Тренування по спелеотехніці для учасників Форуму від УСА на Ключі. 5 грудня.

Автор Le-i-3o, 18.11.2020 11:10:10

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Le-i-3o

Привіт усім! Нещодавно писав на форумі про те що Українскі спелеологи відновили свій інтерес до печер на хребті Ключа.

з 2 по 6 грудня на хребті гори ключ будуть проходити Тренувальні Рятувальні Навчання організовані Українською Спелеологічною Асоціацією та її рятувальним загоном.

Організовує їх Юрій Касян, спелеолог який організував попередні експедиції на ключ, людина яка вперше пройшла під землею відмітку 2000 метрів в печері Воронья-Крубера найглибшій печері світу, організувала 15 експедицій в цю печеру і завдяки його експедиціям українці першими в світі пройшли відмітку 2000 метрів під землею у печерах.

Отож він запропонував що в рамках даних тренувальних навчань виділить трохи часу і повчить нас спелеотехніці.
Запрошення дійсне для усіх бажаючих форумчан.
Що для цього потрібно? ТА лиш бажання, це буде абсолютно безкоштовно. Потрібно буде лиш прибути на місце, комплектами спорядження нас спорядять.

Отож 5 грудня в суботу з самого рання потрібно бути біля водопаду Кам'янка.

Я пропоную такий варіант організації події:

В п'яницю вечором одною з останніх маршруток виїхати на Дубину.
Зупинитись на базі Карпати. Ночівля 100 грн. з людини.
Субота ранок 9 година ми у таборі навчальних зборів і дієм згідно з графіку який нам представлять.
Вечором повертаємось на тур базу Карпати ночуємо, святкуємо.
Неділя 6 грудня діємо згідно з того що самі заплануєм.

Пропозиція по графіку приблизна, звісно можна добратись і своїм транспортом, і в суботу зранку, але так щоб не пізніше 10 години бути на місці.
Чого і як нас навчать скільки це займе і який графік на 5 грудня я напишу додатково коли буду бачити чи є бажаючі і скільки їх.
Ночівлю на турбазі можливо потрібно буде скоригувати якщо будуть якісь там карантинні обмеження.

Тож до 29-30числа мені потрібно написати скільки нас буде, тому чекаю плюси у темі до даних чисел.
Нагода повчитись чогось нового у професіоналів буває не часто тому думаю не варто нею нехтувати, за цей час можна спланувати свої справи так щоб бути вільним 5 грудня.
Дана можливість це так якби Шумахер пропонував повчити нас на формулі 1 ганяти.

Тож чекаю активних плюсів і далі будем планувати детальніше.



Він копав, і ти копай!!!

Golem

Дуже дякую за детальне запрошення!

Я планую відвідати. Тортик їм привезти за своє ДН :) В який з дінв ще напишу.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Artalp

Дякую! Буду з другом. Більше підходить варіант прибути в суботу. Виїздимо з Дрогобича через Стрий. Є місця в машині... Пишіть можемо підібрати. Маю ще декілька питань, якось би зконтактувати з автором.

Le-i-3o

Цитата: Artalp від 25.11.2020 10:26:50
Дякую! Буду з другом. Більше підходить варіант прибути в суботу. Виїздимо з Дрогобича через Стрий. Є місця в машині... Пишіть можемо підібрати. Маю ще декілька питань, якось би зконтактувати з автором.

Відписав в ПП дзвоніть.
Він копав, і ти копай!!!

Golem

Сумна новина :(

Colleagues, hello everyone! Not the best news I have to tell you...
The person with whom I closely interacted has a positive result for the virus. I don't have any symptoms yet, but yet I have to leave for two weeks for self-isolation... and accordingly, the event on the Key is canceled or postponed.
If everything expires safely, the timing can be postponed for a week ahead. Start of December 9th. Or for two weeks...
What will be the thoughts and suggestions?

По простому - все переноситься. :( Жаль :(
Дігери всіх країн єднайтеся!

Le-i-3o

Випередив мене)

Від себе пропоную якщо захід не відбудется просто відвідати печери ключа як варіант у неділю скажімо.
Він копав, і ти копай!!!

Artalp

Всім  привіт! Пропонує організувати вилазку в суботу на 5 грудня, як і попередньо планували. Думаю що полазити по хребту ключа і відвідати ANTRUM всім буде цікаво. З спорядження на групу маю шнури, карабіни.
Виїздити зранку (час погодимо) маршрут Дрогобич Стрий і т.д.

Artalp


Artalp

Ну щож, знакова подія на хребті гори Ключ відбулась, чому знакова розповім пізніше. І все як і очікувалося під керівництвом і проводом Юрія Михайловича Касьяна.
Ранок суботи 7.45 поляна вище водоспаду Кам'янка, а там табір УСА (Українська спелеологічний Асоціація) і мороз... Постукати в палатку невийшло тому просто заповзаєм і знайомемось, делегація форумівців у кількості двох чоловік прибула))! Вийшли ми з табора ближче 9.00, споряджені системами і навісним... Чим вище піднімалось сонце, а з ним і ми у напрямку місця призначення, ставало все тепліше. Дорогою я спілкувався з Юрієм Михайловичем і запитував багато цікавого. Про печеру Крубера Абхазія, про печери хребта г. Ключ, про підземний світ, безпеку і керованість у різних ситуаціях. Юрій  виявився приємним співрозмовником і залюбки відповідав моїй цікавості. Ця подія знакова, як вище згадувалося, тому що це друга експедиція УСА  на ключ і неостання. Місце, по своїй суті унікальне, і може  стати хорошим тренувальним табором для спелеологів різного професійного рівня, так як є багато різних печер з різною складністю проходження, зазначив Юрій Касьян.
Ось ми добралися місця призначення, по дорозі оглянувши ще декілька цікавих ділянок, від табору це ~45 хв. ходьби. На горі серед дерев у скельному масиві розташовані дві печери "Трьох кажанів" і "Семи кажанів", про самі печери трохи згодом.
Для нас усе почалось із освоєння спелеотехніки проходження вертикальних  печер (спуск, підйом) по перилу. Доречі УСА промаркувала при вході назви деяких печер і  є вкручені шлямбури і вуха з штампом УСА, для організації перил. Потренувавшись з годину-другу  на дереві під пильним наглядом нашого вчителя  Юрія  Касьяна, ми почали готуватись до спуску в єдину вільну, на той момент, печеру "Трьох кажанів", так як в двох інших відбувалось тренування і відпрацювання техніки рятівних робіт командами з Харкова, Одеси, Києва. Ось ми і на дні печери! Враження переповнюють. Розмовляю з Юрієм про методику орієнтування в печерах, техніку проходження різних ділянок. Михайло мій товариш виявився більш уважним і знайшов трьох жителів печери, кажанів, тих самих в честь яких була названа печера!)  жумаримо, вибераюсь з печери на поверхню. Юрій Михайлович вітає нас з першим досвідом проходження вертикальної печери! Доречі хочу відмітити високий фізичний рівень нашого вчителя, нечасто зустрінеш таке, наступного року Касьяну виповниться 60 років. Знову вже самостійний спуск в ту ж печеру, потім звільнилася "Семи кажанів"  і ми з Мішою полізли туди. Щоб бути корисними ми погодились зняти навісні перила з обох печер, це також хороший досвід.
День пролетів моментально, залишивши за собою тільки хороші позитивні враження! Записати якусь  якісну фото-відео зйомку невдалось, мало часу... Але ось деякі фото даної події додам внизу.
Кого цікавлять подібні вилазки в пошуку нових і проходженню відкритих печер хребта г. Ключ пишіть, час від часу вибираємось. З радістю поділемось знаннями що маємо. Вдячні форуму, а також автору  Le-i-3o за висвітлення  даної теми! Всім успіхів!





























269 Гості, 0 Користувачів