eXplorer.lviv.ua

Звіти => Інженерні Споруди => Тема розпочата: inkognito від 20.07.2009 16:28:22

Назва: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 20.07.2009 16:28:22
      І так, поїхали. В суботу зраня зустрілись коло "Скрині" на Городоцькій, дочекались Golem'a котрий зазичив Зелі спальника та килимка, і потому трішки скупившись сіли на маршрутку на New Розділ. Транспорт стає коло приміського вокзалу коло кінцевої маршруток №29-а(б). Вартість становить 10 гривень, час в дорозі від 1,5 до 2 год - в залежності від кількості пасажирів, що мають бажання покакатись від села до села. Бидловоз натуральний я вам скажу. Шлях пролягає через виїзд на кільцеву на Стрийській, потому Миколаїв, Розділ (він же Старий Розділ), Малехів (так, так саме Малехів) та Новий Розділ. Власне Малехів та Новий Розділ розділяє смуга особняків та дестрой дуже схожий на такий, що коло Метро на Городоцькій. Коло дестроя маршрутка завертає різко наліво і тут треба вийти і йти прямо (не звертаючи наліво) коло пів-кілометра - буде прохідна на завод.

     Оскільки бидловоз вибирає часто маршрут через Малехів та Новий Розділ по свому бажанню - питайте людей де вам краще вийти щоб попасти на "комбінат "Сірка" або юзайте координати повороту, про який я писав вище - N 49о28.378' на E 024o07.193', координати прохідної - N 49о27.969' на E 024o06.969'. А також координати найближчого магазину із бухлом (та усім іншим необхідним) - N 49о28.545' на E 024o07.008' - то десь коло 2,5 км якщо рахувати від прохідної, працюэ здається до 20-00 кожного дня. Зауважу, що координати тут дані у форматі Garmin Mobile XT (Nokia N79 тепер у мене  :D ) і можуть не підійти до Google Earth чи карт Nav'N'Go (не знаю тому, що не перевіряв ще - але перевести думаю не проблема).

     Підходячи по прохідної по лівій стороні зауважуємо законсервовану будівлю якогось інституту мінеральних добрив (працює тілько пару кімнат на першому поверсі, є своя охорона), а по ліву 4-ох поверховий будинок де колись сиділа очевидно адміністрація комбінату - там ми і заночували, якщо це можна назвати ночівлею (про це пізніше).

     Ось і ми підійшли до прохідної = там чергує охоронець із ДСО, взагалі їх на території постійно 4-ри людини. Охорона дуже привітна та адекватна і почувши шо ми приїхали із Львову робити фото залюбки пропустила нас на територію. Згодом згадавши у розмові із охоронцем прізвище мого колєги-співробітника - той взагалі розцвів і коли ми разом там бродили залюбки пояснював, що де було і у якій будівлі, що було. Просто спочатку охорона прийняла нас за "локальний негативний елемент", що краде металобрухт із заводу і здає його у пункти прийому котрих тут до слову аж три штуки - прямо через дорогу по другій стороні вулиці на відстані 10 метрів від парканів комбінату --> як зручно придумано. Увага!!! Багато тих асоціальних елементів є кругом, особливо багато циган (десь табір неподалеку) - ми власне із Зелею таку групку із 10-ти чоловік і зустріли. До нас не приставали, але хто його зна - поки би 2-ох поклав, то інші восьмеро мені б хребет поламали. Тому зовсім не лишнім виглядає бальончик або (та) травматична зброя.

    Як виявилось, хоча сам комбінат розвалюється на очах як сам по собі, так і завдяки старанням метал-hunter'ів - проте частина його працює!!! Чим власне і пояснюється наявність ДСО на об'єкті. Працює власне ТЕЦ, котра раніше продукувала перегріту пару для виплавки сірки (хоча кар'єрним способом її тут також добували - про що свідчать затоплені кар'єри по периметру заводу, їх тут аж 3 штуки здається - до них ми не дойшли), а зараз гріє воду для New Роздолу. Наявність ТЕЦ передбачає подачу води, тому зразу за прохідною є підземне сховище води та насосна станція де завжди можна взяти свіжу воду. Також на межі комбінату є родовище вапняку, де його власне видобувають навіть по вихідних днях і зразу вантажать у вагони - є працююче відгалуження від колії.

   Зразу скажу, що ми не облазили й половини всього чого є там - тому це тема для наступної вилазки, і бажано на два дні. Побували ми у 3-ох цехах де відбувалась процедура збагачення сірчаної руди (висота коло 7-8 поверхів, у довжину 6-7 хв. інтенсивного ходу, один цех законсервований - але туди попасти цілком реально - не було інструменту, справляє епохальне враження), на молотилці руди (де-не-де шафи із вцілилими перемикачами на 1000 кВт), компресорній станції (цілі амперметри на 300 А), на полі де зливали чисту сірку у воду для охолодження (після чого її дробила спецмашина і вантажила у вагони), сотні метрів ремонтних майстерень та гаражів. Із слів охоронців розуміємо, що на території як мінімум є два бомбіка - входи в один закриті (але є незакрита ВШ), другий затоплений - тому не йшли досередини (no bakhillaz, sorry). Дуже здивувало нас наявність "рудого лісу" (прямо як в Чорнобилі) коло місця зливу очищеної сірки в - токсичне середовище, але не настільки шоб зажовтів гектар лісу. Тут знову нам допомогла охорона - виявляється за тиждень до нашого приїзду зайнялись залишки сірки (причому МНС встановило, що то було самозаймання - а таке можливо) - гасили все це пекло три дні страшна купа пожежників.

   Оскільки був тілько Зеля та я --> були змушені тягати по усій території свої рюкзаки та запас води у 6-літрів (про наявність води і дружніх охоронців ми взнали уже пізніше коли їх здибали; я спеціально описував усе не так, як ми пройшли, інкше було б значно тяжче для сприйняття та написання) під чистим небом у 35-градусну жару, то вже коло 17-00 втікли на матрац у будинок адміністрації заводу, перед цим набравши доволі зимної води.

   Місце для ночівлі супер, 4-ох поверхова будівля, є декілька кабінетів де навіть уцілів паркет - звісно ми зупинились у найкращому "номері" і за відсутності прибиральниць мусіли там троха прибрати. Далі був матрац, і літра 40% С2H5OH в H2O виявилось нам мало -->  поки я пішов за горівкою та Pepsi, Зеля розвів зачотне вогнище на сходовій клітці (тут можна, адмінбудинок поза межами території дії ДСО) на котрому потому зготували собі гречки із цибулею та тушонкою(вогнище потому звісно погасили природнім способом  :) ).

  Був у нас трафарет YserL'a - чудово себе виправдав, за що йому МЕГО-ЗАЧОД. Замалювали купу стін у адмінбудинку, зняли троха відео на мій телефон, поматрацували і лягли спатки. Вночі Зеля зловив навіть пташку котра ночувала у сусідній кімнаті. Познімали та відпустили звісно. А ось поспати не вдалось, просто рої комарів оточили нас і нестерпно гризли. Тому для ночівлі на об'єкті у майбутньому 100% треба брати антимоскітну сітку, репеленти та мазь від зуду (бомків там не меньше ніж комарів - кругом болота та кар'єри - ідеальне середовище для тої зарази). Як тілько небо посіріло - зразу встали, пішли троха пофоткати об'єкт і на маршрутку. Знову ж таки назад вона їхала не тією дорогою, що туди - тому тим хто добиратиметься бидловозами власне варто на перехресті (координати я вже давав) на зворотньому шляху завернути направо, дойти метрів із 300 до базару, перед ним завернути на вул. Чорновола і піднятись до перехрестя із вул. Шевченка (питайте місцевих).

  Р.S. Викладу далі декілька фото своїх (більше нема, батарки помилково на розрядку замість зарядки наніч поставив, зеркалку із собою не брав...), тому усі зачотні фотки зробив Зеля (шо не дивно - він завжди такі робить  :), СУПЕР-МЕГА-ЗАЧОД колєзі), він згодом докине їх на форум. І це буде шось     
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 20.07.2009 16:31:50
1) будівлі №1 та №2 (збагачення руди);
2) місток для крану котрим вантажилась сірка;
3) відстійник-охолоджувач для чистої сірки, залишки шпал;
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 20.07.2009 16:34:52
1) рудий ліс (пожежа);
2) вигляд на ТЕЦ;
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 20.07.2009 16:37:01
1) вигляд із вікна нашого "номеру";
2) перший тест трафарету від YserL'a + Зеля;
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Romchick від 20.07.2009 22:18:29
Суперовсько! Великі молодці що з'їздили!! Вам мега "+"! Мушу туди з'їздити, але десь через місяць. Чекаємо фоток Зелі.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Chuhaystur від 23.07.2009 13:51:55
Таааа, чуваки, то ви реально круто з'здили.))
Олрайт. . .2 Romchik: то, може, б з'здити туди?? ;)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 24.07.2009 15:23:46
 :( колєга шойно відписав - ми бачили йно не більше 20%.уявляєте простір для досліджень?!
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Romchick від 24.07.2009 22:07:26
Я так хочу з вами шо капец. Але в мене до 15 серпня вихідні тільки неділі... Але всеодно, як будете їхати, пишіть в планах, або в аську, може якось вирвуся.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 27.07.2009 17:56:56
Реально гарне місце. Думаю також поїхати туда обовязково. Як буде вільний час. так шо тему в планах не закриваємо. Обом по плюсах за:

- Все таки поїхали незважаючи шо було мало бажаючих
- Знайшли зачотний обєкт
- Гарно його описали
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 04.08.2009 13:55:00
   Троха відео з об'єкту, не судіть строго - зйомка телефоном (якість гуд, просто зображення тримтить іноді). Сумарний трафік - 78,7 Мбайт.

   Відео 1 (http://www.youtube.com/watch?v=CwowAT9KUDs), 26,0 Мбайт
   Відео 2 (http://www.youtube.com/watch?v=y0e_SVCjdEA), 8,1 Мбайт
   Відео 3 (http://www.youtube.com/watch?v=B9qp7wwF9so), 32,0 Мбайт
   Відео 4 (http://www.youtube.com/watch?v=Mur-Etr9htA), 9,0 Мбайт
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 20.09.2009 22:11:26
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190200)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190307)

Якшо десь поблизу і є обєкт, по якому можна лазити годинами не натрапляючи на то саме місце, в якому зайшовши в цех мусиш шукати новий вихід, бо до старого дуже довго вертатися; в цеха якого лежать прилади, двигуни, дроти а навколо є ще мегавишки подібні високому замку, очисні споруди, крокуючі екскаватори, ТЕЦ і купол антен - то це тільки комбінат Сірка в Новому Роздолі.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190151)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190155)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190313)

Ніколи б неподумав шо в нас, під самим носом у вуйків та діггерів, може існувати така оаза індастріалу. Навіть сам комбінат Сірка заслуговує на тижневе вивчення, не кажучи про обєкти що його оточують. Місто Новий Розділ, як і Новояворівськ (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,260.0.html), було створене навколо промислової зони, яка після союзу залишилася нікому не потрібною. Створивши, тим самим, заповідник індастріалу. Прекрасна природа, ліси та озера вкупі з корпусами, трубами та конвейєрними коридорами створюють дуже особливу атмосферу затишного парку, по якому можна годинами просто собі крокувати і насолодужватися всім цим різноманіттям.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190139)

Проходимо КПП. Охорона тут є, але до туристів з фотоапаратами відноситься досить привітно. Принаймні дві зміни з трьох. Тож спокійно проходимо всередину і прямуємо до найбільшого, закритого цеху, куда попадаєм майже через дах з сусіднього будинку. Довжелезне та високе приміщення навіває релігiйні думки. Сонце крізь припавші пилюкою шиби, накопичення речей внизу, тишина - все це заставляє мимоволі стишити голос, нагадує Єзуїтський собор (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,599.0.html). Є два висотних крани, більше десяти шнеків заввишки 3 метри і завдовжки десять, кілька барабанних млинів. Особливої уваги заслуговують бічні кімнатки де зберігаються тонни документації, ЗІП-у, електрики і всього такого.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190035)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190023)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190101)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190118)

Адміністартивне приміщення безпосередньо примикає до цеху. В ньому кілька поверхів заповнені душами та шафками для особистих речей робочих. Дивне відчуття створюють старі плакати з комісаром Катаньйо, героями серіалу Санта Барбара та іншими тогочасниим героями. З цього корпусу можна попасти на дах, з якого ше на один дах і звідти вже на найвищий дах головного цеху.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190267)
(http://src="http://lh6.ggpht.com/_jHMhvw1nQ1g/SrZh9w5QVfI/AAAAAAAAOpc/Id-TGKEW6pE/s800/P9190198.JPG)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190194)

Порослий березами завдовжки з 500 метрів дах дає змогу оглянути всю навколишню територію. А оглядати є шо. Завод був дуже щільно поубдований, кожен клаптик землі зайнятий чимось корисним для виробництва. Є 4 круглих відстійники, багато напівзруйнованих корпусів по переробці та транспорутванні сірки. ВИдно терикони, крокуючі екскаватори, ще один великий комплекс будівель заводу складних мінеральних добрив. З протилежного боку зауважуємо червоно білий купол піднятий над землею - якісь антени або РЛС. Завтра вирішуємо перевірити. Проходжаючи дахом під теплими променями осіннього сонця, вдихаючи свіже лісове повітря перемішане запахом сірки, екзистенціюючи від навколишніх червоних пейзажів розумієш, шо ти зараз щасливий. Дивлячись на пейзажі навколо так і хочеться підійти до краю даху, сісти звісивши ногив сторону найбільшого скупчення обєктів і дрочити :) Настільки тут добре.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190283)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190282)

Далі йдемо оглядати решту дрібніших будинків, заходимо головний центр керування, ше багато обладнання і йдемо в сторону заводу мінеральних добрив. Дорога займає близько 50 хв, проходить повз лінійку озер обліплених рибалками. Завод характерний тим, шо його труби видно дуже задлеку де б ти не находився. Всього їх три, по кількості підрозділів заводу. Перша, шо схожа на високий замок,  слугувала вихлопною трубою виробництва сірчаної кислоти. Відповідні баки просто гігантських розмірів знаходяться поруч. Далі ше два цехи. Все ніби охоорняється, але сторожі доброзичливі, по пятках не ходять. А дир шоб залізти вистачає.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190325)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190328)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190338)

ночували на останньому поверсі адмінбудинку з шикарним виглядом на захід сонця і його відбиття в плесі озер. Дровами слугували купи паркету, стіл теж знайшовся. Охоронці нам ніц не казали, адже будинок їм не належить. Ранком з бодуна пішли ми з ІНкогніто шукати вхід в бомбосховище, вентшахти від якого натикані навколо. Один з входів знайшли досить скоро, але після спуску в бетонний тунель він закінчувався закритими гермодверима які навіть не думали піддаватися.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9200351)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9200352)

Зате з іншої сторони знайшли в схилі ще один вхід, який йшов метірв 100 в сторону будинків. Закінчувався ввігнутими дверима, як і в Бомбіку на Чорновола (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,665.0.html). Двері були привідкриті на кілька міліметрів, але закисші. після недовгої роботи вони піддалися і ми попали в наступну кімнату, де ще двоє дверей, також закритих. Після маніпуляцій з ручками та ломиками ми попадаємо в генераторну. Стоїть дизель, електродвигун вентиляції, вимикачі. О курча, та ми тут перші!

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9200358)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9200360)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9200364)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9200365)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9200367)

Все оглянувши та обфоткавши пробуємо пройти в другу кімнату. Складність в тому, шо вона надійно закрита і на ній нема ручки. Але не біда. Знамаємо ручку з вже відкритих дверей і пробуємо знову. Фіг там, рухається не більше ніж на кілька міліметрів! Через деякий час ми здогадалися шо пхати треба в сторону закривання, а не відкривання. тоді двері зрушилися і ми попали всередину. А там. На столах стоять акуратно поскладані протигази, на стінах висять плакати. Проведена електрика, вентиляція. Зручні крісла шоб перечекати негоду стоять рядами. На складах повно протигазів трьох типів і ше кілька типів фільтрів до них, напевно від різних видів отруєння. Інший кінець бомбіка виходить прямо на сходову клітку прохідної! Дотримання основних правил лазання по обєктах, а саме не вмикання світла та дотримання тишини, забезпечили відсутінсть запалу зі сторони сторожа, який мирно куняв неподалік, бачачи в снах чи то 100 грам і кума, чи то перемогу Динамо на Євро-2012. Йдучи геть ми все закрили 1:1 як було до нас.

(c)Зеля
(http://pic.ipicture.ru/uploads/090921/C9p0vYgxsF.jpg)

Наступними були крокуючі екскаватори, які, очевидно, і добували сировину для підприємства безпосередньо з землі. Обидва неробочі, хоча електрика до них підведена. Один розібраний, другий цілий. З вишки екскаватора відкривається чудовий вигляд на навкрлишні осінні поля, озера, терикони. На найвищий з них було досить приємно піднятися.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/84a270b269bf) (http://www.radikal.ru)

Йдучи паралаельно териконам попадаємо на очисні споруди Нового Роздолу (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,745.0.html). Вони дуже сильно відрізняються від Львівських (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,652.0.html). Вода проходить спочатку грубу механічну очистку на решітці, потім відтстоюється в невеликих продовгастих відстійниках, а потім розприскується над резервуарами з шутром великою кількістю міні-душів. Як нам пояснили, це третя, біологічна стадія очистки. Бо поміж тими каменями живуть такі спеціяльні хробаки, які і зїдають ту всю нечисть.

Фото Інкогніто(c)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/350ffcb18435) (http://www.radikal.ru)

Пробуючи вернутися на перше місце базування заходимо на територію ТЕЦ (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,751.new.html). Шоб не виглядати некультурними спочатку хочемо когось знайти і спитатися дозволу, але  нема :( Тож спокійно все оглядаємо, всюди заходимо. Вражають величезні радіатори з яких виходить тепла вода і бачок з якого виривається пара на кілька десятків метрів вверх, осідаючи потім на нас у вигляді дрібного дощу. Саме ці два агрегати і створюють основний шум. Решта станції тихонько собі жужжить нікому не мішаючи.

(http://s45.radikal.ru/i109/0909/1a/a3c94f2eb4ea.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://i042.radikal.ru/0909/7e/a2a600d82e9b.jpg) (http://www.radikal.ru)

Збираємся і їдемо далі в сторону Нового Роздолу і Радару. Після кількох спроб пошуків дороги ми врешті вписуємся у потрібний нам поворот і попадаємо до кулі. Шо цікаво, усі мєєєсні люди казали, шо не знають що це таке і шо то шось військове. Ми ж, приїхавши, бачимо антени мобільного звязку на опорах купола. Територія обгороджена, але нічого не помальоване в зелений колір. Проходимо через відкриті двері. На подвірї стоять кілька автомобілів з тернопільськими і львівськими номерами. Який в сраку військовий обєкт, нема ніякої охорони, взагалі нікого. Ми все оглядаємо та фоткаємо, йдемо до наступного напіврозваленого обєкту поруч.Але туда нас не пускають, військова таємниця. Вона напевно заключається в тому, шо тут вже давно нічого нема.
Фото Зелі(c)

(http://pic.ipicture.ru/uploads/090921/Rwqeu8TUNZ.jpg)

По дорозі у Львів заїжджаємо в Пятничанську вежу (http://www.castles.com.ua/piat.html). Вона в хорошому стані, непогано відреставрована. За 3 грн з чоловіка нас пускають всередину, всюди проводять і розказують. ВИявляється від вежі йшов підземний хід в сусідній ліс, це десь кілометр. І коли вежу реставрували в 80-их роках все це засипали бо було в аварійному стані. Але сам факт, половину тунелю можна було ще тоді пройти. Нам навіть показали вхід у нього з підвалу вежі. Також розказали шо на подвірї десь в колодязі закопані скарби вежі, але поки шо їх ніхто не найшов, напевно тому шо глибоко.

(c) Globetrotter
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/bb7fcf03e1fb) (http://www.radikal.ru)

Вертаємся у Львів повні вражень. Реально, і обєкт, і погода, і компанія - все відповідало один одному, принісши нам максимум задоволення. І, на відміну від решти обєктів, сюда можна вертатися ще і ще, бо завжди побачиш шось нове. Правда потрохи починають і його розкрадати та розбирати на цеглу, але охорона з тим бореться.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7190/P9190156)

Всі фото тут (https://photos.app.goo.gl/56Lu2V85nFTyHm277)

ПС: Нафоткавши 350 фоток мій апaрат сів. Тому все шо після бомбіка ффтикайте на фотках інших учасників. А я їх потім в свій звіт повставляю.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Кшися від 20.09.2009 22:20:56
ааа...я в захваті...вилазка просто СУПЕР=)  ;D :o
дуже хотілось би якось наступним разом поїхати з вами...
молодці, що з'їздили=) звіт класний!!!
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 20.09.2009 22:29:49
   А ше кілько буде фоток згодом! Зарядився позитивом так, що зара можу енергію у мережу віддавати не гірше ніж ТЕЦ на території об'єкту! Все було чудово, просто ІДЕАЛ! То була просто неземна вилазка, її будемо згадувати старими дідами і вона снитиметься іноді ночами!
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: YserL від 20.09.2009 22:35:50
Шкодую що в суботу з вами не зміг полазити. Зате приєднався до індастріалу в неділю о 02:00 ночі. Сірі фільтри ФГП-130КД - призначення аміак і сірководень.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: gor_qkop від 20.09.2009 23:17:08
Шикарно!!!! А скажіть там все жовте чи ні і говорила щосб охорона про вітер?
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 20.09.2009 23:23:04
Дивне питання, але - там не усе жовте, ба навіть там жовтого мало. Про вітер охорона ніц не говорила...і не тільки охорона
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Chuhaystur від 21.09.2009 00:02:18
АААААААААААААА!!!!!!!!! Душу крає і розриває на друзки і на шматки!!!! То є просто ФЕСТ! Все, вирішено, за будь-яку ціну тре потрапити туди! (прошу зголошуватись тих, хто там ше не був ;))))
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: gor_qkop від 21.09.2009 00:29:37
Цитата: inkognito від 20.09.2009 23:23:04
Дивне питання, але - там не усе жовте, ба навіть там жовтого мало. Про вітер охорона ніц не говорила...і не тільки охорона
дякую, тепер зрозуміліше...
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Dexter від 21.09.2009 12:45:30
.вах.в мене просто слів нема.оце обєкт..ото була вилазка.наступного разу я полюбому з вами.. :P
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: zelja від 21.09.2009 20:39:09
неа а то як ?
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Кшися від 22.09.2009 21:21:28
від самого перегляду фотографій получила величезне задоволення...)
не уявляю, шо буде, якшо поїду туди))
ви дійсно молодці, що зїздили :)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Dexter від 22.09.2009 21:32:40
Для такого обєкта як Сірка тре було виділити літом хочаб тиждень часу щоб повністю його обійти=)))
Але й плюси є в тому шо ми літом його повністє не оглянули,самий більший в тому що можна вивчати Сірку частково зараз коли часу вже не так багато.ну й на мою думку таке вивчення принесе більше задоволення=)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 23.09.2009 14:06:33
Інформація про той антенний комплекс. Це була станція перехвату. Належав він колись КГБ-СБУ. Сиділи люди і слухали супутникові канали. Розшифровували то всьо і доповідали кому треба. Але за неньки там ніхто нічим особливим не займався, тільки пиятиками і доносами один на одного. Потім пункт перенесли у Львів а існуючі потужності віддали цивільним для звязку. Ця інформація від людини, шо там працювала і зараз надалі працює. Більше випитати не вдалося, але й то добре.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 23.09.2009 14:11:26
  Ось надибав, ще декілька на мою думку гарних фото із подорожі:
 1) Екскаватор крокуючий, той що добре зберігся на фоні колишнього сірчаного кар'єру (тепер болота зарослого травою та іншою заразою, гарно видно контури із супутника);
 2) Комплекс виробництва "складних хімічних добрив" здалеку + ще кавалок болота;
 3) Прапор Український (насправді терикон, дуже близько);
 4) Він же, але зафоткано троха далі;
 5) блакитне небо та легенькі перисті хмарки  :)

  Координати цілого крокуючого екскаватора -  49°27'19.48"N х 24° 6'57.64"E - видно кепсько, але цілком достатньо для однозначної ідентифікації. Трохи західніше, на відстані 100 метрів можна побачити залишки другого екскаватора. Кабіна водія була знята, поставлена на землю = тепер у ній мешкає сторож. Навіть товстезний електрокабель до його оселі йде
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 23.09.2009 14:29:25
Тааааа, краєвиди аж за серце хапає :) Я одну фотку з твого дозволу вставлю в свій звіт :)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 23.09.2009 15:02:49
  То ше не усе від мене, знайшов ще декілька фото із радару. Координти радару -  49°26'47.71"N х 24°12'50.00"E , понищеного - десь 700 метрів південніше, точніше  49°26'27.49"N х 24°13'5.03"E

 1) Ось і радар на повний "ріст";
 2) Троха ближче, сам купол;
 3) Тут усе має інвентарні нумери  :) ;
 4) Одскульний телефон;
 5) Понищений об'єкт - сторож казав, що супер секретний і не пустив нас досередини :)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: I_am_name від 23.09.2009 15:20:02
Додам свою пачку спаму... в основному пейзажі. Було б добре, можливо, в окремій темі тільки фото написів звідти постити... їх так багато і всі вони цікаві.
Нарешті готово, усе тут (http://picasaweb.google.com.ua/bog.iz.tabakerki/NRozdilAll?feat=directlink).



Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 23.09.2009 19:58:06
   Смію звернути вашу увагу на фото I_Am_Namе, котрі лежать тут (http://picasaweb.google.com.ua/bog.iz.tabakerki/NRozdilAll?feat=directlink). Це дійсно шедеври, окрім того він спромігся піднятись на найвищу трубу хімзаводу майже доверху і все зафоткати. Відписую тому, що Макс редагував своє повідомлення, а не створював нове - тому ймовірно багато хто міг не звернути на це увагу. Тру респект і уважуха!
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Romchick від 23.09.2009 20:44:09
Фото I_Am_Namе просто витвори мистецтва!! Аж в грудях щось колихнулось! Просто мега супер красиві! Думаю, що варто би було щоб автор запостив і на форумі декілька фотографій. Мені найбільше сподобались ті чорно-білі з цеху з металевими сходами і фотки з висоти пташиного польоту, за що мега уважуха!!
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 23.09.2009 20:56:23
  Тема просто дійсно троха перевантажена фотографіями, тому власне просив автора залити фото на Пікасу і дати лінк на альбум. I_Am_Name, радий шо ти з нами!
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 23.09.2009 23:28:01
Користуючись своїм правом адміністратора ставлю зразу два плюса. Один - за просто гарні фотки які я від нього і сподівався і від яких приторчау. Другий - за неабиякі фізичні досягнення по підйому на таку висоту. Хто лазиу - той знає ;) Макс, лазь з нами ще, тіко не забувай більше ліхтарик ;)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: KortS від 24.09.2009 00:40:13
Той червоно-білий "парашут" або точніше "напівсфера" - це радар центру супроводу літаків УкрАероРух. Сам радар, як об'єкт, "приписаний" до Миколаєва, але центр керування польотами знаходиться у Львові. Таких центрів по Україні є 5 штук. А радарів - вроді 9 штук. Один з них біля м. Дубно на Рівненщині (якщо точніше - близько 15 км на пд-сх від міста), який теж належить до Львівського центру керування польотами.
Точна його назва ТРЛК-10 (трасовий радіолокаційний комплекс). Він супроводжує повітряні судна на маршрутах у повітряному просторі, поки літак не заходить на посадку. Тоді вже керування передається на аеродромний радіолокатор. Дальність дії ТРЛК-10 становить 360км.
Сам радар працює в пасивному режимі, приймаючи лише сигнали від літаків. Однак в якісь визначені години його включають, як активний. В цей час біля нього краще не гуляти...  ;)
В приміщенні апаратної біля того радару є шафи з обладанням і монітор, на якому позначені літаки, які він супроводжує :)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 24.09.2009 07:58:19
гм, може тому й було так пусто? Дякую за інформацію. Значить СБУ-шний обєкт то був той розвалений збоку :)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: YserL від 24.09.2009 08:20:11
Я не думаю що всі поховалися бо включили радар. Скоріш за все була якась пянка. Плюс радар має направлену дію, і під ним найменше випромінювання. А збоку я думаю то була калібровочна антена.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: I_am_name від 24.09.2009 12:59:56
Inkognito, Romchik, Golem, дуже дякую!
Завтра запощу фотки того чану чорного, який виробляв сірчану кислоту.

Об'єкт дійсно чудовий, після його відвідин в мене зявилось натхнення читати Шекспіра. )
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: zelja від 24.09.2009 22:31:35
А вот і всі фотки (http://photo.qip.ru/users/d108.qipru/150158580/)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 25.09.2009 08:32:42
Гарні фото! А ти РЛС не фоткав? І мо ше виклади сюди (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,743.0.html) фотки Пятничанської вежі. За фотографування слід було платити окремо з фотоапарата. І ми вибрали твій, як найкращий. Потім Інкогніто ходив і фоткав все тілько ним. :) Тому вони є тільки на твому фотіку.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: I_am_name від 25.09.2009 14:15:34
Оскільки Інкогніто по телефону мені передавав власні координати, які через 5 хв. були вже застарівшими ))), то не хотілось наздоганяти чи скорочувати невідомий шлях щоб наздогнати, отже я був предоставлений самому собі... ходив туда-сюда і завжди проходив повз гігантський чан, який був видимий з більшості місць. Можна сказати, що цей чан - дитя інженерної думки - центральна тема сірчано-кислотного комплексу цехів і силосів. Його найлегше знимкувати. Проте тому, хто там буде пізніше, ше залишиться достатньо цікавого.
Чан:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7109)


(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7112)

Судячи з протоптаної стежки в траві заввишки людського росту, яка веде до чану, тут постійно ходять в значній кількості люди (або не-люди):
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7114)

На наступній фотці видно, що від чану відходить труба і йде через вишку (для цього вишки і побудували) на значну висоту. Схоже, таким чином відводили шкідливе випаровування, яке утворювалось внаслідок хімічних реакцій. Можна собі уявити колишній вигляд заводів з віддалі: вишки розсіюють дим на значну висоту, заводи було видно з великої відстані.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7124)

Один з силосів, ака "складской сборник":
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7133)

Павутиння труб:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7359)

Вигляд на чан збоку і зверху:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7382)


(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7434)

А ось зал, стіна якого являла собою схему відображення стану і статусів чану під час продюсання сірчаної кислоти. Видно, що при склейці деякі частини були розмиті. Це через те, що в тому будинку, судячи зі всього, "проживає" сторож, його кімната - сусідня з залом-схемою, заставлена іконами. Я думаю, що ікони там хоч і на кожній стіні, але їх все таки замало, бо поки я там фоткав, через вітер постійно відбувалися якісь звуки типу стуку фанери чи тріск старих віконних шибок, через це руки під час фоткання по зрадницьки тремтіли, здавалось, що хтось підходить чи рухається:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7369)

В залі знаходяться різні панелі керування, в яких представлено достатньо червоних кнопок для "испытания тревоги" чи "пожар". Особливо цікава кнопка: "манипуляция":
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7370)



(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/7468/IMG_7372)















Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 25.09.2009 14:55:38
  Як завжди супер-фото, дякую!
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: YserL від 25.09.2009 23:45:48
Голем, як там колесо? У звіті про нелюбителів машин не згадки.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 28.09.2009 11:51:19
Ну на то він і джип щоб їжакіу не бойтисі. На наступний день поїхав на шиномантаж, виколупав того цівока. 10см завдовжки! Причому за 1см від краю акуратно зігнутий під кутом 45 градусів. так шоб стопудово заліз в колесо. Назагал якість їжака наводить на думку не про дітей, а про барсетчиків. Правда нас там було 2 машини людей, ясно шо ніхто навіть не попхаусі.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: YserL від 28.09.2009 11:56:43
Цитата: Golem від 28.09.2009 11:51:19
Назагал якість їжака наводить на думку не про дітей, а про барсетчиків. Правда нас там було 2 машини людей, ясно шо ніхто навіть не попхаусі.
Цілком ймовірно, на зупинці перед стояло 2 людей і машина, поруч кущі.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Chuhaystur від 17.11.2009 01:10:43
Львів є Львів, а осінь є осінь, дощ ніц ти йому не скажеш, однак, як кажуть мудрі люди - не всіх варятів війна забрала. . .У з*язку з мінімумом оптимізму надворі, було вирішено вилазку перенести. Та мене та тема настільки захопила, що чекати кращих часів не було сили. Тому я вирішив, підшукати собіподібномислячого вар*ята і все ж здійснити (хоча б розвідувальну) вилазку і. . .не пожалів!))))
   Погода милувала і вилазка вдалась просто МЕГООО!))))))) (Ше досі сиджу на враженнях, кількість яких грунтовно розпирає)))).
   Отож вибрався лише я зі своїм другом. О 9.00 ми сіли на марширутку ( озброївшись поясненнями Інкогніто, про те, як же туди добиратися) і рушили. Успішно *засікли* потрібний поворот поблизу дестроя,  вийшли і пошпендлювали до заводу. Надворі стояв непоганий туман, тому завод відкрився перед нашим очима, як примара з америкоського фільму жахів. Перше, що кинулось в очі - не повний дестрой, корпуси із людьми (ми вирішили не слухати порад Голема, щодо установлення контаків із стражами, а натомість побавитсі в шпигунів, зрештою двом то шо палець об палець 8)
Підійшовши ближче натрапили на вхіду бомбік, однак він був затоплений водоу, а бахілів із собою ми не мали. Тому його ми обминули і рушили до цехів.
  А Ось тут починається казка! Відчуття такі, наче ти перемістився в забавку сталкер. Масштаби - зашкалюють, атмосфера - зносить голову, краєвиди - не знаєш, що ж то краще сфоткати!
Отож, взялися ми за *опрацювання* першого цеху. Під ногами - просто величезна кількість всяких виробничих дрібничок, каски, протигази. . .Піднявшись по не конче надійних сходах на верх цеху ми перейшли у його адмінчастину. Вона зустріла нас політ-агітацйними плакатиками на кшталт *болтун у телефона - находка для шпиона* ;D Оглянувши все гарненько ми рушили далі. Наступний цех був куди більшим, однак. . .ми ніяк не могли в нього потрапити (оскільки всі вікна першого повершу були забиковані. Тому ми взялися пробиратися туди через косі підйоми (по них, на скільки я зрозумів до цеху доставлялася сірка). Потрапили всередину і. . .челюсть просто відвисла, аж поди захопило! *Курча*- думаю, та ж комбінат у Шклі - просто розминка в порівнянні з цим!Цьому цеху ми присвятили досить багато часу, облазили його якшо не вздовж і впоперек, то у всякому разі досить сильно (мушу зазаначити, шо пробирання до окремих його части є справою не конче легкою, а є місця і взагалі не конче безпечні, тому треба на цьму об*єкті бути досить уважним (!) (до речі, довелося мені там отримати і бойове хрещення, і то досить таки неприємне, бо я добряче впав на гомілку :-\
  Відвідали ми ще два цехи + намилувалися *місячними* краєвидами тай вирішили іти собі додому.Однак, тут з нами сталася досить кумедна пригода: ну йдемо ми собі не поспішаючи, про високо моральні теми говорим і. . . ...виходими прямісінько на трьох охоронців (нуу, думаю - п***ц), але виправляти вже пізно, вони нас побачили! Вдихнув, тай думаю, ну ладно! Побавимось!  ідемо собі, так спокійнісінько, ніби ми собі по стометрівці в неділю прогулюємось, прямо до них ідемо. . .вони дивляться. .мовчать. . .ми йдемо (мовчимо). . .10 метрів до них, 5. . .3 метри. . .все ми біля них (мене розбирає на лахушку, просто вмираю ;D, але мовчу!) ВОНИ ТЕЖ МОВЧАТЬ, тільки дивляться. ..все пройшли (!!!) ідемо собі віддаляємось від них і. . .тут в мене вже просто спортивний інтерес виник, підходжу я до одного ахранніка тай питаюся, а шо ж з тим будут робити. Так він розказав, шо швидше за все зносити :-[ Отож охорона там дууже ЛОЯЛЬНА (навіть, пофігістична ;D
Далі кілька фоток із супер -мего вилазки (решта - завтра)
(//)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 17.11.2009 10:24:08
Дякую Чугайстру за звіт. Перечитав - сподобалося. З чуттям написано :) Чекаю більше фотог. Також молодці шо знайшли вхід в самий цікавий корпус, правда я зі звіту не зрозумів чи піднімалися на дах. напевно шо так, якшо "милувалися місячними краєвидами". Що ж, тепер самі бачите який то кльовий обєкт! І шо там є лазити і лазити. Особливо пішовши полем в сторону ТЕЦ, Очисних, Мінеральних Добрив.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Fetole від 17.11.2009 10:30:33
Чуг, тобі +, кльовий звіт) Жалкую що не поїхав(
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: zelja від 17.11.2009 11:05:58
Цитата: Fetole від 17.11.2009 10:30:33
Чуг, тобі +, кльовий звіт) Жалкую що не поїхав(
Ще поїдеш(дем)
ПС: то шо чуг бачив то є маленька частинка цілого :)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: yar-79 від 17.11.2009 14:52:04
Молодець! Заслужений плюсик від мене, за характер і репортаж! Я теж завжди в таку погоду тяжко вибираюсь, але зате потім ніколи про це не шкодую!
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 17.11.2009 14:55:54
+, сподіваюсь із ногою ніц серйозного?
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Chuhaystur від 18.11.2009 22:44:02
У зв*язку з досить незрозумілим глюком мені так і не вдалося завантажити інші фото з останньої вилазки на Сірку ( >:() Тому змушений був зареєструватися на Пікасі.
Ось ссилка на інші фото http://picasaweb.google.com/chuhaystur/vHadh# (http://picasaweb.google.com/chuhaystur/vHadh#)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: zelja від 13.04.2010 19:29:36
І так дєло було в суботу зраня.Зібралося Нас АЖ четверо Иа,Roy,: ),Lesyk.Маршрутку не чекали сіли одазу і поїхали.Приїхали на місце,Пішли домовлятися з охороною, Охоник виявився нормальним впустив нас навіть не хотів брати запропонованої взятки (0.5),тільки во не позволив залишити баласт в нього в будці відіслав нас в сусідню зелену будівлю сказав  шо там мають нас прийняти,прийшовши туди нас відіслали ще в одну сусідню будівлю ну і там нам відмовили :(,короч ми таскалися з тяжкими сумками.машрут нам пролягав в цех з кучую шнеків який і був самий зачотніший. Прийшли на місце там перекусили бутерів,і думали там заникати сумки десь і тут опа із за угла нарісовався якийсь пацан років так 13,виявилося що він там живе. Там ми полазили годин так непамятаю скільки все по максимуму що могли то обфоткали.Вертаючись з цеху вирішили зайти в затоплений бомбік. Дальше ми вирішили пройтись по території находу перекусили, і по Наполегливості пана :) Ми всі дружно пішли на ТЕЦ.Там ми нам провели невеличку екскурсію ми зробили фотографії і прямували на вихід. Якраз при виході Дзвонить RoMel і каже шо вже приїхав і вже чекає нас пів години (він якраз дзвонив коли ми були всередині - Де вуха закладає від шуму ).Зустріли Ромеля на КПП (змучені,мокрі,і голодні), Пішли в наш 0 зірковий готель для попутних дігерів  ;D ,там і зупинилися . Приготували їсти чуть чуть бахнули , і пішли спати :). Сраня встали Роздуплились і були намірені ще раз піти на обєкт в якийсь інший цех полазити , Але нас спіткала неудача, прийшла нова зміна охорони і не пустила нас, погрожували міліцією,ну ми чемно розвернулися і пішли на маршрутку. Всі хто з нами не поїхав багато втратили ...
Дякую всім за компанію :)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 13.04.2010 20:06:48
Ооооо, файно! Фотки мають бути цікаві, особливо з ТЕЦ. Про то пропоную написати 2 окремі звіти. Один про Сірку, інший в тему про ТЕЦ. Наразі всім зачот. Я, правда, в той час їздиту у гори де ше падау сніг і де вперше заглох мій тавроліт :( Ну але потім всьо було добре. На комбінати міндобрив, як я зрозумів, не заходили.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 13.04.2010 20:36:00
   next time - тра обов'язково йти на добрива, виробництво сірчаної кисоти (не помилка, так наша вчителька хімії в школі кислоту називала - от і до мене прилипло), нітроамфоски тощо - та на око таки більше цікавого, більша площа, діючі об'єкти. Під час другої подорожі не встигли приділити їй належну увагу, так шо треба надолужувати.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: zelja від 13.04.2010 20:39:05
Біля СкрИні
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/772c8872d446) (http://www.radikal.ru)
(http://s004.radikal.ru/i207/1004/17/1125df533578.jpg) (http://www.radikal.ru)

Ховаємося від дощу як можемо

(http://s14.radikal.ru/i187/1004/77/6855c17be9b5.jpg) (http://www.radikal.ru)

Говоримо з охороною

(http://s50.radikal.ru/i130/1004/e3/8f5f8eaa9212.jpg) (http://www.radikal.ru)

Хаваєм

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/f7b9b7e3b769) (http://www.radikal.ru)

Цех

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/28c963fec342) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/9c0af00d0804) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/9bfab74888da) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/99efa9e04a0e) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/c33a01d80544) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/bf7587e41fdf) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/ca611e493f3c) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/3c74e672ccef) (http://www.radikal.ru)
(http://s001.radikal.ru/i195/1004/e5/18e475e75119.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s52.radikal.ru/i138/1004/0a/f3085b1e45cb.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s52.radikal.ru/i135/1004/13/0314d7b044dc.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s005.radikal.ru/i210/1004/43/f0bfee8254c4.jpg) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/6907d16a8083) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/b0b409a82585) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/85d4381a8d86) (http://www.radikal.ru)
(http://i065.radikal.ru/1004/00/c62daeb292df.jpg) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/da4609909d94) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/a871f3584ceb) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15760/3db164a80d99) (http://www.radikal.ru)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: zelja від 13.04.2010 20:50:48
Бомбік

(http://i072.radikal.ru/1004/eb/5f35c44c0af4.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://i045.radikal.ru/1004/d3/a476b7e42beb.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s45.radikal.ru/i107/1004/88/0cd373692e33.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s004.radikal.ru/i206/1004/6f/b2cf5b824b96.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s003.radikal.ru/i201/1004/5b/cac77c068dfe.jpg) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15761/aafbc3cbed77) (http://www.radikal.ru)
(http://s47.radikal.ru/i116/1004/1d/c091e357fe95.jpg) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15761/41cb34782301) (http://www.radikal.ru)
(http://s59.radikal.ru/i166/1004/e7/5d72d17c7aa5.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s57.radikal.ru/i157/1004/af/0175a1060f1e.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s004.radikal.ru/i207/1004/b7/bea84348b19a.jpg) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15761/4bc611cdc313) (http://www.radikal.ru)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: zelja від 13.04.2010 21:13:10
матрац

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15763/9b49ac3d6d06) (http://www.radikal.ru)
(http://i065.radikal.ru/1004/d0/f60a415f0f72.jpg) (http://www.radikal.ru)
Ромель класний собі стілець вибрав  ;D( який я потім випадково :P зломав ;D)
(http://s57.radikal.ru/i158/1004/5e/0a80052287bf.jpg) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15763/ac8675f5f065) (http://www.radikal.ru)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15763/8a8c955e589d) (http://www.radikal.ru)
дискусія
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15763/47d8b4ae86b4) (http://www.radikal.ru)
упс
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15763/a8927ea6b59f) (http://www.radikal.ru)
(http://s04.radikal.ru/i177/1004/bc/1026c051e78a.jpg) (http://www.radikal.ru)
(http://s001.radikal.ru/i194/1004/e2/864ce94a3493.jpg) (http://www.radikal.ru)
Лесик Підтведждує Обєкт зачотний  ;D
(http://xmages.net/upload/675f1b15.jpg) (http://xmages.net/view-image.htm)
Шашличок (з Ігуанки ©Roy)  :D
(http://s005.radikal.ru/i212/1004/74/2446bb2c9afd.jpg) (http://www.radikal.ru)
... ;D
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15763/b31d3a12a0a6) (http://www.radikal.ru)

Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 13.04.2010 21:44:13
дякую, йой той деГенератор та турбіна на ТЕЦ так загалом нагадало ХАЕС, блондинку-лаборантку у білому халатику inside. Аж си за серце взявся! Сподіваюсь на окрему (читай нову) тему від :-) про дану ТЕЦ із усіма інженерними нюансами (таке сі враження складає же комрад її із неділі пише, і то буде грунтовна праця на декілька постів) :)

Дякую!
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: RoMeL від 13.04.2010 22:17:08
Цитата: zelja від 13.04.2010 19:29:36
Приготували їсти чуть чуть бахнули , і пішли спати :).
чуть-чуть бахнули  ;D ;D  "Скромніть прикрашає людину"  ;D ::)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: zelja від 13.04.2010 22:22:47
Цитата: RoMeL від 13.04.2010 22:17:08
Цитата: zelja від 13.04.2010 19:29:36
Приготували їсти чуть чуть бахнули , і пішли спати :).
чуть-чуть бахнули  ;D ;D  "Скромніть прикрашає людину"  ;D ::)

Я думаю буде не доречно тут викладати повний опис нашого алко ихе-ихем застолія  ;D ;D ;D
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 14.04.2010 09:51:55
Молодці. Особливо остання фотка заперла. А в бомбік  під адмінбудівлею не навідувалися? Цікаво шо там і як. :)

До Зелі: виклади побільше фоток Новороздільської ТЕЦ сюда (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,751.0.html)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Roy від 15.04.2010 04:26:30
Та.поїздка була унікальна... Вийшло дві різні частини подорожі: дослідження об'єктів та так званий "матрац". Що одне, що друге міцно закарбувалося в пам'яті. Особливо матрас. ;D Давно не реготав так як тоді ))).
А об'єкт своєю величчю захоплює. І розмірами і дестроєм, і відчуттями та враженнями. Час там справді зупинився. Як було приємно дивитись, доторкатись до різних предметів минулого...посуд, канцелярія, меблі, фантики з-під гумок, плакати з комісаром Катані, тощо...
Пару фоток з цеху:

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15806/New_Rozdil2028320D0B8D0B720129-3)
Труба заводу :)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15806/New_Rozdil2028320D0B8D0B720129-4)
Чорнобильський мотив
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15806/New_Rozdil2028320D0B8D0B720129-18)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15806/New_Rozdil2028320D0B8D0B720129-24)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15806/st2028320D0B8D0B720129-2)

Отвір в перекритті
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15806/New_Rozdil2028320D0B8D0B720129-36)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15806/New_Rozdil2028320D0B8D0B720129-38)
Природа поволі пробирається всередину

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/15806/New_Rozdil2028320D0B8D0B720129-37)
Лесик йде на світло :)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Roy від 15.04.2010 05:13:05
Ну і трохи матрацної частини))

(http://fotky.com.ua/files/53202_jv0f6.jpg) (http://fotky.com.ua)
Чекаємо, поки зготується
(http://fotky.com.ua/files/53204_8vvxe.jpg) (http://fotky.com.ua)
Житлова кімната
(http://fotky.com.ua/files/53203_zua2a.jpg) (http://fotky.com.ua)
В очікуванні.
(http://fotky.com.ua/files/53205_uczkg.jpg) (http://fotky.com.ua)
Похмурий ранок та чалапання додому
(http://fotky.com.ua/files/53206_l2rzt.jpg) (http://fotky.com.ua)
Новороздільський струмок.
(http://fotky.com.ua/files/53209_itoob.jpg) (http://fotky.com.ua)
Ми десь в Ню Роздолі
(http://fotky.com.ua/files/53207_t1c4w.jpg) (http://fotky.com.ua)
Там де бібліотека для дорослих
(http://fotky.com.ua/files/53211_nht3z.jpg) (http://fotky.com.ua)
(http://fotky.com.ua/files/53216_hmivp.jpg) (http://fotky.com.ua)
Автовокзал
(http://fotky.com.ua/files/53215_3xehx.jpg) (http://fotky.com.ua)
Заслужений відпочинок після відпочинку :)

P.S. Учасникам "експедиції" респект від мене та + в рейтинг!
Назва: Re: Новий Розділ Сірка
Відправлено: Віталік з Роздолу від 17.10.2010 21:16:12
Не знаю чи то сюда треба чи куда... Переміщуйте модератори куди треба.

Ну що ми сьогодні доброго зробили... Зустрілися біля нашої будівлі Adidas і пішли пробувати осилити бомбік... На жаль з моменту минулого візиту тру дігерів  >:( замурували вхід. Поставили мету знайти ломік і долото. Далі, власне як завжди, поперлися в дробілку. (http://pa185138) (http://pa185139)
Потім перед нами виринули прекрасні круглі великі штуки невідомого призначення. Швидше за все це сірку набирали в 3-хлітрові банки. Їх видно на цій фотографії. (http://pa185146)
Не далеко звідти піднімається в небесну далечінь височенький будинок, на якого ну не могли ми не вилізти. (http://pa185144) (http://pa185147) (http://pa185148)
Далі була пожарна частина. (фоток з неї нема). Зайшли собі нормально через головний вхід... всім все одно, хоч навколо три приватні підприємства.
По дорозі на екскаватор (http://pa185162) (http://pa185157)
Хотіли піти на ексваватор глянути і з подивом зауважили відсутність стріли екскаватора. (і сюди вже "охорона" добралася). І цього подивитися нам теж не дали, бо пасивний охоронець став здалека і крикнув своєму бідному песику щоби він нас прогнав. Ми не стали ставити маленького чотириного брата меншого в незручне становище і пішли звідти з миром.
Далі наш шлях простягся далекими просторами комбінату і ми поперлися на "Україну". Були в колишній їдальні, де, власне і сіли батарейки в фотіку. Кілька метрів далі - сірчано кислотний цех (там так писало), проникнувши в який цікаво було зауважити цілі кімнати, забиті всякими пробірками, хімікатами і різним електричним хламом.
Набравшися наглості ми пішли у вороже логово - до першої великої труби. Але бабуся в яскраво розовій курточці нас насторожила і ми пішли далі... але лиха біда спіткала нас - далі дорога вула залита водою, а позаду вже йшов старенький дядечко з мобілкою в руках. "Добрий день!" - "Зараз буде вам добрий день" - нам довго думати не прийшлося... розім'ялися трохи.
Потім пішли в хтознашозабудинок зі стінами типу хтознаяктудазалізти плюс врахувавши той факт, що ми вже змучені пішли на автобус до дому. По дорозі ще раз спробували роздовбати стіну в бомбік... але... якщо хтось знає як можна завалити стіну в одну цеглу, пишіть. Буду вдячний.
От і казочці кінець. Хто читав той молодець.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Віталік з Роздолу від 18.10.2010 01:02:08
Ось ще одна панорама... Схожа на ту, що була, просто на рік свіжіша.
Хочете беріть велику. http://xr4sca.blu.livefilestore.com/y1p9aVzQwB6KLMFmhPvRWOSlZKFvfycyUYyaymIQxK6iu00hUlxXs6-tIC2pjqPGjC-xkshhRPt3pDLNT_NiHwoCZ9jbePOx5N2/PA185149.JPG?psid=1
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Golem від 21.10.2010 10:39:36
Троха художніх фото звідти :-) (http://shnick.com.ua/archives/9699)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Drusja від 04.08.2011 10:18:16
Попробуємо відновити трошки призабуту тему.
Минулої неділі 31.07 Я і Цезар (http://explorer.lviv.ua/forum/index.php?action=profile;u=1076) вирішили всетаки забити на погоду і всяке "не можу чи не виходить" і з'їздити до New Роздолу.
Ранок, хмарна погода, 7.30, приміський, два потухші фейси сідають у маршрутку до Нового роздолу. Їдем, паралельно тестим GPS-гарнітуру на телефоні Цезара, щоб потім трек писати. Приїхали виходим навпроти магазину, затоварюємся ГСМ і "щасливими сраками"  :) і димлячи прямуємо на сірку. По дорозі направляємо жіночку і чувака, який качає колесо в своєму гавтомобілі, на шлях істинний до Жидачева і проникаємо через дірку в огорожі на територію.

Старий добрий цех зі шнеками і протиугонка для балонів
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03438_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03443_Drusja)

Трушний гак
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03445_Drusja)

Вид з крана (сорі за якість всі фотки робились на телефон)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03446_Drusja)

Декілька фото краєвиду з даху
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03448_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03449_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03450_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03451_Drusja)

Скоро на цих дахах можна буде відпочивати як в лісі, якщо перекриття витримає
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03452_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03453_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03454_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03455_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03456_Drusja)

А тут колись були відстійники
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03457_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03458_Drusja)

Драбинка якою ми спустились з даху
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03464_Drusja)

Далі ми пішли в сторону теплотраси і залізли в чорний жолоб по якому й дійшли до обваленого містка над дорогою і колією, що веде до крокунів. повернулись до повороту назад і залізли в корпус. Доречі колією якраз в той момент їхав трушний маневровий тепловоз. (Металхантери тепер вагонами добро тягають  ;D)

Жолоб з чорної плитки, хто вкурсі порадьте що в ньому було.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03482_Drusja)

І сама плиточка. У Цезара виникла мего ідея обкласти нею ванну кімнату.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03483_Drusja)

Залишок крокуна НКМЗ
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03484_Drusja)

Черпачок
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26980/DSC03486_Drusja)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: :-) від 04.08.2011 10:44:55
Цитата: Drusja від 04.08.2011 10:18:16
Жолоб з чорної плитки, хто вкурсі порадьте що в ньому було.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26981/DSC03482_Drusja)
Цими жолобами транспортували пульпу, або шлам.
Що пульпа, що шлам є суспензією, тверда частина якої має як правило високу абразивну здатність (та й за низької зважаючи на швидкості рідини ефект той-же), відповідно шламо-/пульпопровід швидко зношується. Є кілька шляхів виходу із цієї ситуації:
- зниження швидкості транспортування матеріалу, яка призводить до заносу шламопроводу, тому не використовється в таких справах;
- зниження концентрації твердих частинок в суміші - економічно не вигідно;
- застосування матеріалів із вищою стійкістю до абразивного зносу - саме таким матеріалом є плитка там.
Але така плитка не любить ударів, тому із нею теж не все так добре як би здавалося.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Drusja від 04.08.2011 11:17:35
Продовження.
Хотіли зайти до крокуна на горі, але там жваво почали кіпішувати барбацуци тому вирішили повернутись і обійти їх з правого боку по дорозі. Далі вийшли до залізничного мосту і повернули наліво, а потім направо де стояла ще працююча техніка і будка в якій спокійно собі хропів сторож.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03488_Drusja)

Потім пішли вздовж клії біля екскаватора, а точніше крана КЖДЕ-16 (як мене виправив VeNick, сенкс)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03489_Drusja)

Потім дійшли до білого карєру
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03491_Drusja)

А далі на пагорб де влаштували собі трушний індастріал обід з салом, чорним хлібом і пивком задимлюючи краєвид лакістрайком.

Індастріал краєвид
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03492_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03493_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03496_Drusja)

Далі попрямували до переходу що на першій фотці з краєвидів і намагались в нього залізти, але двері виявились завареними. Перебравшись через багно, вийшли на колію з наміром залізти в перехід через одні з проміжних сходів. Але обдивившись вирішили піти до невеликого корпусу з старенькими відстійниками.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03562_Drusja)

Навколо цього цеху все жахливо позаростало. Заходимо зі сторони цистерн з білою субстанцією
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03498_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03500_Drusja)

Стан їхній дуже жалюгідний тому крокуємо тільки по каркасу
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03505_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03501_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03502_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03521_Drusja)

Далі йдуть старенькі порослі деревами відстійники, але ще з вцілілим в деякій мірі обладнанням
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03506_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03508_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03509_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03511_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03515_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03516_Drusja)

Відстійники знизу і в серединиі
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03523_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03524_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03525_Drusja)

Далі пробираємось всередину цеху.
Фото з вікна в яке просочився Цезар
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03517_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03518_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03519_Drusja)

Далі вже всередині
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03527_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03529_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03535_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03537_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03540_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03542_Drusja)

Далі зайшли на другий поверх в лівому крилі де адмін приміщення.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03545_Drusja)

Тру графін  :)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03546_Drusja)

Шафки
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03547_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03548_Drusja)

І їх вміст
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03550_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03551_Drusja)

А це вже тру іменні шафки
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03552_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03554_Drusja)

Вміст
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03553_Drusja)

Тру фуфайка
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03555_Drusja)

Заварений щиток
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03556_Drusja)

І цокольний поверх того цеху
Тру компресор
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03558_Drusja)

Ємкості
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03560_Drusja)

Цоколь не дуже досліджували, та й нема там дуже що досліджувати, бо все там засипано\залито цією ж білою субстанцією.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03561_Drusja)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26982/DSC03559_Drusja)

Всі фото на Pikasi (https://picasaweb.google.com/108918468407646075694/jwDAtD?authkey=Gv1sRgCN-lnLzm4eHj-wE#)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: :-) від 04.08.2011 11:40:12
Показав щойно людині яка те добро пускала. В плані, один із цехів.
Каже те що відстійники таки флотаційні ванни, а ті сітчасті циліндри сепарували збагачену пульпу після флотації.
Біле -  то кажися вапно.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Drusja від 04.08.2011 12:39:35
Дуже дякую за роз'яснення. Якщо вапно то це добре, бо цезар переживав, що то за хна, коли ногою туди вляпався.
Ще з того цеху бачили, через вікно, як троє дебелих дядьків в сусідньому вищому цеху різали щось автогеном чи просто зваркою (хоча де б вони її включили) бо іскри вали нічогенькі.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: momastalker від 04.08.2011 13:18:02
Hi Drusja,
very interesting update! As I'll be there next week, I would like to ask you some things:
1) is the sulphuric acid plant completely demolished? (I mean the one in the mineral fertilizers factory, still existing in 2009)
2) the rotating drum vacuums are marvellous! never seen pictures of them before! I localized the building in which they're located (close to the gypsum hill), and have you been in other buildings in that site? or just this one? and one more, are there other machineries left in other buildings?

thanks!  ;)


ps: the site looks amazing, indeed! :o
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Lesyk від 04.08.2011 13:39:05
I think i'll go with u there, and show u all buildings  :)

We was there (Zelja, Inkognito, Gribkoff77 and superhero - me  :)).
Here are 2 new photos by Zelja (all photos coming soon  :))
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26994/z_290d3454)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/26994/z_dc9bed9b)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Drusja від 04.08.2011 15:04:16
to Lesyk щось це зовсім не той цех у якому ми були. Може точку на карті поставиш?
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Lesyk від 04.08.2011 15:29:27
Ем.а я і не казав що це фото з того цеху.
Ось тут (http://wikimapia.org/#lat=49.4535148&lon=24.1031134&z=18&l=0&m=b&search=%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B9%20%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%96%D0%BB) було зроблене перше фото, а тут (http://wikimapia.org/#lat=49.445647&lon=24.1001952&z=17&l=0&m=b&search=%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B9%20%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%96%D0%BB) друге.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Drusja від 04.08.2011 16:29:25
Hi, momastalker.
1) I don`t know about sulphuric acid plant, because we did not walk there. We see destroyed only four plate near first build with screws.

2) So they exactly there, near a "gipseous hill". Yes we been in other buildings in that site, but in others buildings, that we visited, is in a very bad situation. Machineries left in other buildings are the usually destroyed but the big machineries are stand in there.

P.S. Sorry for my English. Треба срочно підівчити англійську - бо геть кепсько   ???.

to Lesyk хм... таке враження що це саме Вас ми там бачили бо були тут (http://wikimapia.org/#lat=49.4462608&lon=24.0971589&z=17&l=37&m=b) і бачили людей саме в цьому цеху (http://wikimapia.org/#lat=49.4457726&lon=24.1002488&z=17&l=37&m=b). Чи там ще хтось крім вас був, бо не думаю що ви там щось пиляли? ;D
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Lesyk від 04.08.2011 16:59:34
Там постійно працюють люди (ріжуть метал). І навіть у неділю, коли ми там були - вони активно різали. І на фото я стою на фоні шматків порізаного металу.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: momastalker від 04.08.2011 17:34:07
Цитата: Drusja від 04.08.2011 16:29:25
Hi, momastalker.
1) I don`t know about sulphuric acid plant, because we did not walk there. We see destroyed only four plate near first build with screws.

2) So they exactly there, near a "gipseous hill". Yes we been in other buildings in that site, but in others buildings, that we visited, is in a very bad situation. Machineries left in other buildings are the usually destroyed but the big machineries are stand in there.

P.S. Sorry for my English.

Thanks for reply!

I'm pretty sure the the sulphuric acid plant is gone, I mean this "metal octopus": (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/27000/IMG_7382).
It was pretty huge and I can't see it in your panorama pictures, sigh! :'( And I remember I found on the net some news about metal scrapping, saying the the owner of the site needs to pay his debts and used the metal for that...  :-\

Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 04.08.2011 18:15:18
ЦитуватиI'm pretty sure the the sulphuric acid plant is gone, I mean this "metal octopus":

Yes, it gone...Gone forever. Currently, there remained a lot of bricks and ceramic parts that are likely involved in the manufacture of sulfuric acid to increase the area of ??reaction. Please wait, soon to be actual photos taken by Zelja.

In any case, I am sure that you will never regret having come here!
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Ioan85 від 05.08.2011 00:54:42
"Металевого октопуса" з фото ще досі можна побачити в Гугль Ерс за координатами 49 27 05.07N 24 06 08.73E, правда зйомка була ще 7/19/2006

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/27019/3d1f86926b6d) (http://www.radikal.ru)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Drusja від 05.03.2012 18:17:17
Наткнувся вчора на ось таку статтю в Експресі
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Roy від 08.10.2012 22:47:00
Серпневі, цьогорічні фотографії з "Сірки".

Споруди комбінату поступово перетворюються на ось це:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV225202528222520of2520362529)

"Крутого" індастріалу, по нашим, західноукраїнським міркам там вже не побачиш. Найцікавіші будівлі зруйновані.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV225202528202520of2520362529)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV225202528192520of2520362529)

Залишилась ось ця споруда, найбільш смачненька, з переходом між корпусами.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV225202528232520of2520362529)

Коли вітер, тут розносяться цікаві, характерні звуки.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV225202528272520of2520362529)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV225202528302520of2520362529)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV225202528322520of2520362529)


Але скоро й цього не буде
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV225202528242520of2520362529)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV225202528102520of2520362529)

Календар знайдений Лесиком в сірчано-кислотному цеху
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV22520252892520of2520362529)

Графин
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV22520252832520of2520362529)

Недалеко від одного з бомбосховищ розрослася плантація кабачків :)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV22520252822520of2520362529)

Конференц-зал:)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV22520252842520of2520362529)

Лайтовий абсент
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV225202528132520of2520362529)

От так
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/35643/4er_ZBV22520252852520of2520362529)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: NMarky від 02.05.2013 20:54:17
Окрім КЖДЕ-16 нічого не бачили залізничного?
ТЕМ2УМ-404 там ще має бути, може і ще якісь тепловози
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: zelja від 03.05.2013 01:44:52
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: gribkoff777 від 03.05.2013 11:08:00
zelja, їханий насіс, ґарно! За 2 роки все не випиляли, подавилися! А труба далі "кумкає"? А "лошадь" на 4-тій хвилині -- то лише мій глюк? :facepalm
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: zelja від 03.05.2013 11:51:10
Цитуватина 4-тій хвилині -- то лише мій глюк? :facepalm
нє ахах
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Блондинка в кедах від 03.05.2013 15:45:48
Молодці, класний відеозвіт! Всім по +
Народ, а де ви того "поні" нарили???
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Lesyk від 03.05.2013 20:29:29
Цитата: Блондинка в кедах від 03.05.2013 15:45:48
Народ, а де ви того "поні" нарили???

Карма мусила мене з коником звести - от і звела.
До речі, його звати ЦокЦок, він не поні, а великий і гарний кінь, дуже вихований, не кусається, любить коли йому чухають морду і їсти кульбабки, і не любить коли чешуть шию. Виросту - заведу собі такого ЦокЦока.

(http://cs7002.vk.me/c7005/v7005775/deb3/7-S28eK0dX8.jpg)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Rufus від 10.05.2013 20:02:00
Зібралася якось дуже хороша компанія і вирішала з'їздити у Новий Розділ на "Сірку", щоб оцінити масштаби не тільки самого підприємства, а і його руйнування, до якого активно долучаються металхантери. У складі компанії були: inkognito, Dexter, Lesyk, Marichka, zelja і Rufus . Приїхавши в New Розділ, закупилися продуктами і поселилися в готелі, що справив на нас дуже гарне враження (чисто, затишно, дешево). Після того пішли на "Сірку", яку одна половина з нашої компанії вже бачила, а друга - була там вперше. Полазили ми там непогано, всі залишилися задоволені. Трохи були засмучені руйнуваннями, котрі досягли таких масштабів, що зникають цілі корпуси. Кілька разів зустрічали охоронців, яким ми казали, що лише фотографуємо і нічого не руйнуємо, тому вони нас пропускали.
Оскільки в темі вже багато фото цього об'єкту, виставлю лише деякі зі своїх, а решта знаходяться ТУТ (https://picasaweb.google.com/111539741290348195773/New?authkey=Gv1sRgCJL49JyTl9SHoQE)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018496)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018498)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018502)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018504)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018506)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018507)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018513)

Кажуть, тут колись була велика дробилка.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018514)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018516)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018523)

Більярд на цьому столі вже не зіграєш  :)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018524)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018525)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018526)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018533)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018534)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018542)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018549)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018553)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018556)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018561)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018577)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018583)

Колись тут стояв один з корпусів.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018584)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018605)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018616)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018618)

В одній з будівель були гори сірого і білого порошку ;D 
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018619)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018625)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018632)

Щоб потрапити в бомбік потрібні не бахіли, а акваланг  ;D
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018635)

Згодом, гуляючи містом, натрапили на колишній кінотеатр "Україна". Стан його плачевний.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018670)

В одному з залів ще є крісла.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018641)

В іншому крісла відсутні.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018659)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018644)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018646)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018647)

Превед з Роздолу   ;)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5018671)

Переночували в готелі і наступного дня пішли на озеро "Барвінок" (http://wikimapia.org/#lang=uk&lat=49.485301&lon=24.154301&z=15&m=b). Місцина дуже гарна і затишна.

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5028674)

Можна взяти човника на прокат.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5028675)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5028684)

Та-та, там кінь  ;D
(http://lh5.googleusercontent.com/-T1gFKcaA1b4/UY0U832o6FI/AAAAAAAABPY/Jj9wuSl8TkY%3Cbr/%3E/s640/P5028694.JPG)

;D
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5028699)

Зайшли в один з недіючих корпусів бази відпочинку "Каштан".
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5028702)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5028708)

А ці корпуси діючі, встановлені нові металопластикові вікна.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5028712)

Потім в нас був обід і повернення додому  :)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/39010/P5028718)

Нагадую, що всі фото знаходяться ТУТ (https://picasaweb.google.com/111539741290348195773/New?authkey=Gv1sRgCJL49JyTl9SHoQE)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Driver від 10.03.2014 04:08:40
Перший звіт про даний об`єкт на форумі датується 2009 роком. Вам же ш хочу показати відео яке було зняте весною 2008 року. Це такий собі міні фільм про те як ми для себе відкрили "Україну". Масштаби нас вразили  :o . В наступні роки ми тільки сумно констатували руйнацію мегаемоційного місця. Багатьох конструкцій вже немає  :( а злі дятьки набили кишені залізокілограмовими грошима. Щоб не падати духом процитую одного з класиків: "прийшла весна. озимі люди" то ж нові вилазки чекають  ;)
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: inkognito від 10.03.2014 09:16:15
Дуже корисне історичне відео, цікаве для людей, що не бачили як там все було раніше.На око великої різниці між весною 2008 року та липнем 2009 не помітив - хіба що не було отих трьох кулястих цистерн.
Назва: Залишки Сірки, Новий Розділ 2015
Відправлено: YserL від 02.05.2015 19:36:52
На 1 травня ми у невеликій компанії поїхали у Новий Розділ. 555 маршрутка ходить що пів години, відправка в :00, :30, вартість 28 грн, в дорозі до 2 годин, з них ~30 хв по місту. Дорога із Роздолу до Нового Роздолу то просто ппц! По прибутті поселилися в готелі Р.І.О., затишний комплекс. 2 місний номер 200 грн. Пообідали, ціни демократичні і вирушили на об'єкт.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1920)
Маштаби руйнування просто вражають.
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1946-EFFECTS)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1925)
Від цехів майже нічого не залишилося:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1928)
І це фото не з сходу:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1934)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1938)
Місцеві добувають останній мелал:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1940)
і несуть на металолом:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1951)
Краєвиди апокаліпстичні:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1948)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1959)
Пройти і не впасти
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1964)
На об'єкті успішно працює тяжка техніка:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1970)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2035)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2091)
Зустрічаються "робітник" з генераторами:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_1999)
Місцями завали:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2001)
Трохи креативу:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2023)
Скоро буде на металоломі:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2032)
Страшно...
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2037)
Скоро башні впадуть:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2039)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2087)
Інколи можна знайти електронні 27 річні артефакти, які навіть не окислилися:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/20150501_155059)
Сюди хтось вилазив?
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2053)
Цього разу ні:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2069)
В СССР тех робили сотові двері, такі як разаз пихають в китайські "вхідні" двері:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2056)
Дробилка робоча, на маховику зварили гвинти щоб не вкрали:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2058)
Зараз з цим справляється один планшет:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2073)
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2077)
Скільки тут залізобетону, на тисячі карбованців...
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2082)
Цегла піде на продаж:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2093)
В будинку газорятувальної служби можна знайти план схему:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2107)
і послухати інструктаж з ТБ:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2119)
Через рік скоріш за все буде рівна площадка:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/IMG_2137)
А на десерт ми телепортнулися в одне бомбосховище:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/45880/20150501_174627)
За 7 років нічого не змінилося  :D
Далі я пішов на маршрутку до Львова, а рета лишилися наніч. Чекаю від вас звіт що я пропустив :)

Усі фото із GPS координатами доступні тут: https://plus.google.com/photos/+%D0%AE%D1%80%D1%96%D0%B9%D0%A0%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%B9/albums/6144301358784183057
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: ІНТРОВЕРТ 997 від 02.05.2015 22:17:38
 YserL Ех крутий фотик з цифровою стабілізацією . А ось мої http://plus.google.com/u/0/photos/109439715591791488820/albums/6144339070705280929

А ось відео

Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: ІНТРОВЕРТ 997 від 07.06.2015 12:04:34
Два тижні тому , був в бомбіку нью-роздолу ( при вході ) зараз там пролізеш хіба з болторізними кусачками ( основні двері прикрили зачепивши пучками дроту за щось всередині ) тобто є щілина в яку рука не пролізе ,але пролізе болторіз ...
П.С. Аварійний вихід теж прикрито ...
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Driver від 23.12.2015 14:27:36


ПееС1: ліквідація робочих місць! Кого, Металорізів? Алко-охорони?
ПееС2: 150 чоловік з пункту 1 хочуть взяти Мега сірку в оренду :))
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Indigo від 12.03.2016 22:25:44
З повітря вигляд заводу також вражає площею залишених напризволяще руїн

тут (http://varianty.lviv.ua/32715-novyi-rozdil-zona-ekolohichnoho-lykha) (перша частина) і тут (http://varianty.lviv.ua/32614-novyi-rozdil-zona-ekolohichnoho-lykha) (друга частина) великої історії про екологічну катастрофу в Новому Роздолі. там і документи, і фотки і решта дрон-відео.
Назва: Re: New Розділ, "Сірка"
Відправлено: Johnny від 05.04.2020 20:56:59
В 2020 майже все що залишилось від Сірки можна описати оцим фото:

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0372.jpg) (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0372.jpg)

На охороні злий пес:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0373.jpg) (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0373.jpg)


(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0374.jpg) (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0374.jpg)

Пару вагонів з нафтопродуктами (здається):
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0375.jpg) (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0375.jpg)

Більшість будівель виглядають так:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0376.jpg) (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0376.jpg)

І власне, сірка:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0377.jpg) (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/IMG-0377.jpg)

А ось кілька світлин з повітря:
(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/TEST-JPG00000.jpg) (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/TEST-JPG00000.jpg)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/DF-D1-E5-54-FE-39-BB-5C-B8-A7-F4.jpg) (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/DF-D1-E5-54-FE-39-BB-5C-B8-A7-F4.jpg)

(https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/F7-AE-A0-7D-8F-88-E9-11-49-79-5E.jpg) (https://exl.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/576/56779/F7-AE-A0-7D-8F-88-E9-11-49-79-5E.jpg)

Відео тут (https://gofile.io/?c=jFCSf5).