Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Indigo

#81
Невеличкий штаб ЦО на Науковій
Ніби й непримітний звіт, з-поміж решти які стильно і стисло робить Soulstrorm, але тут мені сподобались деякі деталі, яких я раніше не зауважував у інших звітах з бомбарів (хоча вони може й там є, але моя неуважність...): це колби з отруйними речованим і антидотами.
#82
Як пройшла зустріч? Вони ше приїдуть, до себе запрошували???
#83
У мене буде 2/3 сухпайка ЗСУ (гост 2016, виготовл у 2017).
#84
Нарешті по-людськи випав сніг! І через це більше хочеться повторити такий сніданок. Тому 25 грудня я наразі +.
Оскільки наразі остаточно не визначили на якій горі будемо (Баба Род чи Кортумова), то я обома руками з Кортумівку. Банально через те, шо до її підніжжя легше дістатись гром. транспортом (трамвай 7 і маршрутка 50).
#85
Відеозйомка з аеростату
Ще коли над містом не літали дрони, а китайські небесні ліхтарики літали, але не знімали, літальний апарат (дирижаБЛЯ) Е-1 зробив успішну зйомку площі перед головним корпусом ЛНУ.

Покинута частина військової розвідки (с.Передільниця)
Об"єкт цікавий своєю історією: після ПСВ біля села побудували інтернат для дітей-байстрюків та бродяг. А за совка це стало невеличким військовим містечком. Зараз воно занепадає. Про село, а тим паче про цю ВЧ в неті є дуже мало є інфи, а у нас - ексклюзивні фотки.

Будинок відпочинку львівського облвиконкому
ДУЖЕ якісний звіт! Electri4king описав об"єкт у Яворівському р-ні, що має свою цікаву і водночас безгосподарну історію. Серед львівських політиків та деяких журналістів то місце відоме як "Дача Добрика": відпочинковий комплекс, що у заповіднику вже не один рік занепадає. І у звіті це гарно проілюстровано і навіть є заклик автора: "Надіюсь цю тему прочитають впливові люди і постараються прийняти хоть якісь заходи по збереженню цього комплексу, тому що вже стільки бажаючих було реалізувати там дійсно чудові проекти, але будівля в руках якоїсь шишки і попросту пропадає й розкрадається. Жаль." Є якісні фотки, відео, відчувається шо автор брав інфу з інших джерел, тому не дивно шо про звіт є дуже позитивні відгуки адмінів та дописувачів форуму.
#86
Персонаж з Хрестового походу 2011 року. Того ж походу, під час якого виявили у Полтві жабу.

#87
Цитата: Golem від 14.12.2018 16:05:01
Ну і за терміном давності, може написати де це було? Чи не варто
Не варто, - з міркувань безпеки, шоб всяка школота не зайшла у місце інсталу. Нам невідомо чи від часу тої вилазки його зробили недоступним.
#88
Кіно про Explorer
Є чимало людей, які цікавляться онлайн-життям форуму, реальною діяльністю дописувачів, - деколи така цікавість переноситься на сторінки журналів чи газет. Але відеокліп - це шось цікавіше. В темі процес творення відео записаний від ідеї до реалізації.

Астрономічна обсерваторія ЛНУ ім. Івана Франка
От спитайте 10 львів'ян де у центрі міста є обсерваторія, - може один скаже приблизно, - та й то він виявиться випускником фізичного ф-ту. У 2012 році Друся пофоткав там інтер"єри, механіку та меблі, зачот!
#89
Цитата: ІНТРОВЕРТ 997 від 02.12.2018 16:56:33
Цитата: Нелегал від 01.12.2018 21:41:32
З перших фоток я припустив, що то пофоткана будівля жіночої консультації на Олени Степанівни, 31. Але як дійшов до кінця, усміхнувся, - гарний поворот :)
Денних неврологічних стаціонаріїв певно небагато.
Фотка зі стаціонаром делеко не перша, а я писав про перші фотки, серед яких є одна присвячена народженню дитини 30.10.91, і це цілком відповідає мому припущенню про жін. консультацію.
#90
Львівський мехсклозавод
Його вже нема, але ця тема прекрсано показує яким він був, ше до чутків про які згадував Інкогніто у 2009 році (що стали реальністю зараз).
В темі є фотки якогось мерчу кінця 90их, коли взавод ще працював і суперфотки зйомок фільму "Гітлер капут" на руїнах об"єкта (признаюсь, шо я не знав про нього як локацію зйомок того кіногавна, але факт цікавий і у нас зафіксований у темі).
Як на мене, то у майбутній книзі варто робити окремий розділ присвячений об"єктам, яких нема, але на форумі збереглись про них звіти/теми: це Спартак, це Полярон, це Львівприлад...

Французькі військовополонені
Давня тема, написана різними користувачами, тому її стиль дещо незвичний,але ФАКТАЖ викладений у ній направду вражаючий. Читаючи її я дізнався про смерть на будівництві готелю Цитадель, а фотки додані про це лише додають темі гостроти.
ЛІРИЧНИЙ ВІДСТУП: я особисто переконаний, що Цитадель, як місце смерті вел. к-ті людей і зараз має якусь таку негативну енергетику, там і зараз через нещасні випадки гинуть люди. принаймні я знаю про два такі випадки, перший - це оті троє бідвельників а другий був у 2013 році: гуляв на Цитаделі бас-гітарист Д.Уфімцев, впав, - травми. Наступного дня у лікарні його не стало.

Коп на Лесі
Коли можна нормально пофоткати древні каналізації міста, як не під час ремонту сучасних? Максіс і Драйвер скористались нагодою.

Єврейський підвальчк
Звіт схожий до попереднього: є нагода залізти у відкрите комунальниками підземелля, і Санека,Декстер та інші там в результаті розкопок найшли чимало дрібничок з побуту якоїсь родини. Знайденам артефактам багато років, а тим хто знайшов - купа плюсів і голосів.

Самбірське підземелля
Коли на форум пише звіт хтось із райцентру, - це варто підтримати, тим більше якшо це дівчина.

Авіаремонтний завод
Нагода походити по такому об"єкту виникає нечасто. Стінгер нею скористався і маємо чудові знимки. Однак то не єдина тема про авіацію ві Львові. Той же Стінгер зробив іншу, досить кльову тему Місце зйомки літаків на Скнилові

Полтва: сморід чи натхнення?
Саме з такою назвою у місті була конференції в 2011 році. Лесик відвідав ту веселу зустріч натхненних громадян і прозвітував для нас. Зрозуміло шо ідея відновити Полтву є неоднозначною, тому її справедливо внесено у розділ "Проблеми Львова". Хоч про ідею вже забули, але чисто для історії можна її перенести і на сторінки книги.
#91
Я у середині листопада проїжджав там. Вже забудували. там буде новий спорткомплекс, - велика масивна нова махіна. Вже можна побачити її розміри, до квітки будівництва вже дійшли
#92
З перших фоток я припустив, що то пофоткана будівля жіночої консультації на Олени Степанівни, 31. Але як дійшов до кінця, усміхнувся, - гарний поворот :)
#93
У мене вже завершився час, коли я можу редагувати попередній допис, тому я зробив ще один. У нього також додаю звіти, що варті виставити на конкурс.

Залишки торфобрикетного заводу в Рясному
Я просто не уявляю конкурсу звітів без робіт Сталкера! Мені важко визначитись який з його звітів кращий, тому обрав цей. Чому? По-перше це слово "залишки": невідомо що з тим заводиком буде завтра, а так від нього лишається УНІКАЛЬНИЙ звіт. По-друге для звіту Сталкер подався у ту глушину. по-третє більше ніхто ніяких фото, коментів не додав до звіту, і до обговорення також не дуже долучались. по-четверте: у звіті є не тіки фотки актуальні авторські, а й архівні (90их років), цитування документа, скріни з вікімапії, шматок радянської мапи.

Покинута ВЧ (Брюховичі)
Раз пішла тема околиць Рясного, згадалось мені те, шо є направду великим КОЛЕКТИВНИМ звітом. Об"єкт є по-своєму цікавим і привернув увагу різних наших дописувачів. а хтось навіть спеціально зарегвся на форумі аби прокоментувати тему і обіцяв свої фотки викласти...
Але час минає, з тої ВЧ вивозять боєприпаси,ділять її територію аби побудувати котеджне містечко і з неї тут хз шо лишиться. А фотки і коменти про неї будуть джерелом інфи про історію військової частини А-3870.

ЧП на ПЗК
Емоційно важкий звіт. Фоток дуже й нема, - більше відео, але... Він присвячений проблемі Львова (та навіть й країни), через яку сталась трагедія. "Спілка дігерів" показала шо може лізти під землю не тіки просто для звіту/розваги, а й для допомоги. Це є у звіті.

Метеорологічна станція в Оброшино
Виявляється, серед «трушних» об'єктів Оброшино є об'єкт що був не описаний на форумі - Метеорологічна станція. А Блондинка в кедах поїхала ровером і описала.

Далі буде...

Ще одне звернення: пригадуйте і пропонуйте сюди звіти!


#94
Спробую замутити перфоменс на вершині  8) 8) ::) ;D ;D
#95
У листопаді 2018 р. розпочався новий проект ЄС «Комплексна оцінка безпеки майданчиків з поводження з радіоактивними відходами, які експлуатує ДК УкрДО Радон, і проектування заходів з реабілітації проблемних сховищ» з бюджетом у 1,4 млн. € у рамках фінансованого ЄС Інструменту співробітництва у сфері ядерної безпеки. Про це повідомили в представництві Європейського Союзу в Україні.
Він сприятиме підвищенню безпеки та подальшій реабілітації сховищ радіоактивних відходів, розташованих поблизу міст Києва, Харкова, Дніпра, Львовай Одеси. Під час проекту буде здійснено переоцінку безпеки старих сховищ радіоактивних відходів, розроблено технічні рішення для реабілітації найбільш проблематичних із них.

Стартова нарада цього 3-річного проекту відбулася вчора за участі Європейської Комісії, Державного агентства з управління зоною відчуження, Державної інспекції ядерного регулювання України, Державної корпорації «Радон» та інших зацікавлених сторін.

«ЄС продовжує підтримувати Україну в розширенні інфраструктури поводження з радіоактивними відходами відповідно до найкращої міжнародної практики і з метою забезпечити безпеку й радіологічний захист населення України та навколишнього середовища», - зазначив на стартовій нараді Ульф Розенґард, керівник проекту ЄС.

«Радянські сховища радіоактивних відходів створювались поблизу густонаселених територій, що неприйнятно згідно сьогоднішніх стандартів безпеки. Цей проект кладе практичний початок роботам з проектування процесу реабілітації таких сховищ і переміщення відходів до Чорнобильської зони відчуження для безпечного захоронення», - сказав Олег Насвіт, перший заступник Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Бенефіціаром проекту є Державне агентство України з управління зоною відчуження, кінцевим користувачем – Державна корпорація «Радон». Проект виконує німецько-український консорціум, який очолює Brenk Systemplanung GmbH і до якого входять Plejades GmbH, Корпорація ТОВ Укратомприлад і DMT GmbH & Co.

Довідково:

Державні міжрегіональні спецкомбінати Корпорації «Радон» відповідають за збирання, обробку та зберігання радіоактивних відходів, не пов'язаних з ядерним циклом. Ці об'єкти розташовані поблизу найбільших міст України – Києва, Харкова, Дніпра, Львова та Одеси. Вони були спроектовані за радянських часів. Відповідно до рішення уряду, ці майданчики підлягають реабілітації, а радіоактивні відходи повинні бути вивезені з них до Чорнобильської зони відчуження і розміщені в спеціально спроектованих сховищах для безпечного захоронення.

Після Чорнобильської аварії ЄС розпочав програму з ядерної безпеки – спочатку в рамках фінансового інструменту Технічна допомога країнам Співдружності Незалежних Держав (ТАСІС), на зміну якому 2007 р. прийшов Інструмент співробітництва у сфері ядерної безпеки. Внесок Європейського Союзу в ядерну безпеку України, наданий через ці два інструменти, перевищив 950 млн. €.

Вартість прямої підтримки, наданої українській ядерній експлуатуючій організації ДП НАЕК «Енергоатом» та Державній інспекції ядерного регулювання України через програму 2+2 наближається до 300 млн. €. Крім того, вклад у довгострокове безпечне поводження з радіоактивними відходами, що утворились у результаті Чорнобильської аварії, відходами зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції та в довгострокове зберігання й захоронення радіоактивних відходів діючих енергоблоків України перевищує 600 млн. €.

Джерело
#96
Дозволю собі дати в цю тему якісь направду класні звіти, написані НЕ адміністраторами і не мною.

Євреї в Полтві, дослідження на місцевості

Сильно! Поєднано і роботу з джерелами, і вишукування об"єктів на вулицях і під ними: детально, ретельно, достовірно, ВАЖЛИВО.

Центр космічного зв'язку
тема доповнена різними коментами, але тут є дуже цікаві фотки антен зблизька Електрічкінга і Алекса-Л.

Цвинтарі Львова
Тема на перший погляд нудна, але В НАС вона сповнена інфи про маловідомі, зниклі кладовища/поховання.
Цікаві фотки від Anhorda. Але як на мене, то важливою деталлю тої теми є те, що White Love  писала курсову саме по зниклих некрополях Львова. І в списку джерел у гордій самотності онлайн-ресурсів Еxplorer.lviv.ua!

Як на Гуцульщині вугілля добували
Xaolas i Magnowski наповнили цю тему суперовими фотками, текстовим звітом, професійними поясненнями, схемами.

Кременець, замок, штольня
Driver і Ко поїхали у замок, - пофоткали його, панорами міста і штольні у лісі біля Кременця.

Сховище тролейбусне
Soulstorm про один з бомібків, де у 2015 р. були нові електрощитки, лавочки і...унітази

"Поворот не туди", або Як я вперше на товарняках до Києва добирався
Segfault якісно і стильно написав про трейнхоп. Vasi4 йому був за штурмана

Далі буде...

#97
я +.
Добре шо вибрали п"ятницю.
#98
Цього місяця мав нагоду сфоткати ше один такий мостик і натрапив на одну раритетну знимку з об"єктом шо тут вже описаний.
Власне це все підштовхнуло мене трохи оновити колекцію цих мостів.
Вулиця Костюшка, 14. Там у 2008 стався вибух, - і це знимка з архіву прес-служби рятувальників Львівщини. На першому плані - їхній шеф (кілька днів тому відійшов у інший світ). Як бачимо, поручні верхнього моста хвилею погнуло, але сам він витримав.


Це один з двориків десь між площею Ринок і проспектом Свободи. Мушу анонімізувати адресу. Але тут бачимо як різні сусіди мостів розпорядились ними: на другому поверсі міст є "полицею" для кондюків. На третьому - основою "тунелю" (цікаво чи ходить хтось ним?). На четвертому - не видно, але бачимо він там є.
2ий поверх

третій і четвертий
#99
Плани / Re: Бережани, 11.11
09.11.2018 00:24:21
я +
але 50 на 50. ближче до неділі чіткіше знатиму. якшо буде більше охочих, ніж місць, готовий уступити.
#100
Golem трохи поспішив зі своєю легендою. Адже у цій легенді є ДОЛЯ ПРАВДИ.  :o :o :o Я про злочин.

Ліричний вступ:
весною мені стало відомо про знесення вілли за цією адресою, і подальше будівництво тут житла (котеджів) фірмою Карпатбуд.

Коли я у квітні зробив новину про те шо міськрада дала добро карпатбуду на будівництво тут житла, став шукати куди б то поширити таку звістку. У Фб я натрапив на краєзнавчу сторінку присвячену Збоїщам, - там був допис про САМЕ ЦЮ віллу, і там йшлося про те шо її кілька років тому залишили господарі та й виїхали далеко (по ходу навіть за кордон). І сьогодні я вирішив знайти ту сторінку, той допис, - там були гарні фотки споруди, може й навіть зсередини і здається там ше якась інфа про неї була. На жаль я у Фб тої сторінки не знайшов (пробував різні пошукові запити, дуже старанно), тому взявся гуглити.


І зовсім випадково я натрапив на ДОКУМЕНТ (Ухвалу СУДУ), в якій написано, що СУД ПРОСИТЬ у власника будівлі - фірми Карпатбуд надати доступ до неї на проведення слідчого експерименту, адеж торік восени (УВАГА!!!) тут сталося вбивство!!! Власне попередні коменти дуже узагальнено подіють ту подію, а в мене є деталі, навіть інфа про знаряддя того п"яного злочину.

Отож зацитую уривки ухвали Шевченківського районного суду Львова №69985836 від 3 листопада 2017 року:
Досудовим розслідуванням встановлено, що 13.10.2017 близько 17:40 годин, ОСОБА_3, перебуваючи у приміщенні будинку №122 (ос.) по вул. Розточчя у м. Львові, знаходячись у стані алкогольного спяніння, маючи умисел на протиправне заподіяння смерті іншій людині, на ґрунті особистих неприязних відносин, деревяним брусом нанесла множинні удари в ділянку голови ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, внаслідок чого останній помер. 14.10.2017 слідчим СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_5 за погодженням із прокурором Львівської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_6 встановивши наявність достатніх доказів для підозри у вчиненні кримінального правопорушення, відповідно до ст.ст. 42, 276, 277, 278, КПК України, ОСОБА_3 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України.
В ході досудового розслідування виникла необхідність проведення слідчого експерименту у приміщенні та на території будинку №122 (ос.) по вул. Розточчя у м. Львові з метою перевірки і уточнення відомостей, які мають значення для встановлення обставин кримінального правопорушення шляхом відтворення дій, обстановки, обставин події, які відбувались 13.10 2017 за вказаною адресою.

Відтак суд ухвалив клопотання задовольнити. Надати дозвіл на проведення огляду для проведення слідчого експерименту в приміщенні та на території будинку №122 (ос.) по вул. Розточчя у м. Львові, який на праві приватної власності належить Корпорації Будівельних підприємств «КАРПАТБУД», код ЄРДПОУ: 30477237 з метою перевірки і уточнення відомостей, які мають значення для встановлення обставин кримінального правопорушення шляхом відтворення дій, обстановки, обставин події. Ухвала оскарженню не підлягала.

Тобто фірма будуватиме житло вже знаючи шо там таке сталось :(. А могли б просто зробити нормальну охорону і це, ймовірно, запобігло б трагедії за цією адресою.

Отака фігня, малята!! І це напередодні хеловіну (день не відзначаю, але справедливості ради додам цю деталь). Тому полегше з легендами (буууу!) ::) :-\
На задньому фоні звучить давнозабутий музон кіша про старий особняк