТОбто повністю не функціонує. Та й вугілля кажуть наразі заледве на Бурштинську ТЕЦ вистачає, Добротвірську вже ніхто серйозно не сприймає, в колах спеціалістів подейкують, що якби "Західенерго" закрило останню, то вийшло б в плюс, а так банкротиться, щоб "Східенерго" і "Західенерго" стали "разом".

Естакада, і вагоновловлювач, який таки виконав свою функцію.

Видно недомонтовану галерею паливоподачі. Наразі там функціонує два водогрійні котли, які розраховані на спалювання вугілля, електрофільтри на виході звичайно ж є.

Підозрюю що тут мала б розташовуватися паливна контора.

Йшли ми йшли, кароч обід нідед, та ще й таке чудове місце. Тому на сходах вузла пересипки скушував броколі із оливковою олією. Наш герой відмовився, каже це не тру, він їсть лише м'ясо. Апасний він я вам скажу.
#37
Сьогодні мав нагоду довго і нудно чекати побувати в одній із лабораторій, відповідно доки нікого не було поруч, потрібно було якось розважатися. Знайшов ваги, тобто не так знайшов, як попередньо використав за призначенням, а потім продовжив. Почав важити все що було в кишенях.
До чого я це все веду - є ж такі задроти, які спорядження намагаються прорахувати ледь не до грама, тому нижче подана в картинках інформація, яка мала б стати задротам і не лтише  пригоді. Надалі список мав би розширюватися, можна також в приват замовляти, що поважити ще ;D

Баблєсо, шитайте самі, що краще, 100 по 1, чи 1 по 100 ;)



















Ламінована перепустка















Подушечка Орбіту

Флєшки



#38
Виріс я із своєї 65-ки, тому віддам в хороші руки. За шкалик американо з молоком і з кришечкою на шкалику. З 2-ма ложками цукру.


от стан зношеності видно.

Ідеальна річ для вилазок та алкотреш-розваг. ;)
Геліконівська, брана в Штурмі. Тканина nyco Розмір Медіум. То десь на 174-180 см зросту. Але на Ботлхантера була замала в рукавах у довжину.
Стан - нештучно зістарений.
Підстьожка наявна. Недавно навіть прав, після того й не вдягав, як виглядає видно на фото моїх на якихось там вилазках.
Єдинй баг - відірваний гудзик для підстьожки в одному із рукавів, але гудзик десь був, тому новий власник зможе то всьо акуратно підшити.

Служила мені вірно2,5 років.
#39
ЦитуватиЛьвів має новий генеральний план міста. Сьогодні на сесії міської ради затверджено проект «Коригування генерального плану міста Львова. ІІ Стадія – Генеральний план». За це рішення проголосувало 67 депутатів.
Всьо тут, бо ж ЛМР.

На жаль наразі в кращій якості нічого не знайшов.
#40
Є пропозиція цих вихідних 26-27.06.2010, в суботу або ж в неділю, махнути в Франківськ, погуляти, може щось цікаве знайти. Спробую зорганізувати знайомих для екскурсії і т.д. ;)
Зголошуйтеся.
Транспорт. Туди Київ-Франківськ, один з ранішніх, той що 07:42  в там 10:22 , або 08:20 і там 11:06.
Назад, аналогічно поїздами. Звичайно можна і дизельком, але як на мене то трохи задовго, хоча як буде настрій, гг. ;)

Програма загалом запланована культурно-забігайлівкова, але можна її видозмінити. А в неділю Гісметео каже сонце там цілий день. 8)
#41
Буду сюди закидати місцини тамтешні про які тут не писалося.

Отже, є кілька ДЗОТів, недалеко від міста Березне, Рівненської області - там де сірники роблять. :)
Фото з панораміо:


Лінк на Вікімапію. Їх там кілька в лінію, віддаліть і побачите.

Що я про них знаю:
Польські, для їх побудови возили цемент з Іспанії.
В боях не застосовувалися, бо не так стоять, один таки підірвали, але то було дуже важко, тому на них забили. Входи наче б заварено, "бо викури потім звідти когось".
Знаходиться відразу біля дороги, недалеко від траси Костопіль-Сарни, вона ж - Рівне-Сарни.

Крім того біля Костополя недалеко є Геологічний заказник "Базальтові стовпи".


За одно можна і дозиметри там "поганяти". ;)

А про Сарни, то є т.зв. Поліський Трамвай. Типу карпатського, але по рівному і регулярно.
Фото вузькоколійки тут.

Переваги того регіону перед Карпатами - не надто згиджено туристами, хоча є досить високий фон, 4 зона все ж таки.
Якщо їхати, то непогано десь в серпні.
#42
Пропоную викладати в цю тему відео, які є прикладом креативного інженерного мислення, чи є цікавими з інженерної точки зору.

#43
Міняю Г-подібний оливковий ліхтар на 2 літри квасу, купленого в "Пивничці" (то буде 12 грн. а за новий ліхтар без вдосконалень і батарейок хочуть 46 грн).

Ліхтар в процесі експлуатації пройшов певну модернізацію:
- линва з карабіном для страхувального кріплення;
- оптимізація та змащування механізму вимикача;
- захист основної лінзи за допомогою скотчу;
- встановлення демпфінгуючої прокладки між елементами живлення та корпусом;
- прокладки, що запобігають подряпинам кольорових лінз.
Також в комплект входять трохи користовані батарейки.
Стан: трохи подряпаний життям, але пластмаса хороша, що Мілтеківським виробам не притаманно.

Хто перший сюди зголоситься того і буде. Пишіть в приват чи асю.
#44
Берци ФРНівські.
Фото нажаль не маю. Це знайшов, але стан значно кращий звичайно.

Розмір: 275
Шнурівки рідні, підошва рідна, коричнева, "METZELER" (фірма робить поєздаті шини для мотоциклів)
Перший власник;
Пробіг: до 100 км;
Утримання дбайливе, застосовувалися креми "Гриф" та "Блиск" (тому шкіра в чудовому стані);
Стан: 5"-" (на секонді це з розряду майже нові - 350-400 грн.)
Внутрішня шкіра цілком ціла.
Ушкодження:
-на обох біля п'ятки з'явилася щілина із бажанням відклеїтися, але як показує досвід експлуатації попередніх пар, це ще додаткових 1000-1200 км у важких умовах;
-надріз шкіри на внутрішній стороні п'ятки лівого черевика, малопомітні подряпини носаків;
-мінімальні зморшки на місцях згину стопи.

Міняю на пляшку хорошого коняку, яким не соромно віддячити начальству, яке поважає тебе і, яке поважаєш ти. Тобто справжній "Закарпатський", "Старий Кахеті" і краще. 5-ти зірковий. Воно десь грн 60-80 вартує. "Коктебель" і тому подібне хорошим коняком не вважається.
#45

Оскільки книжка 1975-го, думаю багато чого у Львові спільного. Наразі ен читав, лише погортав.

KANALIZACIJA.djvu на FileShare.in.ua
#46
Зарадка до NOKIA ACP-7E. 2600-2610 у мене, і ще багацько інших моделей користували схожу. На товстіший роз'єм. Оригінал, юзав 4.5 роки, працює.



Забирайте, бо валяється без діла, а це мене бісить. >:(
#47
Шукаю компаньонів для вечірнього/ранкового бігу і не лише бігу.
Біганина проводиться на території лісопарку "Зубра" і можна аж до Танкового, чи й далі.ГГ. :P
Години приблизні - на ранок - 5.30-6.00 починати, на вечір - 20.00-21.30.
Освітленість і погода значення не мають. Стан землі/болота під ногами - теж.
Наявні бруси і турнік.
Бажаючі, пишіть сюди, або в приват, хоча зголошуватися краще сюди - люди може потягнуться ;D, а в приват - то вже деталі. 8)
#48
1. Не надто загадошна, схожа на тимчасову будівельну базу РА, хоча тризуби на воротах говорять про ЗСУ. Але вже не за призначенням використовується - напис "Ремонт бамперів" розвіює сумніви.
Зацікавила наявність сегментів, по кривизні схоже ніби під кесони запихали їх, нажаль фото немає. Розташована тут. Під нею власне проходить дренажка, на одну з венттруб якої поставлено нужник.


2. Оце вже загадошніше. Знаходиться за адресою Тролейбусна 15. Куполи покритішестигранниками, схоже принаймні здалеку на радіопрозорий матеріал. На воротах залишки від каркасу для дроту під напругою.


Наявність "Беркуту" поруч слєгка наламує, охорони всередині не бачив, собак не чув, паркан легкодоступний.
#49
Про explorer.lviv.ua / Логотип
17.04.2010 18:28:27
Мав на днях справу з переведенням в ACAD певних растрових зображень, під час роботи виникла ідея і я її кам тру. Відгукуйтесь.

Варіант №1:


За відсутності Roy'а в асі, представив варіант іншим знавцям композиції та іншой мистецької фігні, отримав таку відповідь:
Цитувати
1 (21:59:52 16/04/2010)
Ти мені як мистець про картіну скажи
2(22:01:43 16/04/2010)
ох ти ж мля
не катить
зміщено композиційний центр
ога. крім того вона під іншим кутом виходить
крім того скільки всього згори, а знизу нічо немає
точно лопату і лом понижче
поексперементуй. щось з нього зроби просто лініями
без чорної заливки
просто контур
або противогаз, або лопату і лом
оте зелене х знашо прибрати
або хоча б колір зміни
і подивися як  виглядають противогази
у лопати черенок не обов"язково робити як... сам знаєш що

Врахувавши деякі поради зробив варіант №2:


Потім на вимогу inkognito забрав цю зелену вєщь:

Також inkognito запропонував використати ПБФ та додати вінтажу лопаті з ломом. Щодо останнього, наразі шукаю маску чи як воно назив, ібо в ACADі вінтажу не густо. ;D
Варіант №3:
сіре - баг кольорами, але як на мене цікаво вийшло:


І наразі остаточний:


Удосконалена решітка орбюратора. ;D


Побажання/пропозиції - сюди.
#50
Тема створення для внесення тут загадкових предметів, з невідомим призначенням, для ідентифікації та розвіювання міфів про ці ж предмети. ;D

Отже, гуляючи колись із SANECKA, stinger та Roy Львовом знайшли одну загадкову вєщь в підвалі ось тут.



Виявилося, що це грузило для електричного дроту, на якому висіли свого часу лампи. В оригіналі застосовано в кав'ярні "Дежавю", що знаходиться за адресою Грушевського 9.
Тобто за його допомогою було можливо регулювати висоту лампи над поверхнею столу/підлоги.
P.S. Глінтвейн там шикарний, порівняно з Дзигою і Гасовою Лампою.
#51
Знайшов випадково:
Газета Хрещатик. Дивно що вона це надрукувала. адже під КМА. :o
#52
Власна підбірка матеріалів на тему т.зв. "атомної" енергетики. (прочитеєте і знатимете, що правильно "ядерної"  ;D)
Запхано 7z в архів, що саморозпаковується.

14. Ядерна енергетика.exe на FileShare.in.ua

P.S. Якщо потрібно матеріали по енергетиці загалом - звертайтеся, в силу специфіки спеціальності маю літературку зі всіх галузей енергетики.
#53
Закидаймо сюди офіційні листи, прохання, клопотання тощо, що використовувалися для потреб форуму, із затертими особистими даними.



      Організовуючи поїздку на ХАЕС стикнувся з таким явищем, як потреба в листі на ім'я гендиректора, для отримання дозволу на відвідання та екскурсію.

      Крім того, поговоривши із кількома посадовцями, дізнався, що за допомогою таких от листів, можна потрапити на територію багатьох, можливо не настільки режимних, але все ж закритих за нормальних умов, підприємств. Такі листи, хоч закріплені лише підписом відповідальної за організацію особи, але все ж є документом, який можна покласти в течку з ярликом "Робота з громадськістю" тощо, і відзвітуватися вищому керівництву на тему "Які ми хороші - працюємо з людЯми".

      Приклад оформлення: лист гендиректору ВП ХАЕС.


      P.S.Тут "Опціонально" - якщо в групі є люди, які за освітою, чи професією дотичні до галузі підприємства - бажано вказувати - дає +1 (харизмі) до рішення на Вашу користь. ;)
#54
http://www.ukrtvr.org/
Є трохи інформації про радіовежі + діапазони певних телеканалів та радіостанцій.