Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1741
Цитата: explorer від 06.01.2012 19:53:14
Стосовно кринички: в тих місцях  раніше все було поіншому. Виглядає, що криничка пережила ту "індустріалізацію" ще з часів коли навколо були села/хутори. Маєш її координати? Хотілось би глянути по старих мапах.

Приблизно можу показати, де вона є. А скинь, будь ласка, стару карту, цікаво було б накласти на нинішню.
#1742
ок, я прийду в  костюмі Стінгера)))
#1743
+2, я і Христина.

Будемо костюмуватися якось?
#1744
ЦитуватиМій вуйко колись на тих екскаваторах працював. Можу якусь інформацію пробити якщо потрібно...

Звичайно потрібно. За будь яку інформацію. що може доповнити тему - спогади, документи, цікаві історії, навіть посилання на тематичні ресурси - всі читачі форуму будуть тобі безмежно вдячні. і це стосується всіх тем на форумі.

ЦитуватиСкільки часу там бродив?

Гуляв загалом десь години 4. Якщо зберусь ще колись туди, то хтів би від розвалин зайти полями і болотами до Яворова. Ну і, звичайно, влізти на дах 8-поверхівки.

#1745
Тру-звіт, плюс однозначно. Що цікавого дігєри-східняки розказували? І яким чином вони потрапили у вежу?

Ройку, поперенось ще дописи, що не стосуються теми в "Обговорення", будь ласка. Так кросивіше буде.
#1746
Гумор / Re: Смішне Відео
05.01.2012 16:33:06
Херсонський водоканал на честь свого 125-ліття випустив промо-ролик. Я коли його подивився - аж очі на лоба вилізли!
Стаття на їхньому офіційному сайті.

#1747
Друзі, дуже дякую всі за теплі слова та щирі побажання!

Най жиє Експлорер!
#1748
2 січня, прокинувшись та виявивши, що глова не болить, вирішив кудись поїхати. По хаті, покладені звечора на вільні матраси та килимки, хропіли друзі. Новий рік, курча. Вчора ми випили все, що було в хаті, потім хто мав наснагу ще грав до 5 ранку в "Монополію". Новий рік, що тут скажеш.
На годиннику була 9 ранку, я вирішив нікого не будити. Зібрав рюкзак, заварив чаю в термос та й пішов до Янівського. Звідти їдуть маршрутки до Яворова. Заплатив 12 одиниць національної валюти, проїхав біля години часу та й вийшов за селом Терновиця Яворівського району, на перехресті. Отут, якщо бути точним. До речі, місцеві називають село ТЕрновиця, з наголосом на першому складі, ця інформація може стати у пригоді шпигунам і диверсантам для маскування на місцевості.

Метою моєї поїздки було ось це місце, комплекс напіврозвалених будівель, що, напевно, мають відношення до ВО "Сірка". Висока восьмиповерхівка з темними дірками-вікнами добре проглядається з іншого берега затопленого кар'єру, де розташовані Крокуючі екскаватори. 

Зараз вже важко сказати точно, що саме розміщувалося в кожній окремій напіврозваленій бетонній коробці. Природа тут впевнено і монотонно відвойовує те, що свого часу люди намагалися забрати. На місці кар'єру зробилося справжнє море зі своєю унікальною екосистемою. Будівлі цехів щоразу сильніше руйнуються вітром, сонцем і дощем, а з-під землі то тут то там стирчать арматурні спотикачі - залишки поглинутих землею плит.

До будівель веде рівна і широка бетонка. По обидва боки - болото і стіна сухого очерету. Причому місцями вода має дивовижний синюшно-фіолетовий колір. А ще аристократичний запах зіпсутих яєць (курячих, а не котячих, як хтось міг би подумати) і ще чогось поганого.



Отак я і йшов собі. По сірій бетонці, через жовтий очерет. Справа на горизонті простягалися горби з чорною випаленою травою, напевно, сліди життєдіяльності кар'єру. Час від часу проїжджали мікроавтобуси (на озеро, напевно) і одного разу старенький ЗІЛ-сміттєвозка.
Звуковий супровід складався з завивання вітру в дротах ЛЕП та змерзлого і хрипкого каркання ворон, яких в тих краях цього року вродило доволі рясно.

Потім почали траплятися перші залишки промисловості.







А це вже я на місці. Одна з будівель, триповерхова, з побляклим та пошарпаним прапором при вході, діюча. Люди там були, стояла техніка, але знайомитися я не йшов. А вони особливої уваги на мене і не звертали.
Облазив замість того розвалені будівлі навколо. Ніц там аж такого цікавого нема - сміття і арматура під ногами, дірки в перекритті, сліди діяльності пейнтболістів.













Опис якогось техпроцесу, знайдений в одному з цехів. Документ датовано 1967 роком.









Затоплений кар'єр. На горизонті - ледь помітні труби Яворівської Сірки і вершечки стріл Крокуючих екскаваторів.



Бомбосховище. Абсолютно порожнє, якщо не враховувати маленький невирізаний шмат вентиляції. Має два основних виходи.







ВШ зсередини.







Бетонний бункер, прикопаний землею, з люками (тобто дірками) зверху. Висота - десь три метри, всередині сухо. На мою думку - водосховище.

 





На березі сміттєзвалища стояв екскаватор. До нього я і пішов далі. До речі, на Вікімапії екскаватор сфотканий в іншому місці. Цікаво, яким чином вони його туди затягнули?









Екскаватор обліпило різними кульочками та іншим сміттям, що вітер його зміг донести зі сміттєзвалища. Вигляд від того він має доволі епічний. А це будка сторожа.



А ось найбільш дивне і незрозуміле місце, яке я того  дня побачив. Пересохла криничка (?) з накриттям і дерев'яним хрестом біля неї, розташована десь в лабіринтах вузьких і ледве помітних стежок посеред сосен і сухої високої трави. Вся обставлена лампадками, образками, вервичками та вицвілими штучними квітами. Чому саме тут? І в честь якої події встановлена?











Оце і все. Вертаючись назад, намарне намагався позчищати з черевиків суміш мокрого піску з глиною. Тримається, зараза, гірше цементу. Такий же суглинок красувався на чоботах і кросівках студентів, що їхали зі мною до Львова маршруткою Львів - Ближнісела. Маршрутка була тепла і пахнула свіжими пиріжками та іншим смачним їдлом зі студентських сумок. Задоволений теплом і прогулянкою, я задрімав...

Альбом на Пікасі.

Тут обговорення.








#1750
Кльовий звіт, +. А то вже всьо, продовження не буде???
#1751
Непоганий звіт і фотки гарні. Єдине що ти трохи зле вибрав розділ - напевне, більше пасувало б закинути його в "Краєзнавство та історія". Там ми зазвичай описуємо прогулянки і подорожі.

А так молодець, поплюсив. Продовжуй в тому ж дусі!
#1752
В зв'язку з тим, що ніхто зо мнов їхати не хоче (Цезар не може через різні причини), а я напивси, вилазка відміняєсі.
Буду завтра спати, кілько захочу, а як просплюси, то може дес таки піду.

Най жиє Гуцулія!
#1753
Шолом, шановні кулєги! Запрошую всіх, мєсних і немєсних на першу офіційну вилазку року!

Завтра планую прогулятися Західним берегом Яворівського моря, там, де нас ще не було. Збір о 9:00 біля Янівського цвинтаря. Їдемо маршруткою у напрямку Яворова, за с. Терновиця виходимо, йдемо до затопленого кар'єру. Там на нас мають чекати різні закинуті будівлі і екскаватор.

Варіантів подальшого розвитку подій є кілька.

Номер раз: обходимо озеро довкола, доходимо до Шкла, там сідаєм на маршрутку.

Номер два: йдемо до Яворова, по дорозі заглядаючи в різні цікаві місця. Звідти їдем у Львів.

Номер три: йдемо до Яворова, а звідти їдемо в Новояворівськ. Виявилося, що за закинутою трикотажною фабрикою є якісь руїни заводу. Який варіант обрати, вирішимо вже на місці, беручи до уваги погоду і настрій.

З собов брати спорядження і закуску ;)

Отже, хто хоче їхати, відписуйтеся. Принагідно ще раз вітаю всіх з Новим роком та з річницею народження Степана Бандери.
Якщо погода сильно погіршиться, то їхати не буду, про що допишу в цій темі.

Шануймосі!

#1754
Оце вирішив відкрити святкову тему. Думаю, у всіх вдома збереглися старі радянські (чи може навіть ще старші австрійські, польські або російські) іграшки, гірлянди тощо. Завдячуючи хіба тільки чуду, ці крихкі та тендітні речі дожили до наших часів. І безумовно достойні того, щоб їх зафоткати та викласти на Експлорер  :)

Наразі кілька фотографій, з того, що ми знайшли, прибираючи ялинку на квартирі. Вдома теж мали б зберегтися пару цікавих екземплярів, вже по Різдві їх викладу.

Різнокольорові гірлянди, зроблені у вигляді свічечки і мають знизу прищепку до носа до гілки.



Новорічний представник братніх народів з Близького Сходу.



І ще одна, тру-комуністична.

#1755
Щиро вітаю з поповненням в сім'ї! Нехай вам здоровий росте!!!
#1756
Я нещодавно якраз думав про те, щоб зняти 10-15 хв. сюжет на тему форуму. Маю деякі ідеї і начеркав трохи сценарій, так, в загальних рисах. Давайте якось зберемся за пивом, поділимося думками щодо цього.

Хочу знати: хто знімав і монтував сюжет (той що режисерська версія)? Знімаю капелюха перед цією людиною і дуже хочу, щоб Ви погодилися на співпрацю при зйомці сюжету.
#1757
На рахунок двигуна - давай спочатку спустим той чудо-корабель вниз (до речі, треба йому якусь робочу назву придумати). А там вже будем бачити.

Щодо профіцитного бюджету - левову частку грошей спонсорує Голем. Тому решту, думаю, варто буде віддати йому.

ZED, Alter і всі, хто збирається власне складати конструкцію - повідомляйте, будь ласка, час і місце, де будуть проводитися роботи. Я якщо буду мати час, то допоможу вам. Та і не тільки я, думаю.

Student, дякую за допомогу!!!
#1758
В мене на форумі два профілі - Bottlehunter_ (старіший і зараз закритий) і Bottlehunter (з якого власне зараз і пишу). Хочу пояснити чому їх два, щоб надалі такі дурні помилки не повторювалися.

Ще в травні з'явився в мене дивний глюк - інформація в нижній частині сторінки (про присутніх на форумі, статистику і т.д.) зникла. Причому коли заходив на форум як незареєстрований користувач - все було нормально. Я трохи помучився, потім написав в тему "Скарги", Golem замутив новий профайл і переніс туди особисті дані. А старий затер, визначивши причиною баг в базі даних.

Мені це ніяких незручностей, звичайно, не принесло. Вибрав собі нову файну аватарку та й забув. Причину нещодавно випадково побачила Христина. Виявилося, що справа, на кожній зеленій панельці, що розділяє розділи форуму, є маленька трикутна стрілка. Якщо на неї натиснути - інфа знизу приховується. Тиснемо ще раз - о чудо!!! - з'являється. Причому ця інформація записується в профіль, тобто з якого б компа ти не залогінився, сторінка буде налаштована однаково.

Тому перепрошую адміністрацію за безпідставну скаргу. Причина, як то часто буває, виявилася в зовсім простій речі. :-\

#1759
Я маю, але 6-літровий. Якщо треба, можу позичити.
#1760
Місяць тому бачив в Ашані. Ще дивувався: кому вони зараз потрібні. Точної ціни не пам'ятаю, але недорого, то точно.