Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Docent

#1
Цитата: STALKER від 13.03.2016 22:21:48
маю фото майже всіх колонок львівських(ну я так принаймі думаю). Ще хіба 3 не сфоткав. Колекція фотографій величезна. Ще в 2012 році то почав.
Пам'ятаю, в дитинстві на вулиці Дібровній була колонка, де всі діти звідти пили, або ж набирали воду, коли були відключення. Зараз вже її немає.

А чи є фото і інформація про такі колонки на території Стрийського парку? Або ж про свердловини в Стрийському парку?

Чому запитую. Є ідея відновлення доступу мешканців Львова до безкоштовної питної води із свердловин. І оформлення цього задуму у формі бюветів з можливістю набирання води в тару. Спочатку - у верхній частині Стрийського парку (як пілотний проект). Для прикладу, у Києві нараховується близько 200 таких бюветів, в Тернополі вже встановлено приблизно 5.
При цьому свердловини бурять часто на місці старих закинутих свердловин, зокрема на яких були такі водокачки.

На рівні міськради питання розгортання таких бюветів точно піднімалось у 2018 р., але щось втілення цього задуму загальмувалось.

Для реалізації цієї ідеї було розроблено проект для громадського бюджету Львова на 2021 рік. Посилання на проект: 
Громадський бюджет міста.
Це пілотний проект, який потім можна буде поширювати на інші райони міста. Проект потребує додаткових досліджень (наприклад, щодо старих свердловин, зокрема у Стрийському парку).

Найближчим часом буде проводитись поширення інформації про цей проект.
До речі, зараз є можливість виграти конкурс на медіапідтримку цього проекту (зйомка відеоролику (з історією цього питання), просування і т.д.). Хто хоче підтримати проект у конкурсі - прохання перейти на один львівський ресурс (посилання нижче) і під дописом про конкурс в коментарях вподобати проект № 190 "Облаштування бювету з альтанкою з питною артезіанською водою у верхній частині Стрийського парку".
Посилання на конкурс в фейсбуці для голосування

Прохання не розглядати це як рекламу, це намагання втілити ідею для покращання життя громади міста з використанням історичного досвіду. Дякую!  :)
#2
Це вілла Люсія на Свенціцького, 16. Схоже, що це її спеціально нищили (палили, а потім зняли дах), щоби потім знести і поставити новобудову. Була навіть петиція, щоби її зберігти, незважаючи на те, що будівля не відноситься до пам'яток архітектури.  Але петиція не набрала достатньої кількості голосів.

Шкода, бо будинок гарний. Там далі вгору по вул. Лемика розміщено декілька будинків у такому ж стилі. Зараз навколо будинку з центрального фасадного входу поставлено металевий паркан, напевно скоро будуть починатися якісь роботи.