Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - linuxoid

#241
Цитата: YserL від 11.03.2012 21:03:36
3 А робоча без радіатора.
При використанні LM358 можна живити світлодіоди.
Від акума 3,7 не заведеться, а от 12в свинчевого чи 14,8 li-ion від ноутбука якраз.
На їбеї вони продаються по 5-8$ за 10шт.
Доставка буде з кузнцовська.

Для 3,7В (18650) краще драйвера за китайську кнопку і двох прожинок нема, перевірено роком служби в темпиратурах від +30 до -25))
Я якраз і хочу заживити кластер з 4-х послідовно з'єднаних світлодіодів, що на малюнку вище, від 11,1В літій-іонної батареї, але хочеться декілька режимів роботи мати..
#242
Цитата: YserL від 11.03.2012 15:33:37
Завтра замовляю DC-DC KIS-3R33S на MP2307 за 11 грн. Від 10 шт по 8 грн.
Із себе представляє:
In: 4.75V-23V
Out: 0.925V-20V
I - 3А
Я замовляю 3 шт.

3А то пікове чи робоче навантаження?

Ціна хороша,  і можна можна з оцим використати:


Не реклама, простосто ілюстрація.
#243
Цитата: Romchick від 09.03.2012 17:02:57
Це лимоніт. Якщо його гарненько почистити він буде нагадувати кавалок чавуна. В ньому деколи бувають ще жовті включення, подібні на латунь. Не є феромагнетиком, але служить сировиною для металургії. Явно добули разом з породою.

З.І. Молодці, що не сиділи на 8 березня дома і не варили борщ. Двом по жирному "х"

Я теж про це подумав, можливо шмат лемоніта був скруглений в якійсь доісторичній річці чи океані в кам'но-вугільний переод і залишився включений в мул, котрий пізніше став породою, а в териконі порода розтріскалась і вивільнила "бранця" через мільйони років.
#244
Шмат заліза бути не може, в териконі замалатемпиратура для плавки заліза, щось зроблене людиною теж не підходить, через форму предмета і нами був знайдений шмат такого ж розміром з голову.
Всередині та штука сіра. Вдалось зробити 1мм. надріз, далі нжовка затупилась. Молотком не колиться. Є думка, що це банальний шмат породи, що неповіністю догоріла, але іржа збиває з пантелику...
#245
Цитата: Alter від 09.03.2012 11:54:51
Мож то пресований оксид заліза (воно ж ржавчина)? Якщо його розпиляти ,всередині має бути кусок неокисненого металу, що ще не встиг зіпсуватись. Таке утворення характерне при високому тиску на залізяку, яка кородує.

Не реагує на магніт і стрілка компаса не рухається, як писалось раніше(!!!). Високого тиску нема: декілька метрів породи з можливістю виходу газів назовні.
#246
Цитата: Roy від 09.03.2012 10:05:57
Файно, теж плюсанув. Видно по фотках, що весна вже набирає обертів. Значить скоро час на ЦЗФ. ;)
Про метеорити, в нас ще тут обговорювалось.

Вся справа в тому, що то не метеорит, а такий собі артефакт з терикона. Він не схожий до породи, що зустрічається там, але подібних каменюк там є досить. Дивно те, що вони на поверхні, атже якщо вони піддавались плавці, то очевидно, що вони мусили б бути знизу, або взагалі просочитись в пори клінкерів. Взагалі, круглі камені на териконах то рідкість.

Камінь важкий, але легший за залізо, проте велика каменюка (Метеорит Лесика) була близькою до ваги заліза. Компас не реагує. Від каменю відколюються маленькі пластиноски, але слоїстим він не є. Поверхня нагадує гончарську глазурь, вона і відколюється. Як буде час, поробую його акуратно розрізати.
#247
Цитата: GreenLION від 08.03.2012 23:10:23

Провір чи реагуватиме на нього компас...
Воно важке, тверде? Взагалі подбне на сплав?
Це може бути бурий залізняк або відповідно мінерал лімоніт.
А взагалі по формі і структурі нагадує метеорит...

Таких метеоритів на териконах багато...
Мовою оригіналу (рос.):
ЦитуватиВ самый начальный момент своего существования такой террикон состоит из смеси обломков породы, из которой был изъят уголь. Как известно, в Восточном Донбассе угленосные пласты образовались в каменноугольный период или карбон, точнее - в средний карбон. Эта местность в то время постоянно пульсировала и была то дном морского залива, то берегом... И теперь прослои углей, имеющие максимальную толщину до двух метров, зажаты между мощными толщами пород, образовавшихся за миллионы лет из песка и глины - сланцами, алевролитами, аргиллитами, песчаниками, перемежающимися с морскими осадками, образовавшими слои известняка. Только приблизительно одна треть слоёв угля имеет толщину, пригодную для его промышленной добычи, остальные идут в отвал.  И тогда рядом с шахтами возникают эти рукотворные горы, похожие на египетские пирамиды...

Цитувати... В углесодержащих породах Донбасса всегда присутствует минерал пирит — соединение железа и серы... Нет, не большие красивые золотистые кристаллы пирита, а мелкие, пылевидные формы... Скопления частиц пирита образуются на поверхности микротрещин и пор, и служат «пищей» для особого вида бактерий — тионовых. В результате их деятельности происходят особые биохимические процессы, при которых выделяется большое количество тепла. В порах образуется чистая сера, серная кислота и различные соединения железа. Возникает своеобразный химический реактор; проходящие в нём процессы начинают интенсивно разогревать породу. При довольно невысокой температуре, около 260°С, разогретые пары серы, соприкоснувшись с кислородом воздуха, самовоспламеняются —  и тогда в процесс уже вовлекаются и угли.

Дальше — больше... Температура внутри террикона может достигать 1200°С; на поверхности появляются дымящиеся выходы газов — фумаролы, как на вулканах... И так же, как на вулканах, рядом начинают откладываться сконденсированные сера, нашатырь. А внутри начинают идти разнообразнейшие химические реакции, в результате которых появляется огромное число новых соединений и даже образуются новые минералы, не встречающиеся в природе, и характерные для метеоритов и лунных пород...

Інформація взята зідси

А от що це за "метеорит" і що в ньому є. Може хтось може аналіз зробити? Цікаво, таки)
#248
Як обіцяв, ось фото того "псевдометеорита":






Заліза та штука не має, а якщо має то дуже мало, бо не притягується магнітом. Може хто підкаже, що це може бути?

http://terra.donrise.ru/handsmade/terricons/tabid/402/Default.aspx -
"А внутри начинают идти разнообразнейшие химические реакции, в результате которых появляется огромное число новых соединений и даже образуются новые минералы, не встречающиеся в природе, и характерные для метеоритов и лунных пород..." - може щодо метеорита ми праві бути)
#249
Цитата: Alter від 08.03.2012 21:13:24
А де елементи індастріалу крім корпусів фабрик на горизонті та вентиля на початку? Чи то в плани не входило?
П.С. Красиво, точняк треба поїхати.

Входило, але, як я писав в звіті (!!!) на об'єктах були працівники і/або собаки, крім того сам терикон можна віднести до індастріалу.
#250
Наша ціль (злапав панораму 12-ти кратним збільшення і з рук 8) ):

#251
Вирішив я сходити 8-го березня десь. На мою пропозицію відгукнувся Lesyk. Ось ми вдвох і пішли. Ціль була перейтися пром. зоною, котра розміщена паралельно трасі на Львів. Наш маршрут проліг вздовж колії, по котрій ми і йшли. Доступних індустріальних об'єктів не виявилось, тому що всюди кипіла робота, незважачи на вихідний, а там де робота не дуже кипіла гавкали собаки.
Дійшли ми до терикона шахти Межирічанська, він і став нашим головним об'єктом.
Площа його досить велика, поверхня покрита ніжними карликовими берізками, сосенками та великими зпорохнявілими їстівними грибами, судячи з їх місцязнаходження, підберезовиками або чорноголовцями. Місцями траплялися глубокі провалля.
Висота трикона в середньому метрів 10-15, в найвищому місці досягає десь 30м.
Lesyk знайшов каменюку, по вазі вона була як залізна, та кольором схожа до іржі. Поміж гострокутої слоїстої чорно-сірої породи ця каменюка різко відрізнялась. Спершу ми подумали, що то метеорит, навіть ім'я йому дали "Метеорит Лесика", але пізніше ми знайшли й інші схожі камінці з подібними властивостями і дудули, що то залізні пердмети, що з породою висилали на терикон, а далі вони під впливом теплоти горіння терикона розплавились і застигли такими собі краплями. Один з цих камінців я взяв додому, пізніше обфоткаю і скину в обговоренні.

Тепер фото:
Непер хрін нам який моска.. газ перекриє:


Наш шлях:


Шматок заводу ЗБВ:




Лесик з новим інтерфейсом ;D :


Йдемо далі, а там краса:






Нраітса:


Ось і терикон:


Через це я думав чи не зробити би звіт в "Природніх об'єктах":








Місце, де колись росла сосенка. Уявіть, Новорічну ялинку з терикона...:


Купи свіжої породи:








Найвища точка, туди і йдемо:


Кратер:


На місці, попереду найвища точка:


Дивна рослинка:








Сам:






Ось саме та іржава каменюка:


Обрив:






"Наша" шахта:


А здалеку видно нашу наступну ціль:


Тріщинка в териконі, з котрої, як ми пізніше помітили, йшов дим:


А ось основна небезпека терикону. Глубока тріщина замаскована листям і корінням:


Після ми повернулись до Червонограда, поїли і вирішили ще перейтись:




Ну і на сам кінець:


Ось ще відео:


Обговорення

#253
Цитата: Drusja від 06.03.2012 22:51:41
Людиська ???

Ну з таким зверненням до людей на форумі, думаю мало хто відгукнеться.
[/quote]

Це через наші зауваження, думаю це не зі зла.
#254
Мало не забув,ця вилазка 8-го числа буде лише для дослідження доступу і маршрутів. Все буде швидко, без зупинок для фотодрочерства. В планах дослідити об'єкти пов'язані з Ц3Ф (терикони, шлами, болота, насосні). Інші вилазки будуть серйозніші і з паузами для зйомки.
#255
Про час скажу завтра, таки треба привітати наших милих мам, дружин, дочок, жінок, дівчат  та тих, кого стосується 8-ме березня безпосередньо.
#256
МіжнДеньЖін 8-го березня на териконі. Хто за? Я..
#257
Скачав,подивився і забив. Не обмежуйте респондента відповідями так чи ні, дайте варіант "інше". Це не моє "фе", я робив подібне дослідження і воно було розкритиковане саме через омбмеження: "так чи ні".
#258
Сніг повернувся, морози теж. Думаю варта таки знов відкласти вилазку. Таки нас цілавлять чорно-червоні терикони, а не засніжені пагорби.
#259
Смерті на колізеї трапляються частіше ніж на рядовій багатоповерхівці. Попасти на дах багатоповерхівки куди складніше, а інколи і майже неможливо через домофони, замки на люках і тому подібного. Та це все суб'єктивні речі, котрі вимірюються лише статистикою, але щось від цієї статистики мороз по шкірі...

Давайте подивимось на іншу сторону колізею, а саме його користь. За час простою будівля стала непридатною чи малопридатною для добудови і використання. Колізей не є пам'ткою архітектури, як і не є естетично, хоч якось, цінним. Вилазки для індастріалу і пейнтбол, ну то смішно.
А шкода: величезний монстр в межах міста, котрий має дурну славу і потихеньку стає аварійним... Через років 10, як думаю, він почне валитись і може забрати з десяток молодих життів за раз. Така махіна коло школи з сотнями малолітніх "героїв" то не є добре.

Знести колізей неможливо, бо об'єкт має власника (Фонд Держмайна), а поставити охорону і замурувати входи то вже реальні речі і це необхідно зробити

#260
Біла гадость під нограми щезає, тож пропоную в суботу вибратись на терикони. Ось мапа:


Найкращий, як на мене, жовтий маршрут, проте від досить довгий: 4,74км до терикона і по териконам - 2,37км, крім того є варіант попасти на болото, проте по дорозі є купа всяких цікавих техногенних штук.
Зелений шлях коротший, по дорозі ніц цікавого нема, але веде прямо до терикона.
Червоний шлях нас заведе до дороги, де можна спинити маршрутку і поїхати банячити в мотель.

Були думки на два дні вилазку зробити. Якщо будуть бажаючі, то я складу ще один маршрут по пром.зоні, котру я ще ніразу не відвідував і котра є перспективною, але то вже інша історія.