Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - goom

#161
Щоб економити місце, пропоную до перегляду таку підбірку http://berloga.net/view.php?id=130553, + ціни на авто.
#162
До теми плакатів, щось подібне, але багато нового http://berloga.net/view.php?id=126594
#163
Був там в неділю, охорону не зустрічав.
#164
Цего літо мав радість відвідати К.П, після прогулянки містом ми відїжджали в с Устя, ( десь до 10 км) паромом переправлялись на другий берег і розбивали табір. Всім хто їде рекомендую відвідати Бакоту і табір розбивати там.
#165
1 Зупинка маршрутного таксі в так званому районі Гастело (колишнє військове містечко) орієнтир - перед зупинкою світлофор, а на самій зупинці кіоск з білої цегли. Дістатись маршрутками 2, 7. З вокзалу вони не їдуть, треба перейти до паятника будителям. Можу провести, перед тим потрібно узгодити день і час.
#168
Коли велики і нерушимий наказав довго жити, в спадок нашій державі дісталось багато обєктів військового призначення. Не витримавши випробування часом, а подекуди і фінансуванням деякі з обєктів припинили своє існування і позаростали травами, оголивши скелети своєї колишньої могутності. Представляю до Вашої уваги залишки заводу під номером 344. В часи свого розквіту виготовляв бетонні вироби для військових цілей, найвідоміший з яких бетонні панелі,  з яких склеювали цілі військові містечка. Завод знаходиться на окраєні міста, дістатись можна приміським транспортом. Вхід практично вільний.
#169
Еластичний бинт також буде корисним при ногоді.
#170
 чомусь українці їдуть в росію працювати, і там їх не ображають, що вони на українській говорять, а нормально відносяться, бо москалям не треба ні кому ніц доказувати...
    А ти був Росії? пробував говорити там на українській??? В Макіївці в центрі міста тебе не будуть обслуговувати в магазині якщо ти заговориш на українській. (особистий досвід)
...де старенька бабуся, яка працювала все життя на держ роботі у місті Львові, і долею так склалось, що вона російськомовна, бо в 50-х її направили сюди працювати (бо тут не було нормальних кадрів), на старості років боїться ходити на базар, бо продавці-рагулі через російськомовність відмовляються продавати товар, і ще погрожують що поб'ють, і то називається європейське місто? то культура?
Нормальні кадри були зажди, вони не завжди були політично благонадійними. А чому бабуся за 50 років проживання у Львові не заговорила по українські? Маю великий сумнів, що на львівських базарах відмовляються обслуговувати російськомовних і погрожують побити.
#171
Хотілося побачити Микулинецьке пиво на розлив і Першу приватну броварню.
#172
Для тих кого цікавить.
Муха .Л З Австрії на Колиму. Спогади дивізійника.
Верига В За рідний край, за нарід свій, або хто такі дивізійники.
В.Малкош Українська дивізія Галичина в світлі легіонової політики 20 ст.
Овад. Я Бо війна війною.
Лазурко Р. На шляхах Європи. Видавництво братсва колишніх воякі.
Гунчак Т В мундирах ворога Києв, Час України. 1993р.
#173
Чесно, написав так для проби,  думав що модератори не дозволять існування такої теми, дуже вона суперечлива. Особисто для мене це свято. Далекого 1943 було сформовано дивізію СС Галичина (14. Division Grenadiere der Waffen-SS "Galizien") переважно з хителів тогочасної Галичини. Велику роль у формуванні відіграла УГЦ, капелани якої брали участь у фармуванні дивізії. Добровольцями записалось більше ніж 80 тис. чол, та зарахованими приблизно було 13 тис. чол. 28 червня 1944 р. за наказом командувача групою «Північна Україна» генерал-фельдмаршала Вальтера Моделя дивізія була введена до складу 13-го корпусу 4-ї танкової армії, яка тримала оборону 160-км відтинку фронту біля м. Броди. Та 22 липня 1943р дивізія була розгромлена в так званому Бродівському котлі. Рештки дивізії ще довго не давали спокій Радянським військам. Це так коротко з історії. Чому питання вважаю суперечливим? Багато хто називає вояків Галичини посіпаками Гітлера, запроданцями і зрадниками. Особисто для мене це люди які використали шанс для здобуття незалежності своєї держави.
#174
Слава Україні. Героям слава!
#175
А я і не писав що це якісь особливі карти, які ніде не мож знайти. Ось ще один цікавий ресур http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/3felmeres.htm
#176
Але вернемося до початків теми, ну хто воєнними картами поділиться????
#179
Все вище написане дуже цікаво, але чоловік просив мапи боєвих дій у Львівській області з можливою схемою розташування військ, в часи 1св і 2св. Ну хто поділиться таким добром??? ::) Сам можу поділитись польськими мапами Варшавського воєнного інституту географії 30х років, практично вся Зх. Україна. На форум виложити не можу бо кожна має більше 15мв.
#180
на скільки мені відомо ИМП налаштований тільки на великі обєкти і до того виготовлених з не кольорових металів. Якщо легенда справжня і скарб існує, то він складається з монет кольрового металу.