Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - Arthur.Y

#1
Привіт форумчанам, можливо це і офтоп, але думаю вас може зацікавити. Мене звати Артур, зараз тимчасово живу в Берліні і нещодавно побував на закинутій американській шпигунській радіолокаційній станції в околицях Берліну. Я веду блог про подорожі Німеччиною та місця у Берліні, викладаю деякі фото з місця, опис англійською є у блозі - http://travels-in-germany.blogspot.de/2014/10/where-to-go-in-berlin-teuflberg-hill.html якщо вас зацікавить.

Трохи про саму локацію - під час холодної війни, коли Берлін був поділений між Заходом та Сходом, на штучно спорудженому з уламків міста рід час війни пагорбі Teuflberg (що в перекладі "гора диявола") була побудована 1961 року дана база. Даний об'єкт був збудований Національною Агенцією США з питань безпеки і застосовувалась для прослуховування радянських частот та частот інших країн Варшавського пакту. Після падіння Берлінської стіни все устаткування прибрали і вона була зачинена, зараз приватна компанія викупила місце і проводить туди екскурсії.
Також посилання на статтю у Вікіпедії - http://en.wikipedia.org/wiki/Teufelsberg. Українською на жаль немає