Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#121
Цікава історія сталась.

Буквально щойно поцікавився станом замовлення по виготовленню наших пічок (замовляв таки на Галіндустрії), на що отримав цікаву відповідь - у зв'язку із внутрішніми змінами вони тепер не беруться робити замовлення, вартість якого менше 1000 грн. Запропонували забрати гроші і НЕвибачились за незручності, що неприємно, адже хоча би можна було би повідомити про подібні зміни.

Буду шукати іншу контору, хулі.
#122
Я і сам не знав коли гроші заберу, бо на роботі завал, але якщо і той час по факту є малий строк - то я вже навіть і не знаю... Всі, хто хотів, занесли гроші відразу.

П.С. Інше замовлення - іншим разом)
П.П.С. Попереднє вже в роботі.
#123
2 SER. Там там неважливо скільки, зроблять всеодно. Суть в тому, що чим більше замовлення за один раз (чим більше метрів їм одноразово треба нарізати), тим дешевше.

Шкода, звісно, що деякі форумчани до цього часу так і не закинули гроші згідно своїх замовлень (що таки вплине на ціну, бо розрахунок був на більше), але нічого, зробим висновки на майбутнє.
#125
Мож де завтикалось, хз. В Андеграунді забрав список із 3 чоловік - друся, руфус ,драйвер.
П.С. якщо що - я на зв'язку. нуль 6 три 9635506
#126
Отож по факту.

Вчора забрав гроші шановних форумчан, що не словом а ділом вирішили підписатись на сію акцію. По результатам:
Друся - 1шт
Руфус - 1 шт
Драйвер - 2 шт
Інкогніто - 2 шт.

Приступаю до виготовлення. Хто не встиг\не зміг\забув закинути гроші - прохання чекати наступного разу.
#127
По-перше ти краще скажи що саме рахувати буш? Якщо математична симуляція, обрахунки, всяке різне, то треба аццкого проца. Якщо із картинками 3Д (що в принципі логічно випливає з назви), то таки так, треба сотні оперативки і якусь хорошу радеонку (не жлобся, воно того варте).

ПеС. Пан мають толк у збоченнях? То я про креслення і графічну роботу на старому конченому моніку. Візьми собі щось б/в, так щоби не менше 22", і тоненьке, зара вони не в ціні, тож по кишені не вдарить, а зручність зростає на порядок..
#128
Яка подальша доля зміючок? Їх випускають назад в той же ж самий ареал, чи залишають де попало?
#129
Цитата: Drusja від 28.03.2014 10:02:45
Цитата: Alter від 28.03.2014 00:15:29
Отож, всі бажаючі, несемо по 60 грн в  бар "Андеграунд", вказуємо, від кого і навіщо.

А може маєш приватівську картку? Закинув б туди - оперативніше буде.

Онлі кеш.
#130
Отож, всі бажаючі, несемо по 60 грн в  бар "Андеграунд", вказуємо, від кого і навіщо.
#131
Криві Безь'є - грубо кажчучи це купа дуг, які послідовно математично з'єднані в одну криву. Є така фігня при відпрацюванні траєкторії, деякі системи то не хавають. Але дуги любий контроллер має бачити без викривлень. Я свого часу ті криві Безь'є в NURBS-криві переводив, і нічо, все їхало, на любому тракторі. Треба буде ідейку їм підкинути, авось ціну за таке скинуть :)
#132
Цитата: YserL від 26.03.2014 17:29:57
Питався на фірмах, відписали тільки Галіндустрія. Метр різу 10,50 грн. Там 5 м, плюс матеріал.
Їм підходить вектор від автокаду, і в макеті не має бути заокруглень, тільки лінії, бо якщо дуга, то негарно виходить.

Щось торгуєшся ти погано))) Саме з ними я і домовився за 7-7.5грн/м.п)

Скинув їм вектор свій, ще ніц про дуги не казали, але певно будуть плюватись. А яким макаром вони тоді кола ріжуть? І що значить "негарно"??? Хіба що на малих радіусах є затримка в одній зоні, то певно і відбувається пропал завеликий.  Але то є до дупи така різка. Ну хз, подивимось.

2 Цезар. Надіюсь, то вже зрозуміло, як при таких розкладах буде виглядати лого Експлореру?)
#133
Дякуючи тому, що Альтер зараз з температурою валяється, таки можна)
#134
По всім підрахункам виходить 60 грн. То із невеликим запасом на різницю схем розкрою.
#135
2 YserL. Як твої результати в пошуці порізки? Є контора, що готова нарізати зі свого матеріалу (сталь 08кп, 9 грн\кг), і орієнтовно по 7-7.5грн/м.п. різу.
#136
+. Якісь цікаві тру-артефакти були?
#138
Як співав Андрій Кузменко,

"Втікай бо скоро буде війна
Шукай собі місце де вар'ятів нема
Втікай бо скоро буде війна
На-на-на-на".   
#139
    Наскільки мені не зраджує пам'ять, із курсів матеріалознавства пам'ятаю, що сам титан при значному нагріванні є досить хімічно активною заразою, плюс його механічні властивості при нагріванні значно понижуюится.

    Хорошою жаростійкістю володіє власне не сам титан, а його сплави, зокрема алюмінієві. Саме ці сплави і використовують для подібних речей (ракети, турбіни etc.).

    Якщо вже вести мову про сплави, то в даному випадку за приклад можна навести сплав ВТ-9 , розрахований на роботу при 500 градусах дядька Цельсія.

По пічці. Об'єм запропонованої мною моделі складає 0,06дм.куб, що, у випадку виконання зі сталюки Сталь 10 має масу 469гр. У випадку виконання із титану ВТ-9 - 272гр.
   Тепер цікавіше - елементарний пошук гуглом показує, що той сплав титановий, файно розфасований у листи типу "бляха", вартує +/- 450 грн/кг. В перерахунку на наші потреби - 122,79грн. І то це лишень    за матеріал.
       А зараз найцікавіше - титан лазером ріжеться препаскудно, тому пацькатись із тим буде мало хто (хіба би...). Тому навіть у позитивному випадку вирішення проблеми лазерної порізки - вартість зросте відносно номінальної (нагадаю, аргонка і плазма не підходять, так як нам треба високу точність різу).

Надіюсь тепер зрозуміло, чому вартість готових титанових пічок складає 60 Євро, а індивідуальне виробництво аналогів є аццкий геморой (без налагодженої технології)?
#140
Титан, титан... Що за тролінг? Ви би ще урано-чугуній згадали. Ідеальним варіантом була би якась жаростійка сталь, так як титан як метал, в таких цілях катить постільки поскільки. Хіба сплави. Але то вже хай дорогі форумчани розбирають стратегічні ракети у пошуках матеріалу. Ну або сотні грошей, ага. На пічку. Розбірну. Кишенькову.

Про "ЕКСПЛОРЕР" на боці. То буде недорого, але висока деталізація при малих розмірах може призвести до перегорання, плюс нова непотрібна велика дзюра.