Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#481
Шукаю людей з Червонограда, якщо є такі - мельдуйтесь!
#482
Гумор / Re: Смішне Відео
27.06.2011 12:20:04
Український найбільший в світі позашляховик або шведи тікайте, бо зіб'є, задавить і здує на..)
#483
Цитата: Цезар від 23.06.2011 23:16:08
2 linuxoid
давай кординати будемо розробляти план покупки авто тобто екскурсії)

Заходи в приват, і то без мене, поясню чому.
#484
Цитата: Lesyk від 23.06.2011 23:00:20
Цитата: GreenLION від 23.06.2011 22:59:05
Ех...скільки добра пропадає  :'(  І в стані гарному :-\  І об*єкт цікавий  :(
В нас такого нема мабуть, там і противогази і ракети сигнальні, і 100% ще багато чого цікавого.
Само-собою що нема. Радянський союз нас оминув.

Є! І навіть кращі, тільки влізти туди дуже важко, а вилізти з хабаром без запалу ну просто нереально..
#485
Цитата: Lesyk від 23.06.2011 22:50:48
Скільки там хабара.
Відкрию такий "повний" бомб, винесу його і придбаю собі нове гарне авто.

Угумсь..: ракети, хімзи, таблички "Заражено" -  та щей в такому місці, що одна тьотя за 5 годин пройшла..
#486

Ото хаба* би набрав.
#487
На шахтах є подібна "машинка" (просто коробочка зі шрифтами) для набивання напписів на жетонах. В даній версії підтримується кирилиця, але ось біда, тільки наших північних сусідів, тобто без рідних ї та і, але з ы та ё.
#488
Тіпа як втопишся в Полтві буде по чому впізнати)))
#489
Гумор / Re: Смішне Відео
18.06.2011 18:12:18
#490
Цитата: Alter від 17.06.2011 22:15:58
    Питання до форумчан. Мені треба виготовити ручку гарячою заливкою у форму. Хто може підказати якийсь нетермолабільний матеріал, що можна під руками надибати, який би властивостями був схожий на резинопластик, але щоб після нагрівання плавився, і після охолодження зберігав свої властивості?

По властивостям не схоже, проте достувне: епоксидні суміші. "Холодна зварка" - формується як пластелін, твердіє за декілька годин. Клей ЭДП - рідкий двокомпонентний епоксидний клей застигає повністю за добу, має мінуси - крихкий і важко обробляється, проте може використовуватись як частина композитного матеріалу, зокрема текстоліт (бавовняна тканина з епоксидкою), склотекстоліт (скротканина з епоксидкою), вуглеволоконний композит. Сам робив ручку з текстоліту виходить міцна ручка, легко обробляється і полірується для естетичного вигляду. Робив просто: довгу тонку смугу тканити змочену в епоксидку плотно намотував на клинок. Важливо намотати правильно, бо полірувати можна лише верхній слой.
#491
 В мене був поганий почерк і вчителька днадто активно мене намагалась навчити акуратно писати, результат почерк став ще гіршим.
#492
Колись вЕЛИКИЙ Маю Дзе Дун  оголосив горобців "врагамі народа" за те, що вони, гади такі, тирять народній хліб, тобто рис і всі сумлінні китайці повинні були ловити горобців. Я не знаю яке співвідношення китайців до горобців, проте горобців таки переловили  всіх.  Через деякий час рис таки пропав через жучків, котрими горбці успішно харчувались. Жучків "врагамі народа" з невідомих причин оголошувати не стали але дустом все ж полили і стали завозити гороців з інших країв. Тепер в Китаї горобці по китайськи не цвірінькають, а цвірінькають якось по іншому.
#493
+1. Шкода, що держава не береже подібні об'єкти..
#494
На терикон дійсно не варта вилазити, але деякі з них, зокрема з даного обговорення, надто мальовничі щоб зтриматись. Ну і половина того терикона вкрита березами, акаціями, соснами і травою їх коріння не дасть провалитись, а ось там де скидають свіжу породу цілком реально, особливо в місцях виходу газів. Але, думаю, там більше шансів померти від отруєння СО та сполуками сірки.
#495
Щодо просідання земель: Лебедине озеро, виробка шахти №2 ВМ ("Бендюзька"), ліс коло 6-ї та 4-ї шахт.  Вугільний пил: зимою коло шахти сніг чорний, а він, зазвичачай, повинен бути білим. Повторюсь, при збагаченні вугілля застосовуються фосфати, а вони є улюбленим харчем ціанобактерій (цвітіння води). Вода на глибинах більше 90 метрів рахується мінералізованою, тобто кількість розчинених в ній солей є підвищеною, а на 500-метровій глибині це справжня мінералка. Таку мінералку страшенно не люблять вищі розслини, а от водорослі від них в захваті.
Біллі Гейтс випустивши Windows 95 казав, що вона не глючить, а на ділі вона могла глючити і працювати одночасно; зараз маємо Windows 7, котра не ідеальна але працює і працює добре. Также й з моделюванням процесів  в кліматі чи будь-де інде. Проте, ІМХО зараз особливо й моделювати не треба, все вже стає явним потихеньку.
Мало не забув про терикони: при нагоді злазь на терикон і погуляй там де чорна порода хвилин з надцять, ефект гарантую.

Взагалі, я не люблю крайніх позицій з тих чи інших питань. Істина завжди десь по середині. Але факт є фактом: добування енергії з будь-яких джерел  для природи і нас самих є згубним, окрім деякого покращення якості життя і воно буде завжди ходінням між більшим та меншим злом.
#496
Глобальне потепління є фактом, подивитись хоча б на льодовики і кількість ураганів. Клімат складний, але з сучасними вичислювальними можливостями суперкомп'ютерів цілком піддається моделюванню, тай моделювати все підряд не потрібно (проте, думаю цілком можливо), а лише деякі значні фактори.

Самі по собі ТЕЦ, можливо, і не так шкідливі, але якщо подивитись повний шлях добування енергії на них, починаючи з забою шахти все не так красиво:
Шахти:
- Шахти викидують в атмосферу велику кількість метану, котрий заключений в вугільних пластах.
- Високомінералізовані шахтні води, від котрих розростаються водорослі і ціанобактерії і гине риба.
- Просідання і підтоплення земель.
- Забруднення вугяльним пилом.
- Відвали посутої породи (терикони) зі всіма їх "смаколиками"

Збагачувальні фабрики:
- Забруднення води шламами та фторидами. Вони мають мутагенний вплив - гіпоплазія в дітей (вдсутність або крихкість зубної емалі) і це масово!!! Від шламів води на величезних територіях має помаранчево-коричнивий колір, так ж вода в колодязях прилеглих сіл, чорні  болота довкола териконів і місць проривів шламопроводів. Про водорослі і ціанобактерії навіть говорити не буду.
- Гіганські відвали породи, знову ж зі всіма їх "смаколиками", під вагою тірикону просідає хутір Вільшина та кусок села Сілець.
- Атмосферні викиди котельні, а там вона дуже потужна.

Ну і накінець маємо споживача: електростанції, котельні, інші...
#497
Цитата: inkognito від 10.06.2011 21:26:05
    Чи хто із Кристонопольців пробував піднімати бучу із цього питання? То жахливо, тим більше як я розумію зелених  там не дуже шанують...?

Кристинопільцям переважно піфігу. 50 років з териконами, там навіть пікніки роблять і гриби збирають.
Я курсову по териконам писав. Вона була майже безобідна, але видно не я один такий. За ЦЗФ взявся якийсь еколог і регулярно туди студіків підсилає, такщо тепер на ЦЗФ як бачать когось з фотіком їх шляхи трафляють, самі перевірили ;D. Щодо зелених то все гуд: на підприємствах завалюють пачками документів, якщо звернутись, з даними про неіснуючий моніторинг; а простому народу знову ж таки - пофіг.
Терикон, про який йде мова відповідає нормам, але я не думаю, що на ньому можна без шкоди для здоров'я пробути хоча б пів години, а після останнього походу на нього тиждень тому за 15 хвилин мого перебування на "мертвій" його половині в мене ще досі в горлі першить і кислинка в роті.

Цікво, що терикони, особливо конусовидні, як в Донбасі, стають по суті вулканом. Порода під власною вагою спресовуються і в середині починає рости темпиратура.  Порода по суті знаходиться в аморфному стані і терикон діє як єдине ціле. Гази, що виділяться здебільшого містять СО, сірчистий ангідрид та сірководень.
Темпиратура терикона може швидко вирости до нереальних значень. Так в 1966 році вибухнув терикон в Демитрівці, вибухом накрило село Нахалівка, де загинули десятки людей. Причиною вибуху був зсув породи з терикона, як результат в середину розпеченого нутра попала вода і повітря, темпиратура підскочила  і стався грандіоний вибух. Порівняно невеликі вибухи траплядись і трапляються  досить часто, так як в середині терикона є багато газів, коли вони знаходять вихід, як і в вулканів, стається вибух.
#498
Зараз на териконі дуже ексремально. З однієї його сторони акації, берізки, трава, пташки. Трохи далі з іншої сторони чорнота, дим сірчистого колчедану, дихати важко, через деякий час стає кислувато в роті і починають пекти очі, паморочиться в голові і це все підсилено нереальною жарою. Таке відчуття, що терикон - це інша планета, на котрій нема життя, а небезпека, котру він несе додає ще більше відчуттів і кличе до інстинктів.. Додав вражень вихід з ладу камери, хоч, як виявилось, камеру "вбив" не терикон.
#499
В зебри все добре окрім ціни.. дорожчого ліхтарика ще треба пошукати.
#500
Скерування вже не треба, так поїдемо. Керівництво на шахті вже стале, осталось навести контакт з головним інженером.