Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Rufus

#82
Нема за що. Завжди раді допомогти другові.  Якщо буде потрібно - звертайся ще.  ;)
#83
Враження в мене настільки сильні, що ще довго буду відходити  :). Це було надзвичайно круто і захоплююче, особливо Роддом  ;D. Особисто я хочу поїхати туди ще раз, на кілька днів, щоб все гарно обдивитися і відпочити тілом й душею.
Дякую за гарну компанію, всіх поплюсив.
#84
Гумор / Re: Смішне Відео
30.01.2013 13:58:24
 ;D


#85
Щирі вітання. Нехай в твоєму бокалі ніколи не закінчується пиво  ;)
#86
Цитата: stinger від 22.01.2013 14:33:12
а ще вони є гарними переносниками наприклад хламідії та пташиного грипу
я тебе розчарую  :) далі слова моєї знайомої, професійного орнітолога.
"Не зафіксовано ніяких випадків прямого зараження людей пташиним грипом від граків чи галок, узагалі від птахів ряду горобиних. Основі шляхи зараження - через м'ясо домашньої птиці: курей і качок.
Ось цитата з відомого сайту My Birds, згідно наукового матеріалу: "Diseases of poultry" 10-th edition, edited by B.W. Calnek with H. John Barnes, Charles W. Beard, Larry R. McDougald, Y.M. Saif. Iowa State University Press, Ames, Iowa USA.
«В отличие от домашних птиц и птиц содержащихся в неволе, свободные птицы обычно не страдают от этой инфекции, хотя она распространена практически повсеместно и её можно выделить в любом уголке земли от водоплавающих и мигрирующих птиц, особенно от уток.
Вирусы гриппа были также выделены от птиц клеточного содержания, в том числе от майн, волнистых попугаев, какаду, ткачиков, въюрков и ястребов. Этих птиц часто держат на карантине, но значимость инфекции для них до сих пор не ясна.
От воробьиных птиц получено сравнительно небольшое количество вирусов гриппа, особенно в сравнении с размерами популяции этих птиц. Практически во всех таких случаях исследователи предполагают перенос заболевания от домашних птиц к свободноживущим.»
Найчастіше переносять вірус дикі водоплавні птахи. А це, до речі птахи на яких полюють для вживання у їжу.

Цитуватиа скіки їх харчується на свалці в Грибовичах?
Згідно проведених досліджень 60% ночуючих у місті птахів - збирає корм на полях, токах і довкола ферм та комбінатів за межами міста. На будь яких оголених ділянках грунту з невисоким снігом. В цих пелетках (неперетравлених рештках їжі, яку птахи відригують) знайдені у масі рештки оболонок та насіння злаків, «падалиця», що її збирають птахи в агроценозах, насіння культурних та дикоростучих рослин, камінці-гастроліти... Тобто це головним чином органіка, яка стає свого роду добривом для грунту. Птахи, що днюють і харчуються у місті, звісно харчуються і на смітниках. Є зграї, що відвідують Грибовицьке звалище. Але й вони виконують свою функцію – утилізаторів, і аж ніяк не паразитів, що розносять заразу по місту."


Особисто я згідний, щодо ситуації з голубами. В містах вони стали справжньою природною катастрофою, псуючи будинки, загаджуючи вулиці і людей. Регулюванням їхньої чисельності у містах Європи займаються комунальні служби, існує заборона на їх підгодівлю. У нас самостійно цю проблему не вирішити, навіть стріляючи по них. Бо знаходяться люди, які їх підгодовують цілий рік і влаштовують штучні гніздівлі на своїх балконах. Тому потрібна організована робота по ЗМЕНШЕННЮ їх чисельності, а не повному відстрілу.
#87
То боривітер звичайний. Харчується гризунами, ящірками, комахами. Голубів не їсть, а лише відганяє від гнізда, яєць, або пташенят. В місті селиться на високих будинках Сихова, Наукової, Левандівки і інших районів. 
#88
Бачу ви плутаєте різні види птахів. Те що називаєте вороною є граком, тому що ворон (російською мовою) (наголос на першому складі) є круком (українською). Крук за розмірами значно перевищує грака і має чорне забарвлення. Грак має теж чорне забарвлення, але з характерним фіолетовим полиском. Сплутати важко, оскільки чорної ворони в Україні немає, є лише сіра

Цитуватисороки і ворони крадуть влітку яйця в курей

Є за ними такий грішок, але більшість воронових харчується шкідниками сільського господарства (влітку) такими як совки, колорадські жуки, хрущі, ведмедки, а взимку збирає корм на полях, токах і довкола ферм та комбінатів за межами міста. На будь яких оголених ділянках грунту з невисоким снігом. Деякі харчуються на смітниках, виконуючи роль утилізаторів. Їхня користь є очевидною і дуже великою, тому дрібні огріхи можна пробачити.

ЦитуватиЩо до чисельності голубів у місці, на них полюють соколи сапсани
Так не є у зв?язку з відсутністю сапсана у Львові.

Взагалі знищення будь якої живої істоти є вбивством і гріхом великим. Від стріляння по граках недалеко і до стріляння по людях.
#89
Гулянка вдалася на славу  ;D
Подивитися як воно було можна тут.
Фото Олі Швед, за що їй дякуємо.
#91
теж хочу з вами  :)
+1
#92
Вітаю!!!
Міцного здоров'я, кар'єрного росту, цікавих вилазок. нехай перебуває з тобою сила :D і удача.

Ура-ура-ура!!!
#93
+1, цікаве містечко.
#94
Я теж буду.  :)
#95
Вітаю! Злагоди в сім'ї, успіхів у роботі і козацького здоров'я!!! 
#96
Ідея дуже хороша. Як пропонував Рой, хто не має дитячих речей можуть скинутися (хто скільки може, але хоча б по 50 грн.) на солодощі і мандаринки. Думаю діти будуть раді. Гроші передавати Ройкові, або в Пивничці залишати з запискою про призначення пожертви.

P. S. Гроші ввечері залишу в Пивничці.

+1 в машину
#97
Проголосував  :)
#98
Період коли Ігор Васильович їздив в Антарктиду випав на час мого навчання на біологічному факультеті і зустрічі, на яких він ділився враженнями, бували часто. Під час пар в Ігоря Дикого ми переглядали сотні його знімків і години відео зняті під час експедицій. Його розповіді нас зачаровували, слухати його - саме задоволення. Тому всі хто має можливість - йдіть, не пошкодуєте. Спілкування з людиною яка тричі була в Антарктиді є надзвичайно цікавим.
Для тих хто хоче в Антарктиду - деталі тут.
#99
+1, якщо плани не зміняться.
#100
І мені 1 футболку. Розмір L, Сіра (GL), Rufus.