Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Bottlehunter

#41
Чудова історія, запишу собі в блокнотик  ;D
#42
Стаття на Збручі про скам'янілі рештки мешканців давнього океану, які трапляються біля Сатанова. З радістю би з'їздив туди ще раз, з наметом

https://zbruc.eu/node/104036?fbclid=IwAR0YNKsOBRoE6zi3WUjNTH8owsIDgunjDDSHAhH3CrfHzjndN9w1j41rico









#43
Круто, дякую за гарну тему.

Твої фотки і опис нагадали мені одну давню історію. Років з десять тому я говорив з місцевим чуваком, що живе в приватному будинку в районі вул. Розвилиста. Почувши, що я цікавлюся різними підземеллями, він розповів, що в них на районі теж є якісь підземні ходи. Ними працівники заводу Іскра виносили лампочки, які "напозичали" на виробництві. На прохідній їх перевіряли, тому вигадали отакий спосіб. Він розповів, що в його сусіда на городі є люк, через який лампочки і вивантажували на білий світ. Зрештою сусідові набридло, що йому регулярно хтось топче бульбу, і люк він зверху чимось приложив. Я тоді трохи скептично поставився до розповіді, а йти перевіряти бажання не було, на тому городі бігав пес розміром з вгодованого поні. Походження підземних ходів мій співрозмовник не знав і на власні очі їх не бачив.
Тепер пазл склався, йдеться точно про цей колектор.

Про водяний млин на Старому Сихові теж чув, але казали, що він був в районі вул. Простора, де було озеро. Кілька років тому його засипали і збудували багатоповерхівки, зараз це місце називається ЖК "Старий Сихів". Хз чи він там взагалі був, може просто переплутали.

ЦитуватиКолектор виходить десь на околицях Сихова. Але куди дівається стільки води?

Відповісти на це питання нам допоможе совіцька кілометрівка. Тут добре видно безіменний потічок, міст через дорогу і озерце, на якому міг стояти млин. Він впадає в Зубру в районі села Зубра. Топозйомка карти - 1984р.



Я також пробував знайти назву потічка на старіших картах, але безрезультатно. Сихів не так давно став частиною Львова, тому детальних мап цих місць не знаходиться.

ЦитуватиСталактити зрослись з сталагмітами

Така штука називається сталагнат, або сталактон (другий термін сам щойно дізнався  8))
#44
Я розглядував кожну фотку зі ста, а не просто скролив. І точно ще подивлюся не раз. Треба мати неабиякий талант і працелюбність, щоб досягнути такого рівня в фотографії. Причому в такому невдячному жанрі, як урбекс, де зустрічається багато однотипного контенту.

Коротше, топ, що і казати.
#45
Бімба. Сподіваюся, ніхто не простудився)
#46
Крута історія, обожнюю такі)

І що там в поліції, виписали штраф?

Я, на жаль, не знаю проги, яка б тобі допомогла. Але на наступний (хай краще його не станеться, але все ж) раз просто завантаж фотки на гугл диск, якщо буде доступ до інтернету. Або просто бери з собою дві картки - одну з фотками сховай, з іншої можна буде і стерти  :)
#47
Круто! Яке воно все задовге разом?
#48
Крутяк! Особливо пасує музика у відяшці, коли панорама на Дніпро з чайками)))
А що ж там над люком з охоронцем? Якесь підприємство чи держустанова?
#49
Невеликий закинутий вузол зв'язку, що знаходиться в лісі на південь від містечка Кладно. Об'єкт був збудований 1954 року, а покинутий на початку 2000-х. Досі непогано збереглися залишки серйозного периметру охорони. Огорожа під електричним струмом, аналогові та інфрачервоні датчики руху, чотири доти по кутах.





Це було б ідеальне місце для річниці Експлорера, якби не було так далеко. Компактна територія в хвойному лісі, де посередині стоїть велика напівкругла споруда з залізобетону, майже повністю покрита мохом. Хз чи можна це називати бункером, закопати його забули))) Така форма мала б захищати об'єкт від авіанальоту.

На території є ще кілька закинутих адмінбудівель, але вони унилі і повністю порожні. Тому їх викладати не буду.







Споруда має два поверхи. План першого:



Тут розміщувалися умивальники, ФВУ, дизель, акумуляторна, насоси, електричні стійки та інші схожі приміщення. Приємно здивувала відсутність сміття, дурних надписів та присутність великої частини обладнання. Навіть дизель-генератор не поїхав на переробку, а лежить тут же на бочку, відпочиває. Чи то чехи такі ліниві, чи то ціни на метал занадто низькі - не знаю.

























А це фото 2007 року, тоді об'єкт купив власник місцевого гольф-клубу. Тобто тут все виглядає так, як лишилося після вояків, тільки найцінніше обладнання вивезли. Той пан зрештою нічого цікавого тут не зробив і залишив все гнити на поталу сталкерам.















На другий поверх веде здорова драбина. Тут всього один великий зал, де, напевно, розміщувалося передавальне обладнання.









І це ж місце 14 років тому:



І невеликий бонус для тих, хто не полінувався піднятися на стрімкий горб за периметром. Тут стоїть непримітна дерев'яна хатинка.



Всередині є лючок і два кавалки півтораметрової труби в обидва боки. Мабуть це був водний резервуар для пункту зв'язку.








#50
Оце круто, дякую!!! Як п'ять років скинув)
Тільки саундтрек мав мабуть бути Скрябін 8)
#51
Новий сервіс на MyHeritage - анімація старих портретів. Спробуйте, результат вражаючий

https://www.myheritage.com.ua/deep-nostalgia
#52
Сім років тому, в ніч з 18 на 19 лютого, у Львові відбулися події, які пізніше отримали назву "Ніч гніву".

ЦитуватиНевідомі особи захопили всі райвідділи поліції Львова, будівлі прокуратури, податкової, Франківського суду, розбій був у приміщенні СБУ, була підпалена військова частина Національної гвардії. У ніч сталося дев'ять пожеж, знищене майно і численні кримінальні справи.

Розслідування по цій справі і досі триває. Якщо чесно, думаю, що імена організаторів та їх справжні мотиви ми ніколи не дізнаємося.

Знайшов свої фотки, зроблені зранку 19 лютого. Виглядало все просто епічно. Якщо маєте ще десь в архівах, поділіться, будь ласка, для історії.



































#53
Дякую, що пофоткав. Ящо не дуже пошарпані, я б взяв
- Міська Джексона
- Смерічка
- Сандра
- Dancing party

Друга у верхньому ряду - це Duran Duran? Якщо так, то її теж.
Цитата: akazukr від 17.02.2021 14:07:13



#54
"Щасливе дитинство". Район Іскра, 2017р.


#55
Клімат в Празі м'якший від львівського. Тут менша вологість та менші перепади середньорічних температур. А справжня зима, з морозом та кучугурами снігу, буває приблизно раз в десять років. Зараз якраз настав той час, попередній раз був в 2009 році. Нападало неймовірних 15-20см снігу, озера позамерзали, народ використовує можливість на повну - всі катаються на санках, лижах і ковзанах. Автомобілісти бідкаються і не знають як відшкрябати замерзлі шиби зранку  ;D

Замерзла і затока Влтави, де зазвичай пришвартовані кораблики місцевого яхт-клубу. Ось як це місце виглядає влітку (фото Роя, 2019)



Зараз тут суцільна ковзанка. Товстий лід витримує ковзанярів різного віку, роззяв типу мене і хокеїстів. Хокей в Чехії національний вид спорту, національна збірна - одна з найсильніших в світі. Одного разу співробітник розповів: "На кожному чемпіонаті, де грає збірна Чехії, найголовніша задача - виграти в збірної Росії. Загальний результат в змаганнях аж такого значення не має  :D". Зараз всі з нетерпінням чекають чемпіонату світу, що має відбутися в Ризі в травні.

Сьогоднішні фото:










































#56
Мені, будь ласка, зарядку для 18650. І якщо є для телефону на 2А, то теж одну.

Віддячу пивом.
#57
Круте місце, а фотки просто бімба.
Це ви десь восени там були?
#58
Перебирав старі фотки на компі. Ремонт початку вул. Б. Хмельницького та прилеглих вуличок, 2013р. Хай буде тут, для історії.























#59
Ще одна умовно-прохідна підземна річка в Дніпрі - Жабокряч. Цікава тим, що в колекторі збереглися старі мости, що були збудовані у 19 столітті, коли ще річка текла по місту.




#60
Ніфіга собі, ви пройшли ЯЙЦЕ!!!!11

То крутіше, ніж знайти прихований рівень в Супер Маріо🤩
Яку воно приблизно довжину має? І як вам вдалося там не скупатися?)