Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#1241
Недалеко в селі Гусний крім церкви часів Богдана Хмельницького ще є цікава хата з слюданим,я кшо не помиляюся, дахом.



Ну і колиба в Альпійському стилі коли внизу камяний Льох а вверху деревяна коробка.





#1242
Доповню трішечки звіт тим шо бувалі дослідники добре знають, а новичкам може бути цікаво.

Біля Скали-Подільської є ще ракетна частина. Закинута звісно і розбомблена. Але тим не менше вона є.
#1243
Класна фотка! Правда дівчина в шоломі троха на Дарта Вейдера схожа, але то таке. Все рівно значно краще ніж мотоциклістки в паранджі :)

До речі, цікаво де ця колія. Шпали старі і деревяні, але не загаджені туалетом. І колія не електрифікована. Але блистить значить по ній часто їздять, напевно товарняки.  Тобто десь в стороні від великих міст, Волинь може. Це вже більше до знавців залізниці питання.
#1244
Все роздано. Підходьте на луганську 20 заберіть.
#1246
не знаю. Вона заряджала 12В Ni-CD акуми від шруповерта
#1247
Ось ще кілька фоток з точки навпроти SFO, поворот на Half Moon Bay. Також все знищене, але дуже мальовнича місцевість. Цікаво що сюди їздять весілля фоткатися :) Прикольнуло. Якраз гарно шоб пройтися і піджерти бургера десь на напівзручнованому даху.
























#1248
Гумор / Re: Наше меню
23.10.2018 16:59:06
Аня на вилазці в Муроване приготувала нам смачнющу страву. Назву ми ще не придумали. Але враховуючи шо їли ми її на прапорі чим викликали неабияке занепокоєння на ФБ то напевно буде "Сосиска Зрадофіла" :)

1) Смажимо ковбаски на решітці
2) Намащуємо сир на лаваш
3) Загортаємо ковбаски в Лаваш
4) Підрумянуємо це все на тій же решітці на вогні шоб сир поплавився

Просто, поживно і офігенно смачно!
#1249
Ну то шо? Хто коли і за чим приходить?
#1250
Вав, захопило :) Дякую. Прочитав з задоволенням, чекаю продовження :)

А які перші два закони пляшкохантера?

До речі, прочитавши звіт виникла думка відновити стару дискусію про змагання Експлорера на кращий звіт. Бо написано класно і сходу хочеться його друканути.

Приз за кращий новий звіт буде його публікація в Альманаху експлорера що ми видамо на його 10 річницю і 10 безкоштовних примірників за 1 місце, 5 - за друге і 2 за третє. Сам альманах йтиме по передзамовленню, тобто тираж розійдеться весь і в правильні руки. :) І знімається питання фінансування.

В альманах включаємо всі кращі звіти за 2018 рік, ось як наприклад цей. Робити збірку за всі 10 років то фундаментальна праця, їх тільки всіх переглянути то вже на кіьлка тижнів роботи. Тому на цей проект треба шукати добровольців.

Якшо ідея піде то розділимо її від цієї теми для порядку. Якшо ні - то хай собі тут цей пост і живе.
#1251
Плани / Re: ЩИРЕЦЬ 27.10.2018
22.10.2018 14:24:56
Дякую! Має бути класна вилазка. Не впевнений шо буду бо тільки вернувся, треба і сімї час приділяти. Але якшо матиму хвильку то підтягнуся, від мене до щирця 10 хв їхати.

Нарід, збирайтеся поки ще така класна погода!
#1252
Зачот великий! Наскільки я розумію тут запалом обєкту і не пахне бо зараз риштування розберуть і всьо, тому треба туди навідуватися поки легкодоступно.
#1253
Молодець! + До рейтингу. А ці місця це просто так чи вони мають якесь відноршення до діяльності УПА?
#1254
Звіт тут Насолоджуйтеся!
#1255
Зрозумів і погоджуюся. А це фото з літака чи дрона? Може вже аероекскурсії над ними проводять?
#1256
Вже вернулися. Я тепер тебе розумію! Там так глухою і класно. Все буде,  дай нам прийти до тями. Дуже дякую за допомогу, тебе ми  дякували часто:)





























#1257
Звіт тут

Нас було аж 8 учасників, тож чекаємо ше фоток і відео!
#1258
Гм, вулиця Франка, площа Франка, Івано-Франкове, Івано-Франківськ, магазин Каменяр....  а чого ж тоді Грушевського обрали першим президентом України? Напевно тому шо Франко до того часу вже помер 😊 Франко багато писав на злобу дня, багато публіцистики, статей, казок для дітей. В той же час Грушевський робив фундаментальні речі і створював свою українську школу науковців в Університеті. Саме його «Історія України Руси», а не «Борислав Сміється» Франка чи навіть «Кобзар» Шевченка виокремила Український народ як націю в очах «світової спільноти». Саме ця праця довела світові що ми є народ з віковою історією і маємо право претендувати на власну землю і власну державу.

Про це все я довідався в музеї Грушевського який затишно сховався на схилі вулиці Франка. Будинок вражає, він практично повністю зберігся з тих часів і совєти його не рухали. Боялися «Чорномора» як вони його називали. Всередині збереглися президентські речі, троха його книжок, меблі. На відміну від інших музеїв все можна потрогати (ну майже все) і біля всього можна поробити селфі, чим ми і займалися.

Грушевський прожив довге і багате життя, мав своє слово паразит, його лекції не любили студенти і він здавав 5-и поверховий будинок в центрі Києва. Тобто чувак вмів і гроші заробити, і науку підняти. І ше саме він допоміг Франку купити кусок землі поруч на якому потім була збудована його хата. Так шо, як на мене, ми недооцінюємо Лисого і Бородатого лише через відсутність радянської пропаганди, яка в свій час так розкрутила Франка.

Ми оглянули все все все крім фондосховищ, туда вхід зась навіть директору музею. Були і на горищі і в Підвалі. Оглянули рацлавіцьку панораму якою її бачив сам Грушевський з балкону, поффтикали на вулицю Франка з віконечка на даху. Отримали масу задоволення і через три години, що минули швидше ніж одне пиво у літню спеку, не знали як розпрощатися і надякуватися.

До речі, поруч росте президентський сад де росте Кравчучка, Кучму заГрати, деБілл Клінтон і багато інших посаджених цими, без сумніву видатними людьми, дерев.

Всім рекомендую, реально крутий і непопсовий музей, як і людина яка там жила. А ще в ньому нема привидів, бо в цьому будинку пройшли найщасливіші роки життя Грушевського і ніхто толком після нього більше там не жив.

Народ, викладайте тут свої фотки а особливо ти, Сталкер, що всю дорогу світив нам ліхтариком в очі - відео. :)


















#1259
Дякую!

Що ж, все буз змін! Збираємося завтра як і домовлялися на 8-30 коло Ашану в Сокільниках.

Наставте будильники ше нині хоча б на 7 ранку.
#1260
Виразка відбулася. Більше деталей завтра.