Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Le-i-3o

#421
Маю два квитка до Хмеля і назад, туди на 24.08 на 01:01 назад на 26.08 на 23.30 або 23:56 на вибір.

Може кому тре то пишіть...
#422
Друзі хочу сказати що ХСК "Аллантида" це не тільки спелеологія, багато членів клубу мають окрім спелеології надзвичайно різні захопленя і хобббі, це туристи по своїй природі, професіонали з великим досвідом.

Хочу з радістю повідомити що у липні символічний прапор ХСК "Атлантида", Артуром Ковальским було піднято над Ельбрусом!!!

Ура, Ура, Ура!!! Особисто Вітаю Артура з Успішною Експедицією.
Ось декілька фото з делекого Кавказу:








Думаю з часом організую декілька коментарів від Артура спеціально для нашого форуму щодо цих світлин і Експедиції загалом.
#423
11 серпня 2012 року, мали подію важливу не тільки для самої "Атлантиди", але й для інших печер України, Кавказу і Української спелеології загалом!!!

В цей день відсвяткував свої 70 років спелеолог всіх часів і народів Валерій Янович Рагожніков!!!


Фактично один з Батьків Української спелеології, людина яка подарувала світу "Атлантиду", виховала поважне покоління спелеологів які уже виховують наступне.
На даний момент Валерій Янович Проживає в Штатах, проте свій Ювілей приїхав відсвяткувати в Україну.

Святкування відбулось у Поважному колі Української спелеології серед ветеранів і Батьків Української і не тільки, Спелеології, у печері Мушкарова Яма.

ХСК "Атлантида" у невеликому складі прийняло участь у святкуванні, зі Львова на цій події був присутній наш новоспечений форумчанин litr від нього в очікуванні звіту з цьої події плюс з вилазки у п. Мушкарова Яма.


На особистому сайті можна детально ознайомитись з біографією і літературною творчістю Валерія Яновича.
#424
Друзі, для того щоб ви розуміли яка висота у деяких проходах у печері
#425

ЦитуватиЗ такою інтенсивністю, думаю він може вітром розноситись на делекі відстані.

Коли смерділо на Дорошенка в день вийшов на вулицю покурити, біля мене була каналізаційна решітка можна було чітко внюхати що запах іде з неї, відійшовши рівень смороду спадає, підходимо до наступної знову на 10-сятку. Тому думаю не тільки вітер є розповсюджувачем.
#426
Цитата: STALKER від 01.08.2012 12:37:46
"Ензим" як на мене брагою штиняє-то якщо пройтися прямо біля самого заводу. Їхав я вчора з одним дядьком( він колишній директор якогось сантехнічного заводу)-він розказував, що то каналізація смердить, тобто те що в трубах. Запах якби з стічних решіток(ям) йде назовні, тому що ті ями мають бути зроблені по принципу сифону-як в умивальниках. Водний барєр той що в сифонах не пропускає запаху з труб. Приблизно щось таке. Хто як вважає?

Біля Ензиму їхній характерний запах завжди був, але з Тим що можемо зараз відчувати далеко не повязаний)

Коли працював торговим і продавав столовій Ензиму соки то частенько бував на заводі, виломлював людей відповідальних.

Згідний з принципом сифона, але чи він застосовується в каналізаціях десь? от це цікаво?
#428
Як вже писав в обговореннях в неділю 5 червня буду у Вінниці, десь приблизно з 13:00 і маю квиток назад на 23.26 на 049 поїзд у 4 вагон  до Львова!

Всіх бажаючих хто буде там або має бажання на неділю з'їздити запрошую долучитись, в мою програму прогулянок точно війде Сабарівська ГЕС і на 20:00 зайняти гарне місце на фонтані :) Решту можна продумати.

На даний момент попередньо висловив бажання Lesyk, чекатиму підтвердження.

Буду радий гарній компанії!
#429
Друзі, можливо хтось буде у Вінниці у неділю? з першої по 23 буду тинятись по місту, вечером звісно на фонтан, також на Сабарів планую зїздити.якщо хтось випадково буде там був би радий компанії.або ж хтось має бажання з'їздити туди в неділю і там вже зустрітись?

#430
Такі "тендітні" пристої якщо й здають в оренду то напевно з людиною спеціалістом по ньому в придачу.
#431
Вчора, десь приблизно 19:15 на Зеленій район Пікасо, "пахло" десь на 10 з +...проте запах був не характерний..пахло не каналізацією а добрячим смітником!!!

Потім вечером "Пахло" на зелені теж до десяти десь, а на Кубанській десь на трійочку..точно часу не фіксував.
#432
Ну якби згідний це плюс коли в дубачок гуляєш, в печерах  стабільна температура градусів вище нуля, нижче нуля не опускаєтся, хіба в окремих печерах.
Я ж суджу про ліхтар з його практичністю під землею, і тут мені найбільше підійде моноблок. 
#433
Цитата: YserL від 27.07.2012 16:58:31
Основна перевага відєднуючого модуля це використання при нильких температурах.
А може пояснити яким чином? і наскільки низькі температури?
#434
Цитата: Sensei від 27.07.2012 16:37:52
Знайшов ось таку нову модель Petzl .
Виглядає досить цікаво.

Тут більше

Як на мене то моделі з окремо винесеною батареєю не практичні, ну принаймні у спелеології. Забагато шнурів які можна перетерти, чи відірвати протискаючись кудись, а у цьому варіанті щей якщо не помиляюсь контакт з батареєю через роз'єм а не на пряму, що ще більш спрощує можливість його видьоргування.

Підкреслюю що мова йде саме про використання у печерах.
#435
Дорошенка штин на десяточку!!!

В будній день в таку годину такого страшного смороду ще не було!!!!!!!!
#436
Цитата: Mike від 23.07.2012 23:01:37
ЦитуватиТікайте звідси поки випускають. Хай тут живе всяка нечисть, зараз її час.
Що за лузерська позиція... Замість того, щоб поставити на місце бидло в своїй країні, то треба втекти, заховатись за чиїсь спини.

Цілком підтримую позиція не гідна, найпостіше очі закрити, можливо і змінити тут щось важко "простому смертному" але якщо так думати що треба тікати то ніколи порядку не наведемо :( і сумно це все одним словом
#437
Якось закрутився і забув про це дописати:

13 липня Атлантиді офіційно стукнуло 43 роки ну як сказати :) якщо брати з моменту початку формування то 43 роки це маленька піщинка в океані віку печери Атлантида.

Ось уже 43 роки Печера відома для спелеологів, науковців і громадськості, багато бід і знущань пережила вона за ці 43 роки, багато кристалів було знищено і винесено не добросовісними "горе спелеологами", проте встановленні двері, статус пам'ятки природи державного значення і опіка однойменного спелео-клубу тепер надійно її оберігають.

До кінця цього року будемо мати ще дві важливі дати для Атлантиди, а може й три(ну це вже від неї самої залежить :) :)  во ж в нас капризна)
#439
Дорошенка, тількищо почало штинити на ПЯТІРОЧКУ.
Зміна тиску???
#440
Цитуватиабо хоча б діапазон висоти на якій можна зустріти виступи породи.

От тому саме так написав бо розумію що це буде субєктивно, мене ж впринципі і цікавить максимальний діапазон висоти на якій порода виступає.
Мене цікавить щось приблизне, а короче кажучи мінімально-доступно-низька і максимально-високо-цікава