Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - explorer

#61
Не хотів лишати стандартне для новоствореного блогу а потім і форуму "admin",  і вирішив, що непоганий варіант переіменувати акаунт на назву домену. Якось так :)
#62
Цитата: qwas від 09.05.2019 18:40:34
Всім привіт, став вибір між цими 3 наметами:
1. Salewa Micra II
2. MSR Elixir I
3. Fjord Nansen Rekvik II
Читав багато теорії про них, проте цікавить думка тих, хто використовував їх на практиці. Наскільки зручні, витривалі, чи є якісь нюанси і т. д.

Шукаю намет на довгі подорожі і хочеться, шоб він був якісний і нічого не капало на голову (так як це буде мій дім можливо на місяці (так так, саме на місяці:))

Якщо у вас є інші пропозиції наметів, буду радий почути (бюджет ~250$). Дякую

З наведених, я б дивився на Rekvik II, бо два входи і два тамбури це дуже великий плюс. Сам пробував всяке, але намет аналогічної конструкції в мене на першому місці. Підписуюсь під всіма пунктами, що перерахувв Голем вище, крім другого (іноді бувають ситуації, коли тент ставити нема сенсу - тільки зайвого конденсату надихаєш, і сушити таку конструкцію менш зручно, а доведеться навіть якщо не було дощу).
#63
Цитата: Stinger від 28.03.2019 11:46:06
+2 в Дастер, цитадель, як місце посадки підходить, кажи час, коли підходити?
Супер. Було б добре десь на 8 ранку або 8:30 якщо вийде всіх синхронізувати довкола такого часу. Ще питання чи снідаємо десь разом (макдачня, окко чи шось мати при собі) чи вже тре бути ситим до обіду? Краще, мабуть, домовитись всім  десь в телеграмі.
#64
Цитата: Stinger від 27.03.2019 20:46:34
Більше ніхто машиною не їхатиме? Я би теж хотів на Дем'янку подивитися...
Буду Дастером. Є 4 місця, хто приєднується? Хотів би раніше виїхати і повернутись десь до 18. Посадка на Цитаделі, чи ГероївМайдану-Стрийській (проїзжатиму).
#65
Нікнейм, колір, розмір, варіант дизайну, стать та бажану кількість.
explorer, стандартний, XXL, варіант_1, ч, 1шт
explorer, стандартний, XXL, варіант_2, ч, 1шт
jr.explorer, 98(дитячий), стандартний, варіант_1, ч, 1шт

Дякую :)
#66
Забута сторінка з історії львівської цитаделі:
http://dedusenko.at.ua/blog/zabytaja_stranica_iz_istorii_lvovskoj_citadeli_niiiu_po_ehlektron_i_ogas/2018-03-18-146
Пізніше зроблю копію, бо практика показує, що такі ресурси зникають з часом :(
#67
Не впевнений, що щось значно легше за воду пропливе всю дистанцію. Можливо, що є місця де вода забирається нижче рівня, а легше сміття затримується в якійсь камері. Можна почати з чогось простіше без камери і світла. Пропоную спочатку перевірити прохідність простішими методами. Маю пару старих телефонів: можна запустити запаявши в пляшку чи щось подібне. Факт виходу на поверхню можна зареєструвати по появі телефону в мережі. Шукати його потім взагалі не обов'язково. Тільки не знаю як трекати по маршруту до виходу на поверхню.
#68
Тут була здорова площа (гугл каже більше 100м) вся з рівненької плиточки, і дороги між селами теж  з неї :) який зараз стан не знаю, але коли я там був  корів 8 тому - виглядало круто :)

https://www.google.com/maps/@49.7080887,24.1095219,322m/data=!3m1!1e3
#69
апдейтнув. Сенкс!
#70
Може комусь треба Х одиниць розібраних старих (радянських) меблів з самовивозом з району цитаделі? Може піти на якісь заготовки чи дрова :) чи скласти їх назад і подивитись що вийде...
Специфіка в тому, що це лишилось від минулих власників і чим то було можна лише припускати по деяких фотографіях зроблених давно (але не факт що саме це вони розклали).
На фото - розібрані дошки - актуально те що треба забрати. Меблі на фотографіях можуть бути не тим, що там розібрано. Дошок (дсп) багато, по фото може не дуже зрозуміло бути, тісне місце.
https://photos.app.goo.gl/nEPqhuLBULgPJ8m39
#71
Цитата: Golem від 05.10.2018 17:33:58
Так, саме з Зеленої. А я то думаю де я його бачив :) І як він, їздить?
На сам ящик не можу поскаржитись :) А у поперечинах треба обов"язково нижній отвір заклеїти (я заліпив скотчем, але зняв коли повертав у магазин) - інакше свист зовсім дикий. Ну ти, мабуть, вже відчув :) Ну і тупіше їдеться під тим ящиком. Біля 100км\г свистить трохи навіть з скотчем. І ті скоби по рейлінгу трошки зсуваються з часом, але не критично.

Може на Джимніку через його розмір на наших трасах з трамплінами то додасть нових відчуттів на швидкості :)

#72
Виглядає, що біля села Розтоки (скоріше за все будемо проїжджати як мінімум раз) є скупчення більш-менш цікавих точок в одному місці:



1. Гідрологічний заказник "Буковинські водоспади" (7 водоспадів) --- https://drymba.com/uk/1037845-hidrolohichnyy-zakaznyk-bukovynski-vodospady
2. Якщо пройти водоспади, то за ними на хребті скелі "Протяте Каміння" --- https://drymba.com/uk/1037847-skeli-protyati-kameni-khorovy
3. І на горі десь поряд перевал Німчич --- https://drymba.com/uk/1034256-pereval-nimchych

Можливо, можна піднятись на 3 машиною і під'їхати ближче до скель, звідки збігати до водоспадів, чи навпаки, або десь там другу ночівлю організувати.

Це місце
на вікімапії (видно що де):
http://wikimapia.org/#lang=uk&lat=48.177648&lon=25.163670&z=14&m=w
на ОСМ (видно рельєф та як люди ходять - треки):
https://www.openstreetmap.org/query?lat=48.1666&lon=25.1434#map=14/48.1734/25.1632&layers=CNG

---

Андрій, ящик та поперечини 1в1 як той, з яким я до тебе заїжджав. Не з в. Зеленої він?)


#73
Цитата: Golem від 03.10.2018 12:28:41
0) Всі кажуть щоб стартувати пораніше. Зустрічаємся на 8-30 коло Ашану в суботу зранку?
8:30 - люкс. Ашан на Стрийській на відкритому паркінгу, так?
По пальному - аналогічно.
Якщо хтось зранку їде з центру - я стартую біля цитаделі з Грабовського в ~8:10 - кажіть кого докинути до Ашану, та й далі :)
#74
Цитата: Golem від 29.09.2018 10:48:51
Привіт!

Хотів написати в понеділок, але ти мене випередив.

ПРопоную такий план мандрівки:

1) ВИїжджаємо в суботу в 10 ранку.
2) Приблизно після обіду 5-6 будемо на горі
3) Все фоткаємо і або розбиваємо намет коло куполів, або спускаємося до колиби якшо не зайнята
4) Неділя - просипаємося з бодуна, радіалки на найближчі гори. Тут приймаються пропозиції кому шо цікаве. Батлхантер наприклад хотів в Перкалабу попасти.
5) ПОнеділок - збираємося і їдемо назад. По дорозі знаю там є десь скеля велика, В верховині пивоварня, водоспад гук і все таке. Тут є один момент: Мені в вівторок на 11 треаб бути в аеропорту, лечу в штати. Так шо дома я б хоітв бути не підзіше 7 шоб ше скластися


Гугл каже, що 7 годин без зупинки їхати. Не хочете раніше виїхати? Бо зупинки будуть за такий час не раз, і як там в кінці підйом буде - я не знаю, хіба хтось підкаже стан.
Знаю недалеко на вершині є оригінальний готель радіоаматора одного, їздив поряд але не підіймався туди ( http://www.megura.net/ua/ ).
Верховина і Гук трохи не туди географічно. Може шось у чи біля Коломиї хтось знає? Хоча і саме місто там класне якщо хтось не був.
#75
Цитата: STALKER від 30.09.2018 09:19:13
Як і казав карта 1930 року. Стрілкою показав гірку:

Так то саме вона і є на фото.
#76
То тре з лопатою мабуть?

Бо та Гора то скоріше локальне підвищення серед поля біля дороги :) зверху шось було, раз не переорали досі як довкола.



ЦитуватиКам'янопіль  1
(с.Кам'янопіль  Пустомитів-
ського    р-ну).    Місцезнаходження    матеріалів
княжої  доби  (Х—ХІІІ  ст.)  зафіксоване  у  верх-
ній частині схилів двох пагорбів біля південно-
західної  околиці  села.  В  ХІХ  ст.  у  цьому  міс-
ці  існував  курганний  могильник  давньорусь-
кого часу (біля 70 курганів). Частина курганів у
1860-х роках досліджена А. Шнайдером. Розвід-
ками І.К. Свєшнікова в 1954 р. встановлено, що
всі насипи на місці вже не існуючого лісу Дуби-
на  суцільно  знівельовані  оранкою.  Місцезна-
ходження матеріалів давньоруського часу може
вказувати на розташування могильника.
#77
Ви круті!
А от натуральний експлорер 2.0: ходить рекламує спільноту, залучає нових користувачів. Іноді люди питаються що це значить - розповідаємо (сам не вміє) :)


#78
Цитата: Golem від 18.09.2018 14:46:27
Говорив сьогодні з одною розумною людиною що звязана з ЛЕП. Він дивився нашу тему і застеріг про війну яка зараз триває. Ми викладаємо опори і пишемо де і в якому вони стані. Відповідно ворог бере цю готову інформацію і тихенько робить диверсію ніби опора сама впала. Чи дріт обірвався і все таке. Так шо ніби і не прикохаєшся. А збитки будуть значні. Ще й по ОРТ покажуть яка в нас розруха в країні.
І без форуму не важко відкрити вікімапію або опенстрітмап або генштабівські кілометрівки етц, і бачити всі лепи, і де стоять опори...
#79
Цитата: Golem від 07.09.2018 06:26:23

Про сортування тем ось приклад. У нас на форумі є мінімум десять(прописом) тем про Полтву: Моя, Роя, Зеда, Стінгера, про похід по Стуса, по Сороці, про Рибалку і так далі. Звичайно, кожен порядний Експлорерівець повинен і має свою тему про Полтву :) Ці всі звіти дуже цікаві та корисні, сам от нещодавно з задоволенням їх перечитував. Але як новенькому хто не сидить тут останніх десять років в цьому всьому розібратися? Як не пропустити щось ексклюзивне? Читати всі сторінки підряд - знаємо таких фанатів, їм від мене великий уклін та уважуха. Але якби на мобільній версії, наприклад, це було троха згруповано типу Полтва, Шахти, Бомбіки (вони вже є), простині Golem-а і так далі. Скласти список категорій і троха це все посортувати. Що скажете?
Є фіча пошуку, якою можна знайти всі теми, де в назві є "Полтва". Розумію, що то вже рівень адвансед юзера.
Більш френдлі може бути варіант з тегами до тем. Для смф точно мали б бути готові приблуди, що реалізують цю фічу. Єдине, що їх доведеться таки проставляти старим темам, модерувати новим і т.п.


О, поки я тайпав, Стінгер все написав вище :))
#80
Радий чути. Домовились :)
Бтв, дороги в тому краї веселі! (див. знак з атачменту) :)