Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Synoptyk

#1
Це скан ксерокопії...може на ньому десь є дата. Взяв у знайомої...Вона стверджує що вдома десь має бути кольорова оригінальна типографська версія.
#2
Щойно оцифрував...Тягніть кому потрібно.

https://drive.google.com/file/d/1yT7383n4mAyZkQG7ivrN9viT6COUDjba/view?usp=sharing
#4
"Треба придумати спосіб локалізувати на місцевості люк, під який я підлазила. "

Якщо у люці є дірка...мабуть можливо зсередини просунути якусь Т-подібну дротину або  такої форми - ][. Розчепіривши зсередини можно іі зафіксувати на якийсь час і потім спробувати знайти це місце зверху.
#7
Тут їх по моєму дві шт. Так поряд з металевими воротами. І трохи далі щось ніби є.
#8
Цитата: akazukr від 10.09.2018 17:00:53
Цитата: stinger від 10.09.2018 16:41:35
Прийомка брухту вул. Судова (навпроти театра Л.Українки на Городоцькій) там біля Готеля Цисар, є ще прийомка на Залізничній, але адресу я не пам"ятаю

stinger, дякую!

На Залізничній на початку майже навпроти прохідної локомотиворемонтного. Працював ще відносно нещодавно. Якщо принципово важливо я можу підійти та розпитати.
#9
Колись давно я ходив до друкарні на Винниченка 16-18. Вона вже тоді була закинута у непрацюючому стані. У підвалі була купа типографського обладнання "а ля совок". Там працювала старенька полька, яка за готівку робила студентам та всім бажаючим палітурки.
Вже потому як я натрапив на цей форум збагнув що втратив можливість. Пішов знову...але вона вже там не працювала і приводу потрапити до підвального приміщення не було. Вахтьор був переляканий...хоча я просив його пустити щоб щось відфоткати.
#10
Цитата: Roy від 04.09.2018 23:30:31
ЗеленаМиша, Stinger, прекрасно зроблена робота Вами! З захопленням прочитав!
Треба ще не раз полазити Полтвою, заради продовження :)

Synoptyk, а де можна придбати ці книги Гранкіна?

Книжки мені придбали знайомі на одній з Львівських ярмарок. Я про них довідався з Ін-ту та замовив. Там чотири кольорові мапи. При потребі можна зробити скани у Феніксі.
P.S.
Стосовно фото які я зробив сьогодні..(місце закінчення екскурсії)    на 171-172 стор. книги "...як довго нам доведеться залишатися у цьому новому бункері, який по суті був дощеприймачем розташованим під Бернардинським костелом, десь посередині між Бернардинською і Галицькою площами"
#11
Цитата: Golem від 04.09.2018 18:47:23
Дуже цікава розповідь. Мене все ше мучать питання як вони там стільки часу жили, що їли, одівалися... Це все є в книжці?

Ім допомагали двоє поляків (робітники каналізації, потім тільки один) у першому наближенні подивіться польський фільм "У темряві".
Я сам нещодавно після екскурсії придбав цю книжку.
#12
Ось брама проо яку розповідала екскурсовод...далі люк через який уночі дихали...і книжки з мапами про які я писав (питали на форумі)


#13
Цитувати
Ті книжки в Зеленої миші теж є, і на ту екскурсію ми ходили, розказали екскурсоводу більше, ніж вона нам)) До речі, чи можна більш докладно де той дворик з люком знаходився? Бо та пані нас не водила там
Вона про Вас так само розповідала з повагою.
Навпроти входу у Галицький базар біля музею аптеки. Там є люк сучасний...за її словами, одній з жінок було погано і вона привідкриваючи його вночі дихала повітрям.якраз навпроти цього люка брама (вона була закрита). За її словами у внутрішньому  дворику є сходи і під ними люк, через який вони вийшли назовні. Зараз буду йти з роботи зроблю фото.
#14
Минулого місяця я був на офіційній екскурсії по місцях описаних у книзі  Кристини Хіґер "Дівчинка у зеленому светрику". Відверто кажучи купився оскільки майже повірив, що відбудеться спуск у каналізацію. Принаймі текст оголошення так було неоднозначно складено. Насправді екскурсія проводилась зверху. Від приблизного місця спуску до кінцевого виходу назовні на пл.Соборній. Навіть показали браму у подвір'ї якої є люк через який вони вибрались назовні. Досить пізнавально. В екскурсовода так само було багато питань без відповідей. Вона проводить свої дослідження.
https://www.lvivcenter.org/uk/chronicle/news/?newsid=2801
Р.S.
Декілька років назад придбав двохтомник з історії створення львівського водопроводу та каналізації
З великими мапами та кресленнями. Залишив екскурсоводу координати, сподіваючись що може якось стане у пригоді.
#15
Плани / Re: Допомога АТО
14.02.2017 02:22:40
Я змінив лінк. Тепер треба ставити лінк "спільного доступу"...
Раніше в гугл фото я цього не робив, але альбоми було видно???
#16
Плани / Re: Допомога АТО
14.02.2017 01:28:05
Не хочу плодити нової теми та отже викладаю у цій, яка найближча за змістом.
Альбом: Дитячі малюнки з АТО. Луганщина 2015-2016 рр.
Якість там не дуже. Фотографувалось без спалаху...по закинутих шахтах, непрацюючих заводах, бліндажах.
Повна версія знаходиться тут:
https://goo.gl/photos/ZqzzjoJ8fKg4Dyt77
#17
Відфотографував загалом більше 250 фото. Кожну машину фотографовано з фронту та збоку. Гадаю що охопив біля 70 відсотків музею. Фото не викладаю (просто шкода місця на форумі).кому цікаво дивіться. Як на мене то пізнавально.

https://photos.google.com/share/AF1QipMaoKf4wQj3tcD1Lmj5gdlsGFLL405FNSEFFpA8Of0DyQH1r3ilDvD3dC8WPbQ0lg?key=UDJqQjM1Zjl4ZW9wRGlhM09SY25tazVQMFBvMFdB

Від адміністрації:

Сайт http://www.yadlashiryon.com/show_item.asp?levelId=64950
Координати 31.8383894 34.9798645
#18
http://rus2web.ru/mneniya/let-tyurmyi-za-tajnyi-stolichnogo-podzemelya.html
8 років тюрми...
стаття про дігерів з РФ.
#19
На розі вул. Городоцька-Наливайка.
Червень 2014 р. На сьогодні вже не існує.
#20
Добре. Але я там зменшував (ксерокс) з газети, а потім сканував. Так що якість не дуже. Спробую занести сьогодні Вам примірник газети на  Дорошенка 50. Дасьте собі з ним раду.