Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - SANECKA

#1
Пропоную від себе 3 теми:
Ставка Ворошилова
Грибовицьке смітєзвалище
Новоярівська сірка та крокуючі ескаватори
Є ще четверта, але то вже на ваш розсуд:
Ай-Петрі.
ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!
#2
Як можна замовити???
#3
Пропоную створити підрозділ Туаллети Львівщини, це ж скільки недосліджених сральників у Львові. А звітів скільки буде... ;D ;D ;D
#4
Одного разу до мене в гості на ровері приїхав Bottlehunter.Так, як ми не бачились довгий проміжок часу вирішили попити пивка. Сиділи позаду Міленума і тут я запримітив цікавий об'єкт. Напевно я не правильно виразився. Запримітив я старий громадський ТУАЛЕТ, який з пару років, а може десятиліть не працював.


Імовірний вхід був забитий дошками та пролізти можна було.



Залишалось вернутись додому за ліхтариком і фотоапаратом.


І за гумовими чоботами тому,що вхід зустрів на водою іржавого відтінку.
Як завжди сподівались побачити хоч якісь залишки минулого государства, та марно.






Хлюпаючи ногами і розчавлюючи під водою керамічну плитку я йшов на звук шипіння води.





В кінці подорожі по туалету я все таки зрозумів причину води майже по коліна. Вона виявилась банальною. Тріснута труба з якої диким напором наче гейзер обливаючи всі стіни текла вода.




Так і закінчилась ця оригінальна можна так сказати вилазка.
Незнаю чи вартує створювати обговорення так як окрім унітазів і води нема чого обговорювати. Залишаю це право на розсуд адміністрації форуму.


P.S. Біля лялькового театру є схожий недосліджений сральник. Можливо там зустрінеться щось цікавіше і тему можна буде доповнити.  ;D ;D ;D
#5
Сто пудово їду мене ніщо не зупинить!!!  8) 8) 8)
#6
Скористався недавно послугами  велокур'єра. Враження тільки позитивні: оперативно, швидко, зручно!
Одним словом рекомендую!!!
#7
Вкотре Краківський ринок порадував ретро транспортом. Та ще яким!!!! Жаль звичайно, що така машина розвозить майонез і мівіну, а не стоїть в музеї. Точно знаю що Mercedes, проте яка модель не мав змоги запитати,а вернувшись назад авто вже небуло.

#8
Ну,що ж не так давно відбулася третя вилазка в цей підвальчик. Хоча зовсім не результативна по знахідкам та все одно приємна для мене. Тим більше сфотографував дивну посудину з надписом BUDAPEST. Звичайно хотілось щось знайти на згадку, та фортуна напевно в той день була не на моїй стороні. Та все одно відмовляюсь вірити, що там більше нічого неможна знайти. Місця де покопати ще є вдосталь головне бажання,тим більше вхід досі відкритий.
Тепер трохи фото.Дуже прошу людей з форуму допомогти оприділити що то за посудина з надписом на дні BUDAPEST. Просто там в підвальчику ми надибали десь 5 таких бідончиків, і дуже хочеться знати для чого вони використовувались. В мене ніяких ідей не виникає.







Діло в тому, що сама посудина складається з двох частин,фото зроблено вдома.





Ну і сам надпис на дні, може він розвіє таємницю посудини.




                                                                                                                P.S.

Час проходить та нові місця для досліджень не перестають дивувати. Отож знову мій райончик потішив мене незвичним краєвидом. Особливо радує що цей пейзаж я можу спостерігати кожен день бо він знаходитьсяв мене за вікном.




По нашим здогадкам тут колись була невеличка торгова площа. А це напевно одне з торгових місць принаймі те що з нього залишилось.




Ну і залишки будинку зруйнованого під час війни,точніше теж підвальчик. Правда маленький і засипаний,та й копати там не рекомендується,дуже аварійний стан.




Роки три назад тут планували будувати готель до ЄВРО 2012 та будівництво було зупинено по скарзі мешканців нашого і сусідніх будинків. Тут була знайдена хлібопекарська піч майже в цілому стані. Піднос і багато різної посуди. Причина в аварійності наших будинків. Мій будинок вже 14 років в черзі на капітальний ремонт та за цей час нічого не зроблено, в деяких місцях тріщини на весь будинок і свобідно можна просунути цілу руку  :o



Зараз частково знайдена дорога розібрана археологами,залишається тільки чекати нових відкритів. І надіятись, що все таки тут нічого небудуть будувати. Бо ходять чутки що на цьому місці планують збудувати 7 поверховий будинок з підземними гаражами. Навряд чи мій будинок витримає такі зміни враховуючи що йому вже 140 РОКІВ.
#9
ЦитуватиА що в мовзолеї, опудало на місці?
Лежить скелетик в кашкетику.
#10
В Metro last light прикольно по Москві можна походити після ядерного удару, якщо повезе як мені знайшовши отвір можна і в мавзолей потрапити.
#11


Вийшло довгоочікуване продовження незабутньої гри. Зараз прохожу з задоволенням, не можу відірватись. Пройду цю частину обовязково ще раз пройду першу. Моя оцінка 10/10.
#12
Саме в центрі міста на мою думку починалась історія нашого міста. І коли при якихось будівельних роботах відкривається нове підземелля, чи підвальчик, чи то прсто археологічна знахідка то для мене нічого дивного в цьому нема. Скільки будинків і синагог було зруйновано під час Другої світової війни, дуже велика кількість.
Так і сталось цього разу.Коли я бачу роботи комунальників, які звязані з розкопуванням землі, то бажання заглянути, чи то в маленький рів чи ямку ніколи мене не покидають.Заглиблюючись в підземні недра завжди є шанс знайти якийсь скарб.Нехай це буде старенька пуста пляшечка, чи незрозумілий на перший погляд кусок металу,головне що залишиться приємна згадка на довгий час.Тим більше львівські підземелля завжди приховують якісь таємниці.
Отож запримітивши на перший погляд маленький рівчак, око справжнього дослідника і шукача пригод запримітило невеличку арку,яка з вулиці була майстерно кимось замаскована кусками цегли. Забравши декілька цеглин, я побачив невеликий отвір, в який спокійно можна було просунути руку. Звичайно таке діло неможна було залишати нерозгаданим.Зустрівшись з однодумцями, а саме:Dexter,Bottlehunter і його друг Руслан.
Нами була створена ідея з допомогою фотопарата і просунутої руки, зробити перший знимок середини підземелля.



Після побаченого незалишалось нічого як йти додому за саперкою і за будь-яку ціну розкопати вхід. Вхід розкопувався в дві спроби, щоб не привертати лишьої уваги.Фото я зробив на другий день, тому що копати в цьому місці при денному світлі було би дурістю.Отак виглядав наш вхід.



Підвальчик виявився невеличкий (15-20 метрів), та тим не менш досить цікавим.Закінчувався він обваленою землею з цеглою і . іржавим велетенським КОТЛОМ.



Звідки він там узявся мені незрозуміло, та застряг він там намертво. Підвальчик доволі просторий, в деяких місцях можна встати в повний зріст.Кожен розійшовся по закутках підвалу і почав щось шукати.



І перші знахідки не заставили себе довго чекати.




Сама цікава знахідка попалась тоді Bottlehunter.На перший погляд вона нагадувала каску, але чому така маленька як для дитини. Було вирішено її відчистити.



Хоч золота ми незнайшли та думаю кожен відчув незабутню атмосферу підземної археології.




Після колективного фото потрохи ми направились до виходу.




На цьому закінчилась перша подорож в цей підвал, та це не кінець.
Друга наша вилазка відбулась за кілька днів в компанії Roya. Вона була більш результативніша по знахідкам. Тай провели ми там часу набагато більше. Я накопався вдосталь. Правда фотоапарата з собою невзяв. Найбільше ми знайшли в різному стані незрозуміли бідони з надписом на дні Будапешт.В одному місці знахідки вилазили одна за одною, хоча багато з них були зруйновані часом і вологою та все одно це не могло не радувати.Потім десь з 20 хвилин немогли вилізти бо чули розмови якихось мужиків, як потім виявилось вони відзначали якесь свято і на нас не звернули жодної уваги. А нам дуже не хотілось палитись при виході, щоб була можливість вернутись знову.
По припущеннях Roya багато з тих речей які ми там знайшли в різному стані, належали євреям. Я можу сказати з вірогідністю в 95%, що на цьому місці стояв будинок.Всі речі які там знайдені я віддав Андрію для реставрації, собі залишив декілька пляшечок різного калібру,одна з них схожа на чорнильницю.



Також хочу подякувати всім учасникам двох вилазок і поплюсити особливо Bottlehunter за те що відчистив нібито каску і подарував мені на згадку. Хоча зрозуміло що ніяка то не каска,але що, може горшок  ;D




На цьому наші пошуки скарбів закінчились. Місце входу хтось приклав каменюками, та я хочу вірити, що я ще побуваю там, можливо дуже скоро навіть заради того щоб сфотографувати Будапешт.


Обговорення

#13
Тут можна писати все по даній темі.
#14
Пропоную зустрітись в Пивничці у Стінгера, або біля монумента жертвам репресій НКВД. Давайте дійсно визначимся з годиною і місцем.
#15
21:00-21:30 постараюсь підійти, короче зідзвонимся.
#16
Реконструкція русла р. Полтва.
Взято звідси: http://alan.ucoz.lv/
#17
Можливо костел єзуїтів?
#18
Ось фото церкви ближче щось дуже знайоме  ???
Фото звідси http://yp.lviv.ua/old_lviv/main.php?cmd=album
#19
Знайшов на одному сайті в альбомі Lviv old Львів перед Другою світовою війною. На мою  річка це Полтва. В кого які думки?
Фото звідси http://yp.lviv.ua/old_lviv/main.php?cmd=album