Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - still

#1
Район між Стуса і Зеленою на картах, що бачив, позначений як Bielosko.
#2
Добрий день!
Дуже круте дослідження!
Чи можна побачити фото і інших знайдених артефактів? І чи були знайдені якісь написи на стінах?
Дякую!
#3
Теж маю фотки з бази "Старт". 2019р.

















#4
Ще інші ластівки в оздобленні будинків.
#5
Цитата: John від 04.11.2020 13:18:41
Ластівки можуть використовуватись як кріплення для стягування стін, щоб будинок не тріскав.
Сумнівно, на них нема скоби і бувають що розташовані там, де нема що стягувати.
#6
Хто знає, що символізують знаки на будинках Львова. Зустрічаються часто і повсюди.
Ластівки. Жіночі статеві органи???
#8
Ще попався такий значок. Тепер на електричній підстанції вул. Любінська.



#9
Мова йде про значки - літера Т в овалі. Те, що це позначення теренкурів засумнівався, коли почав знаходити ці знаки на старих електричних шафах чи підстанціях. Очевидно що ці значки пов'язані з електрикою. Тоді виникали питання, чому вони є на Оперному театрі, на Городоцькій на театрі ім. Л.Українки, на вул. Бандери 91, школа №55, були на головній пошті, Академії друкарства на Підвальній, навпроти старого трамвайного депо на вул, Сахарова. А особливо значки на рейках вздовж вул.Гвардійської, в парку Костюшка, навпроти ТЕЦ-1 на вул. Козельницькій. Потім до рук попала книга "Історія електрифікації Львівщини", з якої дізнався, що в підвалі оперного театру була велика підстанція. Три центральні розподільчі пункти були: в підвалі школи на розі вул. Бандери - Федьковича, в підвалі Поліграфічного Університету на Підвальній та на території електростанції постійного струму (старе трамвайне депо). А головне, на старих картах показані траси прокладених кабелів. Одна з них перетинає парк Костюшка, аналогічно значкам, шо зараз можна побачити в парку. А ще лінія від старої електростанції (теперішня ТЕЦ-1) до старого трамвайного депо на Сахарова - відповідно до значків на вул. Гвардійської. Розмовляв з автором книги, який підтвердив, що овальні знаки з літерою Т - позначення Трансформаторів або прокладених електромереж. Для чого були встановлені - див. мій пост вище.

















#10
Перепрошую
Цитата: still від 19.02.2018 00:23:29
філармонії
консерваторії
Цитата: Roy від 19.02.2018 19:21:18
Звідки така категорична інформація?
Результат досліджень даної теми  :)

#11
Як виявилось, ніякий це не теренкур. І не геодезична маска. Ці таблички були встановлені для пожежників після пожежі в оперному театрі через перебиті електричні кабелі на вул.Коперніка. Вказували на те, що в будинку знаходиться трансформатор. Наприклад в підвалі оперного театру була акумуляторна підстанція. Також трансформаторні підстанції були в будівлі головної пошти, театрі ім. Л.Українки, школи №55 на вул. С.Бандери, філармонії, палаці залізничників та ін. На рейках такими знаками показували прокладені траси електромереж. Дуже часто такі зустрічаються на дверках трансформаторних підстанцій.
#13
Цитата: Roy від 11.05.2013 03:20:27
От мене зацікавила споруда що зліва на фотці, що це таке колись було?
Розташована між Оперним і Заньковецької, на теперішньому трикутнику, який розділяє напрямки дороги.
Ще фото 1915-1916 р. цього будинку
#14
Дуже цікава фотографія (1915 р.) в плані зміни ландшафту, зроблена у підніжжя снопківського парку, де зараз проходить вул. Стуса в напрямку Сихова.
Орієнтовно фотографувалось тут .
Фото взято тут .
#15
Цитата: Roy від 24.05.2014 14:12:33
А видно що хтось постійно є/проживає в цьому будиночку? Пси є?

Псів не бачив, а сама територія навколо обжита, видно хтось тут буває/працює.
#16
Ще на рахунок парку старих іржавих ретроавтомобілів, що був біля підсобних приміщень в снопківському парку. Є пару авто, штук 6-7, не знаю наскільки всі ретро, але видно що старі. Але майже всі понакривали тентами від опадів, стоят в хащах. Було б цікаво на то подивитися зблизька, бо стоять як посеред джуглів, але тенти все псують.
#18
На Ш.Руставелі, 36 - значки на кладці. Що це може бути, реклама виробів?
#19
Цитата: STALKER від 03.01.2014 22:32:30
а підземна щитова де  розташована? може знаєте поточніше?
Точно не знаю, десь між будиночком і вул. Зеленою.
#20
Перелив води