Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Ugovit

#1
Можливо він їснував у вигляді якогось прототипу. Хоча дійсно навряд. Ще цікава річ стосовно правостороннього руху трамваїв до 20-х років. Я так і не зрозумів:це стосувалось лише трамваїв, чи всього автотранспорту?
#2
Пару місяців тому я почав пописувати коротенькі гумористичні історії про Львів і львів'ян. Головнє завдання, щоб було реальне підгруннтя. Ось одна з них.

Як спритний львів'янин від китайської навали унію врятував.

Одного разу один львів'янин пішов на Краківський собі шкірянку купувати. А грошей мав в обмаль. Вже друге коло серед торгівців намотує, а нічого підходящого знайти не може. Так щоб і по грошам вистачило, і на вигляд файно. Ось тут бачить стоїть в куточку біля клозету чолов'яга і гарний такий кожух  у руках тримає. Сам зросту малого та очі вузькі та косі. Підходить до нього, питає:

-А що то пан за шкірянку продає?

- Беріть, добродію, гарна річ.

- А кіко хочете за неї?

- Тридцять долярів, міряйте пане.

Приміряв, дійсно розмір підходить. І ціна файна і шкірянка на вигляд кавалерська. Але думає все одно треба трохи вторгувати.

-А то що може якийсь Китай? Чи якість поганенька?

- Та не пане, правдива Турція, бігме!

- Може трохи скинете? Долярів зо п'ять?

- П'ять не, а три скину.

-І то добре, ладна шкірянка. Буду мати в чому до Польщі їздити.

А пан вузькоокий зацікавлено так питає:

-А що пан до Польщі їздить? Візу маєте?

-І візу мультильову і кума-митника на Раві.

-А не хтів би пан трохи підзаробити?

-А де ви бачили галичанина який не хтів би заробити?

- Моїм друзям треба до Польщі дістатися, вони б добре заплатили. Але в них документів немає.

- То незаконно виходить. А скільки ж вони за це заплатять?

- По п'ятсот долярів.

-А кіко їх?

-Десять.

- Треба трохи подумати. Але ми з вами можемо увечері десь зустрітися. Я маю з кумом поговорити.

- Добре пане домовились, у який годині?

- За десять восьма, тут кури є навпроти файні.

На тім і попрощалися. А пан почав мудрувати, що з тим всім робити. З одного боку гроші великі, а з другого незаконно. Може ті китайці хочуть якийсь заколот чинити проти Єуропейскої унії? Чи взагалі теракт готують? Але гроші немалі. Можна у Вінниках фазенду добудувати, або буса новішого взяти. Ото ділема. Що будеш робити? А якщо гроші взяти, а у Польщу не везти? Наперед не дадуть. Треба міркувати глибше. І тут прийшла мудра думка...

Зустрічається наш хлоп вечором з тим вузькооким на курах, навіть каву і до кави фондує. Той питає:

-          Що спілкувались з кумом?

-          Ледве вмовив, але маєте ще трохи грошенят доточити. По сто долярів докиньте.

-          Погано, але нічого не поробиш. Але гроші дамо після того як ви нас через кордон переведете.

-          Ясна річ. Я людина чесна. Значить маєте вчинити так: у п'ятницю пів на дванадцяту я за вашими хлопцями на бусі заїду. Ви тихенько у нього посідаєте. І я вас прямо ціль у Польшу завезу. Але їхати маємо через лісовий кордон, що б ніхто не запідозрив. Там тільки один прикордонник працює, я з ним домовив.

-          Добре, але не підведіть.

-          Ви головне гроші не забудьте.

Попрощалися вони а наш спритник поїхав до кума та позичив в нього форму святкову та облаштунки митницькі. Потім пішов до дому взяв два ведерка фарби чорної та білої та сокиру. Затім поїхав до лісу біля Брюхович, знайшов невеличку сосну та зрубав, та гілки пообстругував.  А стовбурину зрублену у два кольори пофарбував. І на галявинці гарній облаштував такій собі пост митного контролю заімпровізований.

На ранок в п'ятницю взяв свого тестя, попросив щоб він добре поголився та митну форму вдягнув та завіз його до лісу на це місце. Потім поїхав за вузькоокими. Запакував їх у буса та довкола Львова до вечора возив, а як стемніло то до Брюхович заїхав. Під'їхав до тієї галявини де тесть чекає. Тесть по стійці струнко витягнувся, пузо надув, щоки червоні. Ну правдивий митник, ще й у парадній формі. Стали по одному китайців з машини виводити та через штучний кордон пропускати. Тесть ліхтариком у вічі кожному світить, страхів наводить. Всіх провели, позбирали грошенята. Вузькоокі питають:

-          То вже Польща?

-          Прямісінько через лісочок пройдете, там буде дорога до самої Варшави. Але дивіться обережно.

Попрощалися, подякували. Наш спритник із тестем з грошима до дому поїхали, а кітайці в Брюховичский ліс помандрували. Кажуть їх на третій день міліціянти спіймали, і в них бомбу знайшли і всякої зброї купу. Виходить вони точно терор мали влаштувати проти Унії, а наші хлопці їм у тому завадили. Трохи обидне, що ніякої винагороди за той вчинок нашому герою не дали, але він на то не ображений, бо галицька  скромність у всьому світі відома.
#3
Справа не в дотожності ланшафтів або тектур обїектів. Справа в ідіотському поданні цього витвору(сюжет, понти, розміщення реклами). І чому саме Сихів? Бо на вадратні коробки легше ліпити тектури. Цікаво як буде виглядати центр в повній версії.
#4
На Вікі знайшов ось такє:
"У 1888 році Товариство Львівсько-Белзької залізниці подало до львівського магістрату проект будівництва у місті парового трамвая. Белзька залізниця мала у Львові вокзал на місці сучасної станції Клепарів — тоді це була околиця міста, яка не була сполучена громадським транспортом з центром, що ставало перешкодою для пасажирів залізниці, тому будівництво парового трамвая було розраховане передусім на них. За проектом предбачалося спорудження двох ліній: перша мала пройти від станції Клепарів вулицями Шевченка, Раппопорта, Джерельною, Під Дубом та Турецькою до станції Підзамче; друга мала пройти від станції Клепарів вулицями Шевченка та Залізничною, повз Чернівецький вокзал, вулицями Бандери, Нечуя-Левицького, Вітовського, Франка та Личаківською до станції Личаків. Ідея парового трамвая набула широкого розголосу у Львові, проте проект Товариства Львівсько-Белзької залізниці не знайшов підтримки у міських урядників.

Вдруге питання будівництва у Львові парового трамвая було підняте у 1892—1893 роках. Тоді Іпотечний акціонерний банк Львова пропонував міській раді концесію на прокладання лінії від Костелу святої Анни вулицею Шевченка до Янова, однак цей проект також не був втілений у життя"
Крім того ще декілька раз зтикався з подібною інфою про паровий трамвай у Львові, але от фоток не знаходив. Цікаво подивитись як це чудо виглядало.
#5
Якісної музики дуже багато, але в дорогу один з найкращіх  Chris Rea.
#6
Маю знайомого діга в Києві. Але розповідає, що не сильно цікаво в них тим займатися. Коллектори закриті, коротки. Метрополітен-цікавий обїект, але режимний. Корочє щіро заздрить львівянам.
#7
Сьогодні зайшов на сайт Манкурта та побачив ось такий неприємний запис.
http://www.mankurty.com/blog/?p=3930
Щось подібне я бачив на Личаківському цвинтарі на прикінці 80. Скрізь вскриті склепи, поламані хрести і кісткі і черепа прямо поруч на землі. Звідке берется в людях ця х...я? Коли нарешті буди вичавлено то бидляцтво з наших мізків?
#8
Верхня карта здається радянська версія 1944 року. Авторство видає доволі специфічний переклад вулиць та місцевостей.
#9
Величечне дякую!!!! Фото супер.
#10
Перший раз я на Левандовку потрапив у 1984, тоді ще по вулиці Суботівський ходили качки та гуси. Дуже цікаво було б побачити старі фото. Взагалі дякуючи залізничним коліям Левандовка перебуває в певній ізоляції і залежить від Городоцького і Шевченківського мостів. Хоча розташування самого району непогане, досить невелика відстань до центру(в порівнянні з іншими масивами), інфраструктура, зелені зони. Напевно проблему вирішило би будівництво легкого метро або швидкісного трамваю.
#11
Можливо якби розробникі просто зробили віртуальний Львів і не пхали свої імбіцільні ідеї, то вийшло б непогано. А так, селяві..
#12
Краще в Метро 2033 пограйтеся, вже скрізь виклали.
#13
Пограйтесь-напишить. Цікаво все ж таки почити різні точки зору. Демка з Науковою була. Але що вам там сподобалось? Негр с Сан Андреасу який хотив по локаціїї в 500 метрів від ЛАЗу і до ближчої девятиповерхівки?
#14
Особисто я качав звідси http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2828570
А є ще тут
http://pslan.com/details.php?id=130467
http://torrent.in.te.ua/details.php?id=21024&filelist=1#filelist
http://piratbit.net/viewtopic.php?p=22853
Взагалі не вартує трафіку навіть необмеженого
#15
Пять років інтузіасти з Сихова робили нібито гру. Накінець то гра вийшла. В перший день релізу доморощені підприємці намаглись впарювати цей треш по 15 грн.за смс(це при тому що на світі їснує правообладач в особі Rockstar, але це нессутєво). На наступней день (певно ніхто не купив) гра з'явилась на всіх трекерах. Скачавши дистрибутив у 4.6гігів, я вирішив потестувати цей твір ігробуду. Мій рекорд-20 вилетів на робочий стіл за 15 хвилин. Міссії-просто капець, тексти на рівні 3 класу сільскої школи. Мене просто вбили діалоги на кшалт: харашо, шуруй до бару "Голуба устриця". В третій міссії зьявляється сюжетна замальовка на тему: "Самий крімінальній осередок Сихова". Головний герой -в них сихівський Тоні Монтана. Короче ще то шпілево.
Мені незрозуміло нахера піарити такий кал? Хотіли зробити собі забавку "поїздити по Сихову" - робіть будь ласка, але навіщо такий пафос і амбіційність? Тепер той позорняк лежить на трекерах і його качають. І мені іноді соромно читати коменти гравців з іньших міст, які не коли не були у Львові. Вони пишуть, що по іньшому уявляли собі наше місто та чекали чогось значно більшого від львівських розробників. Я вважаю що проект під назвою GTA Львів після такого позорняка варто згорнути, бо він вартує хіба що Сантабарборовської локалки, там можливо він знайде поціновувачив.
#16
Я в свій час(у шкільні роки) облазив торфовисько вздовж і поперек. Дещо цікаве там є. Колись між однолітками навіть ходила легенда про німецький танк.
#17
Чесно кажучи десь мав, але не можу знайти. В інтернеті сквільки не шукав-зусь. Цікаво було б перечитатти. Там зокрема йдется про підземелля під Церквою Юра та ще багато цікавого. Книжка художня але все одно матеріали мали би будуватись на якомусь грунті.  Може хтось викладе.
#18
 На теріторії нинішнього хладокомбінату  та значної частини "старої Левандівки" до другої світової їснувало літовище. Нажаль ніяких згадувань крім Вікі, назви багатьох вулиць (Пілотів, Пропелерна і т.п.)та приміток на старих мапах не знайшов.
Можливо в когось є цікава інформація або фото.
#19
Ось тут є всі частини фільму. Дуже цікавий матеріал.
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=152493