Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1021
Цитата: :-) від 18.04.2014 10:25:48
Є колонія у мене біля вікна. ;D

То колонія кажанів має бути, а не виправна на Хуторівці.
#1022
Сьогодні всі привітання та побажання для - не побоюся цього слова - найдоброзичливішого та найкажановитішого експлорера. Тобто для Руфуса. З роси вам та з води (завжди хотів знати, що ж ці слова означають), шановний ювіляре!
#1023
Першою в моєму списку була Польща. Я знав, що матиму трохи часу в свій перший вечір у Варшаві і почав шукати якісь цікаві локації поблизу центра міста. Найпривабливішою для відвідання виглядала стара фабрика фотореактивів. Її частково демонтували за останні кілька місяців, але одна з будівель, восьмиповерхова, була поки цілою. Звідти мав би відкриватися чудовий краєвид на місто. Отже, не довго думаючи, я вирушив на пошуки.

Сівши на трамвай, що йшов до околиць Волі, я незабаром знайшов студмістечко. Біля нього й розміщувався завод. Потрапити на територію вдалося несподівано легко, і вже через хвилинку я прогулювався всередині багатоповерхівки.

Я якось забувся зробити фото будівлі ззовні, але її можна помітити на цьому фото, на задньому плані зліва:









Перила з цих сходів давно демонтували, зверху це виглядає приголомшливо!







Старі двері впоперек цієї дірки потрібні для того, щоб дістатися даху з останнього поверху



Гуляючи будівлею, я випадково зіткнувся з кількома польськими Експлорерами і пішов разом з ними на дах. Щоб дістатися туди, потрібно було подолати стареньку драбинку, де бракувало половини щаблів. Ми піднялися один за одним, щоб побачити чудовий пейзаж Варшави внизу.





Ми відпочивали наверху і милувалися краєвидом, аж поки хтось знизу не помітив нас - чи то поліція, чи охорона студмістечка, я так і не зрозумів. Треба було злазити і шукати вихід. Але охорону ми явно не зацікавили, бо, коли ми спустилися донизу, нас ніхто не чекав.
#1024
Як виявилося, є таке друковане видання, UE Magazine. Тобто журнал, присвячений світовому рухові Urban Exploration. Роблять його експлорери для експлорерів і про експлорерів) Виходить вкрай нерегулярно, з 2012 року до сьогодні вийшло 5 випусків. З них 4 я знайшов в pdf і викладаю в нас. На офіційному сайті можна замовити собі друкований примірник. Коштує таке задоволення 15 долярів. Всередині - прекрасні фото та статті англійською.

Випуск 1

Випуск 2

Випуск 3

Випуск 4






#1025
На Героїв УПА реве як книжка пише. Людям на вулиці якось все одно було. Офісний планктон сі сполошив троха)
#1026
Сьогодні о 14:40 - 15:00 планується проведення навчального оповіщення населення за сигналами цивільної оборони з увімкненням електричних сирен.
#1028
Як ви знаєте, нещодавно до нас приїжджав Вільям, дослідник з Ірландії. Ми непогано провели час, вештаючись із ним по Львові. Зараз Вільям вже вдома і помалу викладає враження і фото у своєму блозі http://irishurbanexplorations.wordpress.com/ Я вирішив перекласти кілька звітів і запостити в нас. Думаю, всім буде цікаво дізнатися, як виглядає індастріал з погляду дослідників з Європі. Оригінал дописів можна знайти за посиланням, що вище. Буду потрохи викладати переклад.

Тут обговорення.





Після восьми років досліджень виключно на ірландській землі, я подумав, що було би незле трохи розширити горизонти. Роками я розглядав фото і читав звіти про неймовірні закинуті місцини в різних куточках світу. Знані місця, відвідати які, на жаль, я не мав можливості. Залишалося тільки захоплюватися ними під час віртуальних подорожей.

Але фото з однієї країни особливо не давали мені спокою, буквально запрошували взяти і приїхати, щоб на власні очі побачити ці дива. Це були фото бункерів, схованих глибоко під землею, величезних напіврозвалених заводів, висотних будинків і павутиння копалень, що розгалужуються під міськими вулицями. Ця країна - батьківщина радіаційного міста Прип'ять і відомих Одеських катакомб, найдовшої рукотворної системи підземель в світі, довжиною 2500 км. Звичайно ж, я говорю про Україну.

І от цього року, після аж занадто довгого очікування, я нарешті підняв дупу і втілив свій план в життя. Результатом стала подорож завдовжки 2000 км., автобусами і поїздами. Я відвідав чотири країни Східної Європи (і одну невизнану!), зустрічаючи дорогою дійсно неймовірних хлопців-експлорерів.

Отже, планую написати звіти про 11 різних локацій, до яких входять підземні річки, бомбосховища, закинуті заводи, дахи міських висоток і навіть закинуту в'язницю. Деякі місця були задокументовані тільки на кількох фото, але, сподіваюся, вони все одно заслуговують уваги.

Часом ця подорож ставала справжнім викликом для мене, але це робило її тільки цікавішою. Як би там не було, люди, яких я зустрів, місця, які я побачив та враження від них були неймовірними. Сподіваюся, надалі все буде ще кращим!





#1029
Сьогодні нам написала журналіст одного з київських телеканалів. Вони знімають серію сюжетів про різні цікаві професії та захоплення. Приблизно третього травня мають бути у Львові, будемо спільно розповідати світові про Експлорерів, тобто про нас ))) Тому хто має бажання взяти участь у зйомках, зголошуйтеся.

Тепер питання: чи знає хтось кузню у Львові чи околицях? Це також потрібно журналістам, для зйомки сюжету.
#1030
Тестування кількох пальників відомих виробників. Російською.

http://klimovs-travels.livejournal.com/82120.html
#1031
Цікавий проект. Хто автор? Яким чином перевіряється достовірність інформації? І чи реагує якось на ці звернення міська влада?
#1032
Я б хотів пізніше перекласти всі враження Вільяма від України та запостити у нас. І попросити ексклюзивних фото. Думаю, багатьом буде цікаво дізнатися, як виглядають наші Urban places з погляду хлопців з Європи.
#1033
Ви всі великі молодці, а Руфус ще й дуже артистичний. Ми з Христиною зацінили)

Я так розумію, організацією поїздки займався в основному Олег? Скільки коштувала екскурсія і скільки обійшлася поїздка загалом?

І ще питання. Хто ще був з вами в групі? Провідники розказували якісь неймовірні історії? Зустрічалися краєвиди, що були знайомі зі "Сталкера" (маю на увазі гру?) І чи зустрів Руфус підземного радіоактивного кажана?
#1034
Маленька інструкція, з малюнками і червоними стрілками. Сподіваюся, допоможе початківцям.

Отже, щоб додати відео, котре хтось колись вже завантажив на Youtube, потрібно:

1. Натиснути на іконку Ютуба над формочкою, в яку ви вводите повідомлення. В тексті самі по собі (тобто за допомогою певної магії) з'являться теги [youtube][/youtubе]



2. Заходимо на Ютуб та знаходимо там відео, яке потрібно додати до допису. Копіюємо його адресу.



3. Вставляємо скопійоване посилання між нашими тегами [youtube][/youtubе] та витираємо літеру 's' зі слова 'https' на початку адреси. Це потрібно для коректного відображення відео на нашому форумі. Зберігаємо повідомлення, насолоджуємося результатом.

#1035
Виявляється, у Тернополі є Музей історії водопостачання та водовідведення міста. Розташований він на подвір'ї місцевого водоканалу на вул. Танцорова, 7.

Більше інформації за посиланням: http://nter.net.ua/alarm/v-muzeyi-vodokanalu-eksponati-yaki-sluzhili-ternopolyanam-desyatki-rokiv/10337
#1036
ЦитуватиА ось і бармен з яким спілкувався - Максим  http://cs421121.vk.me/v421121450/8031/3qEZNnRUKCc.jpg

Хлопака мав честь особисто вкурвити багато кого з Експлорера. Треба вияснити ту прикру ситуацію і зробити все, аби такі прикрі трафунки більше не повторювалися.
#1037
Продовжую фоткати люки. екземпляр з вул. Вахнянина, лежить біля трамвайної колії.

#1038
Ось кілька об'єктів, про які немає детальних розповідей у нас на форумі. Знайдені мною на Вікімапії. Всі розташовані північніше Радехова, на Львівщині та Волині.

1. Закинутий аеродром біля с. Залижня Сокальського району. (Мапа)
Добирання туди має бути важким через відсутність нормальної дороги і автобусів. А тому цікавим)



2. Торфобрикетний завод, м. Стоянів Радехівського району. З фото на Панораміо виглядає закинутим, але в непоганому стані, присутні залишки вузькоколійки. Дістатися сюди зі Львова можна автобусами, що їдуть через Радехів на Волинь. (Мапа)

А ось сайт села з гарними старими фото, зокрема.





Тема буде поповнюватися...
#1039
Цитата: YserL від 28.03.2014 11:33:41
Скиньте мені, розміщу на сервері.
А на якому?
#1040
Цитата: Drusja від 27.03.2014 17:29:36
Питання до адміністрації, куди їх краще викласти, на Google Docs чи на форм? І якщо на форум то яким макаром, так як кожна карта займає в районі 10-50Мб?

Давай може поки на ГуглДокс, але якось зберемся і обговоримо як би краще було розмістити на форумі.

Також дуже дякую Wolff'у, карти просто чудові. Мав щастя їх трохи порозглядати.