Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Олесь

#102
Хехе, переглянув відео, класні.
Ото шок для "Соляної королеви", пустила групу відвідувачів, а вони як таргани розлізлись по усій будівлі. Хтось на стелю поліз, хтось лиже трубу, інший пробує під землю залізти...  От це я розумію, дослідники ;D
#103
Забули згадати, що справжній дослідник залізе у всяку дірку : )


Мабуть, старі відстійники ропи, якщо не помиляюсь. Тут вона відстоювалась від грунтових домішок перед випаровуванням.


"Журавель" - стара помпа, яка качала ропу з свердловини.


А от і сама свердловина.


Свердловина


Шурф шахти, зараз там ніби знаходиться глибинний насос.


Тут ночує сторож, навіть телевізор є і євро удобства.  ;D


Сторожові коти (псів не бачив).


Сувенірна продукція. Цікаво, що робітникам, з їх слів, платять 1500 грн. в місяць за 8-годинний робочий день.
#106
Місцевий люд ще 4 роки тому заготівлю дров проводив на горищах цих будівель, балки перекриттів різали на паливо. Ще кілька років і залишаться лише фундаменти.
#107
Виявляється в Рудках похований під костелом дід Митрополита Андрія Шептицького, по матері. Він належав до роду Фредрів, шляхти, що володіла Рудками.

Александер Фредро (1793р-1876рр.),    поет, письменник, драматург, політик. Його перу належать слова: "Виїхали разом, але з різних мотивів: Наполеон на Ельбу, а я собі до Рудок".
Брав участь у Бородинській битві. 1812 — отримав Золотий Хрест за участь у поході Наполеона на Москву.


Отож, по роботі будучи в Рудках я захотів відвідати його крипту. Знайшов місцевого ксьондза і він дав мені як екскурсовода, поляка, що проходив при рудківському костелі практику чи як це в духовенства називається. Українською не розмовляв і не читав зовсім, але провів мені екскурсію.
Побудований на місці дерев'яного у 1728р.




В дзвіниці розміщено музей Александра Фредра.








На стінах костелу.






Якісь вандали стерли прізвище власника Рудок, колишнього.


Був орган, його вивезли. У 1612 році Юрій Чурило передав до храму православну ікону Богоматері першої половини XVI століття, випалену на Кримських церквах на Поділлі. Навесні 1946 року у будинку відкрили сховище продовольства і ветеринарну аптеку. Приміщення костелу було перегороджене стіною. Згодом половину костелу передали польському духовенству, а другу половину хотіли залишити під склади, магазини. Місцевий народ збунтувався і зніс цю стіну. Ікону шляхом контрабанди вивезли до семінарії в Перемишль. Її відреставрували, і у 1961 році ікона була повторно освячена єпископом Франциском Бардою. У 1968 році образ був переданий церкві в село Ясен, де створювався марійський центр. Інтронізацією керував кардинал Кароль Войтила. У ніч з 7 на 8 липня 1992 року чудотворний образ було викрадено.


А цей іконостас був встановлений за кілька днів до мого приїзду.


На диво, цей костел надто кольоровий, усі в яких я досі був, стримано білі.


Це вхід в усипальницю родини Фредрів.


Родинна крипта Фредрів.






В цих нішах мають бути поховані останки, знайдені на храмовому подвір'ї. Кому вони належали, невідомо, але думаю це був храмовий цвинтар.


#108
Щось я сумніваюсь ,що за день вкладешся. Хіба з провідником.Усе заросло, монумент вкрали, рештки корпусу в іншому місці звалені.Але плюс- листя немає зараз, видимість краща.
#110
Навіть не знаю, чи окупається воно. Більшість часу вони або стоять, або ледве рухаються. Немає в нас таких вітрів, щоб це було вигідно ставить.

ВЕС з дещо іншого ракурсу.




#111
Ще 5 вітрогенераторів хочуть встановити в Ясениці Замковій ( проект "Yasenytsia Power"), в урочищі Хрестицький.



Мабуть тут:
#112
Якби було місце +1). Це вже мабуть на автобус назбиралось люду
#113
Тренувалось якесь добровільне воєнізоване формування.Типу Цивільний корпус Азов. У нас за містом накопали шанці , землянки, пости укріплені.Молодь займається . теж курирував кілька подібних заходів ( ну може був почесним членом, чи участь приймав ,курирував -трохи заголосно ск.)

#114
У Бориславі бомбосховище на перехресті вул. Коновальця і Тихого. Десь 200м.від нього на карті.Може хтось був там?
#115
Точно , маю кілька карт ,докладні. Редактор  В .Гутиряк. Купив звичайні , не ламіновані,скотчем з обох сторін щільно проклеїв і норма.
#118
Або ЗРК , або Двіна наземного баз. , залишки. У нас в кожному клаптику лісу щось подібне є.
#119
Місцями жереп свіжопрорубанний , може й бачив його.
#120
Привіт, та вішаю, якось не ставив. А в бахілах ходив  на Петрос, Парашку, ну і на Піп Іван (знайомому позичав, бо сам  уже на той час закупився зимовими Lowa).
Ходив колись по Бескидах, заблукав, компас чогось  там не працював, мобілка не тягнула і  на ведмедя виліз за 10 метрів. Той зразу в кущі, навіть не сфотографував.
Входиш в "Карпатські Стежки" ? Вона ще діє, а то бачив сайт закинули, людям не відписували уже майже 2 роки.