Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1041
Дякую. Мені про ті ШПУ колись знайомий розповідав, а точніше про устарашающі легенди, що ходили по селі. Зокрема, про радіацію, мутантів і що скоро всім капець.
#1042
Цитата: onyx від 27.03.2014 12:35:45
Цитата: linuxoid від 26.03.2014 22:39:39
А підземні стартові позиції десь поблизу є?
N50°48'31,75" E24°42'25,24" двіна того ж полку

http://old.wikimapia.org/#lat=50.487704&lon=24.428218&z=15&l=37&m=b - отово? Напевно, я десь не туда зайшов за твоїми координатами, бо ніц не виджу...
#1043
Дійсно дуже гарно погуляли в понеділок, хоча і не відвідували якихось особливих місць. Приїзд Вільяма став приводом зібратися веселою дружною компанією і прекрасно провести час. Всім дякую, а особливо Олегу, за організацію набігу на депо  ;)
#1044
Дуже файне місце. Тільки фото трохи розмиті.

А що то за епізод із застрялою в ВШ головою? І як зараз з охороною на Автобусному?

#1045
Вивчення іноземних мов завжди актуальне. Поділюся посиланнями на ресурси, якими користуюся зараз.

Lingualeo.com - нереально багато матеріалу, інтерактивних граматичних курсів тощо. Там же можна скачати і зручний додаток для Хрома, з яким можна перекладати незнайомі слова, просто клікнувши по них. Є також зручні додатки для мобільших пристроїв.

Коли потрібно зайняти з користю свої вуха по дорозі на роботу, можна скачати собі в плеєр подкасти англійською мовою. Мені дуже подобається цей блог. Люк, вчитель англійської мови в Англії, записує аудіоролики, де цікаво та доступно розповідає про тонкощі мови, звичаї і культуру Великобританії, бере інтерв'ю в людей на вулиці та пабах тощо.

Britishcouncil - великий англомовний ресурс з різноманітними навчальними матеріалами.

Engvid.com - тут зібрані відеоуроки з поясненням граматичних правил, правильним вживанням слів і т.д.

Проте якщо з читанням чи сприйняттям мови на слух можна допомогти собі самому, знайшовши матеріали в інтернеті, то навчитися говорити іноземною трохи складніше. Можна, звичайно, взяти друга, піти з ним на пиво і домовитися говорити тільки англійською. Але, швидше за все, діалог у стилі "Май нейм із Вова" продовжиться між вами до ранку і користі особливої не принесе. Знаю, що у Львові є досить багато місць, куди ввечері після роботи можна піти і поговорити з носіями мови, проте жодного разу на схожих заходах не був. Якщо хтось має схожий досвід, то поділіться, будь ласка.
#1047
Вилазка вчора відбулася успішно. Були в Лощині і в Полтві. Фотки Вільям обіцяв викласти трохи пізніше. Нині приблизно в 17:30 йдем в музей-тюриу на Лонцького і може трохи полазити містом. Хто має бажання, приєднуйтеся.
#1048
Як продовження теми - сьогоднішня цитата з захід.нет:

ЦитуватиІз 966 бомбосховищ у Львівській області лише 79 можна використовувати. 383 захисних споруд є непридатними, а у 504 сховищах зараз ведуться роботи з відновлення.

Повністю повідомлення разом з відеосюжетом тут.

Інформаційна істерія навколо бомбіків мені особисто нагадує схожу лавину інформації про "сморід у Львові". Або схоже: "Полтву на поверхню", дайош річку Львову. І чого то шуміти. Ліпше сі навчити автомат збирати-розбирати, користі більше буде.

Цитата: Misha_arh від 21.03.2014 15:59:09
ну наприклад в Калуші щось станеться або ще на якомусь хімпідприємстві . що тоді робити?

Щось Ваш текст дуже сильно на тролячий схожий. Трохи покормлю. Особисто мене ще в початковій школі вчили, що якщо в Калуші (так, саме так і казали) на підприємстві, що має справу з хлором аварія, треба займати верхні поверхи будівель, бо хмара хлору через свою масу буде стелитися по землі. І бомбосховище чи підвал не підходить в такому випадку зовсім.  І про інші подібні випадки теж вчителька згадувала, а потім і в старшій школі в дітей були схожі курси, та й в інституті теж.

При масованому авіаударі більшість міських бомбосховищ гівна варті. А без запасів води і їжі це взагалі щуряча пастка.
#1049
Відновлення Лощини - навіть важко уявити скільки капусти треба, щоб це зробити. І скільки треба, щоб підтримувати потім.

P.S. Створю тему в Обговоренні, про відновлення бомбосховищ Львова And around.
#1050
Дуже класні пічки, треба буде спробувати. Мені модель від romanlv більше подобається, оскільки трохи більша за розміром.

Може маєте файлики з викрійками, то давайте в цій темі викладемо. Думаю, людям пригодиться.
#1051
Цитата: Roy від 20.03.2014 12:27:33
Запахла вєсной  :) - http://forum.violity.com/viewtopic.php?t=1132137&sid=977c767b2937a587c8a63a3ac93d1b15

Навіть полінувавсі скопіПЕЙСтити на рідний форум?  Встидав-би сі!

А звіт файний.
#1052
Про найближчі бомбосховища для цивільного захисту та їх поточний можна дізнатися у Вашому ЖЕКу.  Там же повинна бути і загальнодоступна мапа, де позначені бомбосховища, розміщення сирен оповіщення тощо. Принаймні, в кількох комунальних підприємствах я такі стенди бачив. Інша справа, що обладнані цивільні сховища зазвичай погано.

А найближчий до Кримської повністю облаштований бомбік, напевно, на території Водоканалу на Зеленій.
#1053
В нас в країні, якщо не помиляюся, є таке правило, що споруди ЦО можуть бути віддані в аренду приватним власникам. Але в разі загрози приміщення треба буде віддати в найкоротші терміни.

Погоджуюся, що цивільні бомбіки, яких в нас сотні - це вже минула частина історії. Цікаво, як організований цивільний захист населення в Європі та США?

А щодо
ЦитуватиУкраїна - не ядерна країна і стріляти по ній не будуть,
то дозволю собі не погодитися. Бути може все. Абсолютно все, включно з літаючими тарілками і Єті на карпатських полонинах (До речі, Єті в карпатському фольклорі є, але це вже зовсім інша тема). Якби мені хто півроку тому за пивом описав нинішню ситуацію в країні, я б його дбайливо доправив додому, бо думав би, що хлоп сі добре напив і білка прискакала.
#1054
Цитата: Sunkatalano від 19.03.2014 22:57:30
Теж не проти прогулятись)

Ми вирішили не йти великою групою, щоб не привертати зайвої уваги. А народу вже на зараз назбиралося достатньо. Тому перепрошую, наступного обов'язково сходимо разом.
#1055
Тема добряче розрослася, тому її закриваємо. Продовжуємо дописувати привітання  сюди: Вітання із ДН, Днем Ангела тощо - 6
#1056
Нова тема для привітань та побажань щастя-здоровля-успіхів-у-навчанні. Попередня знаходиться тут.

SANECKA, щиро вітаю! Гарно відсвяткувати уродини  ;)
#1057
ЦитуватиТо я так зрозумів прогулянка буде нічна?

Ну така, вечірньо-нічна. І можливо ще одна, денна, в понеділок. Але залежить від того, чи на понеділок хтось збереться.
#1058
Цитата: Alter від 18.03.2014 12:57:38
Ну взагалі-то основне завдання піксельного камуфляжу і є розбиння границі контуру плями на нечіткі елементи. Не думаю що такий тип камуфляжу буде набагато ефективнішим за піксель - навіть той же ж самий бундес із 50-70 метрів проглядається нечітко. Хіба що у випадках, коли треба впритик сховатись...

Воу-воу, жоден камуфляж не розрахований на те, щоб маскувати впритик. Приблизно 50 метрів - ось початок "зони дії", основна мета - розмити контур людської постаті.

А піксельний малюнок - це така собі "обманка" для людського ока. Чим більше дрібних однотипних елементів, тим більше для нас розмивається зображення на відстані. Тому "цифра" вважається ефективнішою за звичайні "плямки", в деяких випадках.

#1059
Цитата: :-) від 18.03.2014 09:55:35
Про всяк випадок зважаючи на ситуацію варто бути пильним і обережним, і згадати один із пунктів декалогу про можна і треба.

Однозначно, будем важєти.
#1060
Щиро вітаю і тішуся за вас! Нехай здорова вам росте!!!