Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#1921
Таке вже життя що потрібно йти в ногу з часом. Це типу як би не подобався Віндовс 98 прийшлося перейти на ХР а скоро і на 7. Тобто движок форуму потрібно оновляти для забезпечення певного рівня безпеки, швидкодії, функціональності і підтримки зі сторони розробника. Якщо цього не зробити зараз - потім на 3 версію точно не перейдемо і залишимося на своїй старій добрій першій версії. Як Бескид, де движок безнадійно застарів власне через небажання нічого змінювати.

Тема незручна і некрасива - це факт. Але її можна дошліфовувати і доробляти по ходу. ПОвністю погоджуюся із зауваженнями : шрифт нечитабельний, кольори жахливі. загальна еститика відсутня.
#1922
Нині в обід розказав Зіку же ніц там не смердить в тій Полтві. Най шукають причину в іншому місці :) Спустилися в колектор Стефаника, там і знімали. Дійсно не смерділо :)

Хто має бажання - може подивитися нині ввечері о 9 або в неті.
#1923
Перекажу історію яку мені розповів мій америкоський начальнєг.

Колись він працював Радником президента Бразилії з питань розвитку власної електронної промисловості. Бразилія, до слова, це країна яка постачає дуже багато с\г продукції Китаю, виробляє свої автомобілі і так далі. Далеко не бідна. Ну і от, вони захотіли мати своє виробництво еелктроніки, мікросхем. В основному аби потім то всьо пхати в свою зброю. Так от, америкос наполягав що абсолютно недоцільно будувати свої заводи на території Бразилії і потрібно користуватися заводами підрядників. Того ж Китаю, наприклад. Аргументів багато, і то шо на момент будівництва завод застаріє, і то шо ніхто сучасної технології не продасть, і то шо на внутрішній ринок воно не окупиться і багато чого ще. Його не послухалися бо військові всьо хотіли мати в своїх залізних руках :) До речі, Сайпрес, який колись мав заводи в Штатах, відмовився від них і переніс виробництво в Китай до підрядників. Є дуже багато відомих фірм які випускають і продають мікросхеми, але мають лише офіс з компютерами.

Як в цій темі всіма писалося - в нас є люди та інтелектуальний потенціал. В сучасному світі не потрібно мати свого локального заводу аби його реалізувати. І наші інженери цілком успішно це роблять.
#1924
Дешево: комплекс до 40 грн.
Комплекс: перше, друге, чай/сік/вода
Смачно: критерій дуже персональний. Будемо вважати так: можете не соромлячись зводити туди інших своїх друзів.
#1925
Я знаю місце / Re: Сколе
26.08.2011 16:58:27
А що в самій ямі? Може просто крани водопроводу "Сколівської"?
#1926
А як попасти в столову ТЕЦ-1?
#1927
Приходить  довгоочікуваний обід і хто дістає баночки з дому, хто перебивається канапками, хто в найближчий супермаркет а хто йде в старе, добре знайоме місце їсти. Приходиш працювати на нове місце і насамперед розвідуєш що і де є піджерти в обід. Звичайно, можна піти і в ресторан. Але це не завжди швидко і дешево. Зато є багато місць які якраз спеціалізуються на харчуванні в обідню пору. Всякі відомчі столові і кафе. Там зазвичай все вже є готове і коштує недорого.  Місць таких є у Львові є до холєри. Просто їх треба знати, адже ж працюють без вивіски. То ж пропоную ділитися подібними точками, думаю всім стане в пригоді.

Сам працюю на Новому Львові, то ж знаю такі точки довкола:

- Луганська 18. Плиточка. Дуже класне кафе на 1 поверссі коло Кредобанку. Середжня ціна комплексу 30 грн.
-  Бізнес-центр Домінант плаза, вхід позначений табличкою Nestle. Шостий поверх.
- Західенерго. Заходиш всередину і ліворуч. перший поверх. Дуже культурно, але троха довго готують. Середня ціна 30 грн.
- Податкова. Кафе на 1 поверсі. Зовсім некультурно, зате швидко і недорого. 20 грн.
- Рукавичка на Луганській. Є відділ з готовою продукцією, відгороджені столики де сісти. Але часто черги. Ну і шумно та незатишно. Середня ціна комплексу 15 грн.
- "Їдальня" на Початку Сихівського мосту коло Полярону. Істинно пролетарське місце. Їсти там я не ризикував але напевно дешевше за всі попередні варіанти.
- В центрі завжди їм в Пузатій Хаті бо ніц ліпшого не знаю. Комплекс 35 грн.
#1929
Попав в руки на ремонт ми Petzl MyoBelt XP. Про подібні тут вже писалосі. Кабель вже був переломаний і замінений. На цей раз електроніка згоріла раптово і безповоротно. Всі напівпровідники на платі цілі, пайки пропаяв, світлодіод цілий. Але не включаєсі і не подає жодних ознак життя. Тобто при ввімкненому живлення в жодній з точок схеми не видно хоча б якихось імпульсів. Означає лише одне - згоріла мікросхема-капля і відновленню не підлягає. :( Шкода.

Прийшлося робити з нього "китайський" ліхтарик, бо паяти свою нову плату було недоцільно і влом. Викинув геть їх плату, запаяв послідовно резистор на 10 Ом аби струм тік в середньому 50 мА, поставив механічний вимикач.

Враження. Конструкція ми не дуже сподобаласі. Найперше - обмежувач струму параметричний а не індуктивний. Стоїть кілька транзисторів з резисторами і їх динамічно вклчюає - виключає  мікруха. Краще ніж резистор послідовно, але не то. Тобто тепло від резисторів та транзисторів все рівно приємно зігріває руки замерзаючого туриста :) Жартую, нижчий коефіцієнт корисної дії. Дріт звичайний в поліхлорвініловій ізоляції, на морозі деревяніє, от і тріскає. І могли б туда дати 4 жили по 2 в паралель. На порядок надійніше на перелом і втрати в дроті менші. Радіатор для світлодіода є, але притискається самим же корпусом. Тобто в разі тривалої експлуатації - надлущеного покрученого корпусу надійного охолодження не буде.

Напаяно коряво, лак доволі крихкий і кнопоки не ізольовані. До речі, хто не знає - покриття лаком захищає від конденсату, бруду і пилюки тільки. Дрібна волога з повітря завжди проникає крізь пори, що утворюються при висиханні лаку і термічних циклах. Мікросхема- капля це найдешевший варіант. Вона сидить безпосередньо на платі, на кристал діють механічні деформації і звісно - волога. Бо компаунд і шклотекстоліт мають різні термічні коефіцієнти розширення і волога завжди проникатиме через цю щілину. Купа розсипухи на платі, яку слід було зробити на кристалі. Чохол для батарейок гнучкий і батарейки там сидять криво. Єдине шо добре - конструктив самого корпусу ліхтарика. Тут претензій нема. Хоча по контуру гумка для ущільнення не завадила б. В моєї тікки була :)

То ж я б цю модель відніс до не найкращих зразків ліхтарикобудування фірми Петцль. незначними зусиллями можна було б зробити значно надійніше.
#1930
Обговорення основної теми

Зачот! Які враження, як по навантаженню? Чому ночував в готелях, дощів же ш не було. Як техніка, не підводила?
#1931
Що ж, скажу чесно шо я за тебе переживав. Але в душі вірив шо все буде гуд :) Знаю як от прикро від комарів та ще й в жару. І особливо коли жалять в те ж місце по кілька разів. То ж я для себе давно зробив висновок що липень-серпень час для матрасних походів :) Але молодці що все пройшли, думаю досвіду здобули немалого, особливо психологічного. Це пригодиться полюбе. І правильно зробили шо не йшли через раідацію, ще ж дітей робити. :) Зачот!
#1932
ну і наостанок - вартує в форті побувати. Поки він зовсім не вклєк. Тема про форт тут
#1933
книжка наповнена цікавим матеріалом і читається легко.
#1934
Будучи в  Дубно придбав невелику брошуру про Форт тараканів. Книжок про Форт особливо ніде і нема та й призначена вона в основному для туристів. То ж сподіваюся викладення книжки на форумі на збут її друкованого видання особливо не вплине.
#1935
Місяць тому вийшла науково-популярна книжка "Леополтвіс". Видавництво Піраміда. Презентація де був присутній Рой, виступ на 12 каналі де був Ромчик. Може вони шось про це розкажуть - покажуть фото. Книжка містить в собі зібрання публіцистичних творів які мають стосунок до Полтви. Тобто це не наукова праця, не фотоальбом, не екскурсійний путівник. Просто вірші про Полтву, статті з газет які про неї писалися, різні доповіді і тому подібне. Але для домашньої колекції треба мати :)

Зразу хочу зазначити: хоча в Книжці і згадується моє прізвище, нікнейм і адреса цього форуму я до неї жодного прямого відношення не маю. Всі фото в книжці з відкритих джерел (цього форуму), перед друком мені її не показували. Тому на превеликий жаль книжка містить багато неточностей, яких легко можна було уникнути. Наприклад кілька з них:

- На сторінці 157 викладено 4 фото ніби з Полтви. Насправді з Полтви там тільки 1 - вхід на Проспекті Свободи. Решта три  - з лощини. :(
- На сторінці 149 показано фотку відкритого колектора кудою тече вода з Дріжджового заводу на Винниках. Це не колектор Полтви! Він в Полтву впадає після очисних споруд.
- Земляний Окоп часів війни на Кортумовій горі названо "наочно побачити Європейський вододіл"
- Ч\б карта Львова з підписом "Полтва позначена синім кольором"
- Фотки з коелктора йдуть без привязки, де саме і під якою частиною міста це знято

Сподіваюся нарід швидко розкупить цей тираж і скоро вийде "видання друге, виправлене і доповнене". Тицяємо тутка
#1936
Новини / Взлом Форуму
23.08.2011 14:27:56
Вчора форум не працював :( Нехороші люди (чи роботи) знайшли в ньому дзюрку і залили через неї свій код. Провайдер заблокував наш аккаунт аби не розсилати цю заразу по інтернету. Завдяки Інкогніто і Ромелю вдалося оперативно пофіксити це. Затримка, в основному, була повязана з тугістю техсаппорта провайдера.

Адміністрація форуму приносить свої вибачення всім, хто вчора так і не зміг вчора до нас потрапити.

Сам знаю як це бути без ранкової дози улюбленого сайту :( Нараз Інкогніто працює над аналізом логів аби залатати дзюру і не допустити подібного в майбутньому.

Паролі на сервері зберігаються в закодованому вигляді і навіть адміністратор не має до них прямого доступу. Тим не менше про всяк випадок, рекомендував би всім змінити свій пароль. Особливо в кого він збігається з паролем до пошти.

Чекатимемо від Інкогніто оновлень і пояснень на цю тему.
#1937
Був нещодавно в "Надслучанській Швейцарії." місце дуже красиве і з древньою історією. По старовині:

- Було там коло десяти городищ в зоні прямої видимості одне після одного. Казали шо не всі ще досліджені.
- Знаходять багато римських монет, показували статуетку 2 століття.
- Замок неодноразово штурмували козаки
- Навесні Случ виносить на берег закамянілі рештки деревини
- В глиняних карєрах знаходять зуби прісноводних акул. Показували цілі колекції
- В період ПСВ і ДСВ було багато розборок. В лісі є спалені польські і Українські села. Понад берегом було колись багато хуторів. Зараз залишилося значно менше.  
- До ДСВ на березі Случа було багато польських хуторів
- Екскурсовод розказував шо приїжджають і копають. Значить шось находять.

І просто 20км гарних місць для відпочинку. В селі Маринин є гостинна хата де ми реночували.

Замок


Богиня


Зуби прісноводних Акул


Станція


Село


Городище


Всі фото тут
#1938
No man no fuck. Знято в дубно в замку.

решта з Ботаніческого саду в Березному, на рівненщині. Дуже сподобалася назва сам шит :) і чай для куріння :)

#1939
Ось кілька фото прислав Унфогівен. Підозрюю тут церковників. Шось занадто багато вони наставили своїх будівель і атрибутики в тому місці. Напевно поставлять всередину образки, розпяття, на Паску будуть плащеницю ставити а на Різдво - вертеп. Місце якраз гуд для того.
#1940
Плани / Re: Луцьк - Львів
12.08.2011 10:45:53
Ні, якшо їхатимеш зі Львова на Бандерштадт чи навпаки. По дорозі з Дубно на Львів. Там є той форт, + можеш глянути Олеський, Пілгорецький, Золочівський. та до холєри там тих замків. :) Типу нічого тру-діггерського, але виглядають файно. Раз можна і зувидіти їх вживу.