Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Alter

#21
По новинах краєм ока чув про модернізацію очистних поляками.

ЦитуватиПольська сторона зацікавлена інвестувати у системи очисних споруд Львівщини. Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з віцеміністром, Державним секретарем Міністерства охорони навколишнього середовища Республіки Польща Янушем Остап'юком, яка відбулася у понеділок, 6 липня.
Зокрема представники польської делегації висловили зацікавлення у співпраці щодо покращення вод ріки Західний Буг з притоками Полтва, Рата, Солокія, Шкло, Сян. "Для нас найважливішим є екологічний результат", – сказав радник Державного Фонду охорони навколишнього середовища Республіки Польща, експерт з питань водного середовища Марек Громц. Присутні обговорили також виділення фінансової допомоги на модернізацію комунальних очисних споруд м. Львова та м. Кам'янка-Бузька.
"Ми підготуємо порівняльну таблицю щодо очисних споруд населених пунктів Львівщини та надамо відповідні технічні характеристики, а ви у свою чергу, приймете рішення щодо об'єктів, на які буде спрямована фінансова допомога", – сказав Олег Синютка.
Окрім цього, сторони домовилися підписати відповідний меморандум про співробітництво.

http://lcci.com.ua/polyaky-dopomagatymut-modernizuvaty-ochysni-sporudy-lvivshhyny/
#22
http://4brain.ru/ - російський домен, але цікаво.
#23
Приєднуюсь до вітаннь Голему та Лесику) Здоровля, натхнення, успіхів!

#24
Ali-Express не перестає дивувати. Бірка із замовленої там кофти.
#25
Напевно дослідників чекає новий виток технічної еволюції.

Пам'ятайте кожен крок ваших вилазок, і нехай весь світ заздрить!



ПеС. А були вже у звітах фотки із само-фото-палок? Мож де пропустив.
#26
Цитуватибачили повалене дерево ( ніби ясен ) на дорозі то є 7 хвилина ( там є жартик )

Обережно, оффтоп!
#27
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 04.12.2015 17:16:47
Фото я вставляю у відео ( в хронологічному порядку )

Здається декому тут вже популярно пояснили, що форум перетворюватись на відеоблог не повинен.

Особисто мені цікавіше читати звіт із фотографіями, що вставлені в контексті. Думаю мало хто готовий дивитись годинні відео всієї вилазки в якусь яму чи замусорений бомбік.
Тому відео не дивився. Хотілось би бачити фото в темі, а не вставлені у відео.
#28
ЦитуватиНа правах оффтопіка, я тобі відкрию маленький секрет - Іван Франко до міста відношення не має ніякого х)
На правах ненав'язливого тролингу - я в курсі)
#29
ЦитуватиЯкщо людина дегенарат - це навіки. Насправді це буде природній відбір, і якщо людина не розуміє того, що там може бути слизько і т.п. то, що їй можна на це зробити? Най сі топить.

В такому випадку логіка вірна - простим смертним на об'єкти ходити нема чого, нафіг теорію техніку безпеки (ті хто "Тру" - ті і так все знають), природній відбір only. З найкращими побажаннями славетному місту Івана Франка!)
#30
Я щось не конче ферштейн - якщо ми позиціонуєм популяризацію та розширення експлорингу (про що недавно піднімалась тема на рахунок соцмереж), то як же ж тоді бути з тим, що на об'єкти так чи інакше потенційно має попасти більша кількість юнітів-неофітів?

Або по точкам лазять досвідчені особи і ентузіасти, яких до того діла потягнуло на рівному місці і в них (якимось чудом!) появилось розуміння щодо збереження об"єкту - в такому випадку об'єкт може бути (!) більш збереженим на трішки довший час, або є сенс массам (ті, хто зацікавляться, звісно ж) розтовкти основні пункти поведінки. Для прикладу візьму ту ж саму Полтву - щоби нагадити, там треба вельми сильно постаратись, а от якщо прийти у "лисому" і твердому взутті, то можна дуже гарно полетіти з папапету з відповідними наслідками. А про Полтву експлорерівська спільнота та журналісти трублять на кожному кроці, якогось-то року в центрі навіть фото-виставка була (теж гайд по об"єктам).
#31
ЦитуватиНу я ж і кажу, позиціонувати її можна хіба як розважальний контент, а не навчальний "посібник" для лазання

То може є сенс організувати  створення такої собі "пам'ятки експлорерівця", в якій коротко, ясно і лаконічно (на скільки це можливо) сублімувати власні досвіди всіх бажаючих долучитись?
#32
Що то таке може бути? ІМХО щось вентиляційне і нагрівальне.
#33
Поділюсь своїм, недавно розширеним та перекомплектованим "несесером", а якщо по-простому, то чудо-чумайданчиком.

Зліплене те все у підходяший по розміру кишені в рюкзаці ("медуза" там має бути) органайзер. В принципі він для душу мав бути, але наявність купи кишеньок, компактне складання і попадання "в розмір" - те все повпливало на вибір саме його. Мож потім що поцікавіше знайду. Основна умова - кінцевий формат має бути типу "папки".

Всю комплектацію умовно можна поділити на дві групи.

1)Технічна:
   -фонарик+запасні батарейки;
   -викрутка зі змінними насадками;
   -пилка по металу;
   -пінцет;
   -запальничка;
   -китайський ножик (в кишені швейцарець завжди під рукою, а то на крайняк);
   -ізолента;
   -суперклей;
   -силіконова пневматична змазка;
   -набір рибацьких гачків +10м жилки;
   -рулетка 1м;
   -компас із метром поліфункціонального паракорду;
   -магнієве кресало;
   -хірургічна голка, шпильки, жилетки;
   -термогрілка.

2)Медицинська:
   -бинт стерильний 5м;
   -перекись водню;
   -йод;
   -кровоспинний бандаж;
   -аскорбінка (та що солодка і в таблетках);
   -пантенол;
   -презервативи;
   -інсулінові шприци, 2шт;
   -новокаїн 4%, 2амп;
   -лідокаїн, 2амп;
   -таблетки:
     -активоване вугілля;
     -анальгін;
     -аспірин;
     -кетанов;
     -левоміцетин;
   -марганцівка;
   -пластир (від мозолів і для ран).

P.S.Важить те все добро ні багато ні мало - 1.5кг. Комусь це може здатись задофіга як на купу барахла, проте зі своєї сторони можу сказати, що подібний вміст не є видуманий з голови чи тупо скопіпащений з нету - те все на протязі декількох років доукомплектовувалось, лишнє - викидалось. В результаті вийшла отака досить не маленька сумочка, яка, проте, кожен день поруч лежить в рюкзаці (нічому не мішає), і кожна річ звідти вже не раз юзалась (ну за виключенням хіба рибацьких гачків і марганцівки).
#35
ЦитуватиНапомним, группа диггеров, пытавшихся проникнуть под землей в Кремль, была задержана сотрудниками ФСО и группой немедленного реагирования полиции  23 апреля 2015 года

Вони або відморожені на всю голову, щоби лізти під Кремль, або лижі не їдуть. Показовий процес, ібо нєфіг під путінським унітазом шастати.
#36
Чув про ті Неоплани від одного гіда, якого приходилось підвозити. При стандартній потужності в 480 к.с. бувають і варіанти у комплектації із 600 к.с. двигуном (він на такому якраз і возив своїх туристів у Болгарію). А це вже ракета.
#37
Питання до Олеся.

Чому ти вирішив, що рови, які трапляються на фінальному етапі підйому на гору - являються саме шанцями ВВВ? Мене дещо бентежить їх розмір (ширина, глибина), наявність не конче зарослих стінок, відсутність якої-небудь геометрії в розміщенні, а саме головне - відсутність доцільності рити їх там в каменях. Ци є інформація про бої на даній горі і взагалі - якого біса, кому і проти кого прийшлось в такому випадку окопуватись на горі, застосовуючи подібні геніальні прийоми тактики та стратегії?

Буду вдячний за роз'яснення по даному питанню.
#38
     Думав що про такі несерйозні подорожі а-ля "ПараС(!!!)ка" відповідно і нема чого розказувати, так як маршрут затоптаний до неможливості, простий, відомий, без цікавинок і ваабще. Але раз тут вже мова така розійшлася, то поділюсь своєю останньою подорожжю на цю гору. Тим паче що було там пару цікавих і вельми цегольно-будівничих моментів. Отож.

    Було то дійство якщо не помиляюсь 3 та 4 числа місяця жовтня. Я з другом вирішили відмітити останні теплі дні і закрити для себе "теплий" сезон походом на Параску із ночівлею.

    Піднімались зі Сколе (за Рукавичкою біля ЛЕП). В дорозі нічого цікавого. Чапаєш собі тай  чапаєш. Особливості добавляла вага рюкзаків. Так як із джерела під горою пити можна лише при сильній біді (ІМХО), вирішили на два дні брати із собою по 6 літр води на брата. Комусь то може здатись задофіга, проте скоро ви зрозумієте, що її виявилось дуже і дуже мало. Тобто загальна вага з палаткою, хавчиком, одягом і рештою мотлоху складала біля 27кг.

    Піднімаємось. Скажу наперед що підйом загальною довжиною біля 10км в нас зайняв біля 6 годин - йшли врозвалочку, насолоджувались тишею природи та гірським сонечком, привали по 5 хв прийняли робити кожні 30 зв на більш-менш рівнинних і не дуже крутих ділянках, і через 15 хв - на крутих підйомах (якраз початок та закнчення лісу перед полонинами).

    Вилізли на гору, помедитували, насолодились краєвидами, нажерлись червоних чорниць (гіркуваті, але як в смак увійдеш, то годі відірватись))), і спускаємось вниз. Палатки розбивати вирішили за другою вершиною, не доходячи метрів 500 до джерела зі сторони Параски.

    Вечоріє. Розкладаємось. Вже рубаємо дрова на кострик. І тут з лісу, що у 20 метрах збоку, чуємо серйозний такий, впевнений, хоча і не конче злостивий рик. По звуку -десь метрів 150-200 від нас по прямій в ліс. Спочатку погрішили на лося чи ще чогось. Але для вірності передзвонили знайомому коростівському (привіт готелю "Окей"!) лісничому за роз"ясненнями щодо можливих місцевих жителів. ТИм часом, на відстані метрів 400-500, ледь чутно, але таки чутно - чується вже другий рик. Перший не перестає гарчати і гіляки ломати. ЛІсник каже що лосі так не кричать, і є в них пару зальотних ведмедів.

    Отож вирішуємо не спокушати долю і у форсованому режимі збираємо манатки та свалюємо.
Проходячи повз джерело (300 метрів в сторону і вниз від основної стежки) чуємо запах костру інших туристів. Вирішуємо попередити.
Сиділи вони біля джерела. 12 чоловік, половина жінок, решта чоловіки і діти-підлітки. Всі, кому більше 16 - серйозно так піддаті, поляна шикарна, в двох казанах щось апетитно булькає.
Попереджуємо про ведмедів. На нас дивляться спочатку як на дибілів, потім як на імбіцилів, потім пропонують випити.

    Нецензурним голосним матюком вдалось заткнути всіх і зразу секунд на 10, але того хватило, щоби вони почули в наступившій тиші тих милих звіряток, що напевне таки рухались в сторону ароматно пахнучих казанів (вітер тоді якраз дув в сторону ведмедів, ричання яких ставало поволі, але голоснішим).

    В наступившому стовпотворінні, в якому змішарась бабська істерика, чоловічі "бл...я, лиш би чого не проє...ати", дитячі затравлені погляди і купа випитої горілки - у всьому цьому вони вмудрились залишити майже весь серйозний консервований хавчик і все ситно-калорійне, 4 карімати, 1 спальник, не рахуючи дрібноти типу ложок-вилок-фонариків і теде, так як це все було розкидано навколо, і спішним зборам ніяк не сприяло. Але саме головне - ВОНИ ПРОВТИКАЛИ МАЙЖЕ ВСЮ ВОДУ!!! на 12 людей в них виявилось 3.5 літрів води, а в купі із випитим алкоголем, що також не сприяє гідрозбереженню організму, ситуація починала ставати неприємною.

    Це все виявилось вже після нашого спільного шестикілометрового фактично що нічного марш-кидка до ретранслятора, куди було прийняте рішення йди на ночівлю. Там їх гостинно прийняли всередину. Ми з Ігорем йти дихати солярочним перегаром відмовились і розбити палатку в кілометрі під ретранслятором. Переночували файно, поцямкали, спустились і електриною поїхали собі додому.

ПеС. Вкотре переконуюсь - от чого-чого, а води (коли снігу нема) в горах рідко коли буває багато. Особливо коли її майже вже нема)))
#39
+1, но якщо на суботу.
#40
Мотозавод. 14.52 гудит зо  п"ятого парку.