Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#281
Цитата: onyx від 29.01.2019 13:50:10
та інфа є, тільки вона чогось дуже "засекречена"

Та я хз. Якщо насправді нікому від того шкоди не буде, а тільки користь, то давайте зробимо. Я готовий)
Але якщо є причини на секретність, то може хай вона так і буде.

А кадастр які печери включає? Наприклад та, про яку я в попередньому повідомленні писав, там є?
#282
Цитата: Le-i-3o від 29.01.2019 13:48:44
Я думаю тут результат буде нейтральним, бо ті хто хочуть займатись спелеологією і так знайдуть координати

Не зовсім погоджуюся. От наприклад, коли ми влітку ходили в штольні біля Сатанова, я на вікімапії бачив позначену печеру "Христинка". Але коли почитав опис входу (десь там за третім каменем) і побачив той ліс вживу, зрозумів, що тут можна лазити до темряви і нічого не знайти. З координатима було би простіше.
#283
Цитата: onyx від 29.01.2019 13:32:18
Почитав тут трохи і виникла така ідея, а го опублікуєм повний кадастр печер, з нормальним описом всіми координатами і топами, можна навіть на гуглокарті зробити, з міткми фотками входів і з середини,  щоб зручніше було. По факту наврядчи це сильно збільшить дебіт неадекватів в печери і не думаю що печерам буде якась значна шкода, проте збільшиться кількість нормальних людей які тим цікавляться. Ну так не виключаю що кілька цікавих місць можна втратити, кажанчикам трохи важче жити стане, але в результаті буде рух вперед, будуть відкриватись нові цікаві місця.

А інфу звідки брати? Досі я її бачив кусками, то тут то там
#284
Ну лазь, описуй систему. Хто ж тобі не дає цього зробити? До нас ти чого вчепився?
#285
Цитата: Segfault від 29.01.2019 10:03:33
Мова йшла про Акіс, а не про мене, я далеко не найвидатніший з полтволазів. Мова йшла про висміювання спільноти людей, яка в цілому дослідила Полтву і її притоки краще за мешканців Львова. Твоїх особистих заслуг я не принижую і не забираю, це ж ніби не ти ті строки в гімн вставляв. Те, що там зараз стоїть відсилочка на урбантріп - це, певно, не менший фейл. Навіщо взагалі висміювати інші спільноти в урочистих піснях і плодити ворожнечу?

Плодиш ворожнечу тут наразі хіба ти. Вчепився до Акіса як п'яний до стовпа  ;D Інтернет-баєц, "за всьо хароше протів всєво плахова".



#286
Цитата: Segfault від 28.01.2019 11:49:56
"Ви" в дописі - це адміни сайту і до них наближені, це люди, які де-факто виступають в ролі начальників двіжухи. Розповіді про "спільноту", яка "приймає рішення" - це трошки лицемірна неправда, бо жодні рішення, що не подобаються адмінам, тут не пройдуть.

Ну не знаю, тут би пасувало трохи конкретики додати. Було щось, що ти запропонував і не пройшло через плосколобість адмінів?

Цитата: Segfault від 28.01.2019 11:49:56
Я думаю, що хтось саме збирався викладати координати і інфу про захищені об'єкти, літати над такими об'єктами на дронах і робити інші речі. Я таке чув.
Твоя особиста думка щодо категорій об'єктів може і є прийнятною, але кількома повідомленнями раніше ти писав, що взагалі за повну відкритість, а спустошені чи заварені об'єкти тебе особисто не хвилюють, бо об'єктів "вистачить на всіх".

Власне я свій допис перечитав і зрозумів, що трохи незрозуміло висловився. Про дрони - я не чув про такі плани, але літати над ВЧ та іншими схожими об'єктами ніхто не буде, це пряме порушення закону і зараз СБУ дуже оперативно реагує на схожі польоти. Щодо заводів, то на ютубі бачив досить багато таких відяшок.

Цитата: Segfault від 28.01.2019 11:49:56
Соулсторму і ще кільком людям дали знати, що покоління так званих "олдфагів" форуму зневажливо ставиться до наступного покоління

А це взагалі ідіотська ситуація і я добре її пам'ятаю, схоже на "сама придумала - сама образилася". Стінгер отаке написав і ніхто з присутніх в чаті на той момент його не підтримав, і неодноразово при зустрічі про це йому сказав. Я взагалі люто проти якихось "своїх", "чужих", "старих-нових" і так далі. Тобі ж думка менше, ніж 3,5% присутніх (однієї людини з приблизно 30) виявилася достатньою, щоб видалитися і досі про це пам'ятати. Одне з двох - або ти дуже чутливий, або просто чекав якогось приводу і все одно б видалився раніше чи пізніше.

Про Акіс і висміювання - думаю Голем сам про це відпише.
#287
Цитата: Segfault від 28.01.2019 09:56:30
Ви ж пропонуєте привернути увагу всіх і кожного до цієї справи.

Чому Експлорер 2.0 неодмінно хоче перейняти найгірші риси світового індустріального туризму - мені не відомо.

"Ми" в твоєму дописі - це хто? Таємна масонська ложа? Експлорер - це спільнота людей, кожен з них має якусь свою думку про речі і нею ділиться чи не ділиться.

Я особисто не пропоную. Треба розуміти різницю - ти ж не думаєш, що хтось збирається викладати координати захищених діючих вузлів зв'язку чи серйозних бомбосховищ? Коню понятно, що нічим добрим це не закінчиться. Особиста справа кожного, про які об'єкти розповідати, які - залишити за кадром.

Зрозуміло, що "чужі" об'єкти теж дуже негарно палити і ніхто цього робити не буде. Навіть з огляду на те, що в гості в чужі міста час від часу треба поїхати і з місцевими зустрітися, на пиві і не тільки.

Моя особиста думка - якщо є небезпека травматизму для непідготовлених людей, або засирання місця школотою - не розповідаю. Якщо це якийсь напівзгнивший завод - то чому ні? Його все одно знайти неважко.

Експлорер некоректно порівнювати з великими урбекс спільнотами, бо в нас коло інтересів ширше і урбекс в класичному значенні - це тільки частина Експлорера. Індустріальний туризм в сусідній Польщі чи Німеччині шалено популярний, то чому б не просувати це в нас? Урбекс в Польщі чи Німеччині теж шалено популярний, і вони один одному не заважають.

Про Полтву - взагалі не зрозумів. Ну от ти тут лазив рік чи два - чому карту не зробив?)


#288
О, який в нас тут гуморист знайшовся сміщний, просто нащадок Петросяна. Пасувало би тобі аватарку змінити.

ПеЕс. Теж чув про тебе та твої полазки кілька сміщних історій))
#289
Про об'єкти згідний на сто відсотків. Їх в світі стільки, що на все життя вистачить.
Про ідеї теж. Бо вважаю, що ідея сама по собі нічого не варта, нагенерити їх можна хоч вагон. Щоб був якийсь результат, треба старанно працювати і не боятися невдач. Крім того, неможливо вкрасти ідею, бо реалізація в кожного буде інша, відповідно і продукт буде інший.

Тільки одного не розумію: ти готовий йти тільки тому, що в частини спільноти думка відмінна від твоєї?
#290
В прийдешньому році планую розширювати географію вилазок Європою. Наприклад, Півна група експлораційна згадували про печери чи шахти неподалік Жешува, це зовсім недалеко від нас. Крім того, хотілося би нарешті піти в похід в Татри і глянути підземні річки в Празі і Брно.
#292
Цитата: RottenDeath від 17.01.2019 00:24:01
Привіт, хотів підкинути пару грошей на розвиток Explorer, але на превеликий жаль, не Українські картки не проходять... хочу допомогти, але як це зробити? Хіба що живі гроші з рук в руки?

Можеш, наприклад, передати особисто в руки коли будеш в Україні і забиратимеш футболки) В будь-якому разі, дякую за добрий намір)))
#294
Цитата: Golem від 15.01.2019 15:03:36
А шо розвідали в Орнітологічному Плані?

Небагато, на передостанньому фото білоспинний дятел, занесений в Червону книгу України.
#295
В неділю разом з Ромчиком, Руфусом та його другом Льошою (орнітологом і просто хорошим чуваком) здійснили орнітологічно-алкогольний піший похід з Верещиці до Янова, який комуняки з якогось дива обізвали колись Івано-Франковим.

Гарний пішохідний маршрут через заповідник Розточчя, дуже рекомендую всім як альтернативу далеким поїздкам у вихідний день. В теплу пору року тут дуже багато різних пташок і тварин, є облаштовані місця для пікніків. Дорога дуже проста - виходите з маршрутки і йдете будь-яким боком попри каскад ставків, аж до Янова. Стежки є з обидвох сторін. По дрозі можна також зайти на маловідомі Чорні озера. Нам загалом вийшло біля 15 км.

Розклад маршруток до Верещиці з АС-4, що біля Янівського цвинтаря, можна знайти тут: https://zabytki.in.ua/service/timetable/bus_station/110?lang=uk

Також хочу порекомендувати піцерію Старий Янів в Івано-Франковому, чудове місце, щоб поїсти і відпочити після походу.

Кілька фото з телефону для звітності:


























#296
Останні футболки, які ми друкували, за перепрошенням, починають нефайно пахнути після півдня носіння. Точніше, нефайно пахнути починаю я, хоча на бірці написано "100% котон". Зі всіма попередніми такого нема, і ще кілька "щасливих" власників це підтвердили.

Хто знає в чому тут справа і як попередити на наступне замовлення? Може є сенс просто не точно таку саму футболку замовити, тобто той самий Fruit of the Loom, але іншу тканину чи що там в них є.

Мені, будь ласка, Bottle green, старий дизайн і Хакі, новий дизайн. Розмір L, мій нік одним кольором.
#297
Додав в шапку лінки на сторінки Експлорера в соцмережах і Donate.

Тепер улюблений форум можна підтримати матеріально з карти будь-якого українського банку, просто клікаєте на лінк, вводите дані своєї картки та бажану суму.
#298
Може краще дати лінк на форум а не групу в Фейсбуку як основний сайт в Інстаграмі?
#299
Скани статті Тараса Курмана про родину Потоцьких та вироби їх цегелень. Стаття вийшла в угорському журналі, присвяченому колекціонуванню цегли.








І окремо цегла Потоцьких з колекції автора


#300
Сто років Львівводоканалу



Моя шкільна колекція, вчеплена на грузинську шапку типу "аеродром"  :)