Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Topics - goom

#1
Не так давно довелось відкривати сезон в Карпатах. Їхали в розвідку, тому довго часу ходити не було. Крім рядових знахідок для цього періоду історії, попались пряжка РИА, казанок і ножни. Всім успіху і гарних знахідок.  ;)
#2
Пятниця. Перший день останнього місяця зими. Тимчасове потепління і легкий дощ змили сліди снігу з поля. Попередньо домовившись про зустріч ми опинились на місці старого хутірка. Після недовгого бродіння в невеличкому квадраті аномально - дивно почали попадатись срібняки. Взявши квадрат в розробку і після шурфування площі 10х10 світ побачили набір від Тимфа до Півторака і правда тільки один Орт. В загальній кількості трохи більше сотні. :)
#3
Хлопаки, прошу поділитись досвідом по використанню холодильників. Гостро стоїть питання придбання нового холодильника. Що краще, новий чи б/у топової Європейської техніки? Оптимальний по відношенню ціна якість. Інтересує власний досвід.  Наперед вдячний :)
#4
Вітаю товариство! Вірю в те, що серед форумчан знайдеться той хто з фотошопом на ТИ. Маю прохання відредагувати важливе фото з сімейного архіву, щоб стало чіткішим ніж на вже відредагованому екзеплярі. Звичайно не за просто так. Обмеженьпо часі нема, головне якістьрезультату.
#5
Бачив сюжет про фільм який будуть висувати на премію оскара від Польщі. Про львівських євреїв з гетто часів 2 СВ які переховувались від переслідувань в підземеллях Полтви - де і велись зйомки. Більше інформаціїї http://www.istpravda.com.ua/short/2011/07/13/45592/
#6
На розі вулиць Краківська та Вірменська, а саме Краківська 12 був знайдений скарб.

"Скарб ми знайшли у шарі ХІХ століття. Він був замотаний у тканину. Знайдений скарб - це 95 монет часів Австро-Угорської імперії, а точніше - періоду з 1892 до 1912 року. Серед них дев'ять монет номіналом 1 крона – це срібні монети, три – бронзові, решта – нікелеві. Скарб цікавий тим, що його заховали перед Першою світовою війною. Можливо, це свідчить про те, що люди відчували неспокійні настрої і ховали заощадження", - повідомив керівник розкопок, науковий співробітник НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАНУ Назар Войтович.
http://tsn.ua/ukrayina/u-centri-lvova-znayshli-skarb-hih-stolittya.html
http://focus.ua/society/205064/
Ще не всі таємниці розкрило місто. Всі на пошуки ;D
#7
Для тих кого цікавить, напевно найбільша колекція в одному місці. Крім того є і нагороди, гудзики і багато цікаво. http://www.ex.ua/view/2161665
#9
Львівська область, Сокальський район, с Варяж. Під'їжджаючи до села, по лінії горизонту в очі врізається два шпилі старого костела. Перша згадка про село в 1419 році. До 1951 р. Варяж належав до Польщі, а 15 лютого 1951 р. переданий до складу УРСР.
Костел належить до доби ранішнього бароко і побудований за проектом Войцеха Лєнартовича у 1688-1693 рр. На даний час перебуває в жалюгідному стані.
#10
Плани / Тустань 2011
02.08.2011 22:12:35
Цего року фестиваль (шостий за рахунком) з осені переїхав в літо. Фестиваль проводиться при наскельному місті-фортеці Тустань з метою відновлення та популяризації української середньовічної культури загалом та фортеці Тустань – унікальної пам'ятки археології та природи, яка не має аналогів у Європі – зокрема. Час проведення фестивалю 5,6,7 серпня ( топто най ближчі вихідні). Добиратись можна як зі сторони Стрия на Сколе, до повороту в с. Дубина (від повороту приватні перевізники довезуть до місця призначення) , так і з сторони Трускавця через Східницю. Або маршруткою Львів - Сопіт і 4 км пішки. Вхід платний, десь в районі 10 грн. Від себе додам, найкраще їхати в суботу, десь на годину 11-12.
Більше інформації і розклад маршруток http://www.tustan.com.ua, http://vkontakte.ru/club10726675 .
Хто захоче перенестись в епоху середньовіччя і просто подивитись як хлопці лупасять один одного мечами, той не пожалкує що приїхав.
#11
Фільм який висвітлює одну із сторінок українського народу. Тим хто цікавиться історією свого краю він повинен сподобатись. До створення причетний магазин Штурм, товариство Память і багато львівян, присутня відеохроніка Львова часів 1 СВ. Хтось скаже не професійно, недопрацювали, а особисто я рекомндую до перегляду. Фільм можна знайти на просторах інтернету. Приємного перегляду.
#12
Pinpointer - кишеньковий метало детектор. Ішов в коплекті з великим детектором  :) . По суті діла, він мені не потрібен. Живлення - 1 крона. Ціна 180 грн. Стан - новий.
#13
Залізобетонний завод  свого часу був призначений д ля виготовлення бетонних виробів військово-оборонного призначення, а це капоніри , ангари, ДОТи  і їм подібні.  Обслуговували завод цивільні і основною робочою  масою були хлопці з буд.- бату.  Завод можна розділити на приміщення кантори – в якому поєднались роздягалки для робочих, ідальня, душові і кабінети начальства; котельня , 3 великих цехи, елеватор.  Два з цехів досягають 200м в довжину. На території  я нарахував 8 козлових кранів. Звичайно проводки і металу який легко можна зрізати вже нема.  За заводом закріплено своє власне бомбосховище, невелике – десь на 30 чоловік. Двері заварені а через вент шахту видно воду. До заводу прокладено колію кінцем якої є вантажний двір, там розвантажували пісок, щебінь, цемент.
Завод знаходиться в с Грабівці ( воно межує з містом хата в хату). З вокзалу добиратись маршрутним таксі  1В (рух таксі в бік Дрогобича) Орієнтир для виходу з маршрутки третій переїзд по ходу руху таксі. В неділю охорони ми не зустріли, але знаю точно, що один кінець заводу орендує організація яка займається порізкою і збором металобрухту.
Від себе додам, коли коли потрапили в один із цехів почував себе сірниковою коробочкою в порівнянні з масштабом цеху. 
#14
В суботу попросила мене моя сестра супроводжувати групу школярів в якості піонер вожатого. Поїздка відбулась по Золотій підкові львівщини - маршрут який налічує три замка в Львівської області. Золочівський, Олеський, Підгорецький. Відвідини останнього викликали в моїй голові деякі асоціації. І згадав собі я, що в с Підгірці Стрийського району також є якась історична будівля. Недільний ранок і магія чисел (10.10.10р) сьгоднішнього  дня кликали в дорогу. Перша згадка про село датована 1467р і тісно переплітається з палацом.Першим власником палацу або мисливського замку був князь Юзеф Алєксандр Яблоновський. Далі він багато раз міняв своїх власників останніми були два брати Юліан Якуб та Юзеф Франтішек Бруницькі. За час своєї історії замок пережив багато добудов і пожежу в роки першої світової війни. При обох її бічних фасадах добудували нові крила, чим надали до того симетричній будівлі характер асиметрії. Менше всього змін пережив головний південний фасад.При новому крилі східного фасаду з'явилися дві кутові вежі: нижча, циліндрична, південно-східна, та значно більш висока, прямокутна північно-східна. Ще одна вежа, кругла в плані, прикрашала північний бік західного крила.
Коли в 1939р в село ступила червона армія палац передали школі інтернат для дітей з вадами зору. Після війни інтернат переїхав в нову будівлю,а в палац вселилась сільска рада. Опісля, господарем був місцевий рибгосп.
Це в плані історії, а тепер про мою подорож. Щоб скоротити шлях на декілька км. прийшлось перетнути р Стрий через ж/д міст.
#15
Пропоную в неділю 10.10.10р поїхати на зоготівлю ягід шипшини, глоду , калини. З продовженням відвідин скельного монастиря в с Розгірче. Бонусом до поїздки безкоштовне розпиття мінеральної води типу Нафтуся, колишня торгова марка Розгірчанська. Поїздка на один день. Більше інформації про монастир тут http://www.pysana.com/rozgirche.htm.
#16
Плани / Поїздка
19.09.2010 21:35:30
Пропоную на 25.09 (субота) поїздку в Карпати, а саме почнемо тут http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,1907.0.html , з невеликим продовженням, після заберемося на гору Комарницький, де в 1 СВ велись бої за гору. Можна походити з м.д. По мірі зголошення бажаючих сформуєм загін і вперед.
#17
Фільм про Львів. Премєра переносилась декілька раз, послідня інформація 23.09 в кінотеатрі Копернік о 18 00. Знаю шо на книжковому форумі продавався диск з фільмом. Більше інформації про фільм http://www.zaxid.net/article/60685/
#18
Коли велики і нерушимий наказав довго жити, в спадок нашій державі дісталось багато обєктів військового призначення. Не витримавши випробування часом, а подекуди і фінансуванням деякі з обєктів припинили своє існування і позаростали травами, оголивши скелети своєї колишньої могутності. Представляю до Вашої уваги залишки заводу під номером 344. В часи свого розквіту виготовляв бетонні вироби для військових цілей, найвідоміший з яких бетонні панелі,  з яких склеювали цілі військові містечка. Завод знаходиться на окраєні міста, дістатись можна приміським транспортом. Вхід практично вільний.
#19
Слава Україні. Героям слава!
#20
Можливо в когось є і він хоче продати програвач на вінілові пластинки, типу СССР.