Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Chuhaystur

#21
Далеко від тематики нашого форуму, однак близько до душі кожної свідомої людини. 27 листопада - день пам*яті жертв голодомору. Якщо хтось виявить бажання, то пропоную відвідати деякі заходи присвячені пам*яті жертв голоду 1932-33 рр. Перш за все - поминальна свята літургія і панахида в соборі Св. Юра (10.00). В інших храмах, я так розумію, також проводитимуться поминальні служби, однак можуть різнитися години. О 16.00 - хвилина тиші + запалювання свічок біля пам*ятника Шевченку. Також у неділю, 28-го о 17.00 - збір біля пам*ятника жертвам комуністичних репресій (поблизу *тюрми на Лонцького*), опісля - мовчазна хода зі свічками до все того ж Шевченка-батька.
P.S. Якщо хтось знає про іще якісь заходи - пишіть, повідомляйте.
#22
Броди вважаю джерелом зарази, бо співпав інкубаційний період хвороби (після поїздочки пройшло 2 тижні), до тогож у Полтві останній раз перед хворобою був приблизно 2,5 місяці тому, а це трохи завеликий період. Після ж поїздки фактично лишень вчивсі, та ше на тренування  трохи вибирався, властиво, там рататуїв та інших переносників начебто не намічалося :)
  Хоча, хто його знає. Просто Броди видаються найбільш логічним і підходящим варіантом, отак.)
#23
   Доброї частини доби, відбірне товариство, друзі, колєги! Шальоно радий до вас писати і знову висіти на форумі) Не дивуйтеся із такої, мабуть, трішки тошнотної патетики, але я і справді дуже радий.
   Довго думав, чи кидати цю тему в розділ *для своїх*, чи в *техніку безпеки*, вирішив в останній, аби гості дивились, читали і добре думали, перш ніж кудись лізти, бо то важливо.
-   Чувак, а яке це має відношення до техніки безпеки? – спитаєте ви, а я повім: пряме.
  Бо  йтиметься про хворобу Васильєва-Веля, простіше – лептоспіроз. Але спершу – передісторія.
. Одного чудового осіннього дня вибрався я з другом на вилазку до Бродів, на ракетні шахти. Вилазка відбулась чудово: безліч вражень, емоцій, тем до роздумів, чудових фотографій і... дві невеличкі подряпини на руках (ну з ким не буває? Це ж діггерство.) І все було чудово, а тим часом в мому організмі визрівала страшна бацила, така маленька, така непомітна, су...а.... Одного дня я відчув, що щось не так. Я одразу ж оціний ситуацію, а ситуація, що й казати була л а ж о в о ю. Спочатку набрякли лімфатичні вузли на шиї, це супроводжувалося сильним болем, піднялася температура (39 і вище)... З того моменту почалась моя медична епопея і (без лишньої скромності) боротьба за життя (причому спочатку ця боротьба була пасивною, в міру того, що ані викликаний лікар, ані викликана на 4-й день хвороби, карета *швидкої* не зорієнтувалися в чому справа, тож я продовжував рятуватися домашніми методами). Протягом 6 днів з початку хвороби ми не могли збити температури (жарознижуючі препарати не допомагали, стабільна 39.6). На 4-й день починаються сильні болі в нирках і попереку. 5-й: починають на світло боліти очі, білок очей стає суцільно і насичено червоним, з*являється сильний головний біль. 6-й: від головного болю на скронях набрякають вени, додається біль в печінці, інтенсивне пожовтіння шкіри і (найстрашніший із симптомів) болі в литкових м*язах ніг. 7-й день – мовна межа. Далі час іде на години, оскільки вже за три доби ти стаєш лежачим, розвивається цироз печінки, ниркова недостатність, з*являються менінгіальні симптоми. Хвороба призводить до смерті.
Лікування надзвичайно тяжке....перевірено на собі...(18 днів в лікарні)
Вдячний Богу, лікарям, батькам і...антибіотикам))за те, що витягнули мене.
І, як філософське заключення хочу сказати: ХЛОПЦІ, ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ, НЕ НЕХТУЙТЕ НИМИ, НОСІТЬ БАХІЛИ І ХІМЗУ, НЕ ТІШТЕСЯ ІЗ РАТАТУЇВ ТА ІНШОЇ ПІДЗЕМНОЇ ЖИВНОСТІ (щурі – один із основних переносників), БЕРЕЖІТЬСЯ і як казало якесь зеле нетто* у стар варсах  *Да прибудет з вами сіла, АМІНЬ!
   

Інформація про хворобу з вікі: ептоспіроз – гостра інфекційна хвороба, що викликається збудником з роду лептоспір. Характеризується ураженням капілярів, часто ураження печінки, нирок, м'язів, інтоксикація, супроводжується хвильоподібною лихоманкою.Лептоспіроз поширений у всіх країнах, окрім Арктики. Захворюваність висока. Більше половини випадків протікає у тяжкій формі та потребує реанімаційних заходів.Резервуаром лептоспір є гризуни (щурі, миші), а також свині, рідше – велика худоба та собаки. Зараження людини відбувається при споживанні сирої води, купанні у заражених водоймах, при роботі на заливних луках, полях зрошення, у місцях звалищ, при догляді за домашніми тваринами, споживанні інфікованих продуктів. Як професійне захворювання лептоспіроз можливий у тваринників, ветеринарних працівників, працівників комунального господарства. Спостерігається сезонність епідемічних спалахів лептоспірозу у літньо-осінній час.Інкубаційний період 7-14 днів. Захворювання починається гостро, з остуди, підвищення температури до 39-39,5 °C, яка у наступні 6-10 днів зберігається на високому рівні. Можливі значні коливання температури, іноді «двогорбий» характер температурної кривої. З першого дня хвороби виражені сильна загальна слабкість, головний біль, біль у м'язах (особливо литкових), попереку. Характерний зовнішній вигляд хворої людини: обличчя та склери гіперемійовані, відмічається лихоманковий блиск очей, кон'юнктивіт, на слизових губ та носа можливі герпетичні висипання; іноді виникають носові кровотечі. Зів гіперемійований, язик рівномірно обкладений сіруватим налітом. Визначається помірне збільшення печінки та селезінки. В окремих хворих можлива поява жовтяниці. На протязі перших 4-ох днів хвороби у крові відмічається нейтрофільний лейкоцитоз з паличкоядерним зміщенням вліво. Сеча містить сліди білка. Приблизно у 20 % випадків з 4-5-го дня хвороби з'являється петехіальний або розеольозно-петехіальний висип, що зберігається упродовж 1-3 днів, не залишаючи після себе пігментації. У деяких хворих відмічається ригідність потиличних м'язів, що вказує на подразнення та набряклість оболонок мозку (явища менінгізму). Можливий розвиток тяжкого менінгіту. При тяжкому лептоспірозі на фоні інтенсивної жовтяниці з'являються великі геморагії, розвивається глибоке ураження нирок (гострий нефрозонефрит) з можливим ускладненням уремією.
#24
Поїздка на ракетні шахти нарешті звершилась і для мене!)))
Звіт + фото виставлю завтра)
#25
Як би там не було, а я уже настроївся їхати і капці!)
Подивлюсь на те, що є)
#26
А журналістки то симпатичні!:)
#27
Гмм... у зв*язку з непередбачуваними життєйськими обставинами поїздка переноситься на наступну суботу (11 вересня)
#28
Гмм.хреново :-\ Знову доведеться вдвох. Хоча, нічо, якось розберемось :)
#29
Їду без ночівки (ібо маю ще купу роботи).
Щодо аеродрому - якщо буде час - обов*язково!))
#30
Доброго вечора, шановне панство!
   Маю намір на наступну суботу (себто 4-го вересня) махнути в Броди на ракетні шахти)
Усі бажаючих з радістю запрошую приєднуватися)
Добирання - електричкою (точно годину відправлення і номер електрички ще вкажу); втікати відтам швидше за все доведеться автобусом (властиво з собою потрібно буде мати пару гривень в кишені)
пі-сі: скажу відверто: особливо би втішився з людей, котрі мають гарну фотоапаратуру)
#31
Плани / Re: Explorer Quest!
28.08.2010 16:26:19
На рахунок обписування: особисто мені завжди видавалося, що, скажімо, якби та ж таки Лощина не була настільки обписано-засрана (обписано - в двох значеннях :-\), то вона, як дігг-об*єкт була б куди привабливішою і носила б певний дух. Я вважаю, що багато об*єктів притягують якраз своєю атмосферою (котру варто було б зберегти, а не донищувати).
Отак :P
#32
Нещодавно нарешті спромігся купити собі таке чудо техніки, як Petzl :D
26 люмен світла від трьох світлодіодів, 120 годин роботи, корпус частково захищений від води! . . Ухх, тремти, Полтва (як і усі інші підземні антропогенні  системи ;D
#33
Пі-сію.
1)Хмм..Вибачєюсі за допущені орфографічні помилки (дуже спішився)
2) Якщо хтось таки зголоситься, то просив би залишити в приват свій моб. номер, аби я міг зв*язатися зо своїм меценатом)
#34
Усім велике вітання!)) Можливо хтось із форуму має великий рюкзак, літрів так на 70 - 80, з можливістю присобачування до нього такі чудеса технічної думку, як спалний мішок і карімат., Позичати планую на ці вихідні, себто на 12-13 червня. Прохання зголоситися до сьогоднішнього вечора, аби завтра ми могли здибатись. В будь-якому разі наперед велике спасибі :)
#35
Хмм...Можу щось наплутати, тому в разі чого - прошу виправити)
Помітив ще одне теоретичне місце для інсталу, неподалік від тролейбусної зупинки, що неподалік вул. зеленої (через дорогу від кубу *Метро*)
  Завтра викладу фото :)
#36
2 Санека: Хммм..Знаєш, чим ми відрізняємось від совєтів і російських шовіністів? Ми допускаємо власну думку індивідуму, не важливо, чи ми її підтримуємо, чи ні. Доки ця думка чи ідея не несе прямої загрози нашому суспільству. Тому, я думаю, шо ніхто не буде твоєї теми видаляти :)
А на рахунок
ЦитуватиОт за це я не люблю Львів бо живе тут багато БИДЛА.
, то це пуста розмова, бидло є всюди (і нема на те ради).
2)
ЦитуватиЗаборона цього свята це є своєрідна неповага до всіх людей які в той час померли захищаючи вітчизну
- доводжу до твого відому, шо сьогодні всі умови були створені для парадів і тому подібних речей. Бо: доступ до центральної частини міста був ПОВНІСТЮ перекритий кордонами міліці, з площі свободи зробили таку собі віп-зону для комуністів (І, знаєш, я ніц не маю проти дідусів, котрі воювали на фронті, але мене ОБУРЮЄ, коли на такі паради запрошують організації на зразок *Галицька Русь* = бритоголові ред скінс = російські імперіалісти, котрі відверто зневажають сам факт незалежності України! >:(); на Марсовому полі теж було повно ПСПУшників з прапорами РФ (!!!!((

Тому..хмм..просто зараз такий час..в кожного свої погляди, але..ми живемо на одній землі, їмо один хліб, тому потрібно з жил вилазати для тої землі...і тих людей...бо іншого нам Бог не дав :P
Тому: *Обнімімося ж брати мої!*...Бо перед нами стоять складні виклики!
#37
Цитуватитак що якщо хтось когось ідентифікує, я з ним піду морду бити, щоб на другий рік з хати навіть не вилізло потенційне зло. по  нормальному до таких вже не дійде...
- сумний, але залізобетонний факт.(з попередньонапруженою арматурою :))
Курча...ну дуже мене все *отаке достає...достає, шо ми, як остання бикота смітимо в СВОМУ місті.ну чому, ну чому немає усвідомлення, шо твоє місто - твій дім? Чому свідомість мислення обмежується своїми чотирьма стінами?
А те, шо ми обговорюємо в цій темі - для мене взагалі зразок розвинутого дебілізму і кретинізму.соббака! ми навіть свої традиції перетворили у зло.
Ми слухаєм музику, в якій нема музики, як такої...дешева попса, шорпотреб, загорнутий в хуйо.. дешеву оболонку... Ми пишемо по стінах наших будинків (Ооо! ні! це ж бо крутоо...це ж мистецтво!...але якшо якогось із таких митців запитати шось про основи перспективи, чи компоновки...наврят він дасть відповідь...)
Мало хто з моїх знайомих читає хочаб по три книжки в рік (шкільну прораму невраховую...) короч :-\

П.С. перепрошую, же зафлудив і понаписував тут всякого, але..назбиралось. І, як казалось у старому фільмі *Мне за дєржаву абідна* >:(
#38
питаннячко до всіх: підвищена димка про шо може говрити чи шо означати? ::)
#39
  Давно, дуже давно я вже хотів спуститися і проексплорити центральну частину міста (оскільки всі попередні інстали були або в новому колекторі, або коротесенькі по часу, або й взагалі не зовсім в Полтві). Та все ж звершилось! :D
Отож, з прологом завершив, але ше кілька вступних слів:
1) нажаль я не створив теми в планах ...(причинав в тому, що можливість, а отже й думка інсталюватись з*явились в мене іно пізно вечором.)
2) ВЕЛИЧЕЗНА подяка Інкогніто, за надану матеріально-технічну допомогу ;)щирий+
3) Великий зачот Jorfe*ю, за те, шо вродився він таким же шальоним вар*ятом і зміг вирватися на вилазку зі мов (+ ;))
 Отож. Здибалися ми з Джорфеєм десь так о 21.30 і після незначного диспуту на тему, а куди ж все таки інсталитись (ібо як варіант ше розглядали Вулецький потік під Сахарова), однак вирішили в Полтву)) Далі, ми вирішили перестрахуватися, а тому завітали до Інкогніто, який у свою чергу накинув нам сві тру-діггерський девайс :)
  Прийшовши на місце інсталу і вичекавши потрібний момент взалися за люк (хм..тяжкий троха..)..відсунули і.почалась феєрія! :D Цегляний бортик давав моживість зручно переодягнутись, чим ми з успіхом і скористались. А далі - рушили)

Перші кілька хвилин писок в мене не закривався ібо такого великого і (воістину) гарного/цікавого колектора ше мені не доводилось бачити!
 Дуже великою проблемою виявилась димка.вона була такою сильною, що не те що фоткати, але й просто банально дивитись було окремими моментами тяжкувато! :-\ Хідник доста матрацний, йти легко...шпацеруєш собі, тішишся ;D
Далі побачили шнурок-прив*язку (був білий)...Ше шо замітили - на протилежному хіднику не було жодного входу, зате купа приток, а от з нашого (себто лівого, якшо йти в сторону до Оперного) входи траплялися регулярно, аце = же там доста безпечно)) Усього нам нарахувалося аж 4 входи. Інша справа, шо вони можут виходити на проїжджу частину (принаймі два з них).
Перша велика притока зорієнтувала нас на те, що ми є під пам*ятником Грушевському (якшо не помиляюся, то вона йде із Погулянки).Дуже сподобалась дялянка, виконана з червоної австрійської цегли. ::)
Час від часу зустрічались нам рататуї :D Подолавши приблизно 70% нашого шляху хідник став доста паскудним..ширина не більше сантиметрів 30-35...і, до того ж, він слизький! :oднак ми йі його пройшли, а далі - КрСоТище! 8) Вистота хідника стає десь так зо два метри, але керез вечичезну притоку і обрив хідника далі йти нереально..Тим не менше позитиву і емоцій наїлись ми з Джорфеєм по повній ;D
П.С. Маю ше певні ідеї і задумки..в майбутньому викладу в планах 8)
Ось кілька благеньких фото.. )звеняйте майн фототехніка простенька :P



Обговорення во ТУТКО
#40
Ну страшенно мене тішить сучасний світ (наперед перепрошую всіх курящих нашого форуму і прошу поставитисі з розінням)
Отож, як то кажут *ноу коментс* або *знущатись потрібно зі смаком