Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - Golem

#321
Пропоную проїхатися в цю неділю в Броди. На Ракетні шахти. Вже підписалися Інкогніто,Рой і Експлорер з дівчиною. Хто бажає - може своїм ходом на маршрутці. Якшо б хто мав ше машину - було б взагалі супер.
#322
Новини / Дурний день
12.10.2009 19:32:20
Сподіваюся він нині вечером сі скінчиу. Бо тривав протягом цілого дня. І не тільки в мене а, таке враження, в усіх. Хостинг Експлорер-а працював з перебоями, померло дві дотичних до мене людини + десь там в англії якийсь співак. На роботі не працювали проекти з якими все було гуд ше в пятницю. І ожили за 10 хв до кінця робочого дня.

Якшо хтось має якісб подібні міркування - викалдуйте. Може від того воно швидше пройде.
#323
14 Жовтня - Офіційний день народження УПА. До УГА відношення мало. Але до ідеї покласти квіти і вшанувати память - має. Правда потрібно знайти відповідний обєкт ДСВ.
#324
Порпоную тут викладати описи місць, де можна походити з металошукачем.

Перше місце - село Сприня старосамбірського району. На горі ДІЛ В кінці листопада 1943 р. відбувся досить великий бій Української народної самооборони (УНС) із німцями, на хребті є впорядкована могила полеглих повстанців. Сміття нема. Неподалік відновлена криївка.

Друге місце - Хребет Чорногори - Кукула. Залишків колишніх окопів - тьма. Тут пройшли лінії фронтів обидвох воєн.

"
Біля стовпчика № 3 зійшли з говерлянської стежки вправо та попрямували в бік гори Велика Кознєска. Все ще старим кордоном. Через півгодини ходу біля знака з позначкою 3/8 знову залишили стежку та попростували вліво через ліс. Метрів через 200 в лісі розташований цвинтар австрійських солдатів, що загинули тут 30 серпня 1916-го року. В той час тут тривали запеклі бої між військами двох імперій — Росії та Австро-Угорщини. (О, ледь не забув: на маршруті по Чорногорі зможете бачити залишки окопів та бліндажів часів першої світової. Майже всюди).

Колись тут була галявина, а потім цвинтар заріс лісом. Напевно, тому і добре зберігся, що його не так легко знайти. На кам'яних стелах можна прочитати імена та прізвища загиблих: Густав Мюллер, Лео Томассен, Едуард Бревер, Фріц Клозе, Едуард Козьмицький... Всього з півсотні військових. Народилися вони в різні роки, в основному були молодими, а загинули одночасно. То була війна...
"(с)

Третій - перевал легіонів. Перевал Легіонів, довжина близько 7км, Зєднує долини потоку Рафайловець і потоку Плаєць. В жовтні 1914року на місці маловиразної стежки саперами Другої Бригади легіонів розширили і пубудували фактично дорогу. Дорога і перевал міг вже використовуватись колісною технікою. На будівництві дороги працювало близько 1000 робітників. Збудовано було близько 14 мостів загальною довжиною 227м. Значна частина дороги була викладена каменем, що видно і сьогодні, в верхній перевальній її частині. Також використовувались колоди, що клались поперек дороги. Дорога була побудована за 5 днів!!!

Дорога-перевал був побудований у військових цілях і мав стратегічне значення.
Тоді АвстроУгорщина разом з Німччиною воювала з Росією. Ця дорога була однією з артерій постачання східного фронту. Зброя, припаси, облаштування довозилась потягом до залізничної станції Усть Чорна. Далі кінною тяговою силою через Брустуру і цей перевал на східний фронт. Бої проходили недалеко від перевалу Зелене, Пасічне, Молотків. На перевалі у 1931р було встановлено хрест в честь тих подій. Хрест стоїть донині. (c)

ПС: В додатку фото цвинтаря зроблене Коржиком.
#325
Досить давно ношу ідею мати спеціалізовану кнайпу для себе і своїх однодумців. Умовно її назвемо "Діґґерською", бо не секрет шо в сучасній мові це слово означає всіх людей, які цікавляться будь-чим іншим крім пива і футболу :) Кнайпа повинна бути офррмлена повністю в автентично діггерсько - сталкерському стилі і розташовуватися обовязково на обєкті. Для цього треба заорендувати старе бомбосховище, просто Львіське підземелля, найкраще Лощину. Шоб було і надійно, і таємно, і автентично. І шоб кожний дослідник або людина, яка хоче себе ним відчути була як у своїй тарілці. Вхід у заклад повинен бути замаскований, наприклад виходити у вентиляційну шахту чи похилу будку тильною стороною до дороги і без освітлення. Ржаві залізні двері додадуть колориту. Хоча всередині все повинно бути зроблено чисто і культурно. На вивісці слід вказати точні ЖПС координати і висоту над рівнем моря, знимку з ГуглЕрз і область на карті, де вхід слід шукати. Тобто вхід доступний всім, але його пошук - вже настроїть клієнта на відповідну хвилю.

Деякі фічі кнайпи:
- Охорона чи офіціант на вході вдітий у міліцейську форму і замість "Добрий день" каже "Шо ви тут робите. Ваші документи. Ану пройдемо у відділок."
- В кнайпі стоять круглі столи зроблені з  листа шкла покладеного на стару бочку з написом "радіоактивно", крісла - фільтри повітря від бомбосховищ.
- В оформленні обовязково мають бути використані гермодвері, вентиляція через клапани надлишкового тиску (КИД), бажано демонтована з справжнього бомбіка
- В кожного на столику червона кнопка з написом "Пуск". Для виклику офіціанта.
- Біля входу в туалет повинен висіти протигаз. Бажаючі можуть заходити в ньому.
- В туалеті на дверях повинен бути напис "Не сри на Обєкті!". Світло час від часу пропадати, знизу чути писк щурів.
- Вода з умивальника і тунітаза має йти прозорим жолобом у формі колектора, жеби кожен видів свій вклад у Полтву.
- Можна приносити свою гречку і консерви. В меню пункт: Пальник і манашка з водою.
- Продукти можна лишати на полицях для інших відвідувачів.
- Окреме місце в кнайпі для написів на стінах фарбою.
- Чай подавати в термосах, горілку - в залізних стопках. Їжу - в кришках від манашки.
- Для бажаючих можна лишитися ночувати в наметі в кутку У спеціальній кімнаті. Думаю буде популярна фіча.
- Одна стіна з ямками і горбиками, шоб можна було поальпінізити
- Для бажаючих доступна хімза і протигази шоб пофотографуватися.
- Ломики, ліхтарики, каски, системи, шнурки, палки, рюказки і решта споряги як декорація
- Кнайпа як справжній обєкт відкритий цілодобово. Можна поселити якогось бездомного студіка шоб там жив, працював і наливав, бажаючих знайдеться
- Тренажер і вузький хід в стіні шоб лізти. Адже хороший діггер - тренований діггер
- На стінах фотки з обєктів, походів, куски звітів
- В меню всякі види похідних Канапок, гречок з консервами, напої, смажені ковбаски.
- Окремі місця з постеленим матрасом де сидітимуть новачки хто перший раз
- Повинна горіти пічка або грубка з дровами. там можна грітися, смажити самому собі ковбаски.
- Попри стіни і столики має бути наскладана стара цегла, залізо, паки з документацією, електричні ящики, фільтри від протигазів.
- Світла мінімум, при вході кожному видаються а при виході забираються циклопи. Контролюється точкою на руці.
- Страви з назвами "Сто грам для дезінфекції", Шаурма зі Щурятини, Ковбаса "Чорнобильська", спеції "Запах Полтви" і так далі.

Короче придумати антуражу можна багато. Питання де взяти приміщення за дрібні гроші шоб можна було то зробити самому або знайти спонсора. Як виробити дозволи(треба знайомих в МР) і хто тим буде займатися(постачання, слідкування, організація). Хоча проект думаю, був би досить таки успішним при наявності шарового приміщення. Низькі антикризові ціни і оригінальний задум. Сиділи б не тільки діггери і готи, а й купу іншого народу. Лощина якраз гуд - бо занйти нелегко в зоні дерев, купа місця, можна палити надворі вогонь, влаштовувати концерти просто неба нікому не мішаючи. Проста одностайна атмосфера, мінімум офіціозу.

Короче хто які ше має ідеї та пропозиції - викладайте. Мо раптом зайде сюда Юрко Назарук і шось таке нам зробить. Чи знайдеться спонсор.
#326
Від YserL
"
В когось під час останьої вилазки на Сірку зародилася ідея створити таку тему. Так що ділимося своїми секретами калорійних страв.

Виряд на табір 4 дня:
1.   Крупи:   гречка, рис –0,5 кг
2.   Вівсянка або макарони – 0,5 кг
3.   Пластівці
4.   Овочі
5.   Морква, буряк (1-2 штуки)
6.   Цибуля – 3 шт
7.   Часник
8.   Картопля - 1 кг
9.   Варення (по можливості)
10.   Згущик –1 банка
11.   Хліб – 2 бух.
12.   Приправи – сіль, перець
13.   Цукор – 0,3 кг
14.   Тушівка
15.   Рибна консерва – 4 штука
16.   По можливості – масло, смалець та інші жири.

Речовий виряд
1.   спальний мішок або два коци
2.   наплічник
3.   килимок
4.   "бойовий одяг" (найкраще – камуфляж)
5.   теплий одяг (светр і т.д.)
6.   головний убір
7.   шкарпетки (2 пари прості не синтетичні)
8.   черевики (найкраще – берци) + змінне взуття (кросівки і т.д.)
9.   штормівка або куртка
10.   дощовик
11.   речі особистої гігієни
12.   особиста аптечка
13.   рем. набір, сірники, сухий спирт
14.   миска, ложка, горнятко
15.   ніж
16.   канцтовари (ручка і зошит)
17.   компас
18.   ліхтарик
19.   шнур
20.   поліетилен (3 метри)

Груповий виряд

-   намети відповідно до кількості учасників
-   казани з розрахунку 2 літра на 3 особи
-   сокири з розрахунку 1 сокира на 5 осіб
-   саперська лопатка 1 на 5 особи
-   мотузка (d 10mm X 40 m) з розрахунку на 5 осіб

"
На найбільш поширений 2-ох денний похід:
Від Інкогніто:

"
1) Спальник;
 2) Килимок;
 3) Ліхтарі - 2 шт. + запасні батарейки;
 4) Документи;
 5) Репіленти від кровососущіх тварєй;
 6) накидка якась на писок (даби не кусали за нього ті кровосусущіє тварі коли дрихнути у спальнику);
 7) манішка, фляга (до-речі, якшо у кого є манішка - беріть, бо наскільки я знаю вона є тілько у мене та Golem'а, що явно замало на таку кумпанію);
  ложко, вилко, тарілко, склянко (у Golem'а тіки 4 стопарика у комплекті);
 9) запасний одяг, шкарпетки, рушник тощо - предмети гігієни тощо;
10) накидку від дощу;
11) хфотоапарат + back'up батарейки(акуми);

із хавки:

   Дуже мені сі сподобали такі півлітрові шкляні закрутки виробництва фірми "Леополіс" типу (рис, гречка, перловка, горох) + курка. Та й зрештою Golem та Zelja зацінили під Червоноградом. Ціна на базарі на Дністерській коло 7 грн. за банко, дуже демократично. Звісно, мяса там небагато. Тому на 2 банки беру одну банку "петуха у власному соці + мархевка + перець + лавровий лист" за 7,80 грн. 2 банки круп + 1 банка "петуха" розігріта у манішці накормит трьох голодних дослідників єдноразово як пити дати. А особливо, якщо до цього буде хліб та якийсь соус (гострий - негострий по бажанню трудящих). Також звісно  рибку пару банок на два дні - ІМХО найкраще "Аквамарин" БиКи у маслі (бо гарно заїдається із вищевказаною стравою у разі потреби). Також канапки та варені єйця на перший день на обід. Мона кавалок копченого сала чи кібаси, троха вогірків, цибулі & часнику. НЕ забувати про NaCl (сіль у народі, вічно забуваю її взяти)  

  При розрахунку кількості необхідної хавки насамперед думаю тре керуватись режимом харчування:

  1) субота, обід - канапки із хати, єйця тощо = швидко та якісно;
  2) субота, вечеря, матрац - хавка описана вище + ГСМ у кількості потрібній організму (по моїх спостереженнях +25% від того шо вважається за максимум --> шоб два рази не бігати. Особисто візьму 1 дм3 горівки + стілько ж пива - до магазину йой як далеко бігти);
  3) легкий перекус із будуна у неділю (доїдання всього незахаваного напередодні) + багато води;
  4) легкий обід у неділю;
"

Від мене:
"
Мій досвід(загальний для всіх походів):
- Переважно всі мають проблеми з зарядкою телефонів, батарейками фотоапаратів, відсутністю або надміром контактів в китайських ліхтариках. Тому прошу людей про це подбати завчасно.
- Ні в якому випадку не можна забувати ложку. Їстимете руками, бо позичити не буде в кого.
- На всіх повинна бути одна і більше сокира чи відповідний ніж
- Завжди незле мати рулон - другий туалетного паперу. Пригодиться сушити шкари(особливо зимоу), розпалювати вогонь, витирати руки і стіл.
- Завжди маю при собі дощовики. Крім затуляння дир в вікнах-дверях, настилки на стіл ще досить непогано захищають від дощу і вітру.
- Шнурок. Хоча б в когось одного мусить бути.
- Штопор якшо плануються дівчата. Знаєте як то буває, "червоне то любов, а біле то міцне..."

Ну і зрештою, брати з собою слід не все те, що може пригодитися. А то, без чого не зможеш обійтися. Йдучи особливо в Гори памятайте, шо все це прийдеться волокти на горбі
"

На рахунок їжі. Завжди і всім раджу поїсти перед походом, будь то 3 ночі чи 7 ранку. Навіть якшо ваш шлунок не привик - треба насилу. Воно си там полежить до часу і потім перетравиться, давши потрібну енергію. Перевірено тисячу разів. Хто не їв зранку - йтиме в хвості аж до привалу.

На обід переважно нема часу шось готувати - тому канапки і чай саме в раз. На вечір - гречка, рис, макарони. Консерви рибні, тушене мясо. Смажені ковбаски як делікатес. Шоколодки, печеня, вафлі - до чаю. На 2 дні вистачить з головою. та й зрештою - вмирають від сприги а не голоду, так шо особливо переживати нема за шо.

Шо було з тим, хто ранком жер мівіну, ігнорував Голема з його гречкою, і відмахувався шо му так добре - можна побачити тут Тоді, до речі, зі значним відривом на вершину піднялися саме добрепопоївші Хуліганка і я
#328
Хто шо знає про калійний комбінат в Калуші? По розмірам він повинен був бути не меншим ніж в Стебнику. Чи є туда доступ, мо хто які фото має. був би дуже вдячний, так як в листопаді поїду туда в Горрри, то мо б заскочиу.
#329
С-200 - ракета для ураження повітряних цілей на відстані до 200 км. Це саме вона збила літак сусідньої нам країни з недружніми нам громадянами на борту. :)

А ось і всі точки їх розташування C-200:) Коло нас є дві під Борщевим і Камянкою-Бузькою. Це напевно їх малося на увазі в цій темі.
#330
Увага Конкурс. Гра в Пейнтбол на шару!!! Для цього потрібно подати найкраще місце для пейнтболу тут Бажаю Успіхів!
#331
Досить давно відвідую Сайт Релікфайндера Дуже цікавий тематичний ресурс по фортифікації, краєзнавству, тематичних матеріалах.

Наприклад архівні воєнні фото Львова ДСВ Так шо рекомендую!
#332
Відсканував досить цікаву плівку по створенню та обладнанню бомбосховищ. Цікава з двох сторін. Перша - для людей стурбованих "А шо робити якщо війна", давайте копати своє бомбосховище. Друге - для дослідників, які шукають входи в бомбосховища, досліджують та аналізують їх. Бо розказує по яким критеріям вони будувалися.

Зіскановано з Оригіналу. Оригінал знаходиться в мене.

















































#333
Досить часто у відповідь треба вставити лінк, наприклад на фотоальбом чи тему в планах. Дехто робить так http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,576.20.html чи так http://picasaweb.google.ru/ryshtun/HBynPE#5383595201965619730 шо не є добре. Бо забиває відповідь нікому непотрібними символами, та й треба той лінк копіювати, потім кудась вставляти.

Натомість правильно є Сірка чи Фото Сірки Такі лінки виглядають охайніше, зручно клямцаються і краще індекуються пошуковими системами.

А робиться все дуже просто.

1) Пишемо:
[urЛ=]

2) Після знаку "дорівнює" вставляємо лінк. Маємо
[urЛ=http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,576.20.html]

3) Пишемо текст, шо відображатиметься замість лінку
[urЛ=http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,576.20.html]Сірка

4) Додаємо в кінці після тексту
[/urЛ]

маємо:

Сірка

Всюди замість кириличної букви "Л" слід мати на увазі відповідну англійську букву "l" Просто так зроблено шоб форум не матюкався на незакриті теги :)
#334
Відсьогодні на форумі зявилася ще одна людина, що слідкуватиме за порядком. Це Інкогніто. Зі зростанням активності форуму значно збільшився обєм роботи по його модеруванню. Багато нових людей, які ше не привикли до нашого порядку і за ними потрібно совати - правити - видаляти :) Багато хто ліниться користуватися тегами і ліпить лінки напряму, неправильно вставляє картинки, і т.д.

Модерування річ відповідальна, тож попрошу з розумінням віднестися до нашої нелегкої роботи і, по можливості, не збільшувати її кількість. А також не ображатися на дії адміністрації(правильні чи неправильні).
#335


По дорозі у Львів заїжджаємо в Пятничанську вежу. Вона в хорошому стані, непогано відреставрована. За 3 грн з чоловіка нас пускають всередину, всюди проводять і розказують. ВИявляється від вежі йшов підземний хід в сусідній ліс, це десь кілометр.

Коли вежу реставрували в 80-их роках все це засипали бо було в аварійному стані. Але сам факт, половину тунелю можна було ще тоді пройти. Нам навіть показали вхід у нього з підвалу вежі. Також розказали шо на подвірї десь в колодязі закопані скарби вежі, але поки шо їх ніхто не найшов, напевно тому шо глибоко.

Розказували що під час реставрації нарили були купу речей, починаючи від мечів часів Київської урсі і закінчуючи козаччиною. Але все в радіусі кілометра рахується історичним заповідником і тепер, на жаль, копати там заборонено.
#336
Останнім часом сильно збільшивсі обєм робіт по модеруванню форуму. З одної сторони це повязане із значним збільшенням активності учасників, з чого я страшно сі тішу. А з іншої: користувачі часто відповідають не в тій  темі, перетворюючи звіт в обговорення якоїсь іншої проблеми. Чи створюють теми з назвами, шо не розкривають її суть.Через це потім дуже важко буде знайти потрібну інформацію на форумі.

Тому попрошу всіх звернути увагу на наступні пункти:
- Створюючи тему проаналізуйте в якому розділі вона має бути. Плани - в Планах, а не Інженерних спорудах. А бомбік в Бомбосховищах, а не у Всяке-Різне. Не знаєте - спитайтеся адміністрацію в ПП.
- Створюючи тему в звітах проаналізуйте чи це дійсно звіт, а не просто перелік фото. ЧИ містить він детальний опис обєкту, карту його знаходження, інформацію про нього. Сумніваєтеся - краще створити в загальній темі. А потім я перенесу.
- Завжди давайте точну назву теми. Наприклад замість "На ці вихідні" слід писати "Вилазка в Лощину на 21.01.09". Це значно полегшить пошук теми в майбутньому.

Додаючи відповідь подумайте:
- Чи стосується вона теми
- Якшо описаний матеріал цікавий і Ви плануєте туда полізти, створіть відповідну тему в Планах
- Повідомлення яке містить тільки "+" під звітом не несе жодного інтелектуального навантаження, а тільки додає довжини сторінці. Плюс можна поставити і тихо :)

Дякую за розуміння.

ПС: Далі буде по мірі виникнення нових... :)
#337


"Група" SUB CREW - відомі своїми недоречними написами. Аналогічні є в Бомбіку на Чорновола Мені шкода, дехто може подумати шо наш форум має до цього неподобства якесь відношення. Маю банку фарби. Чорної. Хто туда йтиме - з задоволенням позичу шоб замалював цю ганьбу.

За це Stigmato & Ji-may, учасники групи, мають пожиттєвий бан. cdromchyk під підозрою.

Ji-may - Ігор Мартович ICQ 387775083 e-mail: mailpoint@list.ru Профіль Користувача
Stigmato Артур Смірнов ICQ 560633723 e-mail: Stigmato@meta.ua 1988р

Обоє є в контакті.

Народ, давайте жити дружно по відношенню одне до одного і навколишніх обєктів!

Якшо хтось має якісь виходи на цих людей - поговоріть з ними і поясніть шо так не робиться. Вже як паплюжите обєкти - то принаймні своїм іменем. Експлорерівці такою фігнею не страдають.

ПС. Фото Ромчика
#338


Якось жартома знайомі питали, чи зможу я у Львові всюди пройти під землею. Тоді я вагався з відповіддю. Зараз же ж знаю - так, тяжко, по слизькому схилу, але зможу. Цю впевненість мені дала ділянка Городоцька - Стефаника. Місце, віднайдення якого було давно очікуване і необхідне, місце, що заставляло битися частіше серця при одній згадці про нього. Дивно, але два колектори йдуть поруч на відстані якихось 200м (Шевченка ПОлтва і Стефаника) а зливаються аж біля Готелю Львів. Дається взнаки історична спадщина та природні русла струмків.





Вхід, як завжди, знаходився на найбільш видному, а отже і недосліджуваному місці: а саме на куті Університетської та Листопадового чину навпроти зупинки Маршруток. Віднайшов його YserL та Inkognito за шо свій зачот вже отримали. Нетяжкий люк, охайні сходи вниз. Попадаємо в досить просторий яйцеподібний тунель, широкі бортики дозволяють спокійно вдіти хімзу. Дехто, на превеликий жаль, її не має. Інші лінуються вдівати, про шо потім пошкодують :)





Йдемо спочатку проти течії, в сторону бібліотеки Стефаника. Спочатку здибаємо півметрову притоку зі сторони крушельницької, потім доходимо до досить потужного та шумного зливу з Дорошенка. Шо це саме то місце ми дізналися, піднявшись догори до Люка і зазирнувши у Дзюрку: перед нами був світлофор а над головою проносилися днища автівок. Досить цікаві відчуття.





Далі тунель троха опускається, стає овальний та зникають бортики. Але йти можна на увесь зріст. Доходимо до перехрестя з вулицею КОперника. Згори ллється небагато, але дуже красиво. Старовинна бруківка в білій плісняві, краплі води в усі сторони, спеціальна ніша для сильного потоку. Тут основна маса людей лишається чекати поки Фенріз та Чугайстур (найнижчі) підуть далі в сторону бібліотеки. Колектор низький, високим дуже незручно. Проте і вони швидко вертаються. За їх словами дійшли до стоку 3 тонких труб на стику трьох вулиць . І все. Далі ходу нема.





Тепер я знаю, що місток біля вулиць Каліча Гора та Глібовича не просто так - зі схилу витікав струмок і тік в сторону Городоцької. Ми ж вертаємся назад і прямуємо за течією в надії побачити щось грандіозне і нове. І це сталося! Злив Городоцької та Лепкого - надзвичайно красивий та незвичайний. Стрімка течія, бруківкове дно і повна відсутність бортиків роблять його неприступно-загадковим і чарівним. Проте майстерність екслорерівців не знає меж, тож ми прямуємо далі, в сторону центру міста. Тунель носить форму правильного склепіння, неглибокий, але досить швидкий. Завертає біля Сізо. Впирається в Полтву біля водопаду. Нічого вирізнябельного.



Вертаючись назад фоткаємся коло написів 1964 року, зроблених людьми, що штукатурили цей тунель. Честь і хвала цим роботягам, адже штукатурка і досі ніде не повідвалювалася!



Всі фото на Пікасі тут
#339
Всі знають що улюбленим пивом злого адміністратора Голема є - Микулинецьке в усіх його проявах. Але тільки найближчі друзі знали про його другу любов - пиво Опілля. Справа в тому, шо до останнього часу його можна було знайти тільки в Тернополі і окрузі, відповідно у Львові я ним куштував дуже рідко. Або коли був там, або коли Любко го привозиу. Схожа ситуація була і з Микулинецьким, але останніх 3 роки вони значно збільшили потужності і їх пиво появилося і в нас.

Нині знайшов Опілля в Львівських магазинах.



У Львові в магазині "Файна пялшка" (вул. Коперніка) в продажу є в скляних пляшках Корифей, Фірмове та Класичне про які йшла мова вище та новинка від Опілля Корифей нефільтроване в ПЕТ 1.5 літра (термін зберігання 10 діб, пиво нефільтроване, але освітлене)! В магазині сказали, що в продажу з'явилося близько місяця тому. Також бачив у Сільпо біля Пізденного.

А ось і фан клуб пива Опілля, досить оригінальний ;)
#340
Вітаємо Олега з ДН, бажаю побільше яскарвих вражень, наснаги і задоволення від життя! Дякуємо йому за допомогу в Розвитку Експлореру і цікаві ідеї! Так тримати!