Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#3261
Оооо, тоді й футболку ти передам. Тобі краще не У Львові. А їхати на з Франкіуська Львів як через Калуш-Жидачів і вийти на виїзді на Стрийську трасу. Або й в самому Новому Роздолі, якшо він там буде проїжджати. А там ми тебе підберемо в любий час машиноу.
#3262
1 - мож лізти так, там аж до Руставеллі Шота можна пройти по сухому. А так далеко все рівно не зайдете, максимум до Оперного :)
2 - можу позичити свої(віддавання повними води, шоб було видно чи без дзюрок :) ) Але ти забуваєш про розмір. Ніжна жіноча(дівчача) ніжка буде в тій бахілі як олівець в літровім слоїку. На моїй нозі вони защіпаютьсі на останній ґудзик і надіваються поверх Вібрамів. Так шо то безнадійно. Краще вже без них взагалі.
3 - Лізьте тіко вночі. Бажано після 2 години. ТОді води набагато менше, нема димки, шуму, гарні фотки виходять. Ну і для новачків не так страшно.
#3263
До Ромеля: та ні, то відомі шкідники. Ше спілкувавсі з ними в асьці як Експлореру не було. Ну і питання не в кольорі фарби, а в самому виконанні напису дитячим почерком на пів стіни. В стилі "Димом від сірника". Це харить всіх, хто лазить по лощині і так не робиться.

Та й зрештою небезпечний сам прецедент. Мені, наприклад, будучи в лощині, соромно буде комусь казати що я з експлорера, поки той напис там є. Ну і нема гарантії, шо вони не почнуть його писати на більш цінних стінах як ото Єзуїтський костел чи винних погребах на ВЗ.
#3264
Файно є! В самого деколи буває в душі накипить, шо хочеться когось порвати. Дуже часто через сміття в Карпатах, яке зносиш на власному горбі вниз :)

Не виключено шо взимку спеціяльно до вас заїдемо. Адже в катакомбах завжди однакова погода, а в нас зимоу значно скорочуєсіпередік запланованих обєктіу. Форум ваш знаю, давно читау. Ше з тих лютого місяця часів як ти в нас зареєструвавсі. І фото мені теж подобалисі, особливо шо їх багато і різних. :)
#3265


"Група" SUB CREW - відомі своїми недоречними написами. Аналогічні є в Бомбіку на Чорновола Мені шкода, дехто може подумати шо наш форум має до цього неподобства якесь відношення. Маю банку фарби. Чорної. Хто туда йтиме - з задоволенням позичу шоб замалював цю ганьбу.

За це Stigmato & Ji-may, учасники групи, мають пожиттєвий бан. cdromchyk під підозрою.

Ji-may - Ігор Мартович ICQ 387775083 e-mail: mailpoint@list.ru Профіль Користувача
Stigmato Артур Смірнов ICQ 560633723 e-mail: Stigmato@meta.ua 1988р

Обоє є в контакті.

Народ, давайте жити дружно по відношенню одне до одного і навколишніх обєктів!

Якшо хтось має якісь виходи на цих людей - поговоріть з ними і поясніть шо так не робиться. Вже як паплюжите обєкти - то принаймні своїм іменем. Експлорерівці такою фігнею не страдають.

ПС. Фото Ромчика
#3266
Ще Ромчик мав нафоткати троха :) Чекаємо його повернення з політеху. А футболки Експлорера на Зелі і Ромчику дивляться досить втему :) тільки от шкода їх мастити :)
#3267


Лазилисти ми нині в Південно-Західний колектор. Спускатися вирішили пів 7 коли починає виднітисі в точку 104 на карті що є початком старих вентшахт. Для спуску взєли з собоу все необхідне, адже драбина була перегнивша і по ній легко можна було зірватисі.



Я спускаюся першим. Легко та плавно на вісімці досягаю дна. Запах колектора чутний вверху, внизу нічим не сильніший. тобто небезпеки отруєння нема. Це перевага спуску в такий ранній час. Глибина шахти 10 метрів(поміряно), ше плюс метр на спуск коридорчиком. Тобто сам колектор закладено на глибині 11 метрів під землею. Не відщіпаючись йду в коридорчик і бачу його - величний Південно-Західний колектор. передаю по рпції шо все гуд і йду далі.



Правда тут він зовсім не повноводний, не більший ніж Полтва в Центральній части ні міста. І течія повільна, дно сильно замулене та забите всяким камінням. Течія тече зі сторони Наукової до Левандівки. Троха вище по течії є кілька приток дренажу і каналізацій. нижче - захаращене сміттям. Сам тунель має правильну круглу форму, бетонні кільця. Видно їх стики. тут відповідь на питання про стінки. Запаху нема. Під час минулої вилазки коли танув сніг і шуму та гуркоту впадаючих приток було значно більше.



Вилажу по трабині страхуючи себе жумаром і прусиком. На голову падає дебелий кусок чогось, залишаючи в касці(кєпочка в простонародді) три глибоких зубця. Добре шо вона є :) Останні пару метрів жумар все таки потрібний, шоб добратися до самого люка. після мене благополучно спускається Ромчик і ми всі замурзані та задоволені їдемо в останню відому нам точку біля колії в кінці левандівки.




Наскільки легше це все шукати було зимою, коли не було трави. тут також гуркіт значно менший ніж минулий раз, нема фонтану біля входу. Кріпимо мотуз за дві арматури і ліземо вниз. Золоте правило - все шо не привязане - буде втоплене. Тому всякі там ліхтарики, фотоапарати і решта споряги висить на поясі на карабінах. Драбина тут теж погнивша але мене витримала. розглядаюся.

Далеко внизу бачу чи швидше чую колектор. На рівні містка зліва стоїть грубезна бетонна труба, яка коло стіни має відкрите коліно і повертає вертикально вниз в колектор. Справа від містка є також вертикальна труба куда спадає вода з сусіднього люка. лізу далі вниз.



Тут стою в метрі від самого колектора. гуркіт неймовірний. тепер колектор тече в широкому прямокутному каналі з невеличко овальною стелею(або то також труба, просто так здається). Швидкість води просто колосальна, в кілька разів вища ніж в Полтви. тут же в нього впадає груба бетонна труба. про яку я згадував раніше. Але в місці впадіння чомусь багато дошок. Попавши раз в колектор вони, напевно, повипливали наверх і там зачепишвись за краї гниють собі потроху. Факт, пропускної здатності колектора буває замало. Бо видно сліди води та залишки речей навіть на верхньому містку.







Просвідлений та духовно очищеним виходжу на поверхню. очі світяться, хочеться всім поділитися куском того щастя. Все таки шось в тому є, лазити в підземелля. наступним йде Ромчик, проробляючи той самий маршрут. Зеля зауважує, який сильний забір повітря в шахту. Виявляється шо через вентиляційні шахти повітря не виходить. воно тудою заходить! Самі ж спуски роблять в місцях великих приток, жеби був доступ і можна було обслуговувати колектор. Це може бути поясненням, чому деколи нема спусків а є лише винтиляційна шахта. Але не пояснює чому нема шахт далі. Може тому, шо далі колектор йде тільки вниз самотьоком по трубоподібному колектору повністю заповненому водою. Відповідно повітря там непотрібне як воно не потрібне в звичайних трубах. ну але то таке, здогади.



Фсі фото тут

дякую Ромчику, Зелі та Інкогніто за компанію і технічну допомогу! Тепер цю тему сміло можна перенести в звіти!
#3268
Здається ця тема вже піднімалася в двох інших темах і про ту дирку, і про написи. Попрошу не продовжувати цю дискусію тут або створити для цього собі окрему тему десь у смітнику.
#3269
Ясно! Дякую. Думаю вони найдуть!
#3270
Молодці що сходили! По плюсу. Головне шо сподобалося.

На рахуенок бахіл: напускаєш в них води і дивишся де протікають. Там потім клеїш. дуже часто це помилкове відчуття шо вони протікають. Вода холодна + ти потієш зсередини.
#3271
дякую за тему і цікавий матеріал. Ще знаю шо повноцінний і оригінальний(невідреставрований, весь в чоному) паровоз з великою кількістю коліс і довгим баком стоїть в пятому парку. Сам колись бачив. Але чи ше досі є - не можу гарантувати.
#3272
ну на ці вихідні в нас Новий розділ. МОжеш з нами ;) Заодно і футболку забереш
#3273
Точно! Ше Юзера забув. Дякую шо підмітиу!
#3274
Може ше для Джексона все таки опиши більш детально, в які саме катакомби ви спускалисі?
#3275
Скажу чесно - я вражений. Скептик по натурі я б ніколи і подумати не міг, що шось корисне може бути і в нас під ногами. Завжди вважав що усе вже давно знайдено і до мене. По плюсу обом за

- Приклад
- Знахідки

Побільше б таких людей і у Львові стане значно менше загадок.
#3276
До Елефанта: дякую за звіт і за те, шо накінець то найшов час написати. Бачиш, для цього не треба бути профі! + і від мене.

До Джексона: Щодо позначок повністю згідний. Ні я, ні знайомі мені люди цим не користуються а тримають карту в голові. Крім того користуються картами і просто здоровим глуздом + правила обходу підземель. Те ж про Печеру Млинки, для прикладу. Яка є не менш заплутаною ніж катакомби. Але ніхто там позначок не робить. Бо хто їх буде потім витирати?

Великий плюс Львова, що всі дослідники обєднані ОДНИМ сайтом Експлорер, всі між собою знайомі і діють адекватно(принаймні за цен боремся). Те, що хтось в Одессі діє некоректно - дуже погано. Мені шкода, але думаю ці питання варто піднімати на ваших внутрішніх сайтах і старатися обєднатися. Елефант не винен, шо його провідники вели себе саме так. Він гість зі Львова і йому великий решпект за то, шо він відвідав шось більше, ніж набережну та дискотеку :)

ПС: але дружити сайтами все рівно треба ;) Будете у Львові - давайтесі чути! Ну і по можливості старайтесі писати Українською, все ж таки ЛЬВІВСЬКИЙ сайт :)
#3277
Гумор / Re: Смішні Фотки
15.09.2009 15:08:55
Обережно. На дорозі Маньяки і пяні пішоходи. :) (Яремче)


оголошення в нашому охфісі
#3278
А ви звернули увагу на товщину книжки з коміксами? ;)

Безумовно, цікавий обєкт. До того ж, як я зрозумів, доступний. І, що саме головне, в Японії нема наших вуйкіув, тому все в такому прикольному стані. Дивлячись фото подумав, що не раз бачив діючі радіостанції з подібними шафами. Але по справжньому воно є цікаве саме коли закинуте, поруйноване. Як і індастріал. Робочий завод - малоприємне, скоріше бридке видовище. особливо радянський завод. А от якшо його лишать без догляду кілька років - можна йти фоткати і одержувати задоволення.  Або: чи було б цікаво спускатися в колектор. якби там текла чиста прозора вода. вхід був по сходах з перилами із нержавіючої сталі а на стелі висіло світло? Думаю шо ні :)

Якшо життя закине до кастомерів в Японію - знатиму шо відвідувати. Дякую!
#3279
Ну тут я завжди дотримувався думки. Хто захоче - той купить і почитає. А хто не захоче купити - просто не купить і всьо. І ніколи не почитає. А так, коли є елктронна версія, то хоч оком гляне :)
#3280
Супер! Якшо маєш час і бажання - було б добре якби зісканував чи хоча б пофоткав і викалу сюди. Хоча б самі цікаві моменти. ;)

ПС: попасти в колектор Полтви було куда легше, ніж всередину будівлі форуму видауціу. :(