Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts

Messages - Golem

#2101
Був там недавно. Все по старому, ніяких нових доріг чи захоронень, старі місця захоронень починають потроху заростати кущами.
#2102
Наше Спільне життя, я і моя маленька. Фото Марта Юзьків
#2103
Чув таку мульку ніби китайці(дай їм Бог побільше плодючості) хочуть зробити сміттєперероблювальний завод біля Дрогобича. Чого саме там - хз, напевно де з владою легше домовитися. І звозити туда сміття з усієї області. Полібно як є на Закарпуттю. Що ж, побачимо шо з того вийде.
#2104
Дякую за звіт, маєш +1. Завжди цікавили подібного роду споруди. Напесно тому що "Людство завжди цікавилося трьома речами: власним калом, питками та казнями і уродами. Дайте їм все це і людина буде відчувати що живе ненапрасно". (с)Л. Подеревянський. Дуже нагадали очисні Нового Роздолу, за масштабами та побудовою. Правда я так і не зрозумів як вони працюють, які стадії очистки, як отримують відходи. Ти тільки фоткав, чи говорив з роболчими?
#2105
Цитата: Tinian від 13.01.2011 20:46:14
дайте хтось, будь ласка, gps координати точки, бо я без поняття де це? :)

Так нецікаво, пошукаєш як написано, між двома річками ;)
#2106
ні, футболок не буде. Хоча це хороша ідея і якшо маєш час цим займатися був би дуже вдячний якби ти створив відповідну тему. Потім зібрав гроші, заніс замовлення, забрав його і роздав футболки. Я, на жаль, не маю часу :( Але можу помагати дистанційно порадами і контактами.

Але якийсь сюрприз все ж таки спробуємо зорганізувати ;)
#2107
Значить Так:

Офіційно запрошуємо всіх бажаючих на святкування річниці Explorer.Lviv.Ua яке відбудеться в оновленій і значно збільшеній кнайпі-магазині "ПивНичка" на вул Чайковського десь між гілкою Полтви на проспекті Шевченка і притокою Городоцької що тече по вул Стефаника. Дійство почнесі об 19-30, 25 січня у вівторок. Пиво і до пива за рахунок адміністрації. Решту хто що бажає приносіть з собою. але без фанатизму.

Бажано попередньо зголошуватисі, аби ми не налякалисі :) Фото з минулорічного святкування тут

#2108
А можна на вікімапії хрестик? Щоб привязати історичне місце до реального?
#2109
Погоджуюся. Попередня домовленість така - напиватися ніхто не буде :) Також як і минулого року - пиво за мій рахунок :) То ж не так і багато лишається докупити.
#2110
Досить цікаві і грунтовні статті про люмінісцентні лампи є на ПедВікії тут і тут
#2111
Був в новій Пивничці і говорив вчора з Ярославом. Найоптимальніша дата святкування другої річниці відновлення  роботи форуму  виходить 25 січня. Тобто рівно на тиждень пізніше від реальної дати. Зате маємо практично необмежену кількість пива, тру-діггерський підвальчик, лояльну до громади форума адміністрацію. Пропоную 19-30, так як багато хто може бути на роботі.

Як ви на таке дивитеся?
#2112
"
Підземний Львів дослідять
   
   Щоб знати, що у нас під ногами. Підземний Львів дослідять. За гроші Європейського Союзу.  По їх завершенню планують розробити спеціальний маршрут підземеллями Львова...  Коли невідомі  цікавинки із глибин стануть доступними.
   Музей аптека, підвал церкви Преображення Господнього, що на Краківській  та галерея Равлик.  Приблизно так сьогодні  виглядає  екскурсія підземним Львовом, - розповідає історик та екскурсовод Ігор Лильо.  Це лише маленька частина  того, чим наше місто може пишатися. Наприклад, у центрі під землею є ... справжній трактор. Колись він виконував роль котельні. Нині цілком міг би прислужитися за туристичну атракцію: «У Львові існує дуже цікаве середовище дігерів. На сьогодні чітко зрозуміле, що від пам'ятника Шевченку до Грушевського  є абсолютно прохідний маршрут. Думаю, це стала б абсолютно бомбова пропозиція у Львові».
Не так давно підземним Львом зацікавився британський телеканал Діскавері. Але показати світу те, що у  львів'ян під ногами – так і не вдалося. «Їх цікавило два об'єкти у Львові: підземелля Полтви і те, що під львівською Цитаделлю. На жаль, тоді контактів з владою і службами, які цим опікуються – не змогли знайти», - продовжує Ігор Лильо.
   Тепер, кажуть у мерії, підземелля Львова отримають всі шанси, аби стати популярними.  Місто виграло грант Євросоюзу на їх дослідження.  Архівні, археологічні, інженерні дані щодо міцності фундаментів. Їх розпочнуть уже за кілька місяців. Одразу після підписання грантової угоди... Триватиме проект – майже два роки.  По завершені створять комплексний маршрут підземеллями Львова, - говорить начальник міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.
Додам, що сума гранту на дослідження підземель -  понад 500  тисяч євро, з яких 90% - кошти Європи і десята частина вкладення міста.

Людмила Томашевська
"
(с) Львівcька Хвиля

Що ж, думаю це про нас :) Вживу Лельо ще говорив про фотографії які можна подивитися на сайті і більше епітетів вживав :) І ніц про трактор. А хто ще не був - має можливість побродити покишо дикою Полтвою. Молодці, цікаво буде за кілька років пройтися цим маршрутом чи подивитися на Діскавері про Львів.
#2113
Всі лампи є хороші, просто кожна по свому. Лампа розжарювання - дешева, дає приємне світло до якого всі звикли ще з пеленок, непогано переносить включення-виключення. Недоліки - відносно короткий термін служби, енергоспоживання.

Енергозберігаюча лампа - дійсно жре менше електрики, має різні температури кольору, довший час служби. Недоліки класичні для люмінісцентних ламп: обмежене число пусків (в районі 1000) через що вони досить скоро згорають якшо поставити, наприклад, в туалеті. Розігрівання протягом кількох хвилин, неприродній колір світла, суттєве зниження яскравості зі зменшенням температури повітря, поблимування якщо в вимикачі стоїть неонова лампочка підсвітки, вихід з ладу при скачках напруги. також вони непридатні для роботи з традиційними регуляторами яскравості.

Особисто в мене вдома всі лампочки - традиційні накалювання. Правда Філіпс, що і всім решта рекомендую стосовно всіх ламп. Чого? Поставив я в підвісну стелю звичайні китайські накалювання, потім Іскра. Дуже гарний тест, бо всі включені паралельно. Горіли собі рандомно, одні через місяць, інші - більше року. А філіпси за ірк не згоріли жодна. Щодо енергозберігаючих - основна різниця в люмініфорі, філіпси завжди дають значно природніше світло.

На гаражі стоїть філіпс енергозберігаюча. Вмикається автоматом з настанням сутінок, вимикається зранку. Працює вже рік і 3 місяці, це (356 днів * 24 години)/2 > 5000 годин. Нижче нуля яскравість падає приблизно вдвоє, при -20 світила на око в чотири рази слабше, але все таки світила.

Вибір енергозберігаючої лампочки для гаража зумовлений насамперед економічним ефектом, який досягається в такому застосуванні. Адже за ніч звичайна 20Вт лампочка зїсть близько 200Вт енергії що є 71кВт за рік проти 20кВт енергозберігаючої, різниця виправдовує ціну лампочки.

Натомість застосування їх вдома не надто доцільно. Практика показує шо працюють вони по кілька годин на день, а горять через півтора-два роки використавши ресурс включень, так себе і не окупивши. Принаймні поки електрика дешева.
#2114
Машина супер для бездоріжжя, але для міста і траси троха непридатна. Підвіска, відсутність нормальної пічки, відсутність комфорту. Я б зробив щеплення і продав десь на село. А за ті гроші купив Таврію :)
#2115
Моє ІМХО: краш тести дуже вдалий маркетинговий хід щоб виправдати дорогу ціну автомобіля. В реальному житті у випадку ДТП ти або поцарапаєш бампер і крило - або розібєш машину в друзьки! В другому випадку вже як повезе. Бо зіткнення зазвичай відбуваються за набагато вищих швидкостей ніж тести і люди гинуть як в жигулях, так і в іномарках. В іномарках, правда, троха менше, бо там частіше припинаються і часто є подушки безпеки. Значення має вага(кількість металу) і висота посадки. Тому пасажири мерседесів і джипів після ДТП можуть ще пішки втікати з місця пригоди, а пасажири півторатонних легковушок - ні. Ну і півметра пластмаси приборної панелі багатьох сучасних автомобілів інакше як бажанням додати зірочку не поясниш. А то шо воно погано виглядає, зїдає купу місця і нівелюється вищою швидкістю зустрічної машини, яка в тебе вріжеться обганяючи фуру в повороті - ніхто не говорить. Ну то моя думка, багато хто віддає краш тестам чуть не головне значення.
#2116
Цитата: Theslavik від 10.01.2011 16:14:22
іншим орієнтиром (але це вже трохи проїзджаєш) є дяпани з трембітами.

То Скульптурна композиція "Два гуцули повісили радянського окупанта".


#2117
А такий от автобус стояв колись біля готелю опера. Уранія це взагалі то грецька богиня. Цікаво, де такий населений пункт?
#2119
Ну і надодачу, якшо йти туда і мати час, можна завітати на гору Ключ, побачити "острів пасхи" і "стоунхендж", якшо буде бажання - спуститися в печеру. Чи принаймні набрати смерючої сірководневої води по дорозі на трасу. Так шо місце доволі цікаве і насичене.
#2120
Додам від себе фото водоспаду під час повені 2008 року


Водоспад має одну унікальну властивість - до нього прокладена асфальтована дорога від траси. Шо і спричинило його небувалу популярність.  У вихідні дні за в'їзд деруть гроші. Біля самого водоспаду купа наїдків, напитків і гамнітиків.

До Астролона: озеро швидше схоже на болото, то ж особливих планів я б на нього не будував ;)

ПС: Дякую Остапу що гарно все описав і виклав :) Гарна практика перший пост - звіт. Правда я його переніс з "Я знаю місце" в "Природні обєкти". Ну бо це повноцінний опис і місце багатьом учасникам добре відоме.