Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Mike

#1
Цитата: T.a.Z.z.Z від 25.01.2013 11:17:23
Може хтось має детальнішу карту цих або давніших років, район Миколаїв - Бібрка, буду дуже вдячний.
І ще можливо в когось є в районі Нового-Роздолу карта цих років.
Та крім польської генштабівки нічого немає на цю тему.
#2
Маю інші карти цього видання - враження виключно позитивне. Куплю мабуть і ці.
#3
На мій погляд тема немає змісту.
Навіть якщо кожен, хто тут висказався за відстріл, буде кожного дня убивати по 10 голубів та ворон(що зрозуміло ж ніхто не робить), на ситуацію в місті це не вплине абсолютно ніяк.
А щоб серйозно зменшити популяцію потрібно у це вкласти доволі багато грошей та зусиль... На мій погляд, у міста є куди важливіші проблеми куди б можна було вкласти ці гроші та зусилля. Ту ж проблему зі смородом згадати...
#4
Коням такі штукенції не потрібні(на відміну від корів чи овець), якщо ніхто не вкраде, кінь завжди сам повернеться додому.
#5
ЦитуватиТікайте звідси поки випускають. Хай тут живе всяка нечисть, зараз її час.
Що за лузерська позиція... Замість того, щоб поставити на місце бидло в своїй країні, то треба втекти, заховатись за чиїсь спини.
#6
Цитата: onyx від 21.07.2012 20:24:45
Можна спробувати, правда не таке воно вже й глухе, взагалі мені невідоме місце в Карпатах з якого не можна було б в продовж дня дістатись до якоїсь цивілізації, треба всього лиш йти вниз. Чи може хтось знає таке місце?
Все пізнається в порівнянні. ІМХО глухішого місця ніж сам південь Франківщини(так званий Перкалаб або Кут) та мабуть Горган поміж Лопуховом, Бистрицею та Вишковом в Карпатах та й усій Україні немає(Чорнобиль не рахується), а значить якими би глухими чи неглухими ці місця не здавалися - вони таки найглухіші  ;D
Туристи там, як на Чорногорі, толпами не ходять, села доволі далеко.

Ось звідси йти вниз до Шибенного з день і займе.

Хотів би пройтись цим літом тими краями поки живу в Франківську. Наскільки розумію, не всюди де на карті позначена дорога, вона реально є.



А місця там цікавенькі. Зокрема багато старих гребель. Дерев'яних і нетільки.





Є монастир в тих краях. Не знаю чи там постійно монахи живуть правда.
#7
Не маєш бажання пройтись по самому півдню Франківщини(Перкалаб і т.д.)? По суті саме глухе місце України.

Також хотів би сказати: ночуючи в холоді можна простудити собі між ногами і потім все життя мучитися =//
Можна обкласти вогонь камінням, а потім цим камінням обкласти себе, але особистий мій особистий досвід не показує що це супердієво.
Гілки, мох і т.д. - це або море часу й зусиль, або далеко не так добре, все одно мерзнеш і незручно.
ІМХО спальник краще завжди тяскати з собою.

#8
Щодо епіцентру смороду і пропозиції виявлення його на велосипедах:
епіцентр - очисні споруди, поблизу них смердить відчутно сильніше, достатньопроїхати по Богданівській, Пластовій - і це стає очевидним.
Проте я сумніваюсь що сморід в місті результат 1 джерела(як то очисні чи Ензим), все таки не слабо смердить і відносно далеко від "епіцентрів", більш вірогідним є варіант що менших джерел смороду повно по місту(як то старі колектори).

Мене особисто вбило що на період Євро рівень смороду дуже кардинально помінявся в кращу сторону. Значить там наверху таки прекрасно знають чому і що смердить і вся ця балаканина і сперечання щодо причин просто гра на публіку, мовляв не робимо, бо не знаємо.
#9
Цитата: YserL від 06.07.2012 01:36:55
А давайте ДДОС атаку влаштуємо на санстанцію? Закидаємо зверненнями.
А також дзвінок до шишки санепідем станції на мобільний о 2 ночі із питаннями: в нас щось тут смердить)
А у тебе є їх мобільні номери?
Публікуй, хоч зараз усіх їх обдзвоню. Хоча... ІМХО вони банально не піднімають трубки при дзвінках з невідомих номерів.
Та й... питання доволі серйозне, тут тільки серйозна акція здатна щось змінити. Хоча просте капання на мозги й може вирішити якусь невелику проблему.

#11
Враховуючи, що тут поназбігалися спеціалісти. Купив би  дешевий б/у ноут(або й кілька). Потреби запуску новітніх ігор на них немає, достатньо щоб без глюків та лагів витримували Windows(ХР чи сьомий). Інше не принципіально.
Подібну техніку готовий купувати лише за умови, що продавець буде згодний на невеликий випробувальний термін(скажімо 3 дні) навпротязі якого ноут можна повернути(ато самі знаєте, що деякі глюки проявляють себе неодразу).
#12
Цитата: YserL від 05.06.2012 18:04:21
Треба подумати, як обєднати функціонал в одне ціле із існуючою База об'єктів.
Можемо надати опис до існуючих полів /бази, і розширити її.
DB+BL+BackEnd на мені може бути. UI може бути на тобі. :)
Я тільки за.
#13
Цитата: Epidemik від 11.06.2012 18:07:58
Про Хустську долину нарцисів знають всі, і в інтернеті про неї досить інформації, що не скажеш про Буштинську долину нарцисів, яка не є розрекламована, але існує, знаходиться всього за 20 км від Хуста, і щороку я маю можливість туди приходити любуватись!

Щодо долини в горах поблизу Усть-Чорної, запевнюю що знає про неї мало хто, навіть місцева молодь про таке не догадується, адже це місце є в глуші, де ні грибарі ні інші збирачі не доходять. Туристам про цю місцину не розповідають, і тримають її в секреті.
Гірських "долин нарцисів" з кілька десятків по Свидовцю, Мармаросах та околицях. Всі вони зареєстровані в відповідних лісництвах і є під державною охороною. Якісь більші, а якісь нараховують буквально кілька квіток.
Їхнє розташування ніхто особливо не приховує і не важко дізнатись якщо трохи "копнути" інформації.
Ба, їх розташування навіть рекламується, до прикладу, в заповіднику "Долина нарцисів" публічно висить отака мапка з найбільшими місцями поширення:

Як бачиш позначено і долину під Буштино, і кілька високогірних локацій, і винищені любителями зірвати 5 квіток місця.

Цитата: Epidemik від 14.06.2012 08:26:55і можу запевнити що туди точно ніхто не ходить
По чому саме це було видно? Ходять. Більше того, є люди які отримують гроші за те щоб там ходити і піклуватись про нарциси.
Задумайся над тим фактом, що ще понад 100 років тому в тих глухих місцях з'явились не просто відвідувачі, а повноцінна залізниця(залишки вузькоколійки в околицях Усть-Чорної важко не помітити досі), по якій кожного дня вивозили море лісу.

Цитата: Epidemik від 14.06.2012 08:26:55
позволив собі зірвати 5 нарцисів, галявина думаю від цього не пропаде, а мамі було приїмно ;D
Власне отак думали ті хто повністю знищив популяції нарцисів в Мукачівському районі.
Квітка занесена до Червоної книги України, ти знаходився на території Карпатського Національного Парку. Як тут може бути не очевидно що це порушення закону і що галявина від цього таки пропаде.
Не будь бидлом, придбати нарциси в квіткових магазинчиках нема ніяких проблем.
#14
Частково логічне продовження теми "Карта Львова і області нашими очима!", проте створив нову вітку оскільки мова йде не зовсім про одне й те саме.

Сама туристична карта міститься тут.

Давно хотів зробити щось подібне. В першу чергу тому, що такою картою мені зручно користуватись самому ;D
З можливостей карти:
1. Повно слоїв карт, а саме карти Гугла, Яндекса, ОупенСтріту(ОСМ), Візікому та 2 топографічні карти(кілометрівки). В принципі можна додати ще(Мета, Мапія, Yahoo, Бінг т.д.), але я не дуже бачу в тому сенс, оскільки слабо уявляю як вони можуть бути корисні.
2. Шар об'єктів з Вікімапії(правда працює поки тільки в Мозіллі та Хромі =( ).
3. Шари картинок та погоди sinoptik.ua.
4. Лінійка, що міряє відстань напряму, дорогами, а також висоту на рівнем моря та перепад висот.
5. База даних з туристичними об'єктами. Вони позначаються на карті маленькими кружечками, клікнувши по кружечку відкривається стислий опис, пару фоток, рівень цікавості об'єкту та лінки на описи.
6. Туристичні об'єкти можна фільтрувати фільтром. Заодно фільтр відіграє роль легенди, оскільки на ньому розписано що який значок значить.
7. Додавати нові об'єкти, редагувати інформацію про вже існуючі, оцінювати рівень цікавості - може будь-хто.

В карті є ще кілька неприємних багів(як то відмова Вікімапії грузитись в Опері та ІЕ), не говорячи про те що хочеться добавити карті куди більше можливостей. Але я до 14 червня їду на море і зараз часу робити щось вже немає. От подумав викласти те що є, щоб ви глянули і розказали що думаєте :)

Зараз в базі десь під сотню об'єктів, які я використовував для тестування. Як приїду додому то буду додавати в базу масово цікаві для відвідування об'єкти, всі які знаю/нарию в інтернеті. Ну і звичайно правити та розширювати функціонал.

П.С. Ну і повертаючись до "карти нашими очима". Не думаю що на публічну карту варто наносити об'єкти як то бомбосховища, бункери, РЛС, військові частини і т.д. Можна було б зробити приховані категорії, до яких би доступ був лише у користувачів форуму з відповідними правами, відповідно можна було б переглядати на карті їх як разом з основними туристичними об'єктами так і окремо лише об'єкти форуму. Можна було б позначити на карті буквально кожну тему форуму.
Якщо буде до такого інтерес - то міг би взяти на себе все програмування та нанесення значної частини об'єктів.
#15
Цитата: Roy від 01.06.2012 13:26:40
Це добре, що об'єктом почали опікуватися, облагороджувати. Незважаючи на те, що так вільно там вже не полазиш, місце буде збережене.
Теж такої думки. Хоча якась ностальгія трохи й давить негативом...
#17
Цитата: RoMeL від 29.05.2012 14:19:53
Ого, звідки стіки народу забігло? :o  - 55 Гостей
Google Analytics мав би знати відповідь)))
#18
Цитата: Dima_Bear від 29.05.2012 00:04:30
ааааа, а де кнопки показати останні повідомлення з мого візиту??
Теж голосую за її повернення))
#19
О... брат-близнюк мого старого сканера ;D
#20
Цитата: Drusja від 23.05.2012 09:35:42
Це типу має бути аналог вікімапії в масштабі України чи Львівщини?
Не аналог, на Вікімапії взагалі все без розбору нанесено, категоризація залишає бажати кращого.
Мені хочеться мати карту де чітко й конкретно можна побачити, що цікавого є в даному районі, які ще об'єкти можна було б відвідати їдучи кудись. Також на меті систематизувати наявну інформацію, ато читаєш про щось, слюнки течуть, а коли доходить до їхати то потім хз де то читав=/ А ще впевнений що перегрібаючи інтернет і наносячи об'єкти на карту відкрию для себе багато нового.

Та й взагалі Вікімапія функціонує лише на базі Гугл-супутнику, я хотів би зробити можливість як багатьох карт-підстилок(всі карти Гугла, Яндексу, ОСМ, Візіком, Кілометрівка) так і можливості показу об'єктів інших систем(почну з фоток Пікаси, об'єктів Вікімапії, Вікіпедії та карти погоди+прогнозу погоди).
Окрім того хочу в перспективі нанести марковані маршрути Карпатами та зробити можливість показувати на карті загружені GPS-треки.

Цитата: YserL від 23.05.2012 10:46:50
Давайте проапгрейдимо
http://explorer.lviv.ua/db/
до версії 2,0
де буде карта вікімапії, де будуть  наші шари.
розширити категорії.
Я тільки за)