Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#441
Вдалося мені прокачати свій ітак прокачаний китаєць. Була проблема:  на укумуляторі показує 4,1В, а на діоді 3,2В. Непорядок, значить монтаждесь поганий. При роботі сильно грілась пружинка, що з'єднувала голову з ручкою літаря і кнопка. Придбав я кнопку з позолоченимим контактами, а ось з пружиною було гірше - грілось місце контакту пружини і алюмінієвого корпусу, але після лудження місця контакту все стало гаразд. Результат: замість години автономної роботи - 20 хв., зате яких!)) Тепер мене хвилює доля діода, бо він так довго не витримає: напруга живлення перевищена на 0,5 - 1В, причому струм близький до максимального (є 2,5А, а максимум 2,7А), нагрів відповідний: за голову ліхтар не втримати...
#442
Поки вилазок в шахту не буде, старий шлях, котрим ми спускались закрився. Постараюсь знайти інші шляхи для екскурсій...
#443
Цитата: momastalker від 15.07.2011 11:53:28
Hi Linuxoid,
I've seen your last amazing underground trip in the active coal mine, what I can say : spectacular!  ::)
I've visited many coal mines in France and Germany (Ruhr region), but never been in the underground. If to arrange another visit you need some references from me and my friend (picture portfolio about industrial culture) just tell me, we will provide you a copy by email. However, we will print some copies to bring with us, in case of guardians or security to prove that we are seriously interested in industry.
Even some pictures like those ones are enough for us: http://polar-bird.livejournal.com/516397.html
Pure mining industry!


I shall do everything what I can to arrange underground sally, but it depends not only from me. However, good industrial, like on LiveJournal what you put, and even more, I can arrange.
#444
Hotel I can arrange. Also, can organise sally to surface of coal mine (probably and underground. but I can't to promise it, because it very hard to arrange).

---
Готель за мною. Також можу організувати вилазку на поверхню шахти (можливо і під землю, але того не можу обіцяти, бо дуже важко організувати)
#445
Подивився я фільм "Шахта. Взорваная любовь". Фільм непогано знятись, там драма така. І тут бачу, що незважаючи на вибухи метану, завали, трупи шахтарі умудрились с..дити кабель ;D, відтоді фільм став комедією, хіба кінець трохи некомедійний. Ось скрін:



Як видно на задньому плані коло відеокамери лежить кабель, а ось полоска навколо нього - це розріз, через який витягли мідні жили. Там повсбди такий кабель ;D
#446
Цікаво, користувачі Форточок ХРю не використовують ІЕ на цьому формі))
#447
Цитата: YserL від 13.07.2011 12:01:08
Цитата: inkognito від 12.07.2011 21:17:28
Wine, сер?
VirtualBOX краще, зокрема під фотожопи і інший адібле.
Перевіряв на wine працюють майже всі мережеві програми.

VirtualBOX рулить звіно, я на ньому навіть МакОСь використовую (тільки Сафарі дуже глючить), а от версії ІЕ в wine ну дуже вже кострубаті, проте фотошом летись (CS3).
#448
Цитата: Romchick від 13.07.2011 00:05:45
Дякуючи linuxoid'у я здійснив одну з своїх мрій. Було суперкласно і цікаво. Дядько linuxoid все організував на вищому рівні, за що йому великий ріспект і багато жирних "+"

Дякую! Навзаєм дякую всім за хорошу компанію і тим, хто залишився в тіні нашої вилазки, а саме нашому провіднику за те що взяв на себе відповідальність за нас.

П.С. На шахту мене не взяли... Зараз навколо гірничих професій є ажіотаж і місця дістаються лише "обраним". Навіть на найжосткіші гірничі спеціальності вакансій нема. Видно, люди котрі їздили на заробітки в часи упадку шахт зараз повернулись на старі місця і заробляють силікоз (шахтарську VIP пенцію).
#449
Завтра іду ставати шахтарем.
#450
Заповнив, мене ця проблема дуже хвилює
#451
Цікаво, швидше би здох ІЕ, бо закольобує тримати Вінду ради єного нього.
#452
Цитата: YserL від 11.07.2011 21:10:44
за останій місяць відвідувачі сайту використовували: Opera (36%: 11.11-54%,11.50-16%
), Firefox (32%: 4.0.1-35%,5.0
-30%), Chrome (16%), Internet Explorer (12%).

В чому полягають особливості розробки, для який потрібно статистику сайтів?


html 5


#453
Який браузер ви використовуєте? Збираю дану статистику не ради цікавості чи реклами, а для цілей розробки, тому дуже прошу вас залишити свій голос.
#454
Цитата: Lesyk від 10.07.2011 21:08:37
Чому до 18 років в шахті працювати не можна? - та просто людина в такому віці не може адекватно оцінити небезпеку, так вкладено природою

Ти добре зрозумів, що я мав на увазі, навіщо чеплятися за слова?!!! Факти: ми повинні були бути в шахті ще весною. Не поїхали бо твій ровесник (майже ровесник, 19 років) вліз де не треба і мало не загинув, але від того йому не ліпше - залишився без ноги. Взагалі, цього року 6-ро людей було травмовано на шахтах і всі вони мали до або трохи більше 20.
Ще були ге(мо)рої на шахті "Межирічанська": занадились курити в шахті. А чого, все гуд ніц не було роками, потім звикли і навіть окурки не гасили. Наслідок - масштабна пожежа, котра зупинила найпродуктивнішу  шахту регіону на рік, слава Богу обійшлось без жертв.

Якась з наших шахт:

#455
Якби саморятівник коштував 50 грн. я би його тягав з собою, а з гуртовою ціною 500 грн. це таки дороге задоволення. Тут пишуть щось типу: "ось весь час лазили і нічого..." - в російській рулетці один патрон і навіть як би вам щастило продовжуючи натискати курок постріл таки буде.
Повторюсь, ознака професіонала не те, що він може влізти де завгодно, а те, що він вміє оцінити небезпеку і мінімізувати її всіма можливими засобами.
Чому до 18 років в шахті працювати не можна? - та просто людина в такому віці не може адекватно оцінити небезпеку, так вкладено природою, що людина в цьому віці хоче пізнати все за будь-яку ціну. Аби ціна не була зависока...
#456
Саморятівник врятував не одного шахтаря. На випадок викиду метану, обвалу - це єдиний шанс шахтаря. Темпиратура повітря з нього нормальна.
Такий же принцип використовується в регенеративних системах водолазів (використовуються рідко через небезпеку реакції з водою реактивів, що регенерують кисень), гірничо-рятувальних службах. Перевага поряд з аквалангом: довший час роботи при меншій масі (2,5 години проти 45 хв. одного балона), відсутність бульбашок в воді (система замкнена).

Доречі, навіть в звичайному бомбарі саморятівник може врятувати життя. В закритих підземеллях накопичується СО2, тому в льох в селах ходять зі свічками: якщо свічка стане світити тускло або взагалі згасне, значить треба тиснути на тапки звідти - так само в бомбарях, бункерах.
#457
Цитата: The Lone Digger від 09.07.2011 22:36:48
Персонально, ходжу по Полтві у протигазах most of the time... Цілком і цілком. Цей рятівник дуже відрізняється?

Кардинально. Саморятівник - це автономне ізольоване джерело кисню, а протигаз лише фільтр.
#458
Щодо грибів є місця коло станції Стриганка, що між Соснівкою та Добротвором. водяться білі, чорноголоці, маслюки. Ще хороші грибні місця є на Волині. Коло Червонограда брав тіж білі, чорноголовці, маслюки, а також лисички, червоноголовці, бабки, оленячі ріжки (курячі лапки), звісно, сироїжки, грузді, парасольки; на полях є печериці.
#459
Цитата: Lesyk від 09.07.2011 18:36:00
А про те шо ця дура на писку буде заважати, Ви не подумали? А бортики то не такі вже і великі (якщо взагалі є) і дуже слизькі (якщо взагалі не затоплені). Навіть без рятівника там складно пересуватися, що вже говорити про пересування з ним. Даваймо оцінювати айсберг у всій його красі, а не лише видиму частину.

На писку заважати не буде, там є шланг під кришкою.
#460
Цитата: Цезар від 09.07.2011 18:02:19
Ті саморятівники не в найкращому стані, мені попав адсько покоцаний і погунутий, я не знаю чи б вразі потреби він відкрився...

Покоцаність йому не шкодить, а от термін придатності в нього обмежений...