Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#1281
Вчора подивився новий фільм А. Балабанова, "Я теж хочу". Прекрасний зразок фільму, де кожен знайде свій сенс. І все на фоні постапокаліптичних пейзажів, занесених снігом.

Цитата зі статті в Вікіпедії:

ЦитуватиСюжет описывает путешествие пяти человек к мистической Колокольне Счастья, которая, по слухам, находится где-то между Санкт-Петербургом и Угличем, рядом с уже давно не работающей атомной станцией. Музыкант, бандит, его друг Матвей со стариком-отцом, а также молодая девушка пытаются отыскать это загадочное место и обрести счастье. Но Колокольня, как известно, «забирает» не всех — каждый верит, что будет выбран именно он.

Фільм на екс.юа





#1282
Adventurer 70l + двохслойний карімат підійде? Якщо так, з вівторка в будь-який день можеш забрати. А можна ще сьогодні ввечері до мене на район під'їхати.
#1283
Що за гості? Київські експлорери чи туристи які?
#1284
Щиро вітаю батьків! Нехай росте здорова та весела, вам на втіху.
#1285
Сюжет про закинуті військові бази Росії. Лана Сатор в кадрі.\

#1286
До мене часто звертаються різні товариші з проханням підказати, куди можна поїхати полазити. Попереду довгі вихідні і гарна погода, сподіваюся, список, що нижче, комусь-таки пригодиться. Більшості з цих місць на форумі немає або згадуються десь одним-двома словами, тобто повноцінних вилазок на ці об'єкти не було.

Всі фото тут з Вікімапії.

1. Калуська промзона. На мою думку, найкрутіший індастріал в радіусі 200 км. від Львова! Територія закинутого магнієвого заводу охороняється, треба вважєти.



2. Дашавський завод технічного вуглецю. Електричкою зі Стрия можна доїхати до станції Ходовичі, оглянути там склозавод (також закинутий), далі пішки по залізничній колії до заводу технічного вуглецю. На території є охорона, але якщо зайти з тилу, можна потрапити відразу до закинутих цехів.



3. Львівський лісокомбінат на Луганській. Ворота на територію зі сторони залізничної колії завжди гостинно відчинені, через дорогу навпроти є два бомбіки. Навколо є ще кілька цікавих об'єктів. Час точно не буде змарновано!



4. Подорожненський рудник та сірчаний комбінат біля нього. Все, звичайно, не таке вражаюче, як в Шклі чи Новому Роздолі. Озеро на місці кар'єру тут тільки ще формується, наповнюєть водою річки. Будівлі заводу охороняються і знаходяться в досить пристойному стані. Щоб дістатися до кар'єру, потрібно їхати маршруткою з Приміського до Журавно. Виходити біля польського цвинтаря, далі пішки.





5. Нововолинськ. Шахти, терикони, типове містечко радянського часу. Не таке круте, як Червоноград, звичайно, але подивитися є на що.





6. Давня соляна шахта біля Добромиля.

ЦитуватиСаліна — назва урочища і соляної шахти в Україні, Старосамбірському районі Львівської області, поблизу села Солянуватка, що біля Добромиля. Впродовж століть шахта була відома не тільки в Галичині, а й у Польщі, Словаччині, Австрії.

В урочищі існував санітарно-оздоровчий комплекс — санаторій на 365 ліжок та оздоровчі заклади для лікування туберкульозу, пневмонії та бронхіальної астми, у 1986 році був закритий Львівським облздороввідділом.

Сюди, напевне, найкраще їхати на авто. А по дорозі оглянути ще Добромиль (там дуже гарна будівля вокзалу), Хирів та Старий Самбір.



7. Форти біля Перемишля. Якщо хто має польську візу, авто і вільний день, можна відвідати оборонні форти часів 1 Св. війни. Всі споруди розташовані недалеко від кордону з Україною. На польській території їх є дуже багато, майже всі добре збережені і доступні для відвідин.



Наразі все. Як матимете питання, буду радий відповісти. Приємних вилазок!
#1287
Вчора на 1+1 в новинах показували сюжет про пускові шахти Р-12 біля села  Великий Дивлин на Житомирщині.



Зверніть увагу на слова журналістки (2:10): "Під землею численні дороги. Куди ведуть підземні лабіринти, не знає ніхто." Тобто куди ведуть технічні коридори в ШПУ ніхто не знає??? Чи просто цього не знає людина, що веде сюжет, бо впадло було в Гуглі три слова написати?  Я остаточно для себе зрозумів: більшість журналістів є таким особливим типом людей, котрі не хочуть вникати в суть того, що роблять, вчитися чомусь новому, висвітлювати події правдиво. Набагато простіше зробити з інформаційного повідомлення шоу з таємницями та загадками, головне, щоби було побільше вбивств, крові, покинутих дітей і різного трешу. А чи відповідає інфа дійсності - неважливо.



А ось іще слова Вікторії Долик, журналіста ЗІК'у в усім відомому сюжеті про Експлорер (1:48): "Нишпорити по цьому жахіттю хлопці почали з дитинства. Потім серед руїн знаходили таких самих відчайдухів". Не зважаючи на нашу розповідь про рух Дослідників у Львові та у всьому світі, не зважаючи на скинуті матеріали про Урбекс, суть нашого захоплення полягає в тому, щоб "лазити по руїнах". На жаль, така ситуація не тільки на регіональних, а й на центральних каналах та газетах.

Коротше кажучи, я обурений. І хочу почути думку спільноти з цього приводу.

#1288
Біля Кременця, що в Тернопільській області є село Білокриниця, кілька кілометрів по дорозі у напрямку Дубно. І є в цьому селі гарний та прекрасно збережений палац, зараз в цій будівлі розміщений коледж.



Але мова в цій темі не так про палац, як про військову частину на виїзді з населеного пункту. Отут, якщо бути точним.

ВЧ зараз стоїть закинута. І найцікавіше те, що частина будівель на території - віськові споруди кінця 19-го століття. Що тут було раніше докладно не знаю, швидше за все військова частина Російської імперії, як і форт Тараканів. Місце бачив лише з вікна авто, коли проїжджали мимо. Нижче кілька фото з Вікі та карта.  Буду мати вільні вихідні, обов'язково організую екіпаж туди ;)







#1289
Придбайте своїй дитині велику металічну дитячу лопату! Назва товару "Щаслива стрекоза" гарантує найвищу якість!
#1291
Кременець - маленьке і затишне містечко в Тернопільській області. Має дуже давню історію, красиву архітектуру та видатних уродженців, серед яких, зокрема, Віктор Морозов та Юрко Покальчук.

Цитувати«Афіни Волинські» або «Маленька Волинська Швейцарія». Саме так називають древній Кременець – невеличке містечко, що купається у чаші поміж гір, наповненій благодаттю. Бо як ще можна пояснити оцю незбагненну красу феєричних гірських ландшафтів, оксамитову зелень лісів, парків та скверів літом, надзвичайно красиві золоті пейзажі восени і м'які, снігові перини взимку. Кожен, хто бачить цю невимовну красу наповнюється цим незбагненним почуттям духовної насолоди.

Ось на цьому сайті можна знайти багато матеріалів про цікаві місця та видатних людей  краю. Ще на Ютубі знайшлося відео про місто. Запрошую до перегляду:



А ще Кременець, зимовий і засніжений, є у відео, що нижче. Приблизно з 02:55



На початку лютого зі Львова на Кременець виїхав автомобіль вітчизняного виробництва. І був він напханий Експлорерами, а саме Ромчиком, Марічкою, Фляшкохантером, Христиною та Утілізатором. Їхали через Броди і Почаїв, за порадою чувака з заправки, бо там краща дорога. Дорога, направду була не айс, хіба що ями трохи позамітало снігом.

На в'їзді до міста подорожніх зустрічають велетенські баняки цукрового заводу (фото з Вікімапії). Ми біля них не зупинялися, поїхали відразу до центру міста.



Залишили машину біля універмагу в центрі і пішли дорогою до замкової гори, яка має дивну назву Бона.  По дорозі траплялися чудові зразки архітектури, як давньої, так і совіцької.





Монастир



Єзуїтський колегіум та монастир, красивий і величний комплекс будівель









Меморіальні таблиці на стіні



Польська табличка на склєпі



Радянські вивіски









Кінотеатр в центрі називається Футурама. Робота Бендера поблизу ми не помічали. Хоча, можливо він просто не дуже полюбляє зиму?



Колесо огляду в парку





Практично з будь-якої точки центру міста проглядається гора із залишками стін замку на ній. Туди ми і пішли.



На гору можна добиратися стежкою, яка починається навпроти Єзуїтського колегіуму. Можна йти або їхати навколо, по дорозі.













Стіни давнього замку не так щоб аж дуже цікаві. А от для чого дійсно варто сюди піднятися, то це краєвиди, що відкриваються з гори на місто.





















Наприкінці нашої короткої прогулянки по Кременці завернули ще на давній єврейський цвинтар. Снігу тут було особливо багато – аж по яйця значно вище коліна, тому і не вдалося все оглянути наскільки близько, як хотілося би.









Обов'язково повернемося сюди влітку, щоб побачити все знову, вже без снігу і замаєне. І переночувати в Кременецьких горах. А ще щоб знову побачити оцього кота, що явно недолюблює «панаєхавших».

Обговорення теми.


#1292
Рой маладєц, 5 балів  8)
#1293
Сподобався запис в ЖЖ telesyk, про закинуту сільську хату на Чернігівщині. Ніби й нічого особливого, а привернуло увагу.

Лінк: http://telesyk.livejournal.com/35073.html







#1294
Пан реклямує свої послуги? Швидко та недорого?
#1296
А ще сьогодні святкує свій День народження либонь наймолодша наша форумчанка - InkognitA, їй виповнюється три рочки!!! Вітаємо малечу та щасливих батьків!!!
#1297
Віртуально тягаю за вуха! Всього Тобі найкращого сьогодні і кожного дня, друже Руфусе!
#1298
Я б поїхав, але маю на вихідні інший об'єкт на прикметі)))

Обережніше там з охороною.
#1299
Цитата: goom від 09.04.2013 23:19:33
Гарно погуляли,як будеш знов дзвони :)

Я за тебе пам'ятав, але ми з Цезаром придумали їхати пізно ввечері, незручно було дзвонити. Наступного разу обов'язково попередньо наберу.
#1300
Люки з Кракова, свіжозазнимковані :) Мушу сказати, що такого різноманіття, як на вулицях українських міст, там не побачиш. Кілька типів однакових люків по всьому місту. Пурєдок, курча







І з Праги: