Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1841
І сайт буде не просто тільки українською мовою, пропоную просунутися в тому питанні ще дальше і писати звіти тільки на бойківському діалекті :D :D :D
#1842
Цитуватипро нас не говорю бо нема ще про кого

Чому ж нема про кого, експлорерів у Франківську може і небагато, але вони зато "затєті", є з ким край боронити :)
Та я і сам з Долини, так що приймайте в сім'ю :)

ЦитуватиСкажемо так аналог цього сайту лише виключно на Івано-Франківську область

Дайош Бурштинську станцію зсередини!!!
#1843
Не знаю, може краще спитати на нумізматичних сайтах?
#1844
Розчарую Тебе: ці монети нічого не коштують. Хіба якби Ти мав ювілейні монети з дорогоцінних металів, дореформенні або такі, що виходили малим тиражем.
#1845
А чим експлорер в Івано-Франківську буде відрізнятися від львівського?

В Франківську вже є низка сайтів подібної тематики, серед них www.digger-if.at.ua, http://velo-stalker.if.ua/ і т.п.
#1847
Гумор / Re: Смішне Відео
15.10.2011 19:01:27
Не знаю. чи то смішно, але креативно і відповідає тематиці форуму.

#1849
Зачитався. Знайшов в цьому ЖЖ відповіді на багато запитань, які мене цікавили. Луганськ особливо порадував ;)

І ще:
ЦитуватиКто не ездил поездом Луганск-Львов – тот не мужик. Не хватит слов, чтобы описать всю гамму эмоций, которые испытывает человек в этом поезде. Единственный способ сохранить в нем психическое здоровье – это беспробудно пить все 27 часов, пока сатанинский агрегат ползет по рельсам.
8)
#1850
Цитувати- Я в восхищении, - монотонно пел Коровьев, - мы в восхищении, королева в восхищении.
     - Королева в восхищении, - гнусил за спиною Азазелло.
     - Я восхищен, - вскрикивал кот.


Цитувати— Ура! — закричала Алиса в восторге

Круто! Треба туда сі вернути! Йа забиваю місце в четвйорці!
#1851
Нещодавно знову їздили в Гавареччину, я, Христина і Inkognito. Полювали на горщики ;)

Цього разу удача всміхнулася нам, і автобус - червоний ЛАЗ - їхав в саму Гавареччину. А буває це, нагадаю, тільки у вівторок та суботу, тільки двічі на добу і тільки тоді, коли їде більше трьох людей.

"Скажіть, будь ласка, а скільки горщиків перевозить середньостатистичний автобус за квАртал? Нам для статті треба..."



Не зважаючи на те, що ЛАЗ - великий автобус, всередині ледве вистачило місця всім бажаючим їхати з Золочівського базару на ближні села. Не зважаючи на те, що ЛАЗ працює на бензині, всередині добряче смерділо соляркою. Червоно-білий смугастий автобус не спішучи повз по вбитому асфальті, підскакував на ямах і деколи повертав до лісу. А я сидів на задньому сидінні (бомбетлі) і страждав, бо в Золочеві випив забагато пива :-[

Гавареччина зустріла нас золотою осінньою погодою, отаким розваленим будинком і спокоєм. Дуже вже тихе і спокійне місце там, аж дивно.



Зайшли до гончарів. Виявилося, що випеченої посуди зараз є мало. Тому вибирали з чого є. Шкода, адже сирих (жовтих) горщиків, макітр, мисок і подібного краму на полицях було повно. Майстри дали свою візитку і казали на наступний раз спочатку дзвонити і питати, а потім вже їхати.

Ці здвоєні горщики колись використовувалися для того, щоб носити обід, першу і другу страву в поле.





А ці, чорні і випечені, поїхали разом з нами до Львова. Тепер в них будуть готуватися ченахи чи ще щось не менш смачне.



Інтер'єр майстерні





Вага для глини. До речі, бачили сувенірні блюдечка, тарілки, вази, підсвічники з написами "Херсон", "Закарпаття" і т.д. Майстри пояснили, що подібна посуда робиться під замовлення і мандрує згодом згідно напису на ній, продаватися туристам.





А от для чого гончарам амперметр дізнатися не вдалося. Одначе інформація про розвалену школу в селі наводить на здогади...



Автомат з газованою водою в Золочеві. Люди ним користуються! У нас же підла машина спочатку вкрала 50 копійок, а потім налила води з мінімальною кількістю сиропу. Відеодоказ надається.









#1852
ВПР 02 М трапився нам нещодавно на вокзалі в Золочеві. Абревіатура розшифровується як Виправно-підбивочно-рихтувальна машина. Вражаючий механізм! Правда, там він не працював, а просто собі стояв.

А ось знайшов відео, де ВеПиР лякає кротів :D



















#1853
Два екземпляри з Золочева.



#1854
Цікавий девайс - настільний механічний календар і за сумісництвом кімнатний термометр. Обертанням пімпочки посередині потрібнл було встановити рік навпроти відповідного місяця у віконці зліва, відповідно віконце справа показувало дату і день тижня. Сфоткав сьогодні в мами на роботі.


#1855
Цитата з сайту "ЗІКа":

Цими днями львів'яни та гості Львова на вул. Руській можуть спостерігати, як із-під нашарувань тиньку оголилися старі розписи та написи з бічних стін палацу Любомирських, який фасадом виходить на Ратушу.

Класичний бароковий палац XVIII ст. на пл. Ринок, 10 вважають однією із окрас центральної частини Львова, оскільки він прикрашений пишним скульптурним декором. Будинок має багату історію, пов'язану як із родовитими власниками (такими, як князі Сапєги та Любомирські), так і з такими визначними зодчими як Бернард Меретин, Ян де Вітт, Мартин Урбанік, Себастіан Фесінгер. У 1772-1821 роках у палаці містилася губернаторська резиденція. Від 1895 року будинок належав українському культурному товариству «Просвіта», яке розмістило тут низку своїх організацій: книгарню Наукового товариства імені Тараса Шевченка, редакції газети «Діло» та журналу «Громадський Голос». У червні 1941 року тут проголошено Акт відновлення української державності і сформовано уряд Ярослава Стецька. 1975 року в палаці відкрито експозицію меблів, срібного та порцелянового посуду з фондів Музею етнографії та художнього промислу. Останні роки на місці однієї із найславетніших українських книгарень в палаці функціонувала «Антикризова кнайпа», тепер – крамниця сувенірів та кафе у внутрішньому подвір'ї.

Наразі достеменно не відомо, чи збережуть фрагменти написів, що оголилися, оскільки проект на реставрацію пам'ятки національного значення управління охорони архітектурної спадщини Львівської міської ради замовляло вже давно. Однак із початком робіт зволікали не один рік, внаслідок чого палац став потребувати не тільки зовнішньої реставрації, а й укріплення конструктивних елементів на рівні фундаменту, підвалів та стін, що потребують стягування.

Цього року з міського бюджету на реставрацію палацу Любомирських вділили 760 тис. гривень і до роботи приступила фірма «Ренесанс», яка розчищає фасад, реставрує ліпнину, доповнюючи втрачені елементи декору, замінює або реставрує вікна за єдиним зразком. Окрім фасаду заплановано полагодити дах будівлі.

Нагадаємо, що цифра у 0,7 млн грн палац на Любомирських фігурувала також і в переліку об'єктів культурної спадщини, що їх управління охорони історичного середовища ЛМР запропонувало для фінансування робіт з реставрації за кошти з державного бюджету, відповідно до протокольного доручення Прем'єр-міністра України М. Азарова «Про підготовку інфраструктури приймаючих міст до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу». При цьому очільниця згаданого управління Лілія Онищенко зазначала, що кошти в держави просили на об'єкти, на яку управління мало проектну документація попередніх років, уже погоджену, але, на жаль, не реалізовану.

#1856
Лана - відомий учасник Кавеса (caves.ru, хто не знає). Вона в них там модер навіть, здається. Бувала чувіха. Але місця вони (кавес тобто) не здают, нє-нє)))
#1857
Думаю, що то просто водосховище. Аво подібне біля Клепарова, наприклад: http://www.wikimapia.org/#lat=49.8560357&lon=23.9736646&z=18&l=37&m=b

Але кружечки (їх, до речі, є три, ще один трохи вище на південний схід) - ХЗ що таке.

Знайшов фотку на Панораміо
#1858
Три недосліджені і доступні для огляду будівлі. Всі фотки взяті з панорам Яндекса.

Зелена, 99. Житловий будинок, обгороджений парканом, підготовлений чи то до знесення, чи то до ремонту



Левандівська, 11. Тут за листям майже не видно будівельну огорожу з діркою збоку і адміністративну (принаймні мені так здається) радянську будівлю.



Польський двоповерховий житловий будинок, котрий має одразу дві адреси - Б. Хмельницького 144 і 146. Не обгороджений, швидше всього, буде зноситися. Охороняється хіба бабкАми, що сидять на лавочках в дворі. Залізти можна буде з правої сторони, одразу на другий поверх, по купах битої цегли.



Треба буде принагідно дослідити, що ж там всередині.
#1859
Я всім поставив плюса, бо мені подобається те, що ви зробили. А Смайлу (хлопчику-молодому-але-персептивному-енергетику, ХМАПЕ) поставив факторіал, бо мені сподобалося, як він то описав.
#1860
Найбільш "заплюсованого" нашого колегу, Роя, сьогодні вітаємо з Днем народження!!!

Успіхів в житті, творчої наснаги в роботі, фотографічної музи в об'єктиві і тільки тру-цікавих місць для досліджень!