Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Mike

#101
Цитата: onyx від 11.10.2011 20:06:28
Таких шахт там було багато, цікаво чи щось збереглось...
"Зберігся" єдиний в україні діючий вулкан. Грязевий. Плює на висоту 10 см   8) ;D
#102
Цитата: Alter від 10.10.2011 22:31:11
...десь то вже обговорювалось...
І як бачим кожен залишився при своїй думці. Тому може обговоримо мамонтів?  ;)
#103
Мамонт у Львові є, зараз в зібраному вигляді міститься в якомусь з державних складопідвалів.

Знайшов інфу про цей музей в маминому радянському довіднику туриста років зо 5 тому. Дзвонив, ходив (він здається на Театральній) т.д. і т.п. Щоб музей запрацював треба гроші, а на таке грошей ніхто не виділяє.

Як яскраво показує Житомирська історія, музеї нашому народу не треба, дуже треба церкви. Ато природничих музеїв аж ніодного, а церков тільки кілька десятків.

В Чернівцях доречі церковники хотіли забрати цілий університет(ще би, він же головна архітектурна пам'ятка міста, недавно включений у списки ЮНЕСКО).
Вдалося забрати лише частину будівель, більша частина комплексу залишилась за універом(це ж не музей, там тисячі студентів). Проте вони не здаються, чекають вдалого моменту(в Житомирі он 20 років чекали) і може таки й заберуть все. А от назад забрати уже чекай не чекай... це ж вже приватна власність буде  :P

Якщо кому таки кортить побачити мамонта - він є в Київському Палеонтологічному музеї. Віртуальний тур музеєм  ;)
#104
Цитата: Drusja від 10.10.2011 15:04:03
Є надія що скоро Городоцьку відкриють.
Городоцьку та Личаківську мають відкрити 1 листопада.
пр. Свободи - 1 грудня.

Це звичайно згідно плану... Можуть і відкласти, але сильно тягнути будуть наврядчи.
#105
Цитата: stinger від 03.10.2011 20:56:57
ходять слухи що дуже жорстко смердить біля Першої приватної блюварні, чи то не воно так пиво паскудить там?
Цитата: inkognito від 03.10.2011 22:41:06
Но-но-но! Не гнати ту на ППБ (вона в 400 метрах від мну роботи), явно у цій забаві участі не приймає!
Один раз(з тиждень-два тому) відчув неприємний запах у цьому районі Майорівки власним носом. Проте постійного характеру тут це явно не має. Чим був викликаний запах не знаю.
#106
Цитата: Golem від 03.10.2011 16:30:26
Знову дзвонили і вгадайте звідки? Правильно, з ЗІК-у. В них там різні відділи, між собою не контактують :) За три тижні третій раз :) Звати Василина. Хто має бажання допомогти - юуду вдячний. Телефон вишлю в ПП.
Наскільки мені пригадується ЗІК  пов'язаний з Садовим, чи ні? Така увага це уже явно замовленням пахне...

Мені здається, що основна проблема лежить явно не на викидах підприємств. "Світоч" не може бути причиною смороду в центрі банально із-за свого розташування. Ензиму судячи з усього приховувати нічого.
Просто якщо не звалити вину на підприємства, то получається винна міська влада. І получається треба ремонтувати, модернізовувати т.п. і т.д. А на це треба грошей... Грошей ніхто виділяти, зрозуміло, не хоче. Краще знайти крайнього.
#107
Цитата: YserL від 01.10.2011 14:17:18
Ось відео:
Про полтву із 24:20

Мені сподобалось запитання на 20:30. Таке враження що він сам його собі задав. Навіть звати автора запитання так само ;D
#108
Найдовший будинок Києва вражаає не дуже. Трохи більше 500 м., 9поверхівка.
#109
Цитата: Dima_ber від 30.09.2011 17:18:25
ОЦЕ ДІЙСНО СВОБОДА і ВІЛЬНЕ ПАДІННЯ!
Вінгсьют, мрію колись спробувати (якщо знайду свій розмір памперса :)) )
до речі подібні костюми використані групою спецназу в фільмі "Трансформери 3"
Ну, якщо забрати пролітання за 20 метрів від схилу гори - то це не багато чим важче/небезпечніше від звичайного прижка з парашуту. Просто розтягуєш собі задоволення  :)
#110
Ага, з першої спроби картинки чомусь не пішли. Зараз уже все ок  :)
#111
Розглядав військовий аеродром і натрапив на це чудо радянської архітектури  ;D




Знаходиться в Луцьку.

Так-так, на перший погляд звичайнісінька дев'ятиповерхівка, яка мало чим відрізняється від тої у якій я скромно живу. От тільки у моїй 3 під'їзди, а у цій десь в районі 50ти  :P

Дві найбільш віддалені точки будинку знаходяться на відстані більше кілометра! А сама довжина будинку(оскільки він у формі "Г") - 1.7 км. І це без "ніжок", які відходять то туди, то сюди. У внутрішніх двориках будинку розташувались ще кілька 9поверхівок, кілька дитсадків, кілька супермаркетів і навіть одна школа  :D
З фото видно, що будинок 9ти та 5ти поверховий у різних місцях.

Трохи переваривши доступну інформацію можна сказати, що будинок планувався у такому довжелезному вигляді, а не утворився добудовами то тут то там. Тобто, будували його звичайно поетапно, але планували та проектували як одне ціле. Збудований був в 70х.

Для порівняння найдовший львівський будинок подібного типу має ледве за 300 метрів (буква "Г" біля автовокзалу). Корпуси Політехніки з їхньою П-подібною формою мають 700 метрів в довжину і 300 метрів по довжині, проте це уже не те, та й поверхів тут тільки 3-5.

Хочеться якось побачити цю сороканіжку своїми очима, спеціально ради цього в Луцьк їхати не хочеться, проте як буду в тих сторонах обов'язково відвідаю :)

Поруч з будинком стоїть ось такий бонус:


#112
Цитата: Эдуард від 30.09.2011 15:09:25
Приблизно так, я собі уявляю цей напис:
На мій погляд, напис без ".lviv.ua" має значно менше сенсу, оскільки для посторонньої людини, яка нічого не знає про цей сайт, не несе жодної інформації.

Особисто я зробив би напис так:
1. роздрукував принтером на А4 паперові кольорові букви. Папір слід брати не звичайний, а такий...  глянцевий, забув його назву(красивіше виглядатиме).
2. вирізав їх ножницями.
3. наклеїв на внутрішню клейку сторону полоски прозорого скотчу.
4. за бажанням, можна зовсім трішечки клею на букви. А можна і без клею.
4. приклеїв полоску до поверхні дирижаблю.

Єдина проблема, що широкий скотч-ізолєнта не усюди продається, але в господарських магазинах вона є.

Букви будуть надійно "зашиті" між дирижаблем та полоскою скотчу. ІМХО дешево, швидко, доволі якісно і без гіморою.
#113
Цитата: Lesyk від 21.09.2011 23:21:16
Далі упорно не бачу взаємозвязку між П-З. К. і цими двома смердючками
Такий рівень забруднень, на мою думку, може свідчити лише про "централізоване" зливання туди відходів. Всяке буває, проте що вана така лише від "хтось злив тут хтось злив там" я не вірю. Великих заводів тим паче в районі Наукової я не пригадую. Єдиний висновок який я можу зробити, що постачальником бруду є ПЗК  ::)

#114
Є діюча вузькоколійка "Виноградів - Іршава" на Закарпатті. Вагони й поїзд виглядають там приблизно так само як на знімку, поїзд ходить кожного дня по кілька разів, розклад можна глянути на сайті Укрзалізниці.
#115
Цитата: Машиніст від 21.09.2011 22:04:50
А потрібна річка з лебедями, художниками і рибою чи саме Полтва ?  ;)
Ну той струмочок в Погулянці взагалі-то і є Полтвою :)
#116
Цитата: Lesyk від 21.09.2011 21:36:47
Дивні ви всі речі говорите :-\  П-З. К. з одного боку злітної смуги, 2 смердючки з іншого. І течуть абсолютно в різні боки. Не можу зрозуміти де ви тут помітили зв'язок :-\
Та річка витікає з колекторів, що проходять під злітною смугою. Місце її витоку  з-під злітної смуги можна відвідати і в усьому переконатись (червоне коло на карті). На змінках Гугля чудово видно, що на момент знімання там риють 2 рови впоперек злітної смуги - ці рови й є колекторами.

Річка не просто брудна, а неозброєним оком видно її каналізаційне походження. Жителі невеликого села Скнилів банально не могли б стільки насрати.
#117
Я не знаю, що і як, але нечистот там багато і вони явно львівського походження. Вода у річці зовсім темна і прямує вона селом Скнилів в Лапаївку і Зимну воду.

Це усе можна сходити й побачити на власні очі  ::)
#118
На мій погляд зробити в Львові кусок Полтви то цілком реально і, більше того, частково реалізовано.

Те що річка неповноводна - то пофіг, при правильних конструкціях можна все зробити, просто швидкість течії буде мізерна. В центрі річки ніколи не буде не через відсутність можливості реалізації чи фінансування, а тому, що НЕМА МІСЦЯ. Де вони хочуть всунути Полтву? Знести Оперний та ще море забудови? Забрати у транспортної системи проспекти Свободи і Чорновола? :) Місця для річки не буде ніколи.

Але... це все піддається чудовій реалізації в Погулянці! Уже частково реалізовано. Протічної води й справді каплі - але сама "річка" у викляді озер доволі широка й повноводна. Є непрацюючий фонтан.
Це би усе почистити, облаштувати, поремонтувати хоча б на рівні ремонту у Стрийському парці і пів кілометра річки Полтви з лебедями, рибою, рибаками, фонтанами й художниками - готово.

Доречі:
- з облцентрів у Україні без річок лише двоє. У Одеси є море, залишається тільки Львів;
- у Сеулі в 50-ті закопали річку й побудували на ній хайвей. А от недавно розкопали й перетворили на парк.
#119
Не думаю, що ви знайдете, повноцінний стік ПЗК в Полтву. Стік принаймні частини ПЗК здійснюється в іншу "річку".



Там де червоне усе уже готово, колами позначені місця витоку на поверхню. Можна сходити й подивитись, річка там повна нечистот і активно смердить. По повноводності може посперечатись з Полтвою, але швидкість течії там куди менша.

Тече це багатство приміськими селами Скнилів, Лапаївка, Зимна Вода... Очисні споруди існують на папері.

Якщо подивитись на знімки Гугла (чисті, а не обписані мною), то чудово видно що там якраз риють 2 тунелі під злітною смугою. Зараз продовження смуги повністю готове, розрита стара частина смуги, де дороблюють другий "тунель".
#120
Цитата: Theslavik від 22.07.2011 23:34:44
Особисто я там бачу цілком сучасні методи клонування (із ребра Адама). Це є доказом того що людину створила Вища Цивілізація - Бог.
В цій книзі сказано, що причиною деяких захворювань є злі демони :)

Щодо клонування... як клоном Адама(чоловіка) получилась жінка Єва? Це два доволі різні організми.

Взагалі, в будь-якій книзі можна видивитись багато чого, це питання твоїх асоціацій. Важливо дивитись не на одне-два речення, які звучать добре, а на книжку в цілому. А книжка містить велику порція абсолютно антинаукового матеріалу.
Як і взагалі є протиречивою... В одних місцях згадується про доброту, прощення, любов, в інших оправдується расизм, рабство, геноцид цілих народів(адже вони невірні) та сутенерство власних дочок.