Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Elephant

#1
На рахунок сміття, то всі баклашки і т.п. ми забрали на поверхню, хоч чесно кажучи взападло було з тим гавном лазити )) але згадавши як ми з тобою Андрюха їздили на сплав по Дністру і бачили цілі звалища біля водоспаду, інакше поступити неможливо ).
Всіх вітаю з перемогою 3-1 Динамо-Рубін!!!   ;D
#2
Якби я знав як називається село... Знаю шо довго їхали по Тираспільській трасі, потім звернули в якесь село і вхід був завалений сміттям і всяким гавном :)
Доречі, там всі стіни були розмальовані. На багатьох фотках видно.
Всю дорогу ми бачили на стінах прізвища великими буквами. Напевно ті, що там ходили, писали так шоб вєрняково не загубитись ))
#3
В оправдання моїх провідників скажу, що вони користувалися і іншими ориєнтирами і міток ставили дуже мало. Але я не знав що у вас це не приветствуется.
#4
Пройшло більше місяця з того часу як я побував в одеських катакомбах. І вот нарешті мені вдалося побороти свою лінь і написати коротеньку статтю.
   Бувши в Одесі, я дуже загорівся ідеєю піти в катакомби, в чому мені допоміг одеський знайомий Сашко. Досвіду у тій справі у мене немає, тому із спогадів про фільм "Штольня", я уявляв собі вузькі бетонні коридори. Після того як мені розповіли, що в деяких місцях щоб пройти стіну потрібно залазити в яму і вилазити з іншої сторони, мені стало якось сцикотно і чесно кажучи по дорозі до входу я вже подумував, шо нафіг воно мені треба. Їхали ми досить довго у Тираспольському напрямку і накінець приїхали. Коли я вже побачив людей які поведуть нас, заспокоївся, тому, що люди адекватні і спочатку навіть видались мені дуже строгими. Всього, нас було 4 групи. 3 групи зйомочних по 2 чоловіка, які займалися топозйомкою, і наша з 9 чоловік, які просто гуляли по катакомбах. Нам як новичкам, на перший раз дуже пощастило, що ми пішли саме в ту систему,  тому, що на відміну від відомого Нерубайського, тут майже всюди можна було стояти в повний ріст а не раком.
   На початку нам провели інструктаж: дивитися на дупу того, хто впереді тебе і не відставати, якщо потрібно зупинитись в туалет чи пофоткатись, кричати "Ева!", після чого всі одне одному теж передають "Ева!" і зупиняються. Також ми пройшли інструктаж по діях у випадку якщо ти загубився: нікуда не йти з того місця де загубився, економити світло і сидіти бити камінь об камінь, бо кричати безполєзно, грубокажучи за поворотом вже нічого не чути.



Такий вот мох ми побачили недалеко від входу.




   На останньому фото добре видно каміння з якого побудована вся стара Одеса. Доречі, якщо хтось не знає звідки взялись катакомби, то коротко розкажу: тут, під землею на відстані від 10 до 40 метрів добувалося каміння для будівництва, а лабіринти утворилися в результаті того, що пиляли в сторону хорошого камня. Робився запил, якщо камінь поганий, робився наступний запил, вот і наворотили коридорів, що хрен розбереш.


Судячи по одягу, не тяжко здогадатися, що всі четверо новачки :)












Такі стовчики як тут зліва краще руками не рухати.


Тут напевно заблукала коза і здохла від голоду. Хтось її похоронив.


Ця пила називається "Щука". Ріже каміння не гірше болгарки.


На наступній фотці видно колодязь, через який піднімали каміння нагору.






Касетна плівка, з якою ходять новачки, щоб не заблукати. Ми йшли з профі, тому вони обходилися балончиком з фарбою.


В 63 проводилась топозйомка О_о






Сир! Хтось бажає? :)




Час від часу йти було досить небезпечно, оскільки опори вже обвалені. В таких місцях треба йти дуже тихо, не топтатись як слон і не піднімати голос, а то в кращому випадку можна получити по шиї.












Ну і на закінчення пару веселих фоток.








На фотках все виглядає дуже яскравим, а насправді ми 15 метрів під землею в суцільній темряві.