Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#881
Багаточисленну громаду Андріїв нашого форуму щиро вітаю з іменинами! Щісті, здоровлі і всього найліпшішого!
#882
Цитата: YserL від 12.12.2014 11:40:28
Вкажіть ще по логістиці добирання, у який день/годину краще йти на піший?

Кажуть, що найменше людей на пішому переході в неділю і християнські свята зранку. Ми з Цезаром якось два кордони за 15 хвилин перетнули, якраз була неділя.
#883
Польський Перемишль - найближче до Львова європейське місто. Спокійне, гарно прибране і з своїми цікавинками, які безумовно варті того, щоб приділити їм свій вихідний день, а то і два.

Якщо вирішите переходити кордон Шегині-Медика пішки, а зірки складуться несприятливо, то халепа. Бо є непогані шанси стати учасником ось такого флешмобу:



Знадобляться всі навички виживання в натовпі, а на польському боці українська бабця, яка тебе щойно ледь не затоптала, ще й спробує продати тобі ж фляшку горілки. Щойно перенесену через кордон. Поляки-прикордонники від таких умов праці виробили в собі побутовий пофігізм, як черепаха панцир через тєжкі роки еволюції. Але деколи можуть пропустити поза чергою людей з великими рюкзаками або тих, хто гарно поводиться. Найкращий варіант за такої ситуації - просто вернутися, заплатити кілька гривень і сісти в попутне авто. Набагато швидше в плані добирання та збереження гарного настрою.

Місто починається з вокзалу, в Перемишлі він доста гарний. Всередині розташований пункт туристичної інформації, де можна отримати безкоштовну мапу міста, будь-яку інформацію чи придбати сувеніри.





Що варто відвідати в місті за версією karpaty.info. За посиланням також є інформація, що може стати в пригоді мандрівникам.

Всі історичні цікавинки розташовані в центрі міста. Він невеликий, тож ви легко знайдете всі найцікавіші місця - площу Ринок, старі будинки та церкви, музей Фортеці Перемишль, Замок, Катедру, музей Дзвонів і люльок та інші. До речі, на останні три будівлі можна піднятися, причому абсолютно легально. От якби і у Львові таке було...





На Ринку розташований вуличний базар-барахолка з усякою всячиною. А ще там можна поїсти дерунів чи випити доброї кави за цілком прийнятною ціною, дешевше, ніж у Львові. Хоча зараз, коли злотий коштує біля 5 грн., ціни вже не здаються такими веселими... Пиво в Польщі нездале, най вібачєют мене тамтешні патріоти. Спробував кілька сортів, а на смак як осляча люра. Просто темніша чи світліша  :-\

А ще ми там здибали розкопаний стародавній підземний хід, через який прокладали якісь комунікації. Велика спокуса перелізти через нещасний будівельний парканчик компенсувалася острахом бути злапаним поліцаями. Тому тіло (навіть два тіла) залишилися цього разу в стані спокою.





Музей дзвонів і люльок розташований в старій вежі, яка колись повинна була стати дзвіницею греко-католицького храму, але сам храм так і не побудували. Квиток коштує 8 злотих, для студентів та дітей - 4 злотих. Дуже мені той музей сподобався: піднімаєшся собі поверх за поверхом, розглядаєш люльки, дзвониш в дзвони, а наприкінці потрапляєш на залитий сонцем дах, з якого видно майже все місто.

















Ще одним високим місцем Перемишля є дзвіниця Катедри. Відчинена з вівторка до суботи з 8:30 до 16:30. Вхід всередину вільний. Зверху дуже чисто і стоять телескопи, з яких можна роздивлятися місто і людей. Люди часом зосереджено порпаються в носі, бо не знають, що за ними слідкує Big  Brother (ну або ми з Цезаром і Христиною, в даному випадку).

Годинниковий механізм







Чотири циферблати годинників нагорі прозорі. Стрілки такі великі, що відчуття плину часу підсилюється.







А це Казимирський замок. Вхід на територію платний, є можливість піднятися на дві його вежі, оглянути підвали та експозицію музею. Але якщо чесно, це не найцікавіше місце, де мені доводилося бувати.



Вид з вежі на катедру, де ми нещодавно піднімалися


Подвір'я замку




Підвали, всередині облаштована маленька експозиція, що зображує якогось нещасного ув'язненого, про котрого всі забули. Особливої уваги заслуговує здоровенний бутафорський пацюк з вибалушеними очима, тільки заради нього вартує придбати квиток. Я підозрюю, що на виготовлення тої тварюки пішло зо дві ондатрові шапки.







Річка Сян, західний державний кордон України, згідно тексту національного гімну. Вздовж річки зустрічаються оборонні ДОТи





Оце і все наразі. Сподіваюся, ще матиму нагоду зробити свіжих знимок, щоб додати в цій темі  ;)

Альбом з фото.
#885
Наразі гроші дав тільки Студент. Решту я би просив поквапитися.
#886
Постараюся бути. Якщо на 9:30 не прийду, значить не віддерся від подушки і мене не варто чекати)
#887
Цитуватирозпізнавальні знаки та детальнішу адресу старту краще написати тут, чи кожному в приват?

Давай тут, чого сі встидати?  ::)
#888
Кузьма Скрябін запустив свою радіостанцію. Звичайно, що назвав її СРАКА, то абревіатура від "Своє Радіо Андрія Кузьменка". Послухати можна тут: http://svoeradio.com/listen/Radio-S-R-A-K-A
#889
Якби в суботу зранку, то я б теж прогулявся. Зустріти на Андрія зранку Андрія - хороша прикмета)
#890
Маленька перекличка всіх, хто бере пайову участь в замовленні. Гроші за футболки можна передати мені чи Рою в руки або скинути на картку Приватбанку (реквізити скину в ПП, хто хоче). Точну суму Рой нині напише. Як тільки будемо мати всі гроші, робимо замовлення і друкуємо. Може навіть встигнемо до Миколая)

Доступні кольори футболок

1 x Linuxoid - світло коричнева  (3M) - L
1 x Linuxoid - бежева (60) - L
1 x Linuxoid - сіра (GL) - L
1 x Linuxoid - темно-синя (AZ) - L
1 х Linuxoid - коричнева (CQ) - L

L, чорна, 1 шт., DeZer
L, біла, 1 шт., DeZer

Romchick L, чорний, 1 шт.

Driver L чорний 1 шт
Driver L білий 1 шт
Driver L жовтий 1шт

Stinger, Чорна, Розмір М, 1 шт

ROY - світло коричнева (3М) - L
Zimmer, розмір L, чорна
Zimmer, розмір L, біла

Rufus, Розмір L , чорна, 1 шт.

Lesyk чорна, М, 1 шт.

L, чорна, 1 шт., Bottlehunter
L, чорна, 1 шт., IrishUE

Student - 2 чорні - XL
Nastyona - 2 чорні - M
Student's WiFe - 2 чорні - М - жіноча
Flash - 2 чорні - S

Всього 27 шт. наразі. Дописуйте, хто ще хоче.
#891
То моцно! Боюся навіть подумати, що буде, як облазиш всі сховища ві Львові. Почнеш будувати свої, з блек-джеком і адронним колайдером?)
#892
Руфус вчора скинув цікавезний ресурс. Я аж прибалдів  :o  Тицькайте сюди: mapire.eu

Цитувати
Мені скинули дуже цікаві карти.
Це старі карти з привязкою і накладені на сучасну карту.
На сторінці є ричажок (Opacity), якщо ним посунути вліво, то поступово зявляється сучасна карта, якщо вправо - то та стара, так легше зорієнтуватись.
Також на сторінці є розділ (maps), якшо по його відкрити, то зявляються різноманітні варіанти доступних старих карт з привязкою. Львівська область попадає точно на такі карти (з тих шо я перевіряв):

The First Military Survey (1763-1787)
The Second Military Survey (1806-1869)
The Third Military Survey (1869-1887)

Якшо пройти по посиланню, то відкривається карта за 1763-1787 рр, вигляд на Львів. Звичайно, можна віддаляти, приближати - якість хороша:

Пе. Ес. для розробників: існує спеціально заточений для створення інтерактивних мап Джаваскриптовий фреймворк. І звати його leaflet.js Ось непогана стаття на Хабрі з оглядом: http://habrahabr.ru/post/240681/
#893
ЦитуватиСтефку, давай якось це оптимізуємо.

Дякую за допомогу і підтримку. Не знаю, як краще тут поступити. Варіант перший: замовити футболки через Нову Пошту і знайти десь дешевший друк. Мінуси: наразі мало людей зголосилося, невигідно по ціні. І, як завжди, знайдеться якийсь спізнюх, який теж захоче футболку. Варіант другий: надрукувати без написів на рукаві. Ціна автоматично зменшується на 60 грн, на які можна зробити, наприклад, горнятка. Або пропити. Мінуси: не впевнений, чи після цього Фірмова Футболка Експлорера залишатиметься фірмовою  :-\

Давайте з'ясуємо ціну на інших фірмах і на основі цього приймемо рішення.
#894
Сьогодні ходив на ВдДрук, озвучили ціну за футболку 165грн  :(  Спробую ще кілька інших фірм, може трохи дешевше вийде.
#895
ЦитуватиНескромне питання: якшо я всього-на-всього дописувач, чи маю право замовити й собі футболку?

На Експлорері нема "всього-на-всього дописувачів", ми всі їдна родина і робимо спільну справу, попутно розважаючись. Тому й футболки доступні всім)
#896
Через певні не залежні від мене причини, досі не знаю ціну за футболки. В понеділок піду на іншу фірму і тоді вже відпишуся тут. Прошу пробачення за таку затримку.
#898
Тепер я знаю, під кого "косив" гурт Скрябін на початках. Знайомтесі, польський гурт "Lady pank"


#899
Художня / Explorer Book Challenge
04.12.2014 21:25:31
Погода якраз така, що хочеться закопатися в ковдру і почитати якусь файну книжку. Порадьте, будь ласка, щось цікаве, щоб корисно і приємно провести довгі зимові вечори.

Я днями слухав нову книжку Скрябіна "Я, Паштєт і армія", начитану автором. Співробітники мусіли вирішити, що я звар'ював, бо кожні пару хвилин починав дико ржати як кінь. Давно так не сміявся.



А ще кілька місяців тому в Фейсбуці був популярний такзваний Bookchallenge - треба було написати список з 10 своїх улюблених книжок і попросити трьох друзів зробити те саме. Ось як виглядає мій:

Цитувати1. Біблія. Всі сучасні проблеми людських стосунків, патерни суспільної поведінки і рецепти щастя давним-давно описані в Новому Завіті. Тільки прочитати уважно треба)
2. Новели Стефаника.
3. Ярослав Гашек, "Пригоди бравого вояка Швейка".
4. Сергій Жадан, "Депеш мод". А ще це єдиний автор, вірші якого мені подобається читати.
5. Булгаков, "Майстер і Маргарита".
6. Оруел, "1984". І як він знав?
7. Еріх Маря Ремарк, "Три товариші"
8. Дитячі твори Едуарда Успенського, із тонким замаскованим дорослим гумором всередині.
9. Чак Паланік, "Бійцівський клуб".
10. Стівен Кінг, великий і жахливий. Важко виділити якийсь один твір, нехай це буде "Зелена миля".
#900
Плани / Re: Escape Ques
04.12.2014 17:33:39
Схожі квести популярні в Європі. В Будапешті, наприклад, на кожному куті є такі кімнатки. Тільки там всьо по-мадярськи написано, не зрозуміло ніц  ::)