Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - US5WEO

#81
Фото вивісок з вул. Володимира Великого і поруч з ЛАЗ  :)
#82
Цитата: Golem від 12.02.2011 19:13:08
Назагал їхні макети виглядають досить примітивно, гірше 3 курсу ПТУ. Ну і насамкінець, всьо пахне вічним двигуном, не думаю що воно чогось варте.
Повір мені, макети в провідних інженерів, часто виглядають так само, до сліз, чи до сміху примітивно.
Тема цікава, що воно таке насправді, треба розібратися. ::)
Ось ще одне варте уваги посилання до теми:
http://www.radosvet.net/politikos/finans/3154-bestoplivnye-generatory-firmy-proizvoditeli-i.html
Частина сайтів, які вказані за посиланям вище, наче виробників подібних девайсів, підозріло знаходяться в стані розробки.
Ознайомившись з матеріалами повязаними з цим дивом, звичайно хочеться вірити, але інтуїція підказує ...
#83
З задоволенням скористаюся доброю нагодою побувати перший раз в славнозвісному, покинутому, підземному, військовому вузлі звязку :)
#84
Цитата: Roy від 01.02.2011 22:26:27
Пам'ятні таблички з під'їзду.
Цікавий факт щодо напису "Збирайте харчові відходи у відведене місце".
Колись, у 70-х роках в кожному під'їзді стояла урна для збору лише харчових відходів. Відходи були призначені для свиноферм. Проте історія з урнами тими зовсім невесела - антисанітарія була страшна. Щурі, таракани і все інше. Згодом, від такого звичаю відмовились.
Памятаю ще у середині 80-х такі урни стояли біля кожного підїзду) Потім їх кількість зменшилась, стояло декілька урн на вулицю, а потім взагалі зникли.
#85
Заманливо. +1. Через тиждень було б люкс.
#86
А я ось таку знайшов в одному з сіл коло Львова. (де саме не скажу, бо планую ще там з металошукачем походити)
#87
Скільки чого їсти і скільки чого вдягати чесному Дігеру вже давно підрахували у КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
                        П О С Т А Н О В А
                   від 14 квітня 2000 р. N 656
                               Київ

          Про затвердження наборів продуктів харчування,
         наборів непродовольчих товарів та наборів послуг
           для основних соціальних і демографічних груп
                            населення
#88
Існує така каталітична грілка для рук, цікаво наскільки вона практична. Наприклад, я нігде не бачив щоб у Львові такі продавали. Й коштує яких 20 у.о.
#89
Зацініть американський девайс :) Завалявся на роботі в шухлядці. Здається такими й досі користуються, судячи по останньому фото.
#90
Знайшов на букіністичному ринку біля памятника російському першодрукареві Іванові Федорову (як відомо у Львові друкували книжки ще до візиту Федорова, він приїхав переймати досвід, в той час як в Москві процвітав рукописний бізнес) ось таку цікаву книжечку. Заплатив за неї 5 грн. і маю нагоду показати вам :)
Видавництво Отто Гаррассовіц, Leipzig C1 Querstra?e 14 1942.
Виявляється у Берліні в той час існував Український Науковий Інститут за дорукою якого Ганна Наконечна та Ярослав Рудницький опрацьовували такі мовознавчі книжки:
(написано в кінці книжки як реклама інших книжок цього самого видавництва)
"Українсько - німецький кишеньковий словник" (третє видання), 1942, стор. VIII + 160, ціна 1,50 нім.м.
"Німецько - український кишеньковий словник" (третє видання), 1942, стор. XXVI, 176, ціна брош. 3 нім.м.
"Підручник української мови" (для німців), XVII, 205 стор. Брош. RM 4._
"Автор обговорює у вступі найсутніші прикмети й розвиток-історію української мови, що нею говорить сьогодні приблизно 50 мільйонів людей ... Крім цього учень, що не має змоги почути українське слово, може купити відповідні грамофонні пластинки, що окремо прилагодженні для цієї книжки".
"Українські південнокарпатські говори" (лемківський, бойківський, гуцульський). На основі грамофонних пластинок. Праці Берлінського Інституту Звукових Дослідів, т.9. 1940. RM 5._  Книжка на німецькій мові.
#91
Зацініть знахідку :) Важко сказати звідки вона, потрапила до мене в дуже доброму стані, так наче нова копійка, полежала певний час на поличці й потемніла. В інтернеті про неї майже ніц не знайшов.
Діаметр 60мм.
#92
2 YserL Що робиш цим чудо планшетом?
А ось US5WEO's workplace :)
#93
Місцева влада недолюблює перевізників-маршрутчиків) й усіляко хоче викоринити таке явище як маршрутка)) про це відверто лунало в ЗМІ. А ті казяться бо клієнтів втрачають, хочуть проїзд 2,5 грн зробити) Ще до останніх підвищень цін за проїзд водій не міг собі дозволити мати касира поруч, якому платять за проїзд, хоча так безпечніше.
#94
А як приємно , коли на коханому форумі про тебе згадають та ще й привітають в особливий для тебе день life is beautiful ммм  :-*
Дякую astrolon та Roy і всім решта) Ви теж будьте здорові й мрії нехай збуваються!  ;)
#96
А ось і перше повідомлення в Новому Році  :P
Всім всього доброго і навіть більше  ;)
#97
Цитата: inkognito від 19.12.2010 21:12:26
так то так, але як би цей чудо-девайс повів себе скажімо у Чорнобилі. Коли дійсно не спати треба, а рахувати. Але у будь-якому випадку, ТЕРРА є тру! Най усі інші си сховают!
А він спить і пильнує :) у разі перевищення порогу вмить прокидається і сигналізує. Живлення на лічильник Гейгера під час сну всетаки подається, а от індикатор рідкокристалічний вимикається, звук теж. Так що й у Чорнобилі собі раду дасть.
#98
Цитата: YserL від 17.12.2010 21:34:41
Цитувати19-03-2010 замінив батарейки із 2.68В(соляні) на 3.25В GP Ultra Alkaline. Апарат весь час включений, звук вимкнутий. Засікаю час роботи до розряду батарей
Сьогодні 17.12.2010 терра почала сигналізувати РОЗР і пікати. І того маємо 273 дня, або 6552 години на одній парі батарейок.  ;)
Результати експерименту вражають :) Думаю Терра-П ще довше пропрацює від одної пари подібних батарейок, бо в ній є автоматичний режим Sleep. Напевно важко знайти конкурента мікроконтроллерам сімейства MSP430 по енергоспоживанню в яких ? Standby Mode: 1.6 ?A і це ще не ліміт :P
#99
Цитата: inkognito від 01.12.2010 01:02:58
  1) 93,1 Мгц - Львів, район Нового Львова  - піратська ретрансляція німецької радіостанції "Sunshine", прийом можливий в районі Автовокзалу, на кільцевій дорозі, а також на Сихові (вул. Зелена)

Я звичайно не відкидаю версії, що це піратська ретрансляція німецької радіостанції "Sunshine", але більше схильний вважати- це прийом саме радіостанції з німеччини. А можливий він завдяки особливому стану іоносфери, коли утворюються хвилеводи між її шарами, що сприяє проходженню УКХ. Таке явище може тривати від декількох хвилин до декількох годин. Навіть існують спеціальні прогнози проходження радіохвиль, залежать від активності сонця. Сигнал можна приймати, як стабільно так і з різною силою замираннями. Сам таке спостерігав, коли одного ранку ввімкнув свій ФМ приймач і в ефірі було польських радіостанцій чи не більше ніж місцевих, ймовірно серед них були і німецькі, тощо. І проходили деякі з них з силою сигналу як місцеві, але за декілька годин вони плавно зникли. Точно знаю, що на хороший автомобільний приймач можна і у Львові приймати хоча б одну польську ФМ радіостанцію, а якщо зробити нескладну, зате ефективну направлену антену -то і німецькі ФМ радіостанції будуть лунати з вашого приймача кожного дня  :)
#100
В Террі новій з bluetooth стоїть аж 2 мікроконтроллери MSP430F149  :)