Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#441
Панові Bottlehunter'у шалені конгратуляції до річниць різного роду, а також велике спасибі за серйозний вклад у наше спільне діло!

Здоров'я, щастя, радості, добра!
#442
ЦитуватиЦентр є елементом Інформаційно-аналітичної системи НКАУ і проводить наукові дослідження та відпрацювання методів обробляння даних ДЗЗ з метою виявлення повеней та паводків, оперативного виявлення теплових аномалій(пожеж), аналізу та моделювання наслідків зазначених явищ, їх прогнозування та попередження.

Можна на тому зіграти. Судячи по тому що в них там чуть гуси не бігають, думаю мо що і вийде.
#443
ЦитуватиДля інсталу місць є повно! Так шо не переживай.

Прохання перерахувати.
#445
    Сьгодні випала нагода цілком законно на підставі екскурсії полазити по одному із найбільших підприємств харчової промисловості у Львові - п'ятому хлібзаводі. Офіційна назва - ПАТ "Хлібпром".

    Знаходиться він тут. Слід сказати що оскільки підприємство приватне, то і відношення до виробництва відповідне. Але про то потім. А так слід сказати що винести тавіть рогалика нереально, ібо охорона шмонає до трусів, плюс всюди відеокамери понатикувані - як в цехах, так і по периметру. Фото- та відеозйомка заборонені під страхом анального покарання тістозамішувальною машиною, але коли то когось стримувало? ;) Отож по черзі.

Фейс фасаду.



Інсайд вестибюлю, відразу за охороною біля КПП (всередині). Самих церберів сфотуграфував, але тут зразу ж підскочили до мене і тіпа фоткати ніззя, видаляй давай. Я їм "Ок!")



Внутрішнє подвір'я. Незайнятих робочих нема - всі щось роблять, і причому не для вигляду. На території акуратно, чисто, відносно прибрано.



Загашніки. Надибав кавалок поршневого компресора та якісь теплообмінники. Але то таке.



Велкомен, шановні! Хз що за креативщик таке приліпив на двері складу. Мене розвеселило)



Циклон для фільтрації повітря із майстерні, вроді по дереву. Локація - все ще задвірки.



Мельком цикнув кусок котельні.



Далі протопали в адмінку. Всередині чисто, красіво, тепло, пахне хлібом, всюди єврік. Благодать і тільки...

Лабораторії для дослідження готової продукції, сировини (внєштатно центральний пункт розливу чаю та кави. Смачної, доречі).  Обладнання все відносно нове, робоче, охайне. Сподобалось короче.





Далі попав у, як я його назвав, батоносховище - проміжний склад для збору продукції перед її відвантаженням по магазинах.



Потім йде власне основний цех, в якому безпосередньо і проводиться випічка. Наявні 6 окремих ліній різного виробництва та ступеню покоцаності - все це для випікання батонів, пшеничного хліба, житнього, булочок\рИгаликів\струдлів\ та ще всякого роду асортимену - в залежності від налагодження.



Тістомісильна машина совкового виробництва. Річ страшна, жужжить моцно, пальці пхати не рекомендується.



Тістомісильна машина виробництва забугорного. Якого саме - ніхто незнає. Працює в рази ефективніше, і в стільки ж тихіше. Але, як не дивно, більше використовують "совдеп", так як там заміс проводиться порційно у діжах, тоді як забугорний аналог мусить працювати безперервно, що не є завжди гуд, бо замахаєшся чистити при зупинках. Так механіки сказали.



Дозатор на виготовлення батонів до неї. Зроблений вручну, так як той що був в комплекті із хитромудрими наворотами накрився майже зразу і бігом.



Діжеперекидач - штука цікава. Завантажує в лінію вміст того що вийшло після мішалок (вага одного замісу тіста становить порядку 150-200 кг)



Тістоокруглювальні машини - із порізаного на кавалки тіста формують те що нам треба.







Потім сформовані заготовки поміщаються вручну на ось такі, плетені з лози, колиски.



...і відправляються у зигзагоподібну путь то випічної шафи. Сфоткати її адекватно не вийшло, ібо то є просто здоровенний термоізольований прямокутник (або декілька) із розміщеним всередині ланцюговим транспортером, який повільно, але твердо возить тісто в колисках по зигзагоподібній траєкторії протягом певного часу. Температура всередині - 255-270 градусів дядька Цельсія.





Власне піч.









Інсайд. Для більшої ясності процесу.



Батон моделі "Сихівський". Заготовки.



Мануал.





Така собі загально-красіва панорамка.



Комплексна автоматизована лінія по виготовленню рогаликів ,а якщо простіше, то завантажуємо сировину - а на виході готові перед випічкою рогалі.











Ще одна не дуже цікава, але вельми небезпечна місцина - бродильні чани для закваски числом десять і місткістю по майже два куби кожен. Небезпека полягає в тому, що працівникам треба вручну ту бодягу мішати час від часу, а процес бродіння, як відомо, супроводжується інтенсивним виділенням вуглекисилого газу. Розказували що якогось року одна робоча від того що нагнулась над ним, вдихнула твердо і відразу ж зомліла та впала всередину. Благо витягнули. Що здивувало, так це відсутність адекватної вентиляції (тра вікна відкривати) та власне відкрита конструкція тих баняків. Опасно, однако...





Силоси. 10 штук, 5 м в діаметрі, 11 м у висоту. В кожен можна запхати до 70 тон муки. Всі операції по переміщенню муки здійснюються пневманичним способом (по трубах вона передувається у вигляді туману разом із повітрям).



Компрессор поновіше.



    Потім прибігла чогось охорона. Почали вимагати же би я показав фотік, бо вони на камерах бачили що хтось фотографує. Прийшлось повторяти трюк із заміною карточок. В результаті вони вибачились, тіпа помилились, бо на тій карточці ніфіга не було, і свалили назад. Далі вирішив не спокушати лишній раз долю, тим більше що все саме цікаве встиг до того зловити.

    П.С. Загальні враження: працював би кожен завод так само як цей - в гробу б ми бачили то євро зі всіма разом взятими туристами. Все красиво, акуратно, функціонально, обладнання в міру можливостей замінюється більш сучасним. Персонал на місці не сидить і в стіну не плює - всі при ділі. Кажуть що їм дохолєри механіків тра. Коротше класний заводик.

П.П.С. Чому я тему виклав саме тут - думаю всім зрозуміло - приватники і те де. Ну і деякі фотки криві, але то вже таке, бо в більшості випадків приходилось фоткати з-під поли >:(
    Ну і власне то прикольно так шастати по території на законній основі, зазирати в любі дири і знати що тобі ніхто нічого не зробить ;) Але все ж нецікаво, пропадає елемент азарту :-\

Обговорення
#446
Плюс! То лиш вітається, що в умовах поголівного засилля інтернетом ще виникає бажання самому кудись лізти.

Щось робоче там було, чи гаплик повний? Є якась будка сторожа?
#447
Пропоную обновити актуальність.

Сніги зійшли, можна і сходити. Хто за?
#448
То є протовження тої дзюрки, що раніше була на дорозі, коли афасьт зривали. Залазив туди. Висота лазу десь сантименрів 80. Вільних метрів 5-6 ішло звідти до будинків, далі завал. Зліва завал відразу був. Ця дирка напевно виходить в ту частину, що була після завалу.

П.С. Якось про нагоді можна буде перевірити, чи є в колекторі замуроване місце із тієї сторони.
#450
Цитата: Dima_Bear від 21.03.2012 00:53:22
+1, відпишешся про результати.

Фотозвіт, не менше! ;)
#451
Прикольно прогулялись. +. Там щось говорилось про кавалки заводів - ніц крім кар'єру не надибали?
#452
Всяке-Різне / Re: ИЖ-21251
20.03.2012 15:50:12
Як нема бажання з ним пацькатись, то позакидай оголошення по всяким інтернето-базарам. Залежно від стану малюй нулі в ціні, але якщо хочеш просто позбутись, то дай 400$, і буш мати чистий спокій. За 700-800 сумніваюсь що візьмуть. То ще перед добрими носами крутять. А так мо ще є шанс.
#453





    Щось з того. Імхо постановка страйкболістів. Брєд сивої кобили - атмосферу ну ніяк не передає. А мож то все від зйомки і відсутності хоч якоїсь кіношної руки?... Особливо вразив перегляд першого ролика, де на 7.05 хв у кадрі зйомки гоп-стопу тіпа біля КПП на задньому фоні школярі проходять із червоним портфелем)))) Червоні палатки, дезертовське камуфло посеред лісу, все новеньке, лиш з магазину, усмішки під час зйомок (хоча ні, серйозні лиця в них виходять ржачніше), ну і купа ще всяких багів. Хоча хлопцям однозначно плюс за сроби втілення. Але на фільм то явно не тягне...

П.С. Я ото думаю чого це голівудівські гуру за цю фішку не взялись? З їхніми-то комп'ютерними наворотами, та ще бюджетами, та ще спілберговськими постановками... А ще і в Прип'яті! То ж така конфетка може вийти, покруче багатьох теперешніх кіношних бойовиків. Хоча їх хватає, а все ж...
#454
А де кровососи-мутанти-полтергейсти-снорки??? Що то за сюжет із "Дзвінка"? Позор!
#455
мінус
#456
Тоді прохання продумати маршрут і створити тему в планах щодо досліідження того всього. Бажано на вихіді. Наперед дякую.
#457
Особисто я перечитав порядку 50 штук різних авторів. А може і більше. Де смисл тут до кожної аннотації писати?

П.С. А слово STALKER пішло від англійського слова "stalk" - крастись. Всі інші інтерпретації смслу носять виключно локальний характер щодо кожної книги і майже ніде не повторюється.

П.П.С. "Дезертир" - імхо не дуже. Раджу:
Сергей Недоруб  "Песочные часы",
Алексей Бобл "Воины Зоны",
Сергей Вольнов "Ловчий желаний",
Александр Зорич "Беглый огонь",
Андрей Левицкий "Выбор оружия",
Андрей Львович "Контрольный выброс",
і ще багато чого.







#458
Приєднуюсь до привітань. Щастя, радості, добра!
#460
Без липучки кажись 10. Перепитаю. Якщо не буде багато народу на замовлення - дійство відміняється.