Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Lesyk

#1
Попередньо +1, якщо будуть ок дати
#2
Ось імхо чемпіон по освітленності в невеликій дистанції від Львова

#3
Цитата: Drusja від 04.07.2019 15:46:07
Це пояснює так звана «Теорія розбитих вікон» або на Вікі


Ніт, вікна цього не пояснюють. Логіка вікон - хтось один кинув фляшку, інший кине фляшку слідом.

На скільки я зрозумів Johnnyєвий допис, то він говорить про те, якого буя на покинутих об'єктах можна зустріти побутове сміття, котре явно треба було тащити туди.
Іноді це просто пояснюється - наприклад будівельне сміття дорого утилізовувати і його овердофіга, тому простіше паро камазафаків висипати на території чогось кинути.
А іноді - це якраз джерело майбутнього наукового дослідження містера Johna  ;D ;D ;D
#5
Цитата: Prometey від 28.05.2019 10:42:46
Лесик, з відки ти взяв число 20 м/с, чистої води? Два відра води? Дивне число? Там з потічків більше.

Я ж розжовано написав в свому першому повідомлення:
Цитувати~20л/секунда (два відра чистої води проходить крізь останню точку колектора перед самими очисними за 1 секунду - мушу розшифрувати, ібо автор подібної теми явно не інженер)

Та сходи ти нарешті в Полтву, подивись на кількість води в колекторі і усвідом те, що 90-95% води - не струмкова вода.

Ось скільки води під проспектом Свободи у хорошу погоду:

#6
Цитата: Prometey від 27.05.2019 18:29:33
http://texty.org.ua/pg/article/newsmaker/read/36349/  так, стосовно грошей погоджуюсь, там де вигідно-вони завжди є, перший аргумент екологія.


Уффф, бро, ти ніц не поЙнєв з того шо я запостив.

Відкривати русло - ок, але лише коли це оправдано. Чиста вода береться з 2-ох потоків - Вулька з району басейну "Медик" і хз чого з території Католицького на Сихові (або навпаки, можу плутати).

Стуса перекопати і розділити грунтові і каналізацію тобі ніхто не дасть - свіжа вулиця. Сахарова/Вітовського ше не длубані, мб наступного року.

Що далі? Копати Шота Раздавілі, проспект Шевченка, проспект Свободи (щоб мати сепаровану воду - грунтову і каналізацію)? Анріал. Сотні дєнєг. Інфраструктура потребує більше інвестицій, ніж мастурбація біля струмка (НУ НЕМА ТАМ ЧИСТОЇ ВОДИ НА РІЧКУ, УСВІДОМ ЦЕ).

Напиши Golem-у, він тебе прогуляє Полтвою вздовж і впоперек, мо усвідомиш наскільки це утопія, якщо, звісно, ти не філолог до моцка кастєй.

#7
Цитата: Prometey від 27.05.2019 17:06:05
Аби були гроші і бажання

Абсолютно популіський та непрофесійний допис. Гроші є завжди. Але є ще такий чудовий неформальний термін "ціна грошей".

Можна було б в ЄБРР попросити кредитос на струмок окуліярд дєнєх - а яка ціна цього капіталовкладення?
От попросили на реконструкцію вул. Шевченка - норм, воно має свою цінність.

Не бачу жодної переваги у тому шоб вкачати сотні нєфті та золота у струмок. Якщо на Твою думку я не правий - приведи контраргументи.
#8
Якщо серйозно - то одного разу мав гарну розмову з одним з динозаврів водоканалу.
В нього була дуже кльова точка зору - не треба чіпати Полтву, поки все ок. Років за 30-50 вона почне активно розсипатися (що не буде сенсу у поточних та аварійних ремонтах) - тоді і можна задумуватись над подібними проектами. До того часу технології і розвинуться, і подешевшають.

Ну а Ти, шановний топікстартеру, для початку прогуляйся в колектор Полтви і усвідом те, що зараз чистої води там ~20л/секунда (два відра чистої води проходить крізь останню точку колектора перед самими очисними за 1 секунду - мушу розшифрувати, ібо автор подібної теми явно не інженер) . Усе інше - побутова каналізація. А подібний потік - то струмочок. Витягувати всю пройобкохану воду з-під землі - ще та атлічна ідея. Дєнєх треба сотні.

Також треба врахувати те, що в Україні в цілому та у Львові як уточнення будувати ніхто не вміє. Прям опше.

Далі, для того шоб будувати - треба дєньхі. Давай пригадаємо основні інфраструктурні ПЕРЕМОГИ_ВЄКА!!11!!11 Львова та регіону в цілому: Бескидський тунель (менше 2 км, 2 залізничні колії) та Сихівський трамвай (11 км нової лінії). Тепер переглянь, які об'єми аналогічних інфраструктурних об'єктів будують у містах, котрі ти перелічив у своїх посилайках.

Думаю моя аргументація ок, але чекаю дискусії.
#11
Цитата: Golem від 11.04.2019 13:02:32
Або використати вже існуючу майстерню Станом на 20 січня вона пустувала

Там зараз юридично-судова тяганина між ЛМР і орендарем. Тому легально її використовувати неможливо.
#12
Управління комунальної власності ЛМР проводить некомерційні конкурси  ореди всякого хламу всяким творчим лічностям.
Осьо туть повідмляють про наміри передати в оренду:http://www.mayno.lviv.ua/novyny

УКВ проводить 3 види "діяльності" - приватизація (через прозорро), комерційна оренда (через прозорро) та некомерційні конкурси з права надання в оренду (через заяву в ЦНАП). Третє - то твій варіант. Тому обирай собі шось зі списків, або чекай оголошення наступних аукціонів, мо шось підходяще з'явиться.

Ну або сходи до дівчат в гості, пл.Галицька 15, другий поверх, праворуч кабінети УКВ.
#13
Йоу, шо там поїздка? Я б плюсанувся
#14
Цитата: akazukr від 04.04.2019 11:46:42
Всім доброго здоров'я форумчани! Хочу окультурити власну земельну ділянку (пообіцяв собі бульби більше не саджати...), а також свою вулицю, сусіди в мене дуж безтолкові, беру все в свої руки, хочу засадити все плодовими деревами, яблунями, грушами, сливами, вишнями і т.п., а в себе і пару кущиків смородини. Але проблема чоловік в якого я купляв раніш саджанці покинув нашу безпросвітну державу в напрямку Канади, а купляти деінде не хочу бо підсунуть дичку яку. Можливо хто має знайомого, чи має досвід покупки і знає де купити саджанці, буду дуже вдячний за інформацію.

Напиши Саші Шутюку.
Бо, направду, посадити просто на вулиці дерева (не в свому ламповому городику) - то непроста задача. Сама взаємодія дерево/дорожня інфраструктура - то складна двіжуха, він в цьому шарить. Так само він щороку закуповує дерева, зможе порадити що/де/коли варто закуповувати.

Бездумно лупашити дерева наобум - "бо там буде красіво" дуже нездала ідея. Існує велика імовірність що або дерево не приживеться і загине, або з ним буде все ок - але його замочать комунальники при наступному ремонті/реконструкції/зверненню_БабиСраки/etc
#19
Lesyk
розмір М, чоловіча

1) Classic Olive 2_варіант
2) Khaki 2_варіант