Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Stinger

#1342
Цитата: inkognito від 29.04.2009 20:28:40
   Здається Golem щось писав, що банда із Екстріму пішла чистити "Лощину". А я думаю чим ми гірші? А давайте наприклад поєднаємо благородне із потенційно цікавим для дослідження? Маю наувазі Цитадель, а саме останній її вільний (та й зрештою розвалений) форпост, а саме гвинтові сходи, що ведуть вниз...Так там смердить, але хіба це проблема?
   
   Коли вчився у Рідній Політехніці, ходили пити горівку у ту споруду, що найближча по праву сторону від в'їзду в Цитадель, так шо зара загороджена парканом і відновлена, принаймі ззовні. Спуск до низу був, причому
на рівень навколишнього рову. А от власне, що цікаве - спуск і далі був, просто таки був завалений цеглою, так само як зараз є заваленим вхід у напівзруйнованій будівлі.

   Згоден посильно тєжко працювати, оскільки шалено цікаво. Але так си думаю, треба для початку не меньше 4-5 охочих для оптимізації процесу вигрібання сміття.
   
   Прошу зголошуватись шановні Пані та Панове!
Це я до цього написав
#1343
Шось я не помітив вчора, що банда з екстріму чистила лощіну:) там шось так було закакано, сміття
#1344
а шо, який не який, але хабар!  :D таки вдало сходили ;D
#1345
да, суперово було! особливо консервні фільтри до противогазів вагою 50 кг! :))
#1346
Я буду 100% з монтировкою :)
#1347
Мда, таку х%?ню назнімали... чи то вони з дуба впали, чи вкололися? брєд...
#1348
Історично відомо що в ВЗ був (а може і е) підземний хід до Онуфріевського монастиря, доречі один з перших відомих. Також в цьому монастирі поховано Івана Федорова. Я там бував в літку колись, але не придивлявся, хоча там багато чого цікавого є. Все може бути, треба дослідити...
#1349
народ, я теж з вами!!!! :D тільки беріть лопатки та ломи!!! там і master приєднаєтся!!! ;) отже з 8-ї ранку! супер!
#1350
не всі фотки влізли, ось ще...
#1351
Були сьогодні на ВЗ, знайшли той хід, і розрили його! досить цікаве місце, хід виявився кімнатою (більше схожа на нору), яка є розміром 2,5-3 Х 7-8 метрів, і закінчуеться стіною. стеля сводчаста, арочна, висота десь 2 метри, стояти можна в повний зріст. по суті кімната являє собою невеличкий тунель. судячи з каміння, будова дуже стара, але зі зворотнього боку стіни трапляються шматки червоної цегли. видно з будови що спочатку це приміщення побудували на рівному місці, а потім зверху насипали великий холм що над кімнатою, що перевищує розмірами її десь в 6-8 разів. в стелі, по центру кімнати е складена з каміння шахта димаря, що йде скрізь холм на гору. задня стінка по середині є розвалена, повибито каміння, і хтось вирив добрячу дірку далі в глині, мабуть шукали продовження ходу. рили вони старою кастрюлею, що там же і залишилась. дивуюся натхненню тих хто рив, там глина дуже тверда і волога, я її лопатою не зміг копати, а вони кастрюлею О_о! і дивно куди вони ту глину діли? на підлозі її вкрай мало, а підлога на сантиметрів 20 з землі, а лиш потім іде глина. нора доволі простора, можно спокійно сидіти, шириною десь 1,7 метра. встановити приблизну дату побудови обьєкта не вдалося, дуже спірні данні. коли рили спочатку, 1-ю знахідкою був балончик МИНХИМПРОМ, мабуть з дихлофосом) 2-ю знахідкою став синій залізний чайник з кришечкою років 70-тих, далі вирили сталеву сокиру, точніше те що від неї залишилось))) тільки розчистили прохід перед входом,як почався дощ(((, але ми вирішили сховатися всередині(вже можно було лізти) всередині було тихо та досить сухо, але дуже багато різного сміття((( по середині в димар хтось втикнув пластикову трубу, навіщо, не ясно, мабуть треба було! перечекали дощ, все достатньо дослідили, та вирішили трохи навести в хаті лад) почали розширяти вхід, щоб можна було залазити хоча б сидячи, а не на колінах) досить файно вийшло. вилізли назовні, почали збиратися, та й вирішили замаскувати вхід, щоб всяка бидлота та нарколиги не шастали туди, спустивши перед входом деревьяну колоду, вона важка, 2-3 людей її відсунуть, а одній людині і нема що там робити. з зовні обьєкт майже не помітний. зібрались, та й пішли до джерела митися, сфоткавши при цьому ореєнтири... єдине що не ясно, так це призначення цього обьєкту, і роки побудови. мабуть треба ще досліджувати...


перепрошую за якість фоток, знімав мобільним.
#1352
Так, дійсно супер! Теж хочу туди! дитяча мрія стати космонавтом)))
#1353
Матеріал з вікіпедіі

Костёл Иоа?нна Крести?теля — один из старейших архитектурных памятников Львова (Украина).

Расположен на площади Старый Рынок, 3. По одной из версий храм был построен в 1250 или 1270 князем Львом Даниловичем для своей супруги Констанции, дочери венгерского короля Белы IV. По архивным данным костёл появился не ранее середины XIV века. Исследования выявили под наслоениями штукатурки готическую, так называемую крестовую кладку, характерную для XIV—XV веков. Костёл некоторое время принадлежал католическому ордену монахов-доминиканцев, затем армянам-униатам.

Сначала костёл был однонефным, 6 на 8 метров с гранёной апсидой. Архитектура здания изменена многочисленными перестройками. В XVII—XVIII веке к нему пристроили боковые часовни, которые придали плану крестообразную форму. В 1800 году произошёл пожар, и до 1836 храм пустовал. В 1887 была проведена новая реставрация, и архитектор Юлиан Захаревич придал храму неороманский стиль. Подворье окружено кирпичной оградой с трёх-арочной колокольней.

В костёле Иоанна Крестителя ныне размещается Музей древнейших памятников Львова (отделением Львовской галереи искусств). Решение о создании приняты на основании археологических исследований, в результате которых было выявлено, что на этом месте существовало славянское поселение еще задолго до основания Львова. В экспозиции музея представлены археологические находки, образцы изобразительного искусства, церковные реликвии и исторические документы, которые дают представление о культуре, ремеслах и быте населения во времена создания и становление Львова. Ценнейшим экспонатом музея является икона середины XIV века «Львовская Богородица».



Відомо що з ВЗ був підземний хід до ціеї церкви, зроблений для дружини Льва Даниловича, щоб вона могла ходили на богослужіння...

#1354
книга друкована, 58-го року видання, часто зустрічав в бібліотеках, в електронному варіанті не знайшов...
#1355
до речі до 60-70 років підземні ходи на ВЗ не були таємницею, і були відкриті для загалу, а от потім, після будівництва вежі телестанції їх швиденько позакривали (чомусь? ???) дивно, це історія, ще моя бабця пом'ятае що в 50-х часто гуляла на ВЗ і там багато дітей лазили під землю...
#1356
Перечитав книжку "Тайна высокого замка" автор Златослава Каменковіч, там дуже докладно описані підземелля ВЗ, і от що виплило, та дірка, що напівзасипана на південному схилі біля джерела, е німецьким бомбосховищем і складом дінаміта, зброї та боєприпасів для зенітної артилерії часів 2-ї світової, яке (бомбосховище) бомбонули радянські літаки в 43-му році, там весь схил був в зенітках. До речі є ще хід від ВЗ до одного з будинків біля церкви Іоана Хрестителя що на Ужгородській, приблизні координать входу зара уточнюю...
#1357
ну то детектор і збираю, простенький :) а колібрувати навіщо? якщо сильно трищіть, то там радіаційна пляма, років 5 назад мав дозиметр "припять", то ним дуже добре набавився, трішки досвід маю, та більше і не треба, я ж роблю його як забавку, а не як серьйозний інструмент ;) от що би я собі серьйозного придбав, так то металошукач, але він дорогий... :'(
#1358
Зараз збираю простенький кішеньковий лічильник Гейгера, хочу пробігтися по місту, в місцях найбільшого скупчення людей, та подивитися де найбільше фонить в місті, бо всюди є дуже багато граніту, а він через радон має свій сильний природний фон... От і цікаво, як в нас в місті дотримуються норм радіаційної безпеки.
#1359
передивився фотки з того сайту, мама моя! :o скільки там всього, знайшлося навіть фотка високого замку до насипу копеця :D що сподобалось, що до кожної світлини коментар і е рідкісні з музею та бібліотеки Стефаніка ::)
#1360
вітаю всіх :) що до світлин старого Львова, то ось знайшов ще трошки http://www.lvivcenter.org/uk/uid/ може хтось вже бачів, багато цікавого  ;)
#1361
Чув одну історію з багатьох джерел, що на північно східному схилі колись стояла капличка, типу ченців, можливо тампліерів :) сам ще років п'ять тому бачив на схилі кам'яний хрест та якісь руїни, каміння... Може хтось шось чув про те, бачив?