Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1321
Обговорення / Re: Зубра
24.01.2013 08:24:54
Але файно, то вже не звіт, а ціла наукова монографія, "Колектори Сихова та околиць".
Принагідно хочу підказати тим мудрагелям, що цілком серйозно хтіли би на поверхню Полтву витягнути: он на Сихові річка нічим не гірша, подекуди навіть не по трубах тече. Роботи тут набагато менше, ніж з Полтвою, треба тільки береги облагородити та воду очистити. І буде ЛЬвів мати свою власну річку *мрійливо та пафосно закочує очі догори*  А ще ж є схожа річка на Левандівці, в напрямку Рясного тече.


ЦитуватиПо дорозі були навіть досить гарні пейзажі

Одразу видно справжнього Експлорера ;) Дійсно гарний пейзаж!
#1322
ЦитуватиУ Кременці є цікаві козацьке і єврейське кладовище

Йдеться про Кременець Тернопільської області? Чим туди добратися можна?
#1323
Справді гарно вийшло. То вже все, більше кіна не буде, тільки коротенький ролик?
#1324
Ось кілька моїх фото. Не знаю, як так вийшло, але урбаністичні вірші Сергія Жадана якось самі собою лягли на цифрові відображення наших суботніх походеньок.











































#1325
Хочу додати, що така велика здибанка раз в рік організовується для того, щоб всі бажаючі, незалежно від реєстрації та "стажу" на форумі могли прийти, познайомитися, поспілкуватися та обмінятися досвідом. Головне, щоб всередині людина мала Дух Експлорера всередині, то така річ, що її ні за які грші не купиш. І не продаш.

Отож завтра о 18:00 в тру-діг-пабі Андерграунд.
#1326
Ми з Христиною теж піднялися цього літа на Ай-Петрі. Враження можна описати трьома словами: шалено красиво, шалено дорого і засрано. Військові колись проклали сюди хорошу дорогу, ось і виріс на одній з найголовніших кримських гір типовий кримський базар. А на ньому килими, шашлик-машлик і смердючі верблюди, на яких пропонується сфотографуватися. Грошей користолюбиві аборигени хочуть буквально за все, навіть стежка на вершину, до так званих Зубців, обгороджена стрічкою, а на вході спеціальний чувак бере 10 грн. Ета возмутітєльна! Ну і крім того, сміття після великої кількості відвідувачів не так щоб ретельно прибиралося, все просто скидається на купу біля переповнених сміттєвих баків. І вітер розносить целофанові кульочки і пластикові фляшки аж ген-ген за небокрай. Най го шляк трафит!

Наверх піднімалися відомою канатною дорогою. Незабутні враження гарантовані, як і краєвиди з вікна. Але, курча, відношення персоналу станції до туристів - то є щось з чимось. В вагончик всі заходять під крики "Бістрєє! Расходімся па вагону! Бистра! Виходім па аднаму! Бистра!!!". Щось таке чули напевно і наші діди, коли відправлялися на довгостроковий відпочинок до Сибіру пасти білі ведмеді...

Спускатися ми вирішили пішки, по сяк-так промаркованій але добре втоптаній стежці. Ось тут позначний її початок. Знайти стежку легко, треба просто стати обличчям до моря, обійти всі будівлі зліва і помалу спускатися у прохолоду соснового лісу. Спуск донизу нам забрав біля 2 годин часу, а опинилися ми на Ялтинській трасі, де легко можна спіймати маршрутку.

Дуже хочеться погуляти Кримськими горами. Якщо майстерно оминути місцеву інфраструктуру, то буде перфектний відпочинок. Можливо, в травні, під час 10-денних вихідних вдастся викроїти 3-4 дні для такої благородної цілі. Принагідно запрошую сильних духом та тілом скласти компанію  ;)

Кілька фото нижче.

Початок підйому





Проміжна станція







Їдемо далі...





Немає слів, щоб описати такі краєвиди  :D





Внизу - Ялта



І море



#1328
Цитата: North від 14.01.2013 18:35:45
Як це четвертої річниці? В мене дата реєстрації 26.01.2007 )))  ::)

Re-load ;)
#1329
Сьогодні народився неабихто, а сам пан Головний конструктор та Відважний випробовувач ПолтвоЧовна, Експлорер в сьомому коліні та просто хороша Людина - ZED. 
Щиро вітаємо, нехай все в Твоєму житті буде легко!

А ще вітаємо сьогодні з іменинами всіх Василів та Василин. Многая літа!
#1330
Майже 4 роки відбулося ре-заснування форуму, котрий ми всі знаємо та любимо, а багато хто навіть не уявляє без Експлорера свого життя.

З цієї нагоди у суботу, 19 січня 2013 року, о 18:00, відбудеться святкування Четвертої річниці Explorer.lviv.ua Все дійство проходитиме в пабі Underground, що розташований на вул. Дорошенка, 50 (під інтернет-кафе "Чорна медея").

Приходьте всі та приводьте друзів, буде весело, багато сюрпризів та бочечка пива від адміністрації закладу. Гарна нагода зібратися всім разом, перезнайомитися та приємно провести час.

Точний час збору повідомимо дещо пізніше.
#1331
Класно, що на завтра така велика кумпанія зібралася.

Зустрічаємося завтра о 8:00 на АС-2 біля першої платформи, звідки їдуть маршрутки на Червоноград
#1332
30 Awesom Websites for Adventurous Urban Explorers - 30 пречудових сайтів для відчайдушних Урбан Експлорерів.

Що тут ще скажеш, сайти дійсно чудові. Вчимо англійську та милуємося закордонними дивами.
#1333
Смайл, не лякай людей. "Позирити на дєвушку, якщо лікарі дозволять"  ;D Що ти б сам подумав, якби був дівчиною? йоханабабай, та я веселішого допису на форумі не читав  ;D ;D ;D І припини експлуатувати Лесика, давай тобі новий профіль енергетичний заведемо, plusodyn назвемо, наприклад  ;)

То був ліричний відступ. По грошах дорога вийде біля 35 грн. туди і назад. По часу не знаю, особисто я пляную ввечері бути у Львові, гості з Кієва приїжджєют, треба їх в Пивничку завести.

Для композиторки: ми в самому Червонограді цього разу не будемо, мейбі некст тайм.

Давайте вирішимо на котру годину виїжджати будемо. 8:00 на АС-2 всім підходить?
#1334
Об'єкт: величний терикон Центральної Збагачувальної Фабрики.

Дата: 12 січня 2013 року, зранку. Час збору уточнимо ближче до суботи.

Мета: погуляти околицями зимового Червонограда, видертися на найбільший в Європі терикон, зробити гарні фотографії, покататися на лижах/бордах/санках (опціонально), зварити щось смачне на вершині, корисно та приємно відпочити на свіжому зимовому повітрі.

Хто запрошується: всі бажаючі з достатнім рівнем фізичної підготовки

Маршрут: їдемо автобусом з АС-2 до заводу ЗБВ, далі пішки стежкою попри колію, приблизно 4,5 км. Після терикону йдемо до Соснівки, близько 2км., де сідаємо на маршрутку до Львова.

Погода: синоптики обіцяють морозець і сніг

Спорядження: стандартне для таких вилазок + хто на чому буде кататися. Цезар обіцявся взяти сноуборд, я можливо знайду до суботи піддупну каталку для снігу  :D

Хто їде, прошу писати "+1(2, 3, ..., n)" нижче. ;)

#1335
Знайшов сайт, де окрім іншого є толкові статті з виживання та інші тематичні матеріали, більше схожі на інструкції з реальними фото. І це не може не спокушати спробувати деякі речі на власній шкурі. Найцікавіші, на мій погляд статті:

Firebed, або ж Ліжко на вугіллі. Являє собою яму з вугіллям, присипану дерном. Автор стверджує, що таке приспособлення тримає достатнє тепло близько 14 годин!

10 небезпечних помилок при наданні першої невідкладної допомоги.

Як зробити шалаш для ночівлі зимою в лісі.

Випікання хліба в похідних умовах.

Як вижити в умовах міста за відсутності тепла.
#1336
Зимою по озері можна погуляти  ;) І зліпити снігову бабу. А ще класно замочити ноги в крижаній воді водоспаду.

Експлорери матрасят, свята ж прийшли, нє? А ще в мене є класний новий термос. Дякую, камради!





















#1337
До Полски недалеко є від нас...
Скрябін, "Тихо пішов"


На північній околиці Рави, всього за 4 км від Євросоюзу стоїть закинутий костел та будівлі монастиря, що примикають до нього. А точніше, костел св. Михайла та монастир Реформаторів. Ось що пишуть про нього тут:

ЦитуватиМонастир та костел оо. Реформаторів в ім'я св. Михайла був побудований в 1726-1737 роках за проектом архітектора П. Фонтана на місці дерев'яної каплиці, заснованої в 1725 р. Реставрований в 1902 і 1930-1935 роках.

Споруда кам'яна в стилі бароко, однонавна, під двохскатною крівлею з сигнатуркою. В плані складається з прямокутної нави і також хору з прямокутним приміщенням, що примикає до неї з південної сторони. При західному фасаді – невеликій квадратний притвор. Пам'ятник відноситься до типу реформаторських костелів ХVІІІ ст., в яких пристінні стовпи ділять неф на три прясла, перекриті циліндричними склепіннями з розпалубками. Фасад двоярусний, оформлений пілястрами і барочним фронтоном з трикутним сандриком. Аналогічної форми фронтон зведений над притвором.

З північної сторони до споруди примикає кам'яний, двоповерховий будинок келій.

Пам'ятник належить до видатних взірців барочної архітектури. Нині, на жаль, він знаходиться в стані руїни.

Джерела:
Памятники градостроительства и архитектуры Украинской ССР, Т. 4, Киев 1986
G?rska A., Kresy. Przewodnik, Krak?w

Ось як зобразив цю будівлю художник



Але ви ж розумієте, що насправді, ін ріал лайф, все виглядає дещо по-іншому. Вся територія обгороджена, на брамі є охоронці. Всередині облаштована машинно-тракторна станція, там ночують і ремонтуються фури та інша техніка. Щоб зайти на територію, потрібно зробити впевнений писок і прямою наводкою шурувати попри охоронців до будівлі костелу, а по дорозі звернути в перший же вхід в монастир. Виходити слід так само впевнено. Нам такий спосіб допоміг на 100% Крім того, випала рідкісна нагода облазити все, зверху донизу, від найдальших куточків підвалу аж до даху.

Почали ми зі стриху. Товстенні балки зовсім прогнили, під ногами напівкругле склепіння зі старої цегли, а над головою - дірки в даху. Де з дірок регулярно потрапляє вода, виросли деревця.







Вид з горища на внутрішній дворик. Всередині, до речі, колись була криниця, зараз можна тільки вгадати місце, де вона перебувала. На дах, звичайно, теж можна було вилізти, але це напевне став би останній залаз на дах в житті дослідника.





Горище костелу розміщене вище горища монастиря. До нього веде дерев'яна драбина та вузький лаз, який колись перекривала груба джелізова кришка. Зараз кришка намертво застрягла боком в дірці, напевне хтось колись пробував зняти її та віднести на металобрухт. Нора на фото - вихід до дерев'яних сходів, що ведуть донизу.



На костелі





Металеві штанги підтримують напівкругле склепіння



Грубезні балки перекриття геть струхлявіли.



На підлозі видніється невелика кругла дірка



Підповзаю до неї ближче, а там... :D висоооко!



Дах руйнується





Злазимо донизу. В загальних коридорах збереглися залишки розпису стін





Через невеликі дверцята потрапляємо усередину костелу. Захоплююче видовище! Збереглися дві дерев'яні сповідальниці, елементи розпису стін. Вихід на хори, на жаль, замурований. З лівої сторони храму, якщо дивитися від входу, є вхід в підземелля.











Підвали костелу не мають переходу до підвалів монастиря. Хоча колись все могло бути по-іншому. Нічого цікавого всередині, бита цегла, сміття, запах машинного мастила







Повертаємося назад та спускаємося ще в підвали монастиря.





Розсипана селітра





Кілька фото з коридорів та келій









Дуже файна вийшла полазка. Вже по поверненні додому, виявив, що ми пропустили ще один цікавий об'єкт в Раві - велику закинуту військову лікарню (МедСанБат). Я його довго шукав на Вікімапії, та це й не дивно, бо хтось його підписав "Мецентбат"  ;D Нічого, буде привід повернутися сюди, в недалекому чи далекому, але майбутньому.



Посилання на Альбом

Обговорення

І кілька посилань на звіти з поїздок до Рави-Руської, всі цікаві та інформативні:

Раз

Два

і Три.
#1338
Основна тема. Я навмисне не перевантажував звіт фотографіями, бо знаю, що Рой наклацав багацько гарних знимків. Не полінувався навіть плівковий "Зеніт" за собою волокти! Просим-просим!
#1340
Вітаю всіх з Новим роком. Нехай найсміливіші мрії збуваються, завжди супроводжує успіх на вилазках, в роботі та в особистому житті. Бажаю нових вражень, душевного спокою, взаєморозуміння, віри в краще та наснаги в постійній роботі над собою.

Додам ще привітання від Цезара, який з технічних причин не може цього зробити вчасно:

Цитата: Цезар
Любі друзі!... Курча...перепрошую. Рідні і не дуже Експлорівці! Не зважаючи на то що цей рік був важким , світова криза об'єктів, неправомірні зливи в Полтву , зменшення корінних її жителів і вимирання колекторних крокодилів, п'яні співробітники Водоканалу, що обмежують нас закриванням люків, ми мужньо вистояли і відкрили для себе нові горизонти! Усе більше людей цікавляться нашою справою! Ми впевнено рухаємось вперід до легалізації(тарену,тьфу) нашої діяльності. Популяризуємо активний і спосіб життя з/без алкоголю і насильства щодо кажанів та черепашок ніндзя! Уже скоро нас визнає міська рада і управління юстиції, надавшим нам статус ГО, і це лише перші кроки у світовому пануванні(АХАХАХА.) Ми творимо історію, зберігаємо її для наших нащадків, ділимося нею з небайдужими і бовдурами! Тому Новий рік нам має принести не лише бодун і писок в олівє , а й нові об'єкти, старі підвали, повні ящики хабару, естетичне задоволення і купу адреналіну в кров!