Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#541
Цитата: Alter від 29.03.2011 20:51:52
Доречі слід сказати, що не всі ангари були закинуті. Був і один зовсім по-культурному закритий. На звичайний замок правда, але все ж таки. Місцеві жителі попереджували про небезпеку забруднення тих місць ракетним топливом або радіацією із боєголовок.

Радіацію ми міряли все було гуд, от на другій частині ВЧ моливо і що є. Щодо ракетного палива, то ракети котрі були в тій частині (як сказав гугл та вікіпедія) були твердопаливними середнього радіусу дії і вони не заправлялись, а після закінчення терміну придатності або відправлялись для навчань на полігон, або утилізовувались.
#542
З димом було круто, особливо коли в тій будівлі стало видно, що вже нічого не видно і що дим дивно пахне чимось токсичним. Прийшлось відступати через перше зручне вікно.
#543
Плани / Re: Чорнобиль!!!
29.03.2011 02:29:35
В зоні відчуження є місця де рівень радіації безпечний, а є й такі де радіація валить десятками ренген на годину, от в такому місці якраз добре превал робити)))
#544
До Вашої уваги відео з надр шахти "Межирічанська" (колишня №3 великомостівська). Якість відео задовільна, от тільки жахливий можнтаж і ще гірший музичний супровід (то як на чий смак, нікого не хочу образити):
#545
Цитата: yaroslav21 від 28.03.2011 01:03:22
Всім привіт,можливо не в цій темі,та все таки порадьте чим відчистити манліхера без втрат,і особливо цікавить чи можна врятувати кулю.Наперед дякую.

Каустична сода (каустік) повинен допомогти. Знайти його можна в пом'яшувачах води або в засобах для чистки чайників. Ще слабкі розчини кислот повинні допомогти, я ними чистив ванну від напливів іржі.
#546
Цитата: RedShift від 25.03.2011 08:11:59
Цитата: Roy від 25.03.2011 00:42:18
Добре, здибанка рівно о 07:30, оскільки більшості так підходить.
Ну а дальше як? В самому Черві де Вас шукати???


На вокзалі, якщо виїдуть в 7:50 (беру з запасом на чергу чи відсутність одного з автобусів), то в 9:10 будуть в Червонограді. Або коло барвінку в центрі, там ми, певно, затаримось.
#547
Наші номери звільняться після 12-ї години дня,  речі можна буде скинути в мене.
#548
Цитата: RedShift від 24.03.2011 01:39:59
Хочете вірте хочете ні:
2 тижні назад біг собі крос у лісі саменький, ще сніг був, за "бетонкою" здалеку побачив 5 СІРИХ всі як одна собак - в голові пролунало: "ЧУВАК ВОВКИ!". рєЗЗЗЗЗЗко взяв азимут 180 і так шпарив.  :'(

Про тих собак я чув, їх бачили на 2-й шахті (Бендюзькій) і їх було семеро... Думаю, що ті пси наврят чи будуть нападати на групу людей, особливо, якщо вони одичавівші.
#549
Я сьогодні забронював готель: 2 двомісні номери, комусь треба буде взяти спальник. Номери комфортні, акуратні, чисті, є душові. Ціна номерів 200 грн., я вніс 70 грн. передплати за бронь. Якщо ще хтось надумає їхати на два дні, то беріть з собою спальний мішок.
#550
Боліт вистачає, от туда його й сплавлю. Колись я підривав шахнтий детонатор і був, м'яко кажучи, сильно здивований його потужністю, а він менший за цей екземпляр, тому від гріха подалі.. Ото дачку придбав)))
#551
Дякую! Я схилявся до цієї версії, але не був впевнений, тепер треба вирішити, що з ним робити...
#552
Цитата: Alter від 22.03.2011 23:17:30
А де знайдена була? Мож то якась втулка, або ще щось від якогось механізму. І Яке воно всередині?

Знайдено на горищі моєї дачі в дерев’ятому пеналі серед іншого хламу менш бережно валяючомуся навколо, зокрема патрони валялись в кучі без пеналів чи чогось іншогою. Втулкою наврят чи може бути, надто легеньке і ніжне. Розбирати не ризикую, бо то може бути,  детонатор, або джерело радіації, або ампула з отруто-хімікатом (поки не дізнаюсь що це, то це може бути чим завгодно, береженого...). Маркування нема, проте є ребра, схоже під гайковий ключ і різьба. Додам, що дачу я купив недавно.
#553
Цитата: kivi від 22.03.2011 21:32:38
мені теж було б чудово на один день. не проти?
Навіть за!

На військовій частині в ангарах і тунелях є імовірність наткнутись на гадюку. Тому всім мати високе шкіряне або з не менш міцного матеріалу взуття (берци, гади, чоботи). Для заспокоєння: гадюки зараз мляві і неагресивні, але якщо на них стати - можуть кинутись.
#554
Знайшов оту штуку, довжиною приблизно 5 см., матеріал ззовні нагадує алюміній. Хто знає що це таке?



#555
Вилазки найближчим часом не буде. Вчора стався ще один прикрий випадок. Гірнику ногу затягло під каток конвейєра, стан його важкий і, швидше за все, він залишиться калікою. На шахті йдуть перевірки. Ось така робота гірників...
#556
Цитата: inkognito від 19.03.2011 15:01:07
       Кепсько якось вийшло із шахтов...Жорсткий ажіотаж в плянах, вже 5 сторінок. Скоро доведеться закрити тему та створити нову Вилазка в шахту Львівсько-Волинського вугільного басейну-2. У будь-якому випадку бажаю гарної подорожі та наперед зарезервованих нумерів - водночас так цікаво і так кепсько ночувати на вокзалі. І на готель насамперед погляньте - чи не вийде часом, що на вокзалі спати краще? Одним словом, подумайте наперід! Всього!
Номери я зарезервую. А на вокзалах не вийде ночувати, бо їх зачиняють на ніч. Щодо готелю там все в порядку, він недавно збудований. Щодо шахти, то цього тиждня там одна людина загинула, а друга присмерті, якщо виживе то залишиться інвалідом.
#557
Цитата: RedShift від 19.03.2011 10:06:40
Ламповий завод - це я так мислю завод "Універсал" біля 2ВМ. До речі, мені розповідали, що як раз навпроти Т-подібного перехрестя, Бетонна дорога на Військову Базу і Чевоноград-Радехів, була залізнична платформа де привозили і розвантажували обладнання і техніку на військову базу.

Шахта №5 :
Зазвичай після закриття шахти залишають ії адміністративні об"єкти і на цій базі піднімають якусь іншу організацію. Але шахту №5 "стерли з лиця Землі". Просто рівнина. Це певне для того, щоб вже нічого не можна було "порахувати", що тут пішло в розріз з законом  :).

Ми ту бетонку пройдем повністю, наскільки я пам'таю там багато сюрпризів було. Шлях наш почнеться на ВЧ і по бетонці далі на шахту забредем. От про залізницю я не чув! Може розвідаємо нову фантомну залізницю!)
#558
Перший маршрут, котрий я думав охоплював всі, крім двох, шахти району, але його довжина склала 30 кілометрів, з них нозями приблизно 20 км. Тож на перший день маршрут скорочено:

- Стара військова частина (ВЧ)
- ламповий лавод (от щодо нього я невпевнений, бо недавно взнав, що такий був)
- шахта Бендюзька
- *шахта №5 Великомостівська (якщо буде час) (№5 Вм)
- Центральна Збагачувальна Фабрика (ЦЗФ)
- *шахта Візейська

З Червонограда маршруткою ми доїдемо до повороту на ВЧ, далі ніжками до саої ВЧ та шахти Бендюзької. Від шахти маршруткою ми доберемось до ЦЗФ. Далі до шахти Візейської пішки. По дорозі від Бендюзької до ЦЗФ є ще шахта №5 Вм, як буде бажання зіскочимо до неї. Далі додому пити пиво і спати. На другий ще треба подумати.

* - Шахти візейську (№8 Вм) і №5 Вм я плутаю, тому земляки підримайте уточненням.

З собою треба мати щось переодітись і міцне болотостійке взуття.
#559
Цитата: Bottlehunter від 18.03.2011 11:17:42
Потрібна глушилка до телевізора, не питайте чому, але ДУЖЕ потрібна. Я вже і схему найшов в неті http://www.zdelaisam.ucoz.com/news/glushilka_dlja_televizora_svinja/2010-05-19-197 але сам не спаяю, потребую допомоги. Хто би міг то зробити за помірну плату?

Там нема що паяти, ти сам справишся. Плати робити не треба, все дротами спаяй в все.
#560
З вишки 7-ї (Зарічної) шахти краєвиди більше в стилі індастріал, бо одразу кидається в очі терикон Збагачувальної фабрики, сама фабрика та верениця шахт.

З вишки  2-ї ЧГ (Червоноградської) відкривається вид на поля і пасовища. Влітку, коли цвітуть маки все довкола ніби залито фарбою: жовтий, зелений, червоний кольори, аж не хочеться злазити донизу. Доречі, на тій вишці є достатньо місця для пікніка!!!